Inlägg

Inlägg som Uttsi har skrivit i forumet
Av Uttsi
Skrivet av Nioreh83:

Och vem fan vill göra en tjänst specifikt för alla som kör adblocker? Låter som en brutalt korkad affärsidé.

Behöver inte vara en tjänst som specifikt inriktar sig mot de som använder adblocker. Räcker med någon som erbjuder en tjänst som förstår vad kunder vill ha och inte bara skall maximera profit.

Av Uttsi

Vilket läge för konkurrenterna, hoppas vi ser en uppstickare snart.

Av Uttsi

Annonsen är avslutad

Av Uttsi

Iphone 14 128GB Svart

Hej, säljer en Iphone 14 128 GB, ny i oöppnad förpackning.

Läs hela annonsen här

Av Uttsi

Annonsen är avslutad

Av Uttsi
Skrivet av JoXo:

6 000 kr Är du villig att släppa den för 6k kr plus frakt?

Ja det är godtagbart. Har fått ett liknande erbjudande på blocket men säljer hellre här. Du kan väll dm’a om du fortfarande är intresserad så tar vi det därifrån.

Av Uttsi

Steam Deck 256GB

Har en Steam deck 256GB versionen som jag inte har tid att använda så då tänkte jag pröva att sälja den och lägga pengarna på något som används.

Läs hela annonsen här

Av Uttsi
Skrivet av Johma:

Ringde runt, telefonköade, mailade, grät, skrattade osv osv. Och tillslut(!) fick jag indirekt kontakt med personen som var ansvarig för utskicket av PS5orna. Han slängde med min ps5 i nästa leverans och jag får leveransen idag.

Hade jag inte legat på så hade jag snällt fått vänta till 29/11. Och vid det laget hade dom troligen, som du säger, skickat min konsoll till någon annan istället.

Grattis, vad kul att höra att det ändå finns lite serviceminded personal. Den anställde ska de var rädd om, behövs så lite för att man aldrig mer skall handla av en butik. Kul att de löste det åt dig!

Av Uttsi
Skrivet av Johma:

Jag köpte också från Elgiganten förra veckan. Passade även på att köpa med en extra handkontroll. Missade att leverans på denna var i slutet av november. Bad Elgiganten ta bort kontrollen, men leveransdatum för konsollen står nu som 29/11.
Varit i kontakt med deras chatt och dom säger att dom inte kan ändra leveransdatumet..
Ringde till kundtjänst, där sa dom att dom skulle skicka ärendet vidare till personen som är ansvarig för leveransen av ps5. Han skulle återkoppla till mig, något han inte gjort ännu.

Bästa var ändå deras chatt,
-Så konsollen ska ligga och samla damm till 29/11 för att jag råkade beställa en kontroll som jag nu avbeställt?
- Ja, tyvärr. Vi kan inte göra något.

Vilket bra sätt att utmärka sig och visa upp sig på den hårt konkurrens utsatta e-handeln 🙈🤡

Dom har väll redan skickat ditt Ps5 till någon annan och vill inte erkänna sitt misstag. Bara hoppas de får in fler snart, annars kan du gå vänta länge.

Av Uttsi

Yes

Fick mail nyss från Elgiganten att jag fick köpa ett som blev över! 😄

Av Uttsi
Skrivet av Mithras:

Nej jag lever allra helst i en fri demokrati där integritet faktiskt tar på allvar, utan PRISM, Echelon, NSA's telefondatabas, FRA, IPRED och allt annat roligt som de västerländska staterna har för sig för att spionera på sina medborgare.

Som jag skrev innan så är jag absolut inte "pro-kina", men att agera som att Kina är den enda som försöker spionera på omvärlden och låtsas vara helt chockerad av deras handlingar när vi redan vet för ett faktum att USA spionerade på Angela Merkel och hade hennes telefon avlyssnad är i mina ögon så otroligt hyckleriaktigt så att det inte finns mer.

Det är tragiskt att det verkar så inrotat i många (främst äldre) svenskar att tro att USA är våra vänner.

Nja, handlar snare om att människor i exempelvis Sverige har det alldeles, alldeles för bra. Lite som en bortskämd tonåring som ska frigöra sig från sina föräldrar, ”ni är skit”, ”vad har ni nånsin gjort för mig”. Romantiserande av motpolen till sin egen livsstil är otroligt intressant och förbluffande.

Men sen är ju Svensken också världsmästare i självförakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi
Skrivet av TimeCommando:

Jag känner också en syrisk man (via jobbet) som levde där under Assads styre och han talar om hur fint det var innan.
Fanns inget förtryck från regimen. Allt handlar om pengar. Ta en titt på hur det såg ut där innan. Kolla sedan på: https://www.youtube.com/watch?v=rkb3y6K3waU

Visst ser det fint ut med demokrati?

Det var fint i Berlin också.... 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi
Skrivet av Mithras:

Och USA har dödat oskyldiga civila i hundratusentals och fångat det på film där dom skrattar åt det och tycker att det riktiga brottet är den som släppte den videon För att inte tala om Gitmo där de håller fångar helt utan bevis.

Jag vill komma till att hela din rant om att "Kina är så otroligt hemsk diktatur och folket är så hjärntvättade", den ringer väldigt ihåligt när Kina till syvende och sist faktiskt bara till största delen håller sig till sig själv, medan USA har en hand i exakt allt som händer i världspolitiken och ligger bakom de största humanitära katastroferna de senaste 50 åren. Kinas handligar drabbar deras eget folk, USA's handlingar drabbar hela världen. USA's handlingar påverkar oss i Sverige nästintill direkt i allt de gör, emedan Kinas handlingar för det mesta är begränsade till dem själva. Att sedan gnälla över Kina i en tråd som handlar just om att USA's protektionism och maktgalenskap kommer att påverka hela världen på ytterligare ett negativt sätt gör det bara ännu konstigare, eftersom det då ser ut som en ursäkt och ett försvar av USA's handlingar.

Du skulle hellre leva under en diktatur, där du blir mördad för att vara regimkritisk. Ne, Kina är betydligt sjukare än Amerika. Att du får leva i en demokrati, där mänskliga rättigheter värderas högt och att du kan säga/skriva i stort sett vad du vill är i slutändan till stor del med USA’s hjälp.

Att USA krigar och allmänt beter sig svinigt går väll inte att säga emot. Dock ska vi nog vara glada att det inte var Kina som blev supermakt före USA.
Har varit lite hippt att vara pro Kina ett längre tag nu, får se hur många år till det håller i sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi

Men för en vanlig dödlig är väll detta inget problem!? Sen är det ju roligt att se trots prestanda förlusterna så presterar Intel bättre, dock sänks ju betald krona % prestanda. Så det går ju inte direkt bra nu. För kommersiellt bruk lär ju Intel tappa kännbart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi

Finns väldigt många som sitter med ”låsta” steam pengar. Tror den kommer sälja som smör.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi

Nice

Fan va gött, får HTC och dom andra som satsar stort större kaka att dela på!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi

Meh

Är det bara jag som känner typ ”jaha, det visste vi väll”
Jag förstår att det är ett otroligt jobb bakom och visst är det ett viktigt steg mot förståelse av universum. Men man har ju sett datagjorda modeller, illustrationer i mängder och det känns ju redan som man sett det 😄.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi
Skrivet av xilli:

Hade du vägrat att köpa det om det släpptes exklusivt på Steam?

Ne, men jag hade inte suttit och försvarat det. Det är det som är skillnaden.

Jag tycker det är bra med konkurrens, exklusivitet är raka motsatsen. Svårt för vissa att förstå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi
Skrivet av Mortac:

Förstår inte riktigt all fanboyism över Steam. Ja, jag har också nästan alla mina spel på Steam, men det är bra att Steam får konkurrens. Monopol är aldrig bra för konsumenter och Steam kan i dagsläget utnyttja sin dominerande ställning och ta oskäligt stora andelar av spelens säljpriser. Spelutvecklare kan blöda pengar i flera år medan de jobbar på sina spel, och när de väl lanseras så tar Steam 30% av pengarna. Hutlöst mycket om du frågar mig. Endast de riktigt storsäljande spelen får gå ner på 25% eller 20% i avgifter, vilket fortfarande är mycket. Epic Games Store tar 15%, om jag minns rätt.

Även om jag fortsatt också föredrar att använda Steam så är det nödvändigt och bra att Steam får konkurrens. Det leder till bättre tjänster och bättre priser till oss konsumenter, och mer pengar till spelutvecklarna, vilket i sin tur leder till större budgetar för framtida spel.

Jag kommer utan tvekan att köpa spelet i Epic Games Store. Har aldrig haft några problem med deras tjänster tidigare och det har t.o.m. fungerat bättre än Steam i en del avseenden.

Är väll just sättet konkurrensen görs på, släpp på alla launchers samtidigt. Jag vägrar köpa exklusiva släpp som görs på detta sätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Uttsi
Skrivet av Söderbäck:

Den gamla godingen ja :).
Det där kan appliceras på vad som helst egentligen.
Höganäs har väl ca 0,1% av Sveriges befolkning och på samma sätt kan man då argumentera för att man inte behöver betala någon skatt i Sverige när Höganäs ändå är så litet att det inte spelar någon roll. Ja samma sak kan man säga i Arboga också för den delen.
Ja ävrn de som bor längs hornsgstsn i Stockholm är så få att de kan säga samma sak. Såhär kan man fortsätta tills ingen behöver betala skatt längre.
Den ultimata grupperingen är att man går ner på individnivå och säger att en ensam person bidrar så lite att det inte spelar någon roll ändå. Det stämmer ju egentligen.

Problemet är att det här sättet att argumentera inte löser något kring skatteintäkterna utan det handlar enkom om att undvika personligt ansvar. Tvärt om skulle det bli systemkollaps om det här sättet användes som grund för att undkomma diverse grejer.

På precis samma sätt gäller för miljön. Vi kan alla påstå att som enskilda personer för vi så liten inverkan att det inte spelar någon roll.
Ändå håller vi på att gemensamt stuka jordens klimat rätt duktigt just nu. Det här argumentet råder liksom inte bot på problemet utan kan endast bidra till att falskt lindra samvetet.

Grejen är den att alla på jorden behöver hålla nere utsläppen. Vi Svenskar är en andel av alla som bor på jorden så det här med att hålla igen gäller alltså även oss.

Så det här är ett utlägg om att den typen sv argument så som " vi är så få att det inte spelar någon roll" i grunden är undermåliga och bristfälliga.
Med det sagt så är just utformningen av elektronikskatten inge vidare. Tror jag iaf. Där tycker vi nog lika ändå. Hade varit intressant att se en utredning om vilka resultat man uppnått med skatten so far (man kan ju ha fel )

Skickades från m.sweclockers.com

Du har helt rätt men jag håller ändå inte med av olika anledningar 😄

Saker måste vara proportionerliga, med dessa hitte på skatter urholkas trovärdigheten dels på skatter men också hur seriöst miljöfrågan drivs. Snart upplevs ju alla miljöåtgärder ett sätt för staten att dra in lite extra pengar.

Sen tycker jag precis som du att alla ska bidra och förbättra sig, men om du har en anställd som jobbar 89% av arbetstiden och en annan som jobbar 12% så kanske du skulle fokusera på att få igång Mr 12%.
Är kanske inte Sverige som behöver ligga i framkant eftersom vi just är bara har 0,1% av befolkningen.