Inlägg

Inlägg som neytiri har skrivit i forumet
Av neytiri
Skrivet av Marmut:

Nu äntligen klar med min setup. Målat väggen gul och fått en ny huvudskärm. Nu skulle man kunna jobba hemifrån för evigt

Läckert!

Vilket fäste är det du använder för skärmarna i mitten?

Av neytiri

Fiio K5 Pro DAC är såld

Av neytiri
Skrivet av Bakteria:

500kr för lurarna +frakt

Skrivet av Remuz:

1000kr för allt, hämtar

Hej,

Jag känner att det är lite för lite. Jag släpper nog inte hörlurarna för under 800:- eller DACen för under 1000:-. Båda två är i nyskick.

Av neytiri

Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm + Fiio K5 Pro DAC

Hej!

Jag säljer mina Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm och en Fiio K5 Pro DAC. Jag ville satsa på riktiga prylar men jag insåg att jag är allergisk mot kablar.

Hörlurarna med dess ljud är bland det bästa jag haft på mig och hört, jag är oerhört nöjd med allt dessa har att erbjuda, förutom kablaget då. I kombination med DACen blev det ett fantastiskt ljud.

Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm är inköpta 16/1-20 på computersalg.se för 1493:-. Priset jag tänkt mig är 950 + frakt. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=18752

Fiio K5 Pro DAC är inköpt 16/1-20 på mobileztore.se för 1799:-. Priset jag tänkt mig är 1300 + frakt. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5206327

Kvitton och originalförpackning finns för båda produkter, kan både hämtas och skickas (via PostNord 95-122kr, eller annan speditör om så önskas). Betalning sker via Swish och i förskott. Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, om jag vill.

Jag ser helst att detta köps som ett paket, det kommer gå före i kön. Jag kan tänka mig ett paketpris på 2100 + frakt.

Läs hela annonsen här

Av neytiri

Corsair Hydro H100i RGB Platinum

Hej!

Jag säljer min AIO-kylare Corsair Hydro H100i RGB Platinum, jag har gått över till en custom loop istället.

Den köptes på Inet 2019-10-30, det är fem års garanti från tillverkare. Kvitto, originalförpackning och samtliga originaldelar finns kvar. De medföljande fläktarna är endast använda i ett par veckor. Ingen kylpasta följer med.

Den kan hämtas i Alingsås eller skickas, köpare står för frakt (122kr med Postnord). Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Priset jag tänkt mig är 850kr plus frakt. Betalning sker via Swish och i förskott.

Läs hela annonsen här

Av neytiri

Produkt är såld via ett prisförslag på DM.

Av neytiri

Synology DS416 play

Hej!

Säljer min Synology DS416 play för att jag istället har gått över till att köra Unraid.

NASen köptes 2017-03-20 på Netonnet för 4433:-. Jag har dessutom uppgraderat till 4GB RAM (från 1GB). Inga diskar följer med.

Webbgränsnittet är väldigt rappt och jag har, förutom ren lagring och delning, använt NASen för Docker-containers, synkronisering av backups till Google Drive och som FTP-server.

Priset jag tänker mig är 1200kr + frakt. Betalning sker via Swish och i förskott. Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3718102

Läs hela annonsen här

Av neytiri
Skrivet av Chrissoid:

Tjena. Vart är du belägen? Jag bor i Kungsbacka och hämtar den om det är lagom nära. Antar att kvittot finns, kablarna verkar leva sitt egna liv på de där mössen. Mvh Christian

Skickades från m.sweclockers.com

Tjenare,

Förlåt för sent svar! Jag bor i Alingsås och kvitto finns, beställde den på Inet via webben.

Av neytiri

Glorious Gaming Mouse Race Model O- Svart (oöppnad)

Hej!

Jag säljer min oöppnade Glorious Gaming Mouse Race Model O-, det är en ersättningsmus från Inet. Ursprungligen inköpt 2019-10-29, digitalt kvitto finns och skickas via mail.

Anledningen till att jag säljer är att jag gick över till trådlöst i samband med att jag inväntade ersättningsmusen från Inet.

Priset jag satt är 400 kr + frakt och betalning sker i förskott. Jag förbehåller mig även rätten att sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av neytiri
Skrivet av ZamSha:

@trecy: Service Desk Manager och 27.5k i lön? Det är ju pissdåligt. Är du manager över 2 pers eller?

Håller helt och hållet med. Vi är totalt fem personer i servicedesken, även om jag till största delen är nätverkstekniker så ligger jag för lågt.

Av neytiri

Nätverkstekniker/servicedesk manager. Tog examen förra året, har jobbat ett år nu och blev servicedesk manager efter sex månader.

Gick in på 25.000, fick höjt till 27.500 nyligen.

Av neytiri
Skrivet av johanruda:

Möjligt att du har BBB till internet, men den där modulen är till för Com Hem.

Både internet och TV. Har dessutom två av dessa moduler så de fungerar.

Av neytiri
Skrivet av davvarn:

Någon som vet någon CA-modul som fungerar till Bredbandsbolagets tvkanaler som har support för full HD?
Använder för tillfället deras lilla Humax låda som man fick med när man tecknade abonnemanget, men vill ha en dosa mindre.
Hur vet jag vilket(om något) passar till mitt kort?

Funkar denna? https://www.24.se/boxer-ca-modul-ci-t2-for-boxer-hd?gclid=Cj0...

Tack på förhand!

Mvh,
Davvarn

Jag har BBB hemma med programkort och använder denna modul https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/ca-modul/neotion-tv...

Fungerar klockrent och har stöd för Full-HD.

Av neytiri
Skrivet av Läkarn:

@trecy:

Enligt Jordabalk (1970:994):

...

Skrivet av RetarDeD:

@trecy:

Tycker verkligen synd om er.
Har haft ett par dåliga grannar genom åren men jämfört med det här har det nog inte varit så illa.

....

Tack för feedback och tack för tipset @Lärkan. Ska kika på detta.

Av neytiri

Fruktansvärt trött på grannen precis ovanför vår lägenhet, en 75+ dam som lirar dragspel i ett jäkligt lyhört hyreshus.

Jag och min sambo var relativt nyinflyttade vid denna tiden förra året då jag blev väckt runt kl 10 på en lördagmorgon av att hon drog igång och tänkte att jag måste säga något. Gick upp och var trevlig, som man bör, och meddelade att det hörs extremt tydligt neråt och att det kanske inte är jättelämpligt att dra igång såpass tidigt en lördagmorgon (I min värld är kl 10 en lördag rätt tidigt, om man vill sova ut åtminstone). Inga problem, hon var jättetrevlig och förstod till 100 %.

När min sambo sedan kom hem cirka fyra månader senare från utlandsstudier (vi båda är studenter) så sitter hon hemma och studerar en dag medan jag är i skolan. Alla som vet hur högskolan fungerar vet också att det är en hel del studier på egen hand vilket blir hemma oftast. Hursomhelst så drar hon igång, och redan då är vi båda ganska trötta på det jäkla dragspelet, det är ju trots allt ett ganska tungt och jobbigt ljud, och min sambo bestämmer sig för att gå upp och kolla hur länge hon tänkt spela osv. Detta för att eventuellt skjuta på studerandet och göra något annat under tiden. Istället för den förstående tonen hon hade mot mig så går hon till attack mot min sambo och mer eller mindre skriker ur sig saker som "Jag tänker då inte flytta!", "det var fan vad ni klagar", "Jag får spela hur mycket jag vill och jag tänker aldrig flytta". Min sambo blir chockad då jag berättat att hon är lätt att prata med osv och förklarar situationen att vi är studenter och ville bara veta hur länge hon tänkt spela för att istället kunna göra något annat under tiden. Men käringen fortsätter med sin taskiga attityd och drar igen dörren. Nu hade bägaren runnit över för oss båda samtidigt som vi inte visste vad vi skulle göra.

Spelandet fortsätter i alla fall varje dag, som det brukar och ett par veckor senare kommer fastighetsskötaren för att fixa till vårt badkar varpå han säger att grannen ringt och "klagat" på oss. Fastighetsskötaren är visserligen ganska förstående åt vårt håll också, även om han aldrig har hört hur det låter och säger bara något i stil med "hon får spela tyvärr", "vi kanske borde sagt att det var lyhört innan ni tog denna lägenheten". Suck.

Som om inte spelandet varje dag var nog, en-två gånger i veckan har hon besök av en-två musikanter till som drar igång en miniorkester och stampar takten i golvet och allt vad det heter.

Det ska tilläggas att hon spelar två-tre timmar om dagen men det är tillräckligt länge för oss då tålamodet är nere på noll för denna idiot, ursäkta uttrycket men jag bara hatar människor som yrkar på sin rätt utan förståelse för andra människor. Det hade varit en helt annan femma om hon var tillmötesgående och förstående.

Är bara så trött på detta så jag ville skriva av mig lite.

Av neytiri

Jag är en före detta anställd på Poståkeriet, Posten Logistik, Postnord och allt vad vi har haft för olika namn och det som sker i videon är inte, under några som helst omständigheter, okej.

Angående paket som är trasiga, tilltryckta eller vad som så får man inte glömma av att många paket lastas i postbehållare av kunder som skickar iväg så pass mycket gods eller ombud som skickar en hel del. Redan där kan paketen klämmas om personen som lastar inte tänker ett steg längre.

Säger inte att det endast är större kunder/ombud som är ansvarig för trasiga paket, ville bara flika in detta.

En rolig historia; en kollega hade en ganska dålig dag (uppenbarligen) och fick denna dag ett så kallat "skitstopp", detta var ett ställe som låg långt utanför slingan men inte tillräckligt för att klassas som lantbrevbäring. Kunden i fråga hade en stor grind som kollegan bokstavligt talat sparkade paketet över, vad kollegan inte visste var att kunden hade övervakningskameror vid grinden och såg detta i realtid. Jag kan säga det att allt blev åtgärdat och kollegan fick även sitt.

Av neytiri
Skrivet av Belzer:

Det vill du inte göra. Eftersom du redan tappat en del i signalstyrka, och du plockat med dig en del störningar på grund av långt dragen kabel, kommer du inte bara förstärka signalstyrkan utan även störningarna - vilket i sin tur leder till sämre bild.

En tumregel är att alltid förstärka så tidigt i kedjan som möjligt, just för att man hellre får en starkare, klar signal.

Tack återigen för din input

Av neytiri
Skrivet av Belzer:

Det enda vettiga i min värld skulle väl vara en antennförstärkare. Ha dock i åtanke att jag inte är jätteinsatt i ämnet, utan bara tagit en snabbkurs om just antennteknik.

Konka ner till närmsta Kjell och be dem prova ut en ordentlig förstärkare till dig, som du sen monterar direkt i uttaget i väggen. Därefter drar du kabel så långt du behöver, och splittar där. Då har du en betydligt bättre signal som du sen delar av, istället för att båda apparater delar på en halvtaskig signal.

Tack för informationen.

Av neytiri
Skrivet av Grodan Boll:

Byt ut T-kopplingen mot en antennförstärkare så bör problemet lösa sig.

http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/tv-tillbehor/antenne...

Tack! Ska testa detta imorgon.

Av neytiri
Skrivet av trollhattan:

BBB levererar mig veterligen bara iptv, menar du Boxer ?

Det var Tele2 i huset och de tog ju över det, så det är ingen IPTV för min del.