Inlägg

Inlägg som Gambit_2K har skrivit i forumet
Av Gambit_2K
Skrivet av Squallie:

Vad menar du?

De flesta anser ju att 7900 XTX borde hetat 7800 XT (eftersom prestandan är jämförbar med RTX 4080). 7900 XT borde hetat 7700 XT (eftersom den konkurrerar mot 4070ti).

Och många tycker även att icke lanserade 7800 XT borde heta 7700 (utan XT) eftersom den ställs mot RTX 4070. 7700 XT borde hetat 7600 XT eftersom det tävlar mot 4060ti.

Jag gissar att det är lite det som Swedishchef_90 menar.

Edit: Jag var lite sen på bollen ser jag.

Av Gambit_2K
Skrivet av qwertylol1:

Igår bestämde jag träff med min bror på ett café kl 17:00.
Jag gick dit redan kl 12:00 och väntade i 5 timmar på att han skulle komma.
Jag är bättre än min bror.

Precis så, en icke nyhet.

Av Gambit_2K

70% Inet, 5% Webhallen, 10% caseking.de 5% Komplett, 5% Compuersalg.se, 5% Proshop.se

Skulle aldrig köpa något frpn en datorbutik som finns på blocket enbart.

Av Gambit_2K

8 st 7800X3D.

Av Gambit_2K

Tänker inte så mycket på vad jag betalar i frakt, men tycker amazon är rikgit snabba. Behöver jag nånting fort är det alltid dit jag kikar, sällan jag behövt vänta mer än en dag.

Men med tanke på hur det går för deras streamingtjänst så lockar den inte längre. Amazon har förlorat ~100 miljoner dollar styck för nästan varje storserie de producerat (The Peripheral, Wheel of Time, Rings of Power, Citadel).

Ska nog se över om det är värt att fortsätta betala för Prime.

Av Gambit_2K

Med AMD och deras AM5 plattform kan det ta upp till ~45 sekunder innan datorn startar (beror på moderkort).Och eftersom du har ganska mycket RAM så tar det längre tid för moderkortet att "träna det". Under tiden kommer du bara svart och skärmen kommer gå ned i strömsparläge. Kan det vara så att du är lite för otålig och inte väntar länge nog? Ge det åtminstone 2-3 min.

Det du kan prova är att aktiverainställningen "Memory Contect Restore" i din dators bios och det snabbar upp det hela till kanske 10-15 sekunder (obs. första booten efter du slagit på och sparat den inställningen kommer fortfarande vara långsam, men efter det så kommer det funka bättre).

Av Gambit_2K

Detta hade ju potential att bli den roligaste tråden jag sett i år, spontant tänkte jag vad är detta för nyreggad kotte. Besvikelsen när jag ser "Registrerad: Maj 2015"

Av Gambit_2K
Skrivet av Zalcore:

Jag vet inte hur det är för andra återförsäljare etc men när jag köpte min LG G1 77" hos Elgiganten för några år sedan så fick jag en förlängd garanti i 5 år som även täcker inbränningar / pixelfel.

Yup samma här på min LG CX 48".

Av Gambit_2K

Varje år men i mitt försvar så har jag en dedikerad gamingburk som jag inte gör annat på. Och då är det skönt att blåsa den lite titt som tätt när man ska benchmarka och skapa en ny baseline.

Allt annat gör på Laptopen som jag aldrig blåser.

Av Gambit_2K

Kan ju nämnas att denna bugg påverkade långt ifrån alla. Det beror helt på upplösning, uppdatering frekvens och drivrutins version. Mitt XTX ligger på ca 7-30W i Windows med eller utan VRR påslaget, och detta med Wallpaper Engine igång samtidigt.

Av Gambit_2K
Skrivet av TotalF:

Det ska väl släppas kl 17 idag, right? Kommer bg3s' steamsida helt enkelt då bara att skifta från Early Acess till det riktiga spelet?

Tänk på att oftast när så kan du inte ha steamn igång för att du ska se förändringen. Ibland behöver Steam även uppdateras precis innan ett stort spels release. Så kan vara bra att starta steam några minuter innan. Sen stänga ned tills 17 och sen kolla igen.

Av Gambit_2K
Skrivet av Yatagarasu:

Igen:
Det handlar inte om förseningen i sig, utan att AMD inte uttalat sig på månader.

Om mjukvaran inte är klar ska den såklart inte släppas. Men det skulle ta en av deras PR-reps en förmiddag på sin höjd att kasta ihop ett uttalande om att det är på gång, men är helt enkelt inte klart än. Gör man inte det, ja då blir det också nyheter likt denna.

Vi kan leka med ett hypotetiskt exempel:
Starfield ska släppas den 6 september. Det är nu den 8 september och Starfield är ännu inte släppt. Bethesda väljer att inte säga något alls — inget meddelande om försening eller nytt preliminärt datum. Bara tystnad och inget spel på butikshyllorna.

Det är precis vad AMD nu gjort med HYPR-RX och FSR3.
Hype månader i förväg och sedan är det som att mjukvaran och allt kring den bara gått upp i rök, allt medan AMD sitter helt knäpptyst och delger ingen information varken publikt eller till media.

Vi får dock inte blanda ihop uttalandet om HYPR-RX och FSR3. HYPR-RX hade ett semi datum iom första halven 2023, det hade inte FSR3. I en senare intervju efter avslöjandet med PCworld tror jag det var sa de att vi kommer höra mer om FSR3 denna sommar. Och sommaren i USA slutar i September.

Sen är det lite en sanning med modifikation att AMD inte nämnt ett knyst om FSR 3 sedan de annoucade det vilket var i November 2022. I Mars 2023 på GDC släppte de mer info om FSR3 och visade en snabb demo över det in action...

Så FSR3 har inget datum, kommer inte ens ihåg om de sa att det skulle släppas under 2023?

Av Gambit_2K

Hoppar in med en semirelevant fråga, är det nån som kör protondrive på sin androidlur? Och vet om den kan automatisk ladda upp filer från en folder till sin Protondrive?

Av Gambit_2K

Vilket skämt till det priset... nVidia litar sig verkligen mot sin mjukvara för allt nu i allt annat än det absoluta toppskiktet.

Av Gambit_2K

Kör NTlite för att slimma ned min Windows 11 installation så mkt jag kan. Jag kör endast med lokalt konto och undviker att logga in alls med MS numera.

Av Gambit_2K
Skrivet av trudelutt:

Vad betyder 4K i det här sammanhanget? Skärmen artikeln handlar om har ju redan 5120 pixlar i horisontellt led. Mer lagom hade varit det dubbla. 10240x2880 på 49" hade gett en PPI på 217.

4K (3840x2160) är ok på 24"-skärmar (183 PPI), men då blir det ju en helt annan typ av skärm känns det som...

Fast om det är spel man tänkt använda den till kanske inte PPI runt 200 är idealt åas?

När man snackar om Ultrawide eller Super Ultrawide brukar det nästan alltid vara vertikalt som har betydelse. Tex. denna skärmen som nyheten handlar om är en 1440p skärm kort och gott. Den jag menade har upplösningen 7680 × 2160 140 PPI. Men jag insåg precis att den inte kommer vara QDOLED panel i den utan bara en mini-LED, så den går bort.

Av Gambit_2K
Skrivet av Kaleid:

Hellre högre upplösning än 240hz..

Det kommer ju, deras 4K version av denna särm ska ju släppas "inom kort". Men lär ju inte gå på mindre än 30K.

Av Gambit_2K

Ja, och jag ser fram emot eventuella Bethesda buggar. Jag tycker nästan de är en del av upplevelsen och kan vara helt hysteriskt roliga.

Av Gambit_2K

Jag som trodde vätskan i kylaren var flytande metall, snacka om besviken haha.

Av Gambit_2K

Svårt tycker jag.