Inlägg

Inlägg som Gambit_2K har skrivit i forumet
Av Gambit_2K
Skrivet av Dem8n:

Varför skulle någon vilja se videon?
EK är redan körda, vad de säger eller gör spelar mindre roll, jag avråder från att slösa tid på att titta på EK’s propaganda.

Jo det är ju ett sätt att se på saker...

Av Gambit_2K

Ikväll hoppas jag att secret agent Welbeck kan göra något, COYG

Av Gambit_2K
Skrivet av Jonas79:

Det ska få plats med 2 st 280 mm radiatorer i R1 chassi så detta är unikt och även fäste för resorvar enligt Mio på Discord finns inte liknande idag med denna volym.

Men kan hålla med om färgskiftningar fanns ifrån början och att panelerna inte var helt raka. Sidopaneler och tophat som var berörda av detta som inte är kvar på nya designen. Sidorna med skruvar som man skruvar in från utsidan i listen.

Faktiskt inte sett sidopaneler med synliga skruvar på sidopaneler medans Dan Cases C4 har sina pushpins istället.

Har haft Dan Cases A4 och där hade jag inga problem med färgskiftningar eller att panelerna inte var raka.

Aaah det låter ju lovande iaf, jag såg de pinnade bilderna i discorden nu. Docket tycker jag fortfarande inte om designen riktigt men för 249 euro klagar jag inte så länge kvaliten är där från dag ett.

Av Gambit_2K
Skrivet av CaelumMan:

Vad är det som de gör så bra? Jag har personligen dålig insikt i båda företagen men är intresserad av ett mindre chassi

Se mitt lite längre inlägg längre upp.

Av Gambit_2K
Skrivet av darrenj:

Folk påpekar att han inte pratar om att de anställda ska kompenseras etc.

Av Gambit_2K
Skrivet av DevilsDad:

Låter intressant med Nanoq. De har dock gjort exakt noll rätt med hmesidan, så var svårt att få ut så mycket information. (Är på telefonen och där är den helt oanvändbar.) Vad har den för fördelar mot Ghost?

Nu utgår jag från personlig erfarenhet som har ägt och äger 3 st Louqe chassin och ett Thorzone. Men kvalitetsmässigt tycker jag Thorzone är ljusår före Louqe. Med Ghost S1 fick Louqe inte till det förrän Mk3 revisionen av chassit. Det var återkommande problem med skruvar, toleranser, tillbehör som hade en annan finish än resten av chassit och repor i finishen med både Mk2 och Mk3 versionerna. Men nu kan det ju vara så att Louqes har blivit bättre sedan de släppte svensktillverkade Raw S1, men det chassit var bara feldesignat från grunden tycker jag och det var svårt att ens kyla 65w CPU's i den pga. den stängda/restriktiva toppen. Men den var snygg och kvalitetsmässigt inte mkt att klaga på (ska nog hitta nån nytta av det nån dag snart).

Och kikar vi framåt så ser Ghost R1 ut som vilket Lian Li, SSUPD eller Coolermaster chassi som helst IMHO. Visst det är bra att det finns plats för lite större tornkylare nu, men det tycks inte finnas så mkt plats för radiatorer vad jag kan se (bara sett renderingar av R1 som visats i Louqes discord). Och det ser ut som det i vissa fall kan vara svårt att ens få in dubbla fläktar i botten. Vilket är en nackdel med att inte köra sandwich style.

Den största fördelen Thorzone har med NanoQ är att den finns i 2 storlekar (4 om man räknar Core versionerna). Varav den den större som konkurrerar med Ghost R1 har stöd för 280mm radiator i botten samt en 120mm radiator i fronten. Så riktigt bra stöd för vattenkylning.

Sen är ju detta smaksak men NanoQ är riktigt snygg och har stöd för att ställas i upprätt läge som torn. Eller så använder man fötterna som handtag. Jag vill så mycket hellre ha den på mitt skrivbord än Ghost R1. Särskilt när man kan pimpa den med en träfront tex.

Men får Louqe ut R1:an i bra kvalitet tillverkad i Sverige för det föreslagna 249€ så blir det nog en hit.

Av Gambit_2K

Det märks att inte många som kommenterat so far tittat på video

Av Gambit_2K
Skrivet av Paontuus:

Är inte Nanoq betydligt dyrare speciellt med tull? Svårt att konkurera med Louqe i Sverige om priset blir dubbla i slutändan. Annars håller jag med, Nanoq verkar ett riktigt bra chassi.

Du har en poäng, tullen hjar jag aldrig tänkt på. Jag betalade varken tull för mitt Ghost S1 eller för mitt Mjolnir... Vet inte om jag klarade mig undan de gångerna eller om Loque och Thorzone inkluderade det i kostanderna direkt.

Av Gambit_2K

Förutom jättar som tex Lian Li men även andra mindre aktörerna så måste Thor-zone vara deras störste konkurrent just nu. Som en ägare av både Thorzone och Loque chassin sedan tidigare tror jag att de får det riktigt svårt att stå upp till Thorzone's Nanoq som gör nästan allt rätt.

Av Gambit_2K

Har slutat rekommendera intel till kompisar som gamear. Har fått öka upp tiden jag är PC support till polarna som kör 13700K, 13900K eller KS, 14700K eller 14900K eller KS (vilket är typ alla). 9 ggr av 10 är det moderkorttillverkarens out of the box inställningar som jag behöver ställa ned till intel specs. Den 10:e gången behöver jag sätta ned hastigheten på RAM då deras minneskontrollers inte klarar över 7200 MHz.

Från och med nu är det bara AMD och specifikt X3D cpu's som rekommenderas så jag slipper supporta. Det fungerar bara.

Av Gambit_2K
Av Gambit_2K
Skrivet av dlq84:

På hdmi ja, men displayport funkar och är en öppen standard.

Jo fast Displayport 1.4 stödjer väl bara 4K i 120 Hz? Annars får man köra DSC som nVidia haft problem med i ett par år nu. Och för DP 2.1 finns det väl bara 2 st skärmar totalt på marknaden som stödjer det? Så man är ganska låst om man gillar både hög upplösning och uppdateringfrekvens om man är en linux gamer.

Av Gambit_2K

Tråkigt då går väl 4K @ 240Hz bort på Linux.

Av Gambit_2K

@Sweclockers Upplevde ni inte att HDR1000 (Peak brightness tror jag det heter hos Alienware) on vs. off faktiskt gav en mörkare full screen brightness? Jag har sett att alla nya Samsung QD-Oled paneler verkar ha det problemet. LG's WOLED har inte denna issue.

Exempel:

https://twitter.com/i/status/1763275255726940212

Av Gambit_2K

Det finns nu typ 9-10 modeller chassi men 3? st modeller av moderkort? Nu får moderkortstillverkarna snabba på.

Av Gambit_2K

Min counter till trådskaparens inlägg skulle nog vara följande:

I Januari installerade jag de nyaste drivvisaren 24.1.1 lite bf5 och 2042, sjukt mäktig flyt, tänkte wth vad nice release, har jag jag Fluidmotion frames igång eller nått....?!?!

kollade och såg att jag körde med AFMR av, så det måste baah vara en riktigt bra release... slog på AFMR o det blev typ ÄNNU bättre men tänkte att den ökade latencyn kanske inte är värt att ligga på 300+FPS...

aja innan jag pillar med datorns hårdvara å så kanske jag installerar om bf2042 då, nä.. samma skit, byta till den äldre drivvisen då? jupp. funkar det också galant... wth....

AMD, fan vad ni leverterar,,, ! höll nästan på att slänga ut sambon genom fönstret och ta datorn in i sovrummet och make sweet sweet lovin... så fett nice det flöt på...

sjukt att alla spel jag spelat fortfartande flöt på... en halv kväll försvann i felsökning bara för att hitta varför det gave sån prestanda...

det roligaste är att jag ser att "sellouten" Fabio Pisco från Ancient Gameplays kanalen lägger upp en youtube video å pratar om vilka riktigt bra funktioner som implementerats men att det finns lite mer stuttering i spel? Och vad kommer han fram till..... jo amd och deras drivrutiner är aldrig perfekt då det inte finns perfekta drivrutiner... Man kan säga vad man vill om han men han har rätt i många fall nrä det gäller amd och hur de sköter saker...

sen tar man en titt här och ser att folk inte har skrivit ett skwit om hur bra drivrutinerna är eller hur de nya funktionerna kan vara gamechangers i många fall, vilket är konstigt då amd inte tar betalt för de nya funktionerna och inte tvingar en att uppdatera till drivrutinerna, att Amd aldrig lär sig. har aldrig haft sådana här lyxproblem med nvidia kort, inte att jag nästan dumpar sambon för jag är så jävla nöjd med min gpu val....

här kommer iaf lilla klippet:

Av Gambit_2K
Skrivet av Dinkefing:

Hyror har ni inte märkt av? I hela riket har hyrorna i genomsnitt höjts runt 4,5 till 5% så era 1-2% ökningar kommer ni få betala mer i framtiden.

Skulle aldrig nappa på ett abonnemang som bara får halva priset i 6 månader.

5% av 13000 är 650 kr som jag då delar på med sambon. Så det är knappt märkbart oss emellan.

Och ddt är inte ett nytt abonnemang eller en förlängning med bindningstid. Det är bara att de sänker nuvarande abonnemang till i 6 månader. Så brukar de ofta göra för att inte förlora kunder. När 6 månader har gått kanske jag kollar om de kan sänka 6 månader till etc.

Av Gambit_2K
Skrivet av Dinkefing:

Matpriserna är skyhöja och ökar hela tiden, likaså elpriserna främst från elnätsbolagen har ökat elnätspriserna mer än vanligt nu med det nya året. Extremt mycket högre hyror och avgifter. Mitt hyresbolag befinner sig i kris och de har redan höjt hyran långt över normen både detta år och nästa år. Bredbandspriserna främst inom stadsnätet har chockhöjts 50% i vissa fall och hastigheter, 100/100mbit kostar idag över 500 kr se Telia eller Tele2. Mobilpriserna också men inte i samma omfattning.

Hur ska man ta sig igenom detta? Känner att vardagen blir allt tuffare och det är svårt att få saker att gå ihop.

Kan bara säga att med dina exempel i åtanke är det nästan det motsatta för mig, men på eget initiativ.

Jag såg av en slump att Bahnhof sänk mitt bredbands abonnemang med 300 kr om man beställde idag på min address. Så jag kontaktade dem och de sänkte till samma pris. Så jag betalar nu 549 för 1000/1000.

Det gjordes reklam för nån app var syfte var att gå igenom dina olika abonnemang för att se om det fanns nån leverantör som erbjöd en sänkning på ngt. Då nappade Tele 2 och valöde att sänka mitt abonnemang med 199 kr i 6 månader för att sedan gå tillbaka till det ordinarie priset.

Hyror har vi inte märkt av ngt, det har varit de vanliga 1-2% som höjts.

Kollar jag de kreditkort jag har så skulle jag kunna sänka räntan från ca 17% ned till 10% men har inte tagit tag i det ännu.

Så jag tror även om vi bor i samma land så är nog situationen inte samma för alla.

Av Gambit_2K

about:blank så webbläsaren öppnas så snabbt som möjligt.

Av Gambit_2K

Så inte 8K denna gång som jag ser att det fortfarande står på PS5 förpackningarna