Inlägg

Inlägg som john00133 har skrivit i forumet
Av john00133
Skrivet av BergEr:

Man har istället gått över till att varje tangent på hela tangentbordet kan ha ett macro

AHK är också mycket större och mer välkänt idag vilket gör det väldigt enkelt för folk att skapa macron för alla lägen.

Aha så kanske det är? jag har bara provat att göra macros med ett program tidigare och det funkade inte så värst bra därför jag ville ha Dedikerade knappar. Men det kanske har blivit bättre sen sist jag försökte "fixa" det med ett program?

Av john00133
Skrivet av Rouge of Darkness:

Har haft macroknappar till och från sen typ tidigt 2000 på tangentbordet men kan nog räkna på iaf bägge händerna jag faktiskt bundit dem till något användbart...

Och som sagt med mitt nuvarande corsair kan jag binda vilken knapp jag vill till i princip vad jag vill så behövs typ inga extra dedikerade knappar för detta.

Kan lägga macro på varenda knapp om jag vill.

Användbart? Nej troligen inte men jag kan.

missat helt att svar på din kommentar.

jo alltså anledningen till att jag vill ha Macros är framför allt att jag skulle vilja prova på att streama, och jag tycker att en elgato stream deck är sjukt överprisad för vad det är, det är ju i stort sett bara macro knappar men som inte sitter på tangetbordet...

Man kan självklart streama utan macros men tror du hajar vad jag syftar på

Av john00133
Skrivet av SopkvastJonas:

ISO är layouten med stor enterknapp och saknar en knapp brevid shift. På Epomakers hemsida säljer de med ISO-DE där det går att välja Wisteria taktil om du inte vill ha linjära. Däremot så finns det bara en färg på tangentbordet och Å är Ü. Den svenska layouten heter ISO-Nordic. Om du inte gillar switcharna så går det att plocka ut dem utan att behöva löda vilket är trevligt.

På senare år insätt att MX switchar inte är lika bra som konkurrensen erbjuder. Varmilo VEA109 CYMK V2 är ett bra val men lamporna lyser dock inte igenom tangenterna, bara under, vilket kan vara ett problem. De använder även MX switches som inte går att byta utan att löda.

Medans jag förstår att man vill ha numpaden så har jag även insett att man knappt använder den och samtidigt det går att skapa "lager" i mjukvaran där med en knappkombination byta tangentbordets layout och simulera en numpad vart som helst, se video.

Keyboard layers förklarat: https://youtu.be/MZI4lz_toFY?si=sKwli7y7ltlw_Fnp&t=168

Jag skulle rekommendera att också kika på AKKOgear 5075B Plus ISO (Nordic) kostar ~1400 och den kommer med gula linjära eller klickiga blåa, men det går att byta utan att löda. Kan vara värt att nämna att den blåa relativt högljudd. Föröverigt så är det ett väldigt trevligt tangetbord som är både trådlöst och har bluetooth samt ljus igenom tangenterna. Om du måste ha fullstorlek så skulle jag undvika 5108B då CS switchen de använder är osmörjd vilket gör den skrapig.

Länk till AKKO-tangentbordet: https://akkogear.eu/products/black-silver-5075b-plus-iso-mech...

När det kommer till handledsstöd så går det att beställa från kina för ~100 kr inkl moms och frakt,men det tar en månad för att få varan.

Fyfan på amazon kostar rt100:an ungefär 700kr mer.

har försökt göra lite research på jobbet och har kunnat läsa mig till och se på en del reviews att RT100 skärm är lite sisodär, att den är visst svår att se beroende på hur man sitter, samt att den inte sitter så bra

(visserligen ska man inte slänga runt tangentbordet men den sitter visst inte så "säkert" samt att jag har katt och saker som kan tryckas loss kommer lossna och försvinna)

kikar en del på epokmaker th96 med flamingo switches med men vet inte riktigt, det känns inte riktigt lika rätt som rt100 gjorde när jag kikade igår. Men det kan ju ha med vad som att göra att jag känner så. jag ska kika mer på AKKOgear och se vad som finns där om det finns något som lockar lika mycket som Epomaker gör ^^

jag får tacka för alla svar och tips/ider du kommer med jag har trots allt ingen erfarenhet från att köpa tangentbord mer än när något har gått sönder och denna gången vill jag köpa något som verkligen känns rätt och som jag inte "adapterar" mig själv till

Av john00133
Skrivet av SopkvastJonas:

Beroende på vad var spel du spelar så kan det vara värt att kika på HE (Hall Effect) tangentbord, då de använder analoga knappar, dvs man kan ändra vart knappen aktiverar eller gradiellt som en joystick. Teknologin gör så att man kan ha extremt känsliga tangenter vilket vissa tycker hjälper mycket i Counter Strike, OSU och liknande.

Flera märken som gör HE tangentbord:
Wooting: Orginalet, iaf märket som startade trenden. Mycket bra mjukvara men inte bästa byggkvalitetet för pengarna.

AKKO gear eller Monsgeek (samma företag): Jag har själv ett AKKO MOD 007 vilket jag tycker är väldigt trevligt tangentbord. De säljer flera versioner av HE tangentbord som jag har hört låter väldigt trevligt utan modifikation, men finns bara i ANSI layout (amerikansk layout, dvs ingen åöä).

EndGameGear: Aluminiumchassi för mindre pengar. Flera företag har dykt upp i början av detta året med HE tangentbord men alla tangentborden använder samma pcb och mjukvara. Den ända skillnaden mellan i mjukvaran är hur den ser ut, dock så är mjukvaran relativt användbar. EndGameGear har tidigare gjort musmattor och möss i bra kvalitet. Tangentbordet ska låta bra utan modifikation men inte like bra som AKKOs.

Meletrix: Boog75 tangetbordet är väldigt nytt och kommer från ett välkänt företag (inom customkeyboards världen). Finns bara i ANSI och mjukvaran är okänd, men känslan när man skriver på tangentbordet är otrolig trevlig för priset. Jag har testat icke HE varianten Zoom75 vilket är identiskt förutom pcb och switches.

Highground: Samma som Endgamegear men mycket dyrare då de är trendiga med barn.
PS: Alla tangentbord som använder Gatereon ks-typ vit switch använder förmodligen samma pcb och mjukvara.

Men om du inte tror att du behöver Hall effect så rekommenderar jag: Epomaker (ISO varianterna), AKKOgear, Dareu, varmillo, keychron och IQunix.

jaa, många alternativ finns det uppenbarligen... hittade på MaxGaming Varmilo VEA109 CMYK V2 som ser lite intressant ut, enda nackdelen är att det inte kommer med något handledsstöd vid det priset, självklart kan man ju bortse från det och se det som att det är kvalitet jag köper.

Sen så kikade jag även lite på Epomaker framför allt EPOMAKER RT100 97 Keys och tyckte det verkade riktigt nice med en liten skärm som säger tiden och batteriet på ett (trådlöst?) tangentbord. För det är sånt jag glömmer att kika när jag ska sätta mig och spela och helt plötsligt sitter man där och letar febrilt efter sladden ^^
Men jag är lite fundersam på om man får den vanliga "stora" enter tangenten med i lådan när man köper eller om man får köpa ett helt set med keycaps för att få en sån? för är så sjukt van vid sådan att jag får väldigt svårt för att skriva utan

Edit: Hittade på svenska amazon Epomaker och där kommer tangentbordet med stor enter, nackdel dock är att man kan bara få RT100 med linjära switchar vilket jag känner sådär till då jag skulle vilja ha något annat än linjära swichar vilket mina nuvarande röda är om jag fattat det rätt.

Av john00133
Skrivet av Rouge of Darkness:

jag har ett corsair k70 är rätt nöjd med det förutom att det verkligen låter som en gammal skrivmaskin men det är mekaniska brytare ii ett nötskal.

röda brytare tror jag.

kan man leva med att det inte är skittyst så är det helt ok inte äns att sätta oringar på det tystade ner det något nämnvärt.

ja dedikerade macro knappar är väl ganska utdöende skulle säga att marknaden rullat mer mot tkl tangentbord utan numpaden och så kompakt som möjligt så utan massa extra knappar.

men vill man ha macro knappar så känns det som att binda om numpadden som en idé då den ändå sällan används förutom när man typ betalar räkningarna och speciellt utan numlock aktivt (tror den är alternativa piltangenter ock lite annat då oftast)

finns div program för detta typ autohotkey men tror iaf corsairs programvara kan göra det per default inte öppnat programvaran på säkert ett år och inte äns säker på om jag har den installerad äns...

Jaa, jag har svårt för att se varför man går ifrån macros då det verkar som en schysst grej att ha?

Av john00133

Köpråd Tangentbord

Så jag har Noll koll på vad för märke man kan gå på idag som är något vettigt och kvalitativt samt att jag har lite dålig koll på vad som kan va något att ha...

Jag har i stort sett haft 3 tangentbord då dem håller rätt länge för mig.

Razer lycosa Saknat som tusan men knapparna ramlade till slut av...

Razer tournament (det första där sladden var löstagbar och valde att glappa samt sluta fungera helt även med ny sladd)

Nuvarande logitech g413 carbon (funkar fint hittills men tangenter börjar sitta löst)

Jag är ute efter ett Gaming tangentbord som är mekaniskt och har handledsstöd samt RGB. Det finns så många olika som antingen inte har några recensioner eller som när man är i en butik tex Power eller Elgiganten som bla saknar tangenter så man inte får rätt "feeling"

Jag har även kikat tidigare gånger på tangentbord med Macroknappar men det verkar inte vara en grej längre? Hade en polare som hade ett Corsair k95? Med massor av knappar som verkade rätt nice de gånger jag satt vid hans dator och skulle hjälpa han med något.

Kanske är helt ute och snöar, vet att tangetbord är väldigt individuellt, men tänker att tips på vad man kan kika på aldrig kan gå fel.

Av john00133

Annonsen är avslutad

Av john00133

Oanvänt Fractal Design ARC MINI R2 Bytes alt säljes

Tjena provar igen om någon är intresserad av ett otroligt fint chassi som är helt oanvänt så vitt jag vet och kan se.

Historian bakom är att jag köpte chassit men tänkte inte på vilken storlek mitt nya moderkort hade och sen köpte jag ett annat. Han jag köpte det av köpte det men kom aldrig till skott att använda det och det är oanvänt i hans ägo, i min ägo har jag tagit bort plasten på fönstret och inte mycket mer än så.

Dassiga bilder pga behövde slås med katten för hon skulle promt vara med på bild. fler bilder kan lösas på PM om någon önskar

Sugen på att byta mot något skoj typ ett kvalitativt mekaniskt tangentbord i bra skick alternativt en 500kr

Om chassit ska skickas så får jag se vad det ev kommer kosta har ingen aning om detta i nuvarande läge

Läs hela annonsen här

Av john00133
Skrivet av helgonet:

Hej
Det började med att det inte gick att starta datorn pg a bootmanager, det saknades en fil tror jag. Så för att starta och komma in i win 7 fick jag trycka på resetknappen ett antal gg, då kanske det ibland gick. Provade reparera win7 men det gick inte. Provade då med en ny installation av win 7, det gick inte heller då det frös mitt i processen. Köpte då en ny hårddisk (Kingston A400 ssd 240Gb) och installerade på nytt. Då gick det bra, förmodligen vart det fel på den andra sdd'n. Inga problem längre att starta datorn men när jag installerade Vivaldi och försökte att komma ut på nätet och ladda ned en uppdatering av Vivaldi så gick inte det.

Stod att datorn gick en timme före. "Klockan går före" Det gick inte att upprätta en privat anslutning till downloads.vivaldi.com eftersom datorns datum och tid (lördag 20 januari 2024 16,14) inte stämmer. Det är underligt för datorns datum och tid är ju korrekt inställt. Datorn är en Abit kn9-sli. Har bytt batterit i bios, trodde kanske det skulle hjälpa men icke. Vet inte vad jag ska hitta på mer. Nån här som vet vart felet ligger lr är det kanske hårdvaru relaterat? Om denna tråd ligger i fel forum får nån snäll moderator flytta på den.

har bra koll på gamla grejer, men oj det va inget modernt moderkort du hade om "Abit kn9-sli" stämmer...

Du har bytt ssd och du har installerat om windows? Du har ställt klockan korrekt men det funkar fortfarande inte? Du har bytt bios batteri och detta löste inget? En snabb google och vi får svaret av vivaldi själva

"Will Vivaldi support Win7 and Win8.1?

Sorry, no. Since Vivaldi is based on Chromium, we will get these updates removing Win7 and Win8.1 support when we next update the Chromium source, to Chromium 110, which will be the foundation for the next Vivaldi version after Vivaldi 5.6.

As a related example, on Linux, while Chromium did end support for 32-bit (386) Linux, Vivaldi continued to release builds as long as they continued to build and run until the builds stopped running. As it turns out, the most recent 386 release of Vivaldi (3.8) does not run, because Chromium updated to a version of a central library that was not supported by 386 versions of Linux (some Linux distros do distribute patched versions that avoid the issue in their 386 versions)."

https://vivaldi.com/blog/pulling-the-plug-on-expired-operatin...

Av john00133
Skrivet av Jagers:

To remove this feature the TV has to be set in HOME mode instead of STORE mode. To do this go into the SETUP menu then scroll down to LOCATION. Using the left or right arrow keys change STORE to HOME and the pop ups should no longer appear on the screen.

denna låter mer trolig.

Skrivet av Laxpudding:

Låter verkligen som butiksläget. Brukar räcka med fabriksåterställning så får man alternativet HEM/BUTIK ifall det inte går att ändra via de vanliga menyerna.

Roliga är att TVn är satt på "home mode" det är därför som jag undrar vad detta kommer sig av....

kan prova en fabriksåterställning imorgon och se om det löser något, sambon innehar TVn för tillfället

Av john00133

Reklam på Skärmen?

Okej så jag äger en tv specifikt en philips 70PUS6724/12

Ibland så händer det att det kommer upp en sån fyrkant som på bilden, ibland är det reklam för tv apparater med Ambilight vilket min redan har, eller som i detta fallet "TV Games"

Jag blir galen på den... ibland kommer den när man kollar vanlig skogstv... ibland när man streamar med chromecasten?

hur får jag den väck så den aldrig mer kommer och stör mig?

denna gång försvann den genom att byta till hdmi 3 men det är inte alltid något sånt funkar har jag märkt. Den kommer inte allt för ofta men ibland kommer den och gör sig påmind...

https://imgur.com/a/fBTWssi

Av john00133
Skrivet av dlq84:

Phantek-paketet har inte samma typ av kontakt som i länken i kommentaren, om det är det du undrar över.

Exakt vilka Phantek-fläktar är det du har?

Det är lite av en djungel, men den Razer-hubben är ARGB, medans paketet du länkar till är DRGB.

Bilden nedanför verkar vara den fläkt modell jag har iaf enligt bilder på komplett som finns under bilderna på chassit

Av john00133

Ser ut som att denna skulle kunna lösa mitt problem? Men jag är osäker 🤔

https://www.komplett.se/product/1178082/datorutrustning/dator...

Av john00133

D-RGB Fråga, Hur får man det att funka utan en 5/12v kontakt på moderkortet?

Jag har ett "Phanteks Eclipse G300" som kom med 3 stycken D-RGB fläktar, jag har ett för gammalt moderkort specifikt ett "ASUS Z170 PRO GAMING"

Jag söker en schysst och enkel lösning som gör att jag får liv i fläktarna samt gör att jag får möjligheten att styra färger via ett program lokat på datorn ex "corsair icue" och inte ha någon kontroll eller liknande man behöver använda...

Eftersom jag levt under en sten under tiden som RGB hypen drog igång och gjorde sig hemmastad i världen så har jag nära till noll koll på hur eller vad jag söker efter, men en fördel vore om det var drivet via sata? samt kontrollerat via program skett via en usb port direkt på moderkortet? eller är jag helt ute och cyklar?

Vad jag fattat det som så är visst Phanteks fläktar lite udda med att dem har visst 3 Pins vad det nu innebär?

Jag kommer köpa dubbel uppsättning då sambon har samma chassi men med än äldre delar och vill mer än gärna ha lite "Bling" enligt henne.

Jag har kikat på denna eftersom det är samma tillverkar som chassi samt fläktar D-RGB Hub

Chassi i fråga Phanteks Eclipse G300

Moderkort i fråga ASUS Z170 PRO GAMING

Av john00133
Skrivet av Gx rade:

Jobbar inom handels på en stor butikskedja med över 100 butiker i Sverige och även några utomlands. Nu på senare tiden har chefen blivit väldigt strikt med att vi måste använda truckskor när vi jobbar. Inte bara på morgon när vi packar upp varor utan hela dagen. (tydligen order högre uppifrån företaget) Många klagar på dessa och man känner att dom inte är av högsta kvalité.

Har tidigare använt typ springskor som har funkat väldigt bra för mig men sedan jag börjat använda dessa truckskor från arbetsgivaren så har jag fått extremt ont i fötterna och speciellt hälarna. Har nästan hela livet fått väldigt lätt ont i hälarna och av dessa skor blir det riktigt illa. Måste dra massa fulingar hela dagen och ''gå på toa' bara för att få vila fötterna.

För några år sedan fick man köpa egna skor/sulor från en tredje part och sedan bara maila in kvitto och få pengarna tillbaka. Men detta är alltså inte tillåtet numera.

Så min fråga är, har jag något rätt till specialanpassade skor/sulor eller hur ser det ut? Tror att jag måste få stå på någon sorts trampmaskin som läser av foten och få speciella sulor eller skor.

Är i princip redo att lägga pengar från egen ficka på detta men tänker ifall jag har rätt till något?

Tack.

Det kan vara så att företaget kan bli tvingade att ge dig skoilägg men det beror lite på hur allvarligt ditt problem är. Mitt förslag är att köpa ett skoilägg från scholl och testa och se om det blir någon skillnad.

En annan har haft problem med fötter och skor sedan 10 års ålder och haft skoilägg sedan 12 års ålder är nu 23...
Vad du behöver göra om du har som mig problem med fötterna så det går upp i ryggen. Gå till en läkare och berätta om ditt problem och hoppas på att få en remiss till ortopeden och få göra en "skanning" av dina fötter eller få fötterna nerkörda i en massa typ...
sen tar det lång tid (iaf när jag får göra mina skanningar/gjutningar) men så småningom så får du skoiläg som du kommer njuta av men det är en lång process så har det varit för min del sedan jag fick min remiss...
När jag beställer nya sulor så tar det 6 veckor innan jag får mina men då får man se det till mitt problem med jag har enligt ortopeden "sjuk ovanliga fötter" jag har även genomgått en operation för fötterna för att det inte skulle bli värre

Av john00133
Skrivet av mrqaffe:

Men vill du ha blinkande behöver du nått som kontrollerar det och argb är nog det vanligaste sättet numera.
Du kan möjligen hitta en billig kontroller på nån av kinasiterna för det är alternativet om du vill ha blink men modrkortet saknar stöd och du tycker att 400 kr är dör dyrt eller så får du avstå blinket.
Det går ju även att skaffa lådan men inte ansluta dioderna just nu utan vänta till ett moderkortsbyte med det eller tills man tycker sig ha råd med en kontroller.

jo precis så är det ju, får se lite hur jag gör

Av john00133
Skrivet av mrqaffe:

Problemet är väl egentligen att du valt ett gammalt moderkort utan stöd för argb.

joo så är det, men jag fick en bra deal på det, samt att jag inte har råd att köpa en helt ny dator så jag försöker göra de så budget som går just nu. tyckte att 16gb ram, moderkort, cpu och grafikkort för 1500 inte var så farligt

Av john00133
Skrivet av mrqaffe:

Länken går till Eclipse G300A det går att koppla in på ett moderkort med argb eller nån passande kontroller (argb eller deras egen)

Connect to an ARGB-equipped motherboard with the included
D-RGB Motherboard adapter or use a Phanteks D-RGB Controller.
The Phanteks D-RGB Controller is sold separately (PH-CTHUB_DRGB_01)
https://www.phanteks.com/assets/manuals/Eclipse%20G300A.pdf

Moderkortet du nämnde har inte argb anslutningar.

det var det jag misstänkte... då får jag kika vidare, för jag tycker inte det är värt att lägga 850kr på ett chassi och behöva köpa till en konrtoll enhet för fläktarna för 400

Av john00133
Skrivet av Rouge of Darkness:

kolla manualen.

slängde ett snabbt öga och kunde inte hitta något om RGB stöd öht på det moderkortet.

iom att kortet är äldre variant (~2015-2016 ish) kan det mycket väl vara från innan RGB hypen som råder just nu och det inte har något stöd alls för det utan du behöver isf en extrern rgb drivenhet.

t.ex.
https://www.inet.se/produkt/6903064/cooler-master-small-argb-...

men utan att veta exakt vad det är du försöker ansluta för grejjor är det svårt att rekomendera något iom att det existerar 2 typer av rgb standard som inte är kompatibla med varandra.

jag kan ärligt talat säga att jag inte har den blekaste vad det är för fläktar som sitter i chassit... såg något om ett "asus z170 pro gaming aura" när jag googlade om mitt moderkort skulle vara kompatibelt. men det fanns ingen riktigt vettig info för jag har ju inget "aura" så kikade inte på några inlägg om "aura" kortet...

chassi i fråga: https://www.komplett.se/product/1243326/datorutrustning/dator...

Av john00133
Skrivet av mrqaffe:

Är det en G300A du menar eller skulle du skrivit P300 eller möjligen P300A ?
https://www.phanteks.com/Eclipse-G300A.html
G300A verkar ha argb
P300 verkar ha 4pin 12V rgb
P300A kommer inte med nått blink alls.
Så det är viktigt att veta vilken låda det handlar om.

Och heter moderkortet Z170I PRO GAMING (observera I) så verkar det inte ha nån rgbstyrning
https://www.asus.com/supportonly/z170i%20pro%20gaming/helpdes...

Det är hur som helst mycket enklare att idag hitta argb styrningar och en lös kontroller brukar då anslutas med usb till moderkortet.

jaa alltså jag har bott i en grotta när det kommer till rgb hypen, visst sett videos om det men inte "lyssnat" något om man säger så. RGB kontroller har jag fattat de som att det finns men vad jag förstod det som så funkar bara corsair's med corsair fläktar osv? eller är jag helt ute och cyklar? Min tanke är att om jag köper ett chassi med RGB så vill jag kunna styra grejerna. annars kan man ju skippa rgb helt och hållet

chassit i fråga:
https://www.komplett.se/product/1243326/datorutrustning/dator...