Inlägg

Inlägg som Thestar19 har skrivit i forumet
Av Thestar19

@BrusE

Kommer skriva något längre senare om någon annan vill prova samma sak men överföringen nedan är mellan två datorer som står i två olika ändar av huset. Köpte en 25m kabel fiberkabel (fråga inte) + två trancievers (ingen aning hur det stavas) + 2 HP 671798 och efter en timme av arbete uppnåddes hastigheterna nedan. Mycket arbete återstår då ena datorn ligger på moderkortskartongen men: det fungerar iaf

Edit:
Och innan någon kommenterar, ja E: är en RAM-disk och g: är också en på den andra maskinen

http://i.imgur.com/3WpXtNs.png

http://i.imgur.com/S2Y9MjA.jpg

Av Thestar19
Skrivet av Icte:

Japp, samma problem här.

Samma här i Firefox,chrome, edge etc. Testade att lägga till en kabel för att se om de hade blockat beställning av endast VR headset men gjorde ingen skillnad..

Av Thestar19
Skrivet av bjinko:

Jo letade runt själv för ca ett år sedan och billigaste jag hittade var en från RODE för lite över 600kr vilket är vansinnigt dyrt för något så enkelt.

Tips om du vill ha pop filter är denna som bara kostar 40kr vilket jag tyckte det var värt. Kanske inte gör någon enorm skillnad men med tanke på vad man lagt ner totalt så är 40kr till ingen stor summa

Testar en sådan här först:
http://www.ebay.com/itm/121666670428?_trksid=p2060353.m2749.l...

Om den inte fungerar är det ju inte dyrt att bara beställa den du föreslår.. Gillar dessutom Shock-mount...

Av Thestar19
Skrivet av bjinko:

Har själv en Blue Snowball som visserligen väger ca 100g mindre men jag köpte en Boom arm på ebay för ca 100kr. Funkar bra, sjunker inte ihop och kommer över mina 24" skärmar utan problem.
För mig passade min mic direkt på armen med hjälp av den medföljande plast adaptern och misstänker att din också kommer göra det, men lover inget.

EDIT:

Tänk på att leveranstiden brukar ligga på 3-5veckor från Kina så kommer ta ett tag innan du har den hemma. Har läst om folk här på SWEC som köpt en lampa på IKEA och återanvänt armen från den men vet inte vilken modell det är eller vad den kostade.

Beställde en själv då jag såg priset

Tack för tipset, tittade på en liknande för ca 10ggr så mycket från en svensk butik...

Av Thestar19
Skrivet av Red Raven:

Får upp mappen för plattan men inget innehåll. Vet inte om det är pga att jag inte kan låsa upp den?

Hade samma problem tidigare; omöjligt att öppna mappar på mobilen utan att låsa upp den först. Kan du ansluta ett tangentbord eller mus via en USB till microUSB kabel? (Kräver att mobilen har OTG (tror det heter så))

Ligger anteckningarna på ett SD kort eller internt?

Edit:

Heter tydligen OTG, har en sådan här själv för USB minnen men har i minnet att Android 5.XX lade till stöd för tangetbord/mus också.
http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adaptr...

Edit 2:

Testade nyss med kabeln + Logitech G400 + Oneplus One (6.0). Gick utmärkt att plugga in musen i mobilen med adaptern, låsa upp mobilen med musen, dra ut kabeln till musen och ansluta mobilen till datorn via en vanlig USB till microUSB kabel.

Edit 3:
Sony Xperia Z2 verkar ha OTG.

Källa:
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z2/Xperia-z2-USB-OTG/td...

Av Thestar19

Är ingen expert men fick samma problem då klockan var felinställd i Windows.

I bilden står det fel datum (2/5-2016) på din dators klocka, är bilden gammal eller går klockan fel?
Testa att justera den så att tiden är korrekt annars.

Av Thestar19

Just going to leave this here:
https://www.youtube.com/watch?v=NshXgisNly4

Han gör exakt det du fundera på, dock endast med 1 bildskärm men då "dockan" verkar ha flera bildskärmsutgångar är det kanske möjligt att ansluta flera bildskärmar. G-sync fungerar uppenbarligen iaf.

Av Thestar19

Har samma problem(Telia Fiber 100/100, Stockholm), skickade in anmälan i eftermiddags.

Testa Pingplotter, är ingen expert men vad jag kan utläsa anländer aldrig 0-60% av alla paket. Var totalt utelåst igår hela eftermiddagen, runt 20:00 började Chrome fungera helt normalt och efter en omstart av dator gick firefox också bra. Testade att ansluta datorn direkt i uttaget i eftermiddags för att se om det var routern som spökade men fick exakt samma resultat. Kan notera att problem dyker upp på mobilen, laptopen och stationära datorn så även om en del av problemen kanske kan skyllas på stationära datorn som är lite ostabil är problemet uppenbarligen större än så.

https://www.pingplotter.com/

Av Thestar19

Har fått ett svar från mullet.se, de svarade inte på support@mullet.se men tydligen på info@mullet.se

Enligt dem bör utrustningen som ovan nämts fungera väl tillsammans; återkommer troligen med tester när allt levererats och installerats. Naturligtvis kan de inte garantera något från ebayförsäljarens håll men rent generellt bör alltså HP 671798-001 fungera väl med de kablarna.

Av Thestar19

Har dell U3415W, Grymt nöjd.

Har lite backlightbleed men inget man märker om man inte aktivt letar efter det. Verkar dock vara lite av ett lotteri, lite beroende på hur känslig man är.
Min har en lätt "tjut" som kan vara störande om det inte vore för min dator som låter som en lövblås :). Hörs dock knappt 20cm bort.... Tänk på att kurvan är minimal (hade nog inte noterat böjningen om jag inte vetat det sedan tidigare, även om kurvan enligt "vissa" är nödvändigt då platta 34" ger känslan av att kanterna är "långt bort"; om detta är sant låter jag vara osagt). Kan vara värt att titta på mjukvaror som Displayfusion, speciellt om du har flera bildskärmar; köpte det på någon steamrea och använder det dagligen sedan dess. Kräver lite arbete för att lära sig men när väl vant dig vid displayfusion i kombination med flera bildskärmar i olika storlek så vill du nog aldrig gå tillbaka...

Högtalarna fungerar men är ganska dåliga.

Tror att det besvarar din fråga, men hojta till om du har något specifikt...

Edit:
Är inte HPn en VA display? (Källa: https://www.komplett.se/product/888615/datorutrustning/bildsk...

Av Thestar19
Skrivet av BrusE:

Kolla med drivrutinsstödet i FreeNAS. Har tyvärr inte koll på det.

Har googlat lite och borde inte vara ett problem. Är dessutom 99% på att jag vill köra på Win server 2012 R2.

Mailade mullet.se och får se vad de svarar. Tror att jag redan vet men värt ett försök iaf.

Av Thestar19
Skrivet av BrusE:

Detta är alltså hemma? Inte företag?

Korrekt. (Hemma)

Av Thestar19
Skrivet av BrusE:

Det borde fungera. Alternativet är att du frågar mullet. Dock så skulle jag rekommendera Intel nätverkskort.
När du kliver upp på dessa nivåer då är det viktigt att du konfigurerar allt ordentligt. Annats kommer prestandan vara lidande.

Sedan undrar jag varför du bygger en NAS för att sedan koppla den direkt med datorn med en kabel?
Om du behöver prestandan, varför sitter inte allt i en och samma maskin?

Tackar för svar.

Funderade också på att kontakta mullet men vet inte hur de känner ang Ebay köp. Är nog svårt för dem att garantera något.

Medveten om att det kan krävas en del konfigurering, även på lagringssidan. NASen ska kopplas till flera maskiner (laptops, mobiler, andra datrorer etc) men vill ha en snabbare länk mellan speldatorn och NASen. Där speldatorn är ganska högljudd är målet att NASen ska vara knäpptyst så att den kan arbeta med saker nattetid tex backup eller mer avancerade beräkningar.

Av Thestar19

Fungerar HP 671798-001 med Mellanox SFP+ kablar?

Hej

Ska koppla ihop en NAS med datorn i sign, kommer skriva och läsa en del över Gbit hastigheter pg av SSD och vanliga HDDs i RAID; mycket medveten om att jag inte kommer kunna utnyttja fullt 10Gbe och att man med SMB 3.0 (tror det heter så) kan bryta 1Gbe gränsen men kommer köra en Dualcore (LGA 1151 för att kunna uppgradera senare) på NASen och läste någonstans att SMB 3.0 kräver en del av CPUn så antar att 10Gbe vore bättre. Har tillgång till Windows Server 2012 R2 Datacenter och hade tänkt att köra på det eller FreeNas.

Med tanke på att mina lagringskrav bara kommer öka i framtiden känns det som en bra idé att ta bort flaskhalsen som en 1Gbe anslutning skulle skapa, speciellt om jag börjar leka med VMs senare och då min X99 bräda har NVME stöd.

Har kikat på Intel 540 men är väldigt dyra så skulle helst köra på SFP+.

Undrar om följande kommer fungera tillsammans:

2x http://www.ebay.com/itm/STANDARD-PROFILE-HP-Mellanox-ConnectX...

samt

http://www.mullet.se/product.html?product_id=333009

Hade tänkt och köra på en 7m kabel.

//
TheStar19

Av Thestar19

Pluggar sista året på gymnasiet, Na/Na.

Antecknar mycket i Onenote på min laptop MED touchscreen+penna. Matte är undantag, block+ penna är fortfarande det mest praktiska där.

Skolan delar ut laptops som ingen använder utom möjligtvis en gång i vecka vid någon specifik lektion. Kan bero på att de har inte touchscreen med penna (då det nästan är ett krav om man vill rita något mer avancerat, anser jag iaf.) + fungerar knappt i allmänhet.

Office 2016 för alla uppsatser etc.
Har inga planer att sluta använda kollegieblock, speciellt på matten så säger väl att de kommer stanna de närmaste 20 åren. Då mina klasskamrater använder kollegieblock i alla ämnen trots tillgång till iPads och Laptops så talar väl det för sig själv.

Av Thestar19

Stockholm, fungerar utmärkt.

4G i nästan hela stockholm vad jag vet.Var uppe i Sälen området och hade också grymt bra täckning.

Har du kollat: http://www.tele2.se/upptack/tackning/tackningskarta/

Av Thestar19
Skrivet av HazZarD:

En rejäl ficklampa är aldrig fel.

Köpte exakt samma för typ två veckor sedan. Grym ficklampa.. Fick dock ingen sådan väska :/

Av Thestar19

Okej, har hög feber så vet inte om jag pratar i nattmössan; har dock ett förslag...

Sweclockers skapar någon sida där person A kan lägga in X nycklar för Y olika spel. Person A fyller i något Captcha liknande för att förhindra spam.

En registrerad medlem B har tidigare på sin profil checkat i en ruta "Jag vill få spel". Systemet skickar ett PM till spelare B med en länk till en sida där systemet registrerar spelare Bs namn som då tar koden för spelet som spelare A lagt in. Om medlemmen B inte har besökt länken inom X timmar får en annan medlem samma PM som sedan har X timmar på sig att öppna länken innan ytterligare en medlem får koden osv.

Vilka medlemmar som får PM kan göras med en lista, antingen baserat på ett kösystem eller totalt random; detta system skulle också kunna ta antalet inlägg/svar etc med i beräkningarna eller antalet "Bra inlägg".

Kan anses som dåligt då alla kanske inte vill ha alla spel, men då måste man ju inte öppna länken utan kan låta någon annan få det spelet och därmed behålla sin plats i kön. På detta vis slipper person A gör mer arbete än dom gör idag, bottar kan inte ta allt och det finns ytterligare initiativ att bli medlem och inte bara läsa trådar. Vet dessutom inte vem som skulle bygga detta system; kan själv varken PHP, Javascript eller HTML så har ingen aning om det ens skulle gå eller hur mycket arbete det skulle vara. Bottar skulle förhindras genom att inte alla får tillgång till koderna, om en spelare försöker skapa tusentals konton och på så sätt lura systemet kan man sätta en minigräns på tex 5 posts innan man börjar få spel i PM. Är också relativt likt "checkoutbox" systemet men här kan vi dra fördel av att vi kan välja vem som ska få möjligheten att öppna spelet så att även de som inte har möjlighet att kolla sweclockers 24/7 kan få dessa gåvor, speciellt om vi sätter antalet timmar X högt nog. Skulle också kunna integreras med "checkoutbox" systemet så att bara vissa kan checka ut spelen; återigen baserat på något kösystem.

Som sagt, har hög feber med sprängande huvudvärk så har ingen aning om detta är en bra idé; kan knappt se bildskärmen framför mig så reserverar mig för att instämma med alla buttra gubbar som säkert kommer kommentera att om jag inte vet hur allt inom IT fungerar så ska jag hålla käft och låta de komma med förslagen; kan redan nu svara på dessa kommentarer med att detta är ett diskussionsforum och inte toppmöte hos Razers ingenjörsdivision.

Av Thestar19

Now comes the night - Rob Thomas
Comfort - Deb talan
I don't want to miss a thing - Aerosmith

Mina topp 3. Dessa plus en kudde med inbyggda högtalare är i stort sett godnatt... (Tills man måste upp och kissa....)

Av Thestar19

Konstigt resultat?

Sitter och skriver en labbrapport till Fy 2. En del av lapprapporten kan ses nedan.

Har två frågor:
1. Varför blir den härledda maxhastigheten lägre än den experimentellt uppmätta?
2. Vilka felkällor finns det?

Uppgiften: att studera en harmoniskt svängande presentpåse, vars rörelse registreras av en ultraljudsmätare som mäter påsens avstånd till bordet och en kraftgivare som mäter spännkraften i den fjäder vilken påsen är upphängd i.

Allt var kopplat till en dator och beräkningarna är gjorda med så många decimaler som våra grafräknare + excel + programmet vi använde kan rapportera/beräkna. Sitter och funderar på fråga 2 (felkällor) och har inga bra svar. Då allt gjordes av en dator tas ju mycket av de vanliga felkällorna bort. (Har fler decimaler än bilden visar och har räknat med dessa, men vad jag vet behöver jag inte redovisa fler siffror i beräkningarna, bara i svaret..)

Tacksam för svar.

http://i.imgur.com/AGxowb1.jpg