Inlägg

Inlägg som gnun har skrivit i forumet
Av gnun
Skrivet av mani13:

Hade möjlighet att köpa denna tv för runt 2000 kronor som returvara så det var lite därför jag kollade på just denna modellen. Hade därför varit bra om någon visste om plex fanns att ladda ner då man slapp köpa till externa produkter för att hålla nere priset lite. Hade jag köpt denna som ny så hade jag inte tittat på en Andersson utan då kollat på andra produkter som du säger runt samma pris.

Det brukar ändå vara bättre att köra appar på en extern spelare så 2000kr för en 4k skärm till en stuga och en appletv 4k så kan du köra Plex i 4k vilket inte alltid stöds direkt på tv'n.

Av gnun

Inte så illa.

Av gnun

Körde ett teamsmöte på min iPad (2018) och blev chockad över hur mycket bättre den kameran var jämfört med min halvåret gamla Dell jobb-laptop.
Testade lite senare med den enda lösa webcamen vi hade i huset nån skum noname grej sonen köpt med 2560 x 1440 upplösning men kass sensor vid svag belysning så öste på med ljus och insåg att det finns ett skäl att folk sminkas och fixas innan dom är med på tv. Folk över 40 (är 41) ska inte ha mer än max 1080 lite dålig belysning och jag kräver att Teams inför filter som snapchat och instagram!

Av gnun

3800kr CPU/MOBO/RAM/SSD/PSU
Kan hämta.

Av gnun

3500kr CPU/MOBO/RAM/SSD/PSU
Kan hämta.

Av gnun
Skrivet av SvanteThord:

Ringde du till uppsägningsavdelningen? - Om inte, ring uppsägningsavdelningen. Eller chatta med uppsägningsavdelningen.

Tack!

Testade igen, chattade med uppsägning, dom ville matcha.
Ringde upp och erbjöd 500 för 299kr, det som förra ville ha 529kr för.

Av gnun

Hörde precis av mig till Telia som befintlig kund och den jag fick prata med var helt ovillig att ge något erbjudande för det är bara för nya kunder. Jag kunde få binda mig i 12 månader för 529kr (500/500) men 299kr var inte att tänka på.
Spelade ingen roll att jag sa att då säger jag upp abonnemanget och går till telenor/bredbandsbolaget istället för där är jag ny kund, det var upp till mig om jag ville byta.

Verkar vara lotteri vilken kundtjänstmänniska man får tag på på Telia.

Av gnun

Philips Hue lampor så man färga huset julrött hela december.
Skulle det dyka upp något vettigt prissatt grafikkort så behöver sonen ett nytt och tydligen ny skärm och headset med.
Billigt bredband som många skrivit lät intressant med.

Verkar bli en dyr helg.

Av gnun
Skrivet av Stefflo:

Om det blir något alls så är jag lite sugen på liggunderlag och sovsäck till mig och sambon kanske.
Dataprylar är ingen ide då priserna är horribla.

Nu vet jag inte om du redan tittat på https://klymit.com/ men jag köpte ett grymt kompakt liggunderlag där på black friday för några år sedan.

Av gnun

Nokia 9000 Communicator fick "ärva" den från pappa nån gång runt 1999.
Släpade omkring på den och tyckte det var häftigt att kunna skicka mail även om ingen hade mail då och man fick vara glad om någon svarade samma vecka.

Motorola Accompli 008 https://www.gsmarena.com/motorola_accompli_008-331.php kass på alla sätt men lite kul med en stylus och i "fickformat"

Första moderna var iPhone 3g när den lanserades.

Av gnun
Skrivet av Irre:

När jag gick i skolan för sextio år sedan, så hann vi aldrig fram till 1900-talet i historieundervisningen.

Jag har samma erfarenhet även om det inte var riktigt lika länge sedan. När vi nästan kom fram till andra världskriget i högstadiet på mitten av 90-talet så var terminen slut. Det upprepade sig på gymnasiet, om det var något aktivt från lärarna att inte prata om nazismen i skolan så funkade det ganska dåligt med tanke på hur samhället såg ut då med lasermannen, nynazister osv.

Så det finns nog en anledning till att skolverket prioriterade det sen.

Av gnun

Blir 1-2 dagar i veckan på kontoret framöver får välja dagar själv efter vad som passar.
Ingen idé att åka in för att sen sitta i teamsmöten hela dagen.
Blir till att synca arbetsdagar med resten av teamet, sen är det lite skönt att träffas och gå ut och luncha lite med.

Av gnun

Tar den för 2500kr om frakt ingår i det.

Av gnun

Köper dom för 1700 + frakt

Av gnun

Jag har ett helt hus fullt med iphone och Ipad-laddare så egentligen är det helt okej att inte skicka med laddaren. Om det inte vore så att samtidigt så går dom över från USB-A som jag har överallt till USB-C med möjlighet till snabbladdning om man har en kraftigare laddare och såna har jag inga alls...
Så att börja skicka med en USB-C sladd och säga att det redan finns miljoner USB-A laddare i hushållen är rätt konstigt.

Av gnun

Jag har en vanlig Dell laptop och en usb-c dockningstation med stöd för tre skärmar.
En enda sladd fixar ström till laptoppen, fast nätverk, usb portar till alla tillbehör och bild till skärmarna.
Det här är kanske "annat" för dig men det är verkligen problemfritt.

https://www.dell.com/sv-se/shop/dell-universal-dock-d6000/apd...

Av gnun

@JonasT: Ja! Precis en sådan menar jag, tack för det.
Verkar vara lite dåligt med Svenska återförsäljare men jag hittade http://www.iconscandinavia.se.
Priset var väl sådär, inte billigt men inte superdyrt och jag antar att jag behöver en liten subwoofer med.

Av gnun

Soundbar som kopplas till hemmabioreceiver?

Hej,

Har idag en Hemmabioreceiver med två stora golvhögtalare fram, en center och två mindre bakom ryggen, ett 5.0 system alltså.
Det här är i vardagsrummet och tack vare golvhögtalarna har vi inte haft nåt behov av en extra bas. (Vi har ett biorum i källaren med projektor närvi vill titta påsådan film.)

Nu finns planer på en större tv och då får inte golvhögtalarna plats längre så då tänkte jag att en soundbar som tar hand om framkanalerna och centern hade varit en bra lösning. Men allt (iptvbox, appletv, chormecast, htpc och xbox one) är ju kopplat via hemmabioreceivern och jag vill ju ha kvar mina bakhögtalare så jag vill koppla in soundbaren i den.

Alla soundbars jag har hittat själv verkar innehålla förstärkare och kopplas till tvn med HDMI men det vill jag inte ha.

Av gnun
Skrivet av Elektron:

Det går köpa begagnade ps3 för 300-400 på tradera, sedan går det sälja ps3an som defekt eller ge bort den till någon som vill spela spel från hårddisken bara. Som ett alternativ till att lägga pengar och energi till att reparera.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det verkar ju inte finnas nån quick fix så det lutar åt att hitta nån begagnad.

Av gnun
Skrivet av s0sdaf:

Om du behöver byta hela bluray-enheten så kan det innebära en hel del krångel då PS3:an och bluray-enheten måste "giftas" innan de fungerar ihop (det är i grund och botten till för att försvåra piratkopiering). Lättast är nog om du istället reparerar den enhet som nu sitter i, om den är defekt.

Okej, vem gör sånt?
Vad kostar det?

Känns som det inte är värt att lägga för mycket på en så gammal grej, en hel begagnad ps3 borde ju gå att hitta rätt billigt annars.