Inlägg

Inlägg som AxF har skrivit i forumet
Av AxF
Skrivet av Henrik_g_85:

Tar det för 6000:- Om åtminstone kartong och tillbehör till Moderkortet finns. Och att det fungerar att köra alla minnena på 3600mhz stabilt samtidigt.

Kartong m.m. till moderkortet finns. Jag aktiverade bara XMP (eller vad det nu heter på AMD-Språk) i BIOS och har kört minnena i 3600 C16 utan problem.

Av AxF

Uppgraderingspaket

Ska uppgradera så säljer CPU, MB och RAM.

5900X
64GB Corsair Vengeance 3600 C16
MSI MPG X570S Carbon Max Wifi

Garanti och kvitto finnes (köpt hos Inet)

Säljes för 6000 eller bud.

Läs hela annonsen här

Av AxF
Av AxF
Skrivet av delidana:

Var hos HIFI-klubben idag på demo mellan Sonos Arc och Beam Gen 2. Trodde att Arc skulle demolera Beam på samtliga plan men så var inte fallet. Vi började med musik på 75% volym. Beam hade bra bas och "punch" och mer direkt soundstage mot lyssnaren. Så fort vi bytte ljudet till Arc så kändes det som att en stor del av basen och "punch" bara försvann. Istället spreds musiken mer i rummet men rösten på artisten var inte direkt utan mer spridd vilket jag inte gillade. Kändes som att beam hade mer verklig ljud. Känns som att Arc försöker kasta ljud åt alla håll men missar lyssnaren på något sätt.

Sen bytte vi till en dolby atmos film och där blev det bra med Arc pga spridningen av ljudet. Effekterna blev bra och det blev lite mer liv och verklighetstroget jämfört med Beam. Beam hade dock bättre punch och bättre dialoger och helt ok spridning av ljudet.

I det stora hela så känns det som att Beam är 20% bättre på musik och Arc 20% bättre på film. Sonos gör magi med Beam Gen2.

Det ligger definitivt något i det du skriver. Jag har hela huset fullsmetat med Sonos och testade Arc någon månad som ersättare till Sonos Playbar . Fungerade bra till film och serier (speciellt Atmos) men till musik är den imho oduglig! Gamla Playbar tillsammans med Sonos Sub låter ljusår bättre när man spelar musik.

Av AxF

Känns rätt saftigt för en 27" 1440p skärm, 13k alltså.

Spontanköpte en LG OLED 42C2 för 8990 hos Inet och det känns verkligen prisvärt! Var lite rädd att text inte skulle se skarp ut eller att jag skulle störa mig på ASBL men tycker att allt ser precis lika knivskarpt ut som på mina IPS skärmar och ASBL är heller inget som stör.

Nackdelen kanske är att jag nu sitter och sneglar på ett 4090

Av AxF

Snyggt att AMD ligger på topp igen. Fram tills nu har jag köpt nytt i princip varje generation CPU/Mobo. Denna gången uppgraderade jag bara ett par månader innan Ryzen 7000 och till vettiga pengar.

Kollat igenom en del tester och ser att om man som jag spelar i 1440p så får man 2-3FPS mer i snitt, inte värt det för mig iaf.
Använder datorn en del till jobb också och även där är 5900X overkill. Uppgraderingsjävulen får ligga i dvala till nästa generation :0)

Av AxF

Börjar det inte bli lite bananas nu ? 28k för ett 90-serie kort som ändå är hyfsat vanligt bland entusiaster? Det är ju inget "halo" produkt iaf.

Av AxF

Alltså, dom gör ju fantastiska produkter. Men kunde dom inte gjort bara en liten ansträngning för att inte göra det fullt lika uppenbart att dom skiter ett långt stycke i vad man tycker om deras sätt att behandla både kunder och partnertillverkare?

Hade ju varit trevligt om dom råkade ut för samma sak som intel, att bli tagna helt offguard och att RDNA3 är 8-10X snabbare än Ada Lovelace.

Av AxF
Nytt bud: 2 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av AxF
Av AxF

MacBook Pro 14” + 32” 4K skärm på jobbet . Snabb som en oljad blixt ⚡️ och för noll oväsen. Stationär hemma men använder ofta bärbart, telefon eller iPad även hemma.

Av AxF

Som många redan skrivit så håller M1 jämna steg med Zen3 fast med 20W ist för 150W. Nu kommer snart M1X som tillsammans med en uppsjö av gpu kärnor troligtvis kommer att köra över allt som finns på marknaden.

Jag har en Surface Laptop plus en macbook air M1 till jobb och kan ärligt säga att man får kramp när windowsburken ska starta, jobba, brumma med fläktar, vakna efter vila , konstant behöver laddning etc etc . Macen vaknar lika snabbt som en mobil, är snabb, saknar helt fläktar och batteriet håller i typ 2 dagar.

Det som X86 har kvar är kompatibilitet med en del mjukvara (framförallt spel). Om/när all mjukvara ink AAA spel kan köras native på M1 så tror iaf jag att det är game over för alla andra.

Av AxF

Jobbar som driftchef på ett it-företag.
Ansvarar för drift av kundservrar, managerade tjänster, kommunikation m.m.

Av AxF

"Processorer med en egen instruktionsuppsättning är ytterligare ett steg i Kinas insatser för att göra sig mindre avhängiga av utländsk teknik och utländska patent."

Den första delen förstår jag då kineserna som många andra nationer är paranoida, plus det faktum att dom riskerar strypt tillgång till utländsk teknik om/när dom svinat sig allt för mycket.

Utländska patent är ju dock frivilligt att respektera och det verkar dom ju däremot skita ett långt stycke i ?! Det är ju bara att köra på som vanligt?

Fattar heller inte riktigt hur det i ett hardcore kommunistiskt land kan poppa upp nya miljardärer som svampar ut jorden?! Har alltid sagt att kommunister och sossar är dom största smygkapitalisterna som finns

Av AxF

Det folk inte verkar förstå är att AMD inte varit "det prisvärda alternativet" för att dom tycker det är så j*vla roligt. Dom har sålt sina CPUer billigare för att dom varit sämre och långsammare än Intel, samtidigt har Intel blivit fat&happy och skyndat långsamt med vad man erbjuder konsumenterna i form av årliga lanseringar.

Det började ljusna för AMD vid lansering av Ryzen och så länge dom inte varit riktigt lika snabba som Intel har dom fortsatt vara best bang for the buck alternativet. I samma ögonblick som de första Ryzen3 testen landat på tuben så höjer dom priserna till samma eller högre än Intel, inte det smartaste draget om du frågar mig. Dom kanske skulle väntat lite med prishöjningar tills dom tagit tbx lite marknadsandelar? Eller åtminstone till det faktiskt finns CPUer att köpa?

Av AxF

Din första fråga i tråden är om TVn är bra... Jag skulle vilja säga att allt är relativt.

Nu har jag en 65" Oled (B8) i vardagsrummet och en 48" CX som datorskärm på kontoret, så jag må vara en smula "förstörd"
Men har även köpt en 65" nanocell till äldsta grabbens rum (som han för all del tycket är riktigt bra) men personligen tycker jag det kliar över hela kroppen när jag tittar på den TVn Ojämn bakgrundsbelysning, grådassig svärta m.m. i allt man ser .

Om jag varit i stånd att köpa ny TV så hade jag nog sparat ett par månader till och köpt en 55" OLED för 12-13 tusen istället.

Som sagt... Jag är kanske lite färgad men jag har haft en samsung QLED Q95 hemma på test och tyckte det var rena dyngan jämfört med mina OLED skärmar.

Mina 2 cent...

Av AxF

isopropanol och kaffefilter

Av AxF

Fattar inte riktigt vad som händer? Är det Corona som ställer till allt eller finns där andra orsaker, dolda agendor etc?

Mot slutet av detta år har vi haft massor av smaskiga releaser (lagom till julhandeln tänker man) . RTX 3000 från nvidia med ett helt gäng olika modeller, Radeon 6000 med ett antal modeller där också, Ryzen 5000 även här ett gäng olika modeller, Xbox series X samt Playstation 5.

En uppsjö av produkter/modeller från olika tillverkare, nu inför julhandeln kan man beställa EXAKT 0 NADA ZERO ZIPP INGET!!!! av ovan nämnda produkter ??? WTF????? Ovanligt hög efterfrågan säger alla tillverkare, långt högre än tillgången. Undrar lite vad var förväntad efterfrågan från tillverkarnas sida? ett hundratal ex per land ? Om vi sedan pratar om "tillgång" , vilken tillgång? den är ju noll och obefintlig.?!?!

Jag förstår inte? Klart man varit med om lite halvtaskig tillgång tidigare vid lansering av hypade produkter, med detta är ju bortom löjligt!

Någon som sitter på svaren?

Av AxF

OOOO! Ett kort till som inte går att köpa nånstans! Spännande!

Av AxF
Skrivet av Alling:

Ni som inte var med förr kan nog ha svårt att fullt ut förstå hur det känns för undertecknad med flera att se AMD kötta Intel på det här viset. What a time to be alive.

Delar din glädje i att AMD kommit tbx starkare än någonsin...

Men kan ändå inte låta bli att reflektera över hur utbredd denna "Fanboyism" verkligen är! Jag har aldrig varit en fanboy utan köpt
efter vad som gett mest prestanda för pengarna. Det har under ganska lång tid varit Intel och nvidia, extremt tråkigt för oss konsumenter eftersom både Intel och nvidia till 100% fått bestämma hur mycket mer prestanda vi får från generation till generation.
Tror folk det är en tillfällighet att ett 6000kr nvidia kort nu ger samma prestanda som ett 12000kr kort gjorde förra generationen?

Tycker det är extremt kul för oss användare att det nu finns både valfrihet och konkurrens som gör att tillverkarna faktiskt måste erbjuda det bästa dom kan för att vinna konsumenternas förtroende (pengar). Detta faktum verkar vara sekundärt för många och det enda viktiga är att "deras" märke är snabbare och bättre än det andra lagets.