Inlägg

Inlägg som JagdKatzen har skrivit i forumet
Av JagdKatzen

10/10!

Tycker frågorna var relativt enkla, men man är ju Sci-Fi nörd av rang. Det finns också en viss charm med gamla grovhuggna och monolitiska system från t.ex Alien eller Terminator. I det senare fallet gillade jag mer när Skynet var en mainframe inhyst djupt inne i Cheyenne Mountain än de senare filmernas appar eller uppkopplade hemdatorer.

Av JagdKatzen
Skrivet av Lasse Laserman:

catch( exception e ) { //TODO }

Problemet i detta fall var att stavfelet inte fanns i spelets kod (och därmed i en IDE) utan i en extern .ini-fil som läses av spelmotorn Unreal 3. Så ett try/catch-block skulle inte ha lyckats fånga felet.

Däremot skulle man kanske inte ha ignorerat de varningar som troligtvis ploppade upp vid runtime när utvecklarna körde en debug-version av spelet. Där kan de ha fallerat p.g.a. en hel drös liknande varningar dock.

Förresten SweC-redaktionen, bilden i artikeln som föreställer en Alien är från Alien Isolation, där AI:n spelar i en helt annan liga

Av JagdKatzen

Såld. Tack till er som la bud!

Av JagdKatzen

Bud är noterade!

Av JagdKatzen

EVGA GTX 1080 FTW

Lägger nu ut mitt ett år gamla GTX 1080 till försäljning, då jag är i tankarna på en uppgradering. Kortet fungerar finemang, och kvitto + kartong finns tillgängligt. Aldrig överklockat.

Budgivning börjar på startpriset 3000 kr.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, eller att avstå affär. Köparen står för frakten om kortet skickas, betalning sker via banköverföring eller swish.

Läs hela annonsen här

Av JagdKatzen

Användare: @stincon
Typ av affär: Försäljning
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: EVGA GTX 780Ti

Positivt:
Mycket trevlig och bra kommunikation och snabb betalning

Negativt:
Inget. Gör gärna affärer med @stincon igen!

Slutbetyg: 5/5

Av JagdKatzen

Har ett EVGA 780Ti som kan fås för 700 kr.

Av JagdKatzen

Användare: @Deatlev
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: BenQ XL2411T

Positivt:

- Seriös och trevlig köpare
- Snabb betalning

Negativt:

- Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av JagdKatzen

Och där tog budgivningen slut! Mystogan fick den för 1300 + frakt. Deatlev står som nr 2 på listan i reserv.

EDIT: Vi är alla vänner här, det lät för mig som ett skämt som missuppfattades. No big deal

Av JagdKatzen

Den finns kvar. Mystogan har högsta budet på 1000 kr

Jag kilar ner till mitt ombud och kollar upp frakten så länge. Vi säger att budgivning kan fortgå tills kl 21.00.

Av JagdKatzen

@maxzzen: Perfekt! Upphämtning föredras alltid. Jag PMar mina uppgifter

Av JagdKatzen

BenQ XL2411T 1080p 144hz

Säljer min gamingskärm pga. behov av pengar.

Lätt använd och i mycket fint skick, inga döda pixlar eller andra fel. 1ms responstid, TN-skärm med 144hz uppdateringsfrekvens. 24 tum.

Fulla specifikationer: http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2411t/specification/

Finns i Kalmar och hämtas helst, alternativt skickas (har ej kartong dock). Priset är 700 kr eller bud, köparen står för frakten.

Säljer till vem jag vill. Skriv i tråden eller PM

http://i.imgur.com/duKZT0y.png

Läs hela annonsen här

Av JagdKatzen

Titanserien är till för entusiaster som köper det bästa oavsett pris. Kortets naturliga miljö i är X99-riggar med custom vattenkylning.

Funderar man ens om det ger "bang for the buck" så har man redan svarat på sin egen fråga.

Av JagdKatzen

Hoppas AMD får till en hit med sin nya serie. Känns som nu eller aldrig om de ska hålla stången mot de gröna...

Av JagdKatzen

ASUS går från klarhet till klarhet ser man.

Var det inte problem med styrkretsar till ROG Swift som gjorde skärmen instabil efter ett tag?

Av JagdKatzen
Skrivet av Zotamedu:

Fast det är ju fortfarande frivilligt. Ingen tvingar dig att betala och ingen tvingar moddarna att ta betalt heller för den delen. Om en moddare vill ta betalt kan han göra det. Om han inte vill så går det bara att låta bli.

Det är inte riktigt så enkelt när det gäller moddar, framförallt moddar som består av mer än bara en enkel kosmetisk förändring. Att ta bilder åt andra i form av frilansfotografi är en relativt sett klargjord transaktion utan juridisk problematik (om inte så är jag intresserad av att höra några exempel).

För spelet Skyrim kan följande komplikationer uppstå:

1. Moddar som inkluderar delar av andras verk, men som saknar upphovsrätt. Hur ska jag kunna bevisa att en mod som säljs på Steam använder min kod eller mina "art assets" som grund? Om dessa saker ens nämns och upptäcks, det vill säga. Hela systemet är mycket sårbart för bedrägerier där en gratismod laddas ned av någon som sedan lägger upp den för försäljning med betydande, små eller i värsta fall inga förändringar. Och återigen, utan copyright/ansvariga företag blir det svårt att hantera.

2. Kan moddare tjäna pengar så finns en stor risk att detta lockar till sig eller uppmuntrar till "shovelware" eller material som är inriktat på att maximera vinsten. Tidigare stod eller föll man på arbetets kvalitet, men nu kan inriktningen komma att hamna på att kunna sälja så lite som möjligt för så mycket som möjligt.

3. Vilken skyldighet finns från modskaparens sida att underhålla, patcha och anpassa moddar i förhållande till andras material? Är han/hon bunden till att försäkra "kunden" att uppdateringar till själva grundspelet inte sabbar modden? I fallet med Skyrim finns det mycket som kan gå fel, vilket alla vi som sysslat med detta vet mycket väl. Det är skillnad på detta och vapenskins till CS.

Av JagdKatzen
Skrivet av DenSammeSamme:

Allt jag undrar är vem du är som kan bestämma huruvida någon kan ta betalt för moddar?

Det är marknaden som bestämmer, och förhoppningsvis kommer marknaden att spola ned konceptet i toaletten där det hör hemma.

Skrivet av DenSammeSamme:

Det finns många människor som tjänar sitt leverne på att just sälja kosmetiska tillägg till exempelvis Dota 2 och detta är ju en förlängning på detta koncept. Duktiga moddare som hellre sitter på sin kammare och jobbar har ju här chansen att tjäna en lite hacka om de så önskar.

Att det sitter folk och knåpar ihop hattar och annat trams till MOBA-spelande 13-åringar må så vara, men nu handlar det om mer än så - ändringar i spelfiler och skripts t.ex. Själv är jag av den åsikten att DLC är okej, så länge det står ett ansvarigt företag bakom med copyright, skyldigheter och helst någon form av källkod om det ska säljas "delar" av ett spel.

Skrivet av DenSammeSamme:

Att du själv vill, som själv säger "en glad amatör som skapar värde åt andra genom min passion" är upp till dig, men fortsättningen "ingen girig jävla marketingkonsult som sitter och räknar på timlön. Detta är rena självklarheter!" är så löjlig att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Allt jag hör är en massa gråtande glin som inser att inget i vår värld är gratis.
Välkommen till verkligenheten.

Löjeväckande är snarare folk som insisterar på att allt här i livet ska kosta pengar, och att inget får vara egalitärt och finnas till för sin egen skull. Låt mig gissa, du fnyser även åt öppen källkod och tanken på att man kan vilja skapa något enbart för andras nytta? Volontärarbete är för glin som inte lever i verkligheten?

Välkommen till en bättre verklighet än din.

Av JagdKatzen
Skrivet av jonas_jj:

Ursäkta min franska, men dedär är en jävlig äcklig inställning. Ni menar alltså att de som lägger tid på att göra saker och dessutom vill ha ersättning för det ska sätta sig med en tiggarkopp och hoppas på att någon skänker en slant? Fyfan vad lågt. Betala eller ge fan i att stjäla andras arbete.

Det är du som har en jävligt äcklig inställning.

De som lägger ned tid och pengar på spel kallas utvecklare - dessa är de som skapar själva spelet, och som sen står som bas för att andra lekmän möjligtvis kan skapa eget material. Detta har varit en självklarhet sedan länge. Vill man sedan skapa något som ska säljas så får man se till att bli just en riktig utvecklare som i fallet med t.ex CS eller Portal. Jag har själv släppt en del moddar till ett par spel, och har aldrig tänkt tanken på att ta betalt (t.o.m när en specifik designgrej tog flera månader att få till). Jag är en glad amatör som skapar värde åt andra genom min passion, ingen girig jävla marketingkonsult som sitter och räknar på timlön. Detta är rena självklarheter!

Att sälja moddar som om de vore DLC är åt helvete. Hur ska man sätta upp regelverket med hänsyn till juridiken bakom? Vad händer om flera personer lägger upp samma mod eller stjäl hela eller delar av den? I så fall, vilka delar är "OK"? Skyrims moddar bygger exempelvis mycket på skripextendern SKSE, får dessa skapare några pengar? Är en moddare skyldig att uppdatera/patcha sina alster vid behov, eller är det bara att köpa grisen i säcken som gäller?

Fy fan. DLC-kulturen kring spelskapandet är illa nog, nu har Pandoras ask öppnats på riktigt...

Av JagdKatzen

Har kört Online nu tills level 10... och jag hatar det.

Allt som är bra med singleplayer GTA är frånvarande från online. TS tirad om UI-designens horribla utformning är bara glasyren på kakan som gör det ospelbart. Jag spelade nyss en session Team Death Match efter att ha fått vänta fem minuter stirrandes på en massa loading screens. Jaha, då ser jag att det kommer in en massa höglevlare bland oss nya, därav en som ligger på närmre 400(!) i level. Vet inte ens om man kan komma så högt utan att fuska.

Hursomhelst så sätter vi igång, och jag märker redan att statsen som spelet bygger på gör allt totalt obalanserat - för mig och andra <20-levlare så krävs det dubbla antalet skott i grabbarna grus för att de ska åka i backen. Kul! Tydligen kan de också strafe:a på ett sådant sätt att man nästan omöjligen kan träffa. De har även bättre armor från början.

Själv så har jag inte lyckats få bort musens input lag, så oavsett om jag spelar i första eller tredje person så sitter aldrig skotten. Jag är van vid att ligga på runt 3.0 KD i de flesta online-fps (bortsett från CS), men här blir jag överkörd p.g.a inställningar och spelets motor. Sättet som karaktären rör på sig är också åt helvete, med en seghet som hela tiden sätter krokben för en.

Battlefield? Aim + game sense.

Counterstrike? Aim + game sense.

Insurgency? Aim + game sense.

GTA Online? Level + fullkomligt kaos.

Av JagdKatzen
Skrivet av ZonCo:

Märkligt fenomen som kanske är liknande för någon annan - När jag startar spelet ligger gpu loaden på 40-60% och jag har då en fps runt 35. Tabbar jag ut och in igen så ligger gpu loaden mellan 80-100% och min fps dubbleras. Gjorde en snabb sökning och det verkar vara flera som uppmärksammat detta.

Har inte märkt något sådant, men det ska jag ändå prova.

Till er som lider av CPU-orsakat stuttering!

Med den nya patchen så löstes problemet med launchern som drog 25-30% CPU-kraft. Men bieffekten är att något skumt hände med hur virtuellt minne fungerar. GTA V kräver som bekant en swap-fil som är styrd automatiskt av systemet. Så långt allt väl. Innan patchen hade jag satt den på min stora HDD för att spara plats.

Med patchen så funkar inte det längre - jag fick stutter hela tiden. Det löstes genom att sätta en enda pagefile som ska ligga på samma plats som spelet är installerad på. I mitt fall en 240 GB SSD. Vet inte om det blev bättre just för att det är en SSD, eller att det är samma disk som spelet men det löste problemet.