Inlägg

Inlägg som c01a har skrivit i forumet
Av c01a

Der kanske är någon feature där routern felaktigt tolkar den försämrade signalen när du går iväg som att det är störningar i kanalen och då försöker "optimera wifit" och byter till en annan kanal? Skulle kunna förklara att wifit går ner för anslutna enheter men fortfarande syns då det tar en stund innan klienterna återställer anslutningen.

Prova sätta kanal manuellt om auto är aktivt.

Av c01a

Under Inställningar->Ljud->Stör ej->Standardlängd så kan man välja "Fråga varje gång". Då får man upp en fråga varje gång där man får välja hur länge stör ej skall vara aktiverat.
Gör det svårt att av misstag aktivera den här faktiskt användbara funktionen då

Av c01a

4k är trevligt i teorin, men har du för liten skärm så behöver du aktivera skalning av GUI och det var inte Win10 starka sida, iaf inte för två år sedan då jag körde en 27" 4k budgetmonitor. Windows tyckte jag skulle ha 150% skalning vilket i praktiken gjorde att jag inte hade fler pixlar på höjden än med en 1440p skärm, och skärpan var inte heller något extra men det kanske berodde på att det var en budgetskärm.
Jag kör nu enbart 1440p skärmar utan skalning av GUI, både hemma och på jobbet.
Köpte precis en Dell U2520D som jag är nöjd med, en USB-C kabel mellan laptop och skärm ger bild och usb in i skärmen samtidigt som den strömförsörjer laptopen.

Av c01a

Roomba 980, en hund och två ungar. De kör en vända varje vardag när vi är på jobbet och smutsighetsnivån hemma är låg hela veckan.
Dammsuger man manuellt en gång i veckan eller mer sällan så kommer roboten garanterat göra att man har en jämnare och lägre smutsighetsnivå hemma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av c01a

Jag har kört Keepass och Keepass4Android i några år nu, funkar mycket bra.

  • Syncning mellan enheter via Google Drive

  • Kryptering med lösenord och nyckelfil

  • Auto-type på datorn, Ctrl-Alt-A

  • Semi-auto-type på mobilen (Android), via password-API eller "Share with Keepass..."

Skulle aldrig välja en lösning där mina lösenord sparas "säkert i molnet" där någon annan valt säkerheten, se bara på alla läckor av databaser med användarinfo och betalkort. Det finns så många inkompetenta människor där ute som jobbar med systemutveckling så det är f*n skrämmande.
Väljer även öppen källkod framför proprietär för såna här tillämpningar, där algoritmer och implementationer kan granskas så svagheter i algoritmvalet eller implementationen kan upptäckas. I en proprietär molnlösning har man ingen aning om ifall de använder de alrogitmer de säger, eller hur de är implementerade.
Och en lösenordshanterartjänst är ju ett mycket mer lockande mål för hackers då de kommer över data från många om de tar sig in, data som de vet är lösenords-relaterat, medans om man spar sin databas i tex Google Drive så om nån tar sig in på ett konto så har de bara den personens databas (väldigt osannolikt att du är tillräckligt intressant person för en riktad attack), eller om de lyckas med nåt globalt hack för att få tillgång till all data för alla användare på gDrive så har de väldigt många filer att gå igenom för att hitta just lösenords-databaser. Och när de väl hittat en databas så är den ju krypterad.

Databasen är sparad på min Google Drive, så syncning sker automatiskt mellan mina enheter. Keepass2 klienten på Windows använder CloudAnywhere pluginen för att accessa gDrive medans Keepass2Android har inbyggt stöd. Databasfilen cachas aldrig på varken dator eller mobil utan den laddas ner varje gång den används.
Databasen backas även upp till min NAS. Tidigare så jobbade jag direkt mot NASen och accessade då filerna via SSH, men jag ansåg att min kryptering av databasen är stark nog och jag tror/hoppas att gDrive har mer redundans än min ensamma NAS; skulle den brinna upp så tar det ju någon dag innan jag får igång ny hårdvara.

Databasen krypteras med ett master password och en nyckelfil. Nyckelfilen är lagrad på mobilens (krypterade) internminne, och för datorer (hemma och jobbet) på en VeraCrypt partition som låses upp med min Yubikey, och den är även utskriven på papper.
På mobilen använder jag fingeravtrycksupplåsning för att slippa skriva lösenordet hela tiden, går snabbt att skriva på ett fysiskt tangentbord men inte på mobilen. Användbarhet vs säkerhet...
Krypteringsalgoritmen jag använder är ChaCha20 med Argon2 (iterationer: 210 iterationer, minne: 4MB, paralellism: 2), tar ca 1 sekund på min 3.4GHz i5a, och några sekunder på min mobil.

På datorn använder jag Ctrl-Alt-A för auto-type av lösenord, funkar i både program och på websidor utan någon plugin som accessar databasen, dock så använder jag en plugin till Chrome för att få URLen i titeln, blir lättare för Keepass att hitta rätt då: https://chrome.google.com/webstore/detail/url-in-title/ignpac...

I appar i mobilen så har Android 8 ju ett lösenordshanterar-API, så man får upp en liten knapp där man kan välja att skriva in användarnam och lösenord från Keepass2Android.
I webbrowsern så väljer man "share" med Keepass så hittar den automatiskt rätt entry för websidan, sen får man använda Keepass2Androids tangentbord för att skriva "Användanamn" och "Lösenord" i rätt rutor.