Inlägg

Inlägg som Zemlan har skrivit i forumet
Av Zemlan
Skrivet av nino:

Vad sägs som att dra ner ljusstyrkan lite på skärmen?

Ger inte ens i närheten av samma effekt ju. För egen del så är lägsta ljusstyrkan på mobilen nog för att ljusa hemsidan ska kännas som en helig handgranat i nyllet på morgonen när man surfar in medan jag drar mig lite innan man ska upp till jobbet 😜

Av Zemlan

10/11. Sista kunde jag, skrattade lite åt den också...Och så tryckte jag fel xD! Va fan, skyller på att jag är trött....

Dock var det 3 frågor jag gissade villt på tror jag det var, så det är snarare 8/11 jag faktiskt kunde.

Av Zemlan
Skrivet av Klorixx:

Tänk bara om det fanns något annat sätt att få det att inte var så ljust på ens enheter som typ ljusstyrka eller något sånt

Kvittar. Drar man fram mobilen på morgonen när man ligger och drar sig lite innan man kliver upp, speciellt så här års, är ljusstyrkan automatiskt på lägsta och det är ändå som en chockgranat i nyllet. Nog för att man ska behöva kisa ordentligt ett tag innan ögonen vant sig i varje fall 😜

Av Zemlan

För att citera Per Moberg...."De här e bra" 😎

Edit
Inser att jag behöver göra om min signatur lite. Nåväl 😏
/Edit

Av Zemlan
Skrivet av DevilsDad:

Det kan ju vara hur mysigt som helst att sitta i soffan med en partner och spela var sitt mysigt lugnt singleplayer spel! En spelar på TVn, den andra på en handhållen. Pausar man lite då och då och kollar hur det går för den andra, visar upp om man gör något extra kul. Bara sitter nära och har det mysigt. Det är en helt annan upplevelse än att sitta vid var sin dator!

Ok. Agree to disagree. Spela ihop eller separat. Mellantinget lockar inte mig känner jag spontant xD

Av Zemlan
Skrivet av Söderbäck:

Vad jag gör i soffan? Jag är hyfsat närvarande och lyssnar på när det kallas på en.
Ungar kallar på en ungefär två miljoner gånger i timman de vakna timmarna. Sitter man i olika rum så behöver de dels skrika mellan rummen (för nej - de går inte till rätt rum och ber artigt varje gång). Det tar tid att gå fram och tillbaka mellan rummen för allt.
Sedan kan jag väl själv känna en viss tristress av att se på gabbys dockskåp eller bamse när jag sett samma avsnitt några gånger. Där kanske vi är olika ;).

Sabbar det inte spelupplevelsen? Jo. Det gör det.
Eller det påverkar iaf. Alternativet är att inte spela alls längre.

Läggningspassen håller på mellan 20 och 22 oftast där det kallas på båda läronen i omgångar. Det är väl främst här det är guld att kunna försöka klämma in lite spelande. För att det är värt att chansa på att starta en spelsession när partnern försöker få den lille i säng. Men så kallas det på vatten, på välling, på att hitta djur, hämta pottan, yadda yadda.
Uppstarten av steam deck spel tar ingen tid längre. Eller att avsluta. Och ibland vet man inte om man kan komma tillbaka till spelet samma kväll. Så där är väl kanske den främsta fördelen.

Efter läggpasset är det givetvis bättre att spela. Men nu för tiden orkar jag inte starta spel efter 22. Jag är för trött.

Så det är väl lite vad det är just nu.

Inser att mina föräldrar måste haft det jävligt lungt alltså. Känner inte igen mig i något av de beteenden eller dilemman du lägger fram öht. Och jag är inte enda barnet eller ngt sånt. Har två yngre syskon 3 respektive 6 år yngre.

Var väl mer anekdotiskt snarare än generellt beteende då helt enkelt 😅

Morsan och farsan har iofs sagt det när vi är på släktträff och kusinerna är på besök med sina barn att de känner inte igen sig öht att vi krävde så mycket passning och uppmärksamhet som de gör hela tiden.

Av Zemlan
Skrivet av Söderbäck:

Har man småbarn så är det kanske lättare att förstå ;).

Den absolut största fördelen är väl quick resume. Från att jag lyft upp konsolen i näven tar det ungefär 1 sekund till att jag kan fortsätta spela där jag var innan. Yeah - really.
Jag behöver inte starta datorn. Jag behöver inte starta steam, jag behöver inte starta spelet och inte ladda in saven.
Bam så är man direkt tillbaka där man slutade sist.

Det gör att jag kan chansa på ett spelsession när tillfälle dyker upp. Avbryts det med sysslor så gör det inget.
Funkar såklart för single player bara hehe.

Dessutom är det aningen mer socialt att sitta med i soffan än att skärma av sig vid datorn.

Men ja. Det beror såklart på förutsättningarna man har. Hade jag bott själv så hade jag väl suttit framför den stationära jag med.

Betoning på "aningen" mer socialt... Och då känner jag är att jag är snäll.

För min del skulle jag se det som så att sitter man i soffan kikar man på samma sak allihopa. Annars kan man ju lika gärna dra iväg och skärma av sig var och en för sig? Gör ju varken till eller från allvarlig talat. Man är ju redan avskärmad på alla vis annat än fysiskt när man sitter i soffan och glor på mobilen eller annan enhet som en uggla. Varför sitta där öht då?

Tekniskt sett hör man ju fortfarande (om man inte har lurar på sig dvs men då om något... Vad gör man ens där då?). Men man sabbar ju sin egen spelupplevelse. Om något händer på TVn i filmen eller whatever och alla som kikar aktivt reagerar på något så är man ju inte med på noterna ändå pga fokuserar man på spelet kommer man inte uppfatta det andra som sker runt en annat än sporadiskt och vice versa.

De andra fallen ger jag dig. Om man nu är en sån som är ok med sporadiska korta sessioner. Jag personligen vill ha några timmar annars tappar jag all lust att lira och gör något annat istället så gör mig är det inte en faktor 😅

Av Zemlan

Har inget emot det egentligen bara det inte är för mycket, har vart väldigt nöjd med att bara grafikkortet lyser egentligen så RGB från själva chassit har kvittat pga det. En sak som jag däremot tycker är mer avgörande är att ha svart glas som alternativ.

Mitt nuvarande Meshify Blackout är jag ett stort fan av pga just det svarta glaset. Grafikkortet och moderkortet lyser och det blir väldigt cool effekt när det inte lyser igenom glaset så starkt och sakerna runt det syns snarare lite dunkelt där inne. Och när den är avstängd ser man typ inte insidan öht vilket är precis så jag vill ha det 👌

Av Zemlan

På jakt efter en 5800X3D. Det är allt, spontanköper inget utan har någon grej jag är på jakt efter ibland och när den är införskaffad är jag nöjd

Av Zemlan
Skrivet av HazZarD:

Instämmer, jag förstår inte ens vitsen med den ? Hade varit bättre dom förbättrar första versionen bara tills pro kommer eventuellt.

Det där strecket som går över hela ser ju fan hemskt ut....

Inte så att priset kommer bli 15% billigare.

Det blir kanske 15% billigare för Sony? 😉

Vitsen tror jag är att den gamla PS5 helt enkelt var onödigt stor när de fick en uppdaterad krets. De ändrade ju kyllösningen först och nu gör de om hela paketet för att bättre matcha kretsen bara.

Sen så brukar ju inte slim varianterna vara extremt mycket mindre tycker jag? Utan blir som sagt en optimering av materialåtgång när en effektivare version av kretsen finns tillgänglig. Är väl samma sak det alltid vart med Slim-varianter?

Möjligen om 15% är i underkant jämfört med andra Slim-varianter då men tänket är väl detsamma.

Av Zemlan

Har RGB på grafikkortet, moderkortet, tangentbordet, musen och skärmen. Men nyttjar inte RGB. Nyttjar bara R 😉

Av Zemlan
Skrivet av Swedishchef_90:

Tack för testet och skönt att om man kör över 1080p så verket ju prestanda vinsten vara nära 0%...

Ja till den dagen du köper nog bra grafikkort då dvs och flyttar över flaskhalsen till CPUn. Många byter ju grafikkort 2 till 3+ggr innan processorn byts ut skulle jag tippa. Varierar ju förstås men generellt lever processorn kvar bra mycket längre än GPUn.

Med det sagt är sannolikt processorn för långsam innan detta blir avgörande misstänker jag. Men som Cyberpunk med 25% ökning. Det är ju en hel del och kan lätt vara skillnaden mellan spelbart och ospelbart. Mer än en ny generation processorer erbjuder, kanske två beroende på hur bra/dålig ökning en generation ser.

Eller 25+ generationer om vi ska ta Intels övergång från 13-14e gen 😜

Av Zemlan

Har grymt kul med spelet. Inte lirat Forza sedan 4an så det är ett kärt återseende. 😁

Men, allt är inte guld och gröna skogar. Ljudet känner jag lämnar en del att önska. Det är min enskilt största kritik. Nu har jag inte kört många bilar ännu. Men kört igenom en hel del av de tävlingar som finns i karriären till en början iaf, kanske kommer fler sen. Många bilar låter inte så aggressiva som jag tycker de borde, iaf inte när man börjar modifiera dem. Körde en hel del för att låsa upp cupen där man bl.a kan köra med 240Z och den bilen låter inte alls så vildsint som jag vet att den raka sexan borde kunna göra

Nu har jag inte uppgraderat cylindervolymen, karaktären kanske blir bättre med den då men det är det enda jag inte testat. Om det inte gör ngn skillnad blir jag lite besviken. Det är min favoritbil, de har t.om skärmbreddarna som gör bilen fulländad utseende mässigt. Hoppas de ser över det. Låter lite för platt på något vis. För mycket elvisp över det på höga varv (7-9K RPM)

Man kan göra ett motorbyte till en 3,2L rak sexa men den var ljudet buggat med. Inget ljud alls. Startade iofs inte om och testade, ska testa igen efter jobbet idag om det hjälpte ngt. Den kanske låter bättre.

Liiite irriterande att behöva nöta med en bil flera timmar för att få uppgradera den också. Så länge jag lirar ensam kvittar det. Men mindre skoj när polarna skaffar det och vi vill spontant köra ngn viss bil i en viss klass tex. Nu måste vi förbereda sånt i förväg. Så det är onödigt omständig tycker jag. Men samtidigt lite kul att faktiskt tvingas köra en o-uppgraderad bil och sen successivt jobba upp den, så jag förstår varför de gjort valet de gjort till viss del ändå. Men det blir så fel online.

Prestandan känns sådär också. Har iofs inte uppgraderat drivrutinen sedan några veckor innan spelet kom så det kanske kan vara en faktor också iofs. Ska testa det. Men jag vet att RT är rätt basic i spelet. Så pass att jag borde med ett 6900XT inte vara orolig egentligen men det kändes inte alls som jag kunde ha sånt igång. Men återigen, kanske är nya drivrutiner som behövs också.

Extremt omständiga och framförallt långsamma menyer också. Där får de bakläxa.

Men väl inte i ett race har jag inte haft problem med något däremot. Förutom ljudet som känns lite platt på många bilar som sagt. Känns som tidigare delar i serien lyckats bättre på den punkten. Dock läst att FM7 också hade problem med ljudet, och det fixade de över tid i efterhand. Hoppas de gör samma här med detta spel. Har ju kikat på lite jämförelser folk gjort mot de äldre spelen och senaste låter ju typ alltid sämre.

Många banor tycker jag saknas. Var är brands hatch? hockenheim? Zolder? Tex. Många klassiker som saknas helt enkelt.

Alfa Romeo. Hallå? Hörde ni ekot? En alfa är med i spelet. En. Tycker det är dåligt. Detta måste förbättras över tid. 75an, 155, 147GTA, GTV6 (gamla) 159 osv. Ingen Saab heller, tycker jag är synd som Saab fantast, även om jag till viss del förstår när Saab inte funnits på ett tag nu. Viggen fanns ju i 4an. Så den kan de ju kanske implementera i efterhand. Lever på hoppet.

Var lite smått och gott. Men överlag är jag mycket nöjd än så länge. Känslan är go. Min gamla fanatec CSR från 2011 eller ngt fungerar klockrent efter lite ny Firmware. Hoppas de fortsätter jobba hårt på spelet. Det är i allra högsta grad en oslipad diamant just nu. 🙂

Av Zemlan

Får väl se vad det blir av detta. Kan ju vara så att de har en plan för att lösa de problem med annonymitet som vissa här trycker på. Jag ser problemet men tycker ändå att det kan inte vara rocket science att lösa det heller på något vis. Alternativt låter de plattformen vara gratis där yttrandefriheten inte fungerar speciellt väl som Kina osv. Vilket dock kanske gör att problemet med bottar inte löser sig. Mja, inte en lätt nöt att knäcka kanske som jag först spontant tyckte.

Skrivet av Sarato:

Det är inte samma sak som att göra som Trump och vilja störta en regim.

Vad är det för regim han velat störta? Lite OT men har inget minne av att han velat störta någon regim. Ja det är väl möjligen någon Tyrannisk sådan då som Nordkorea då tex iofs

Av Zemlan
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Nu tänker du ganska litet här. Sverige har kanske andra val. Swish är också kopplat till telefonummer. Kontantkort kräver registrering på personnummer idag.
Personer i Kina, personer i andra förtryckta land. Personer vars identitet på nätet kanske är mycket mer öppet än de är i verkligheten pga hot om våld, fängelse eller död.

Nu kan de inte längre vara anonyma med hjälp av VPN osv. De måste nu betala på något vis, och det är nästan alltid spårbart.

Förvisso är det sant att jag kanske avgränsade lite väl när jag bara kikade på Sverige. Men tycker ändå att det är absurt att påstå att absolutismen är som bortblåst för att man tar betalt, det låter mer som man ogillar Musk och söker ett skäl att få en "gotcha" än något annat.

Jag menar...För att ens komma åt tjänsten från första början måste man ju ha tillgång till internet som man själv eller någon annan måste betala för. Man måste ha en enhet som kan ansluta mot internet. Som man själv eller någon måste betala för. Osv osv

Ser helt enkelt inte hur 10kr för X kan vara en fullständig showstopper för yttrandefrihet. Tycker det är en överdrift helt enkelt.

Av Zemlan
Skrivet av Sarato:

Det gör det för de människor som av diverse skäl inte kan ha betalkort.

Var varannan ungdom har väl Swish numera och liknande tjänster? Går garanterat lösa detta utan att man behöver ha ett betalkort man anger informationen på vid betalningen.

Står fast vid att det känns som du greppar efter halmstrån allvarligt talat.

Av Zemlan
Skrivet av Sarato:

Absolutism innebär att alla ska få hålla ordet oavsett vad. En betalvägg omöjliggör det för vissa människor, t.ex. folk under 18. Det går direkt emot vad han tidigare sagt, vilket inte direkt är något nytt för Musken.

En betalvägg på 10kr känns knappast som det omöjliggör det. Klart det blir lite besvärligare men omöjligt låter i mina öron som en grav överdrift.

Av Zemlan
Skrivet av ackwell:

Bland det dummaste jag någonsin har sett (men skulle inte ha något emot att bli motbevisad)!

Eller vad? 😁

Av Zemlan
Skrivet av Gelantious:

Får ont i nacken om jag har en fläkt direkt på mig så tror denna går bort.
Och sen är det inte ryggen som är det största problemet utan rumpan... Blir svårt med fläkt där så tror mer på någon form av vattenkylning i dynan.

Rumpan är inga problem med fläkt. Funnits inom bilindustrin och entreprenad industrin länge, så det ska nog inte vara några konstigheter att få in i denna om de vill 🙂

Av Zemlan
Skrivet av Elakekocken:

Är väl som bäddat för flame war, så är det ju - men håller du inte med om att man borde läsa artikeln?

Givetvis. Men det är ju jobbigt jö! 😏