Inlägg

Inlägg som kibatronic har skrivit i forumet
Av kibatronic

Intressekoll: Nytt oöppnat MSi 3060ti Gaming Trio Z

Fick precis tillbaka ett nytt Nvidia GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8G LHR från ett garanti ärende. Då det tog flera veckor så har jag hunnit att ersätta det med ett annat kort. Om någon ger ett vettigt bud så är jag beredd att skiljas från detta kort. Bud under 5000:- kommer att ignoreras, då kan ni köpa ett begagnat miningkort på blocket eller tradera istället.

Budgivning hålls igång tills jag fått ett bra bud eller mitt tålamod tar slut och jag öppnar lådan för att testa hur kortet klockar och i så fall avslutar helt försäljningen.

Köpare betalar eventuell frakt. Kommer dock prioritera upphämtning.

Läs hela annonsen här

Av kibatronic

Synd att de skrotar Optane lagring helt. Har några konsumentriktade modeller ur 905p serien och de spöar alla nyare SSD'er i allt utom sekventiell läsning/skrivning. Har just nu en Storage Space konfigurerad med en Optane 480GB som cache för två WD SN850 NVMe diskar. Använder den för lagring av spel. Vet inte om jag kan se skillnad mot att bara använda NVMe diskarna som de är, men det är ju alltid kul med stora siffror:

3DMark Storage Benchmark - Microsoft Storage Spaces

Av kibatronic

Annonsen är avslutad

Av kibatronic

Vinnaren är kontaktad via PM.

Av kibatronic

Buden är noterade. Avslutar 19:00 och kontaktar vinnaren via PM.

Av kibatronic

Buden är noterade. Avslutar budgivningen imorgon kväll.

Av kibatronic

AMD 5800X3D

Bra exemplar som går stabilt med -30 Core Offset på alla kärnor. Vcore ligger då runt 1.175V. Säljes då jag uppgraderat till en 4k skärm och oavsett spel så är GPU'n flaskhalsen. Kan lika gärna stoppa tillbaka mitt gamla 5800X. Ser gärna att en Swec'are får tillgång till denna guldklimp av processor.

Skambud undanbedes. Kvitto medföljer, inköpt vid lanseringen. Köpare betalar eventuell frakt. Nej, den har inte överklockats. Jag har försökt, det går inte.

PS: Inte min CPU på bilden. Den ligger kvar under vattenblocket tills någon köper det, för att jag är lat.

Läs hela annonsen här

Av kibatronic
Av kibatronic

Optane 32GB, 100:- + frakt.

Av kibatronic
Nytt bud: 1 500 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kibatronic
Skrivet av kibatronic:

Tar den gärna för 2000:- plus frakt.

Tar tillbaka mitt bud. Såg att de har gått ner i pris.

Av kibatronic

Tar den gärna för 2000:- plus frakt.

Av kibatronic

Räkna procent i huvudet var inte min starka sida ser jag...

Av kibatronic
Skrivet av NidoKing:

Skillnaden är liten och ofta är ju 5950 snabbare även i spel.

De flesta tester jag har sett har varit fokuserade på låga upplösningar för att framhäva just skillnader i processor prestanda och där har 5950X inte alls framstått som ett bättre alternativ för spelande. Skillnaden har ofta varit rätt så markant till fördel för 5800X3D.

Hardware Unboxed's recension är att rekommendera. https://www.youtube.com/watch?v=ajDUIJalxis
De har dessutom gjort flera uppföljningar, dock inte med 5950X än.

Av kibatronic
Skrivet av NidoKing:

Bortsett från pris så är väl AMD Ryzen 9 5950X ett "bättre" köp?

Inte om du ska enbart spela med datorn.

Av kibatronic

Core Optimizer på 5800X3D

Har experimenterat lite med mitt 5800X3D. Jag har ett Gigabyte X570 Master moderkort med BIOS version 36b. I och med att jag hade ett 5800X tidigare så hade jag sparat profiler i BIOS med inställningarna för den processorn. När jag laddar in dessa profiler skapade för 5800X med PBO/Core Optimizer aktivt så kan jag tillämpa CO på 5800X3D. Kör just nu med CO värden på -30 på alla kärnor och det gav en liten boost för högt trådade tester som Cinebench. Går man in i BIOS efteråt så syns dessa inte men är fortfarande aktiva. Om man sparar profilen med CO aktivt och synligt, så kan man alltid ladda in den för att justera värdena igen.

Följande saker fungerar:
Core Optimizer
Dynamic DVID

Dessa fungerar ej (resulterar i en fast frekvens på 3600MHz):
Fast multiplier
CPU Boost override

Prestanda skillnaden i Cinebench R23 blir relativt liten med Core Optimizer på -30 på alla kärnor, men temperaturen sjunker en liten bit och man "maxar" CPU'n till 4450MHz på all kärnor. Känns som att AMD var lite väl försiktiga här. Kanske är så att extra cachen är extremt känslig?

Cinebench R23 standard:

https://i.imgur.com/dk9QFKl.png

Cinebech R23 med -30 CO på alla kärnor:

https://i.imgur.com/D8Fguuz.png

Resultat standard:

https://i.imgur.com/8QopGEL.png

Resultat med -30 CO:

https://i.imgur.com/MzrTjil.png

Av kibatronic

Efter att ha testat lite i Arma 3 med 5800X3D istället för 5800X så är det ett lite udda beteende jag sett. I YaaB så finns det sektioner där kameran panorerar och det är i princip ingen skillnad medan när kameran är relativt stillastående så höjs bildfrekvensen markant. Jag vet ej om dessa panoreringar är knutna till något annat i bakgrunden (inladdning av resurser mm).

Testade också att spela med Very High Settings med all Postprocessing som Bloom mm avslaget (stör mig på det). Det flöt på avsevärt bättre än tidigare.

3440x1440 Radeon RX 6900XT

"Very High" Min FPS, Max FPS, Avg FPS
5800X : 35fps, 117fps, 54fps
5800X3D : 36fps, 150ps, 66fps

https://i.imgur.com/DQqvwyR.png

https://i.imgur.com/Cw7vBAd.png

Hade jag fortfarande köpt processorn om jag hade vetat detta tidigare? Ja. I spel så är skillnaden mycket mer märkbar.

Av kibatronic

Har en 5800X redan som dessutom verkar vara väldigt bra då den klarar av ett Core Optimizer värde på -30 på alla kärnor förutom den "bästa" där det bara går ner på -25. Beställde trots det ett 5800X3D då jag inte har lust att uppgradera hela systemet på ett tag (X570, 64GB B-Die i 3733MHz CL14, 6900XT) och hoppas att extra cache ger en boost i Arma 3.
Fick processorn idag och planerar att montera den imorgon.

Av kibatronic
Skrivet av milo_:

Testade med Ryzen High och Windows High, inom felmarginalen båda två och igen skillnad från innan tyvärr.

Testade du med Time Spy eller spelen du hade problem med? Time Spy CPU test kommer inte förbättras av detta. Det är konstant hög belastning. Däremot spel med som inte lägger hög belastning på CPU'n kommer påverkas positivt.

Av kibatronic

Testa med att sätta på "High Performance" energiprofil i WIndows. Jag hade liknande problem med mitt tidigare 3700x och det löstes genom att tvinga processorn att köra på högre frekvens. Med "Balanced" så klockade den ner sig hela tiden när det inte var tillräckligt med belastning.