Inlägg

Inlägg som Murvar har skrivit i forumet
Av Murvar
Skrivet av Murvar:

På fredag har jag framläggning av mitt kandidatarbete och idag fick jag äntligen till en matchning med ett företag. Start om en vecka!

Yrke: Full Stack utvecklare
Lön: 35 000 som omförhandlas efter provanställning
Ort: Stockholm
Ålder: 27
Erfarenhet: Deltidsarbete som dataadministratör under universitetsåren.
Förmåner: 3000 friskvård.
Utbildning: Allmän kandidatexamen inom programmering. Läst lite civ.ing och två år Innovativ programmering.
Övrigt: Kontor vid Odenplan. Läget var viktigt för mig och jag hoppas kunna cykla under sommarhalvåret.

Det blev aldrig någon omförhandling vid övergången till fast men nu efter ett år fick jag upp lönen till 38 500.

Av Murvar
Skrivet av Xeonist:

Lycka till! (och det är uppriktigt menat)

Jag kollar in om en vecka och ser hur långt ni har kommit (och förväntar mig att ni har hunnit med ca. 1% av det du verkar tro att ni ska ha hunnit…)

Hur tolkade du in en vecka? Jag lägger gärna fritid på att bygga en konkurrent så länge det finns fortsatt intresse. Rom byggdes inte på en dag. Sweclockers är fyllt av erfarna utvecklare så vi kan säkert hitta ett gäng som kan skapa något tillsammans.

Av Murvar
Skrivet av olga32:

Gissar att de har ganska bra statistiskt underlag när de bestämmer sig för nedstängningen av Classic. Det är väl några dussin snubbar från Sweclockers som fortfarande sitter där varje dag kanske.

Statistiskt underlag för att tjäna mer pengar på reklam möjligtvis...

Av Murvar

Drömläge att skapa en ny sida inspirerad av classic. Om någon skulle vara intresserad av att skapa en som open source finns det en frivillig utvecklare här

Av Murvar
Skrivet av Kablash:

Vid ett lånelöfte så tas ju en kreditupplysning, så man kan ju inte direkt gå runt och få lånelöften från flera olika banker, då man får för många kreditupplysningar på sig.

Kör på! Bankerna ser vad för upplysning det är som gjorts så det är inga konstigheter. Lendo är smidigt för att få samlat men jag valde ett erbjudande jag fick från en storbank i slutändan.

Av Murvar
Skrivet av wootz91:

I slutet av september är det dags för att omförhandla vårt bolån. I dagsläget har vi 1,34% (3 år) på 2,85 mil. Jag försöker göra en budget och undrar vad vi ska räkna med för ränta. Har någon en uppskattning på vad en rimlig rörlig ränta kan ligga på? Efter att ha förhandlat med olika banker. Enligt SBABs kalkyl landar den på 4,92% (3 mån).

Vi ligger just nu på 4,49% rörlig hos Swedbank. Ungefär samma storlek på lånet

Av Murvar

Ny lägenhet och ny datorhörna direkt från Ikea. Sen jag skaffade en MacBook Pro har jag inte startat min stationära så det här räcker gott nu. Datorn placeras i lådan och där kan även mus och tangentbord enkelt gömmas för en renare look. Sambon är mycket nöjd även om hon gärna hade gömt skärmen också!

Först övervägde jag att skippa skrivbord helt men nu programmerar jag en hel del för en startup och ville därmed ha en dedikerad arbetsyta.

Av Murvar
Skrivet av Baptisten:

<Uppladdad bildlänk>

Guitar Hero, framförallt Guitar Hero Metallica som ni ser på bilden.

Kolla upp Clone Hero!

Av Murvar
Skrivet av Medien:

Jag saknar Burn energy drickan, twister glassen och CRT skärmarna.

Twister är tillbaka nu! Vet inte om de ändrat receptet eller vad som behövdes för att undvika Ryssland med den smakar precis lika

Av Murvar

Inget här heller

Av Murvar
Skrivet av Sunix:

Kanske inte så viktigt men beroende på hur gammal ni är… löptid.

Vi är unga så det ska inte va några problem. Och vi kommer absolut inte dela upp lånen!

Av Murvar

Nu börjar bankerna ge oss lite vettiga erbjudanden och det lutar mot Swedbank eller Handelsbanken. Förutsatt att båda erbjuder samma ränta (med rabatt), vad mer bör vi ta in i ekvationen?

Av Murvar
Skrivet av Forsgren:

Jag slutade nog för att jag tog examen och började jobba och ekonomin blev stabil och jag ville heller inte tumma på kvalitén.

Om något är att tumma på kvalitén är det väl ändå att använda Netflix/HBO?

Av Murvar
Skrivet av Curik:

Prova vända dig till de klassiska bankerna om du inte gjort det. Klä dig OK och dyk in på något kontor och presentera dig. Har ni dessutom kontantinsats så borde det ju inte vara någon större grej.

Får väl göra det. Nordea tyckte allt var super men vi har inte fått några konkreta siffror än

Av Murvar
Skrivet av Curik:

Har du kollat vilken score ni får i kreditupplysningarna?

Jag fick 1,1% ”risk” och sambon något lägre. Det enda negativa är att jag började arbeta januari i år och hon augusti 22, men det måste de väl kunna förstå? Vi kan inte vara de enda nyexade som köper bostad i Stockholm… Båda har jobbat mycket under studietiden så kontantinsatsen var inget problem.

Av Murvar

Hur brukar det fungera när man använder tjänster så som Lendo? Vi testade nämnda och fick två erbjudanden som verkligen inte var något att hurra för. Jag trodde man skulle få svar från massa banker. Vi lånar strax under det Nordea (som gav oss lånelöfte) rekommenderade och är båda unga, utbildade, inga barn eller lån (förutom studielån såklart) med fast tjänst. Borde inte vi vara väldigt attraktiva låntagare?

Bör vi testa en annan tjänst eller prata direkt med bankerna?

Av Murvar
Skrivet av Kakann:

Det finns inget som hindrar dig från att redan nu kontakta andra banker så det spelar nog mindre roll

Tack!

Av Murvar

Igår skrev vi kontrakt! Vi har lånelöfte från Nordea som vill ta ett möte ”2-3 veckor innan inflytt” för att prata lån. Är detta möjligtvis en taktik för att vi inte ska hinna förhandla med andra banker? Bör jag omgående kontakta andra för att se vad för rabatt vi kan tänkas få? Inflytt 18e juli så det är ingen stress.

Av Murvar
Skrivet av Jaco8:

Intalar mig själv just nu att det inte är så stor skillnad i livet som jag lever nu och om ett år med heltidsjobb. Tror det är båda sant och falskt beroende på vad man kollar på. Hur har det varit för dig?

Jag är 27 själv så känslan av att vara sen är hyfsat påtaglig. Samtidigt ser jag många i min ålder som inte kommit någonstans. Haft en rörig skolgång och har egentligen pluggat konstant tills nu. Jag saknar redan friheten men cash ger en helt andra möjligheter. Jobba hinner man oavsett så njut av din frihet nu sista tiden tycker jag!

Av Murvar
Skrivet av Jaco8:

Är redan nu gladare efter ha skrivit ner allt det här, brukar inte sura så länge. Men är det någon här med visdom i temat? Hur burkar ni hantera känslan av att "vara fast" i något som man mentalt känner sig klar med? Det är alltid givande att höra andras berättelser.

Själv blev jag klar med exjobbet i januari och har nu arbetat två månader. Förra veckan fick jag min examensansökan avslagen då de inte vill tillgodoräkna två kurser för sammanlagt 15 HP. De hade rimliga anledningar men jag fick för ett år sedan bekräftat att det inte skulle vara några problem med kurserna jag läst. Orkar inte ens bli sur. Chefen tog det bra tack o lov, blir att läsa sommarkurser för att lösa det här. Planen var att ta examen ett halvår tidigt men nu kommer jag vara sen instället.