Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk

Klart det inte hjälper. Skärmar går nästan alltid sönder för att de får slag på hörnen - inte slag rakt framifrån - och det kan ingenting skydda dem mot - förutom tjocka gummikanter runt telefonen.

Av Obligatorisk

Gå in i den skummaste telefonreparationsverkstaden du kan hitta. Det blir billigast så.

De tömmer aldrig telefonerna, utan byter bara den del som är paj, och ger sedan tillbaka telefonen till dig. Skärmbyte tar i regel mellan 15-45 minuter, beroende på modell.

Källa: jag har jobbat i en sådan verkstad.

Av Obligatorisk

Detta är ett väldigt vanligt hårdvarufel i 4s.

Du kan alltså inte fixa det med mjukvara.

Det enda sättet att fixa det är att "baka" telefonens moderkort, på samma sätt som man gör med t ex trasiga grafikkort. Allra helst lokaliserad upphettning - d v s applicera värmepistol direkt på wifi-chippet.

Av Obligatorisk

SNES har väldigt dålig kvalitet på sitt kretskort. De vittrar bort med tiden. Jag har reparerat ett flertal SNES-konsoler men oftast är de körda.

Det går inte att fixa detta. Det är bara att slänga skiten, tyvärr.

Av Obligatorisk

Om det är samma plugg så kommer det med största sannorlikhet att fungera. Spänningen är inte särskilt viktig, eftersom den ändå kommer att reguleras nedåt inne i datorn.

Strömmen är heller inte viktig. Det är tillräckligt liknande för att vara okej.

Av Obligatorisk

Lumia 530 är ju skitseg. Ett bättre val hade varit en begagnad Iphone 4s (absolut INTE 4). Jag har erfarenhet av samtliga nämnda.

Av Obligatorisk

Skitlätt att fixa det där, vanligtvis. Greppa tag i "silverringen" (spolen) och dra den uppåt, utåt, så att du kan se gapet där under. Jämna sedan ut spolen med fingret så att det känns och ser runt ut igen. Släpp därefter ner den och se om den går ner i gapet utan att det skrapar. Prova att trycka ner högtalarkonen (via spolens kanter där i mitten) och lyssna efter missljud. Hör du inget skrapljud så är högtalaren reparerad.

Av Obligatorisk
Skrivet av Roger W:

Jag tror det är En på Miljonen, från 95.
(Med Tomas von Brömssen)

Yes! Den var det! Tack så jättemycket!

Av Obligatorisk

Hallå.

Jag kom i dag på en svensk film som jag sett för länge sen. Den kanske är från 70-80-talet. Det handlar typ om en kille som blir arbetslös och allt går dåligt för honom, han går till arbetsförmedlingen och där är det sjukt deprimerande. Filmen överlag är rätt dyster. Tror han försöker sig på ett misslyckat bankrån också. Sen mot slutet hittar han skitmycket pengar under en takplatta i sitt eget hem.

Jag TROR att han i huvudrollen har Göteborgs-dialekt. Hur som helst är han en känd skådis.

Vad kan detta vara för något?

Av Obligatorisk

Har du otur sitter det en selenlikriktare i, och då måste du sluta använda radion tills du tagit bort denna. Mycket farligt.

https://www.youtube.com/watch?v=zU8C5p7CQ_c

Jag tycker att det är en rätt dålig idé att använda såna här gamla apparater över huvud taget, selen eller ej. De kräver egentligen en full renovering för att vara säkra. Lämna den aldrig utom syne när den är igång. Ha brandvarnare redo.

Av Obligatorisk

Låter som att du felmonterat cpu-kylaren. Ta loss den, rengör, applicera ny pasta (extremt lite) och installera den igen. Rätt. Alla fyra pinnar ska klickas ner i hålen, och man ska inte applicera kraft, de ska gå in enkelt och klicka högt. Alla pinnarna har en pil på sig, och dessa ska vara roterade åt motsatt håll dit pilen pekar.

Av Obligatorisk

Man använder samma DAC:ar i dag som man gjorde på 90 (och i viss mån 80)-talet. Det har inte hänt mycket på den fronten, eftersom det inte finns något att vidareutveckla. Bara att köra på det gamla ljudkortet så länge det fungerar. Imaginära förbättringar finns alltid, och oftast i relation till priset. Äkta förbättringar dock? Nejdå.

Av Obligatorisk

Det är extremt ovanligt med trasig prolle. Mycket vanligt å andra sidan är att moderkortet är det när såna här grejer uppstår.

Av Obligatorisk

Nej, inte kvalitetsagg. Det som du har är ett. Komponenterna som har använts håller alla väldigt hög kvalitet och har i princip evig livslängd.

Däremot låter det som att du behöver göra rent din grafikkortskylare, och även kanske sätta dit ny fräsch värmeledningspasta.

Av Obligatorisk

Det går inte att få bort damm med sprej. Du måste blåsa eller torka bort dammet.

Av Obligatorisk

Datorn drar aldrig mer ström än vad som står på den. I fall den hade gjort det så hade den dött direkt.

Det är alltså helt onödigt att skaffa en "fetare" laddare. Efter tre döda laddare kan man i stället ta för givet att datorn är trasig och ej reparerbar.

Av Obligatorisk

Glöm inte att folk har dött bara av att andas in metanol-ångor. Kanske bäst att inte ha sånt i sovrummet.

Av Obligatorisk

Biltemas contact protect är smörjande (innehåller olja), rengörande (innehåller IPA) och ej ledande. Jag använder det själv till många ändamål, och även till fläktar har det funkat bra.

Jag tycker inte att du ska oroa dig. Det är låga spänningar och icke-känslig utrustning i datorfläktar. Inget som är lätt att ha sönder. Jag har många gånger bara spolat av dem under vattenkranen när de är för dammiga, och sen bara manuellt blåst ut mestadelen av vattnet inifrån navet. Har alltid funkat utan problem.

Av Obligatorisk

Prova någon Linux-distribution från en usb-sticka. Funkar allt minne där?

Av Obligatorisk

Riktigt snyggt och välgjort tangentbord. Det enda jag inte förstår är "duplo-tangenterna" i färger som verkligen står ut. Tilltalar mig inte estetiskt.