Inlägg

Inlägg som Z3nite har skrivit i forumet
Av Z3nite

Köper gärna 1600MHz minnena för 250 + frakt

Av Z3nite

Då minne i dagsläget blir billigare utan ökar i pris så skulle jag gått på 8GB direkt. Sen om du tänkte köra på processorns grafik kanske det är en idé att vänta på Haswell? Eller om det är mer krävande spel och det ändå kommer behövas grafikkort så kan du ju köpa burken nu. Dock skulle jag bytt till en 3570k processor samt ett http://www.inet.se/produkt/1902224/asrock-z77-extreme4-atx som har stöd för både Crossfire och SLI om det skulle önskas i framtiden. Utöver det kan du klocka den processorn och därmed kunna klämma ut det sista ur den om ett antal år innan en uppgradering krävs.

Av Z3nite

Det enda jag kan tänka mig är att byta dina RAM-minnen till ett par lp för att vara på den säkra sidan med att kylaren får plats.

http://www.inet.se/produkt/5315124/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-1...
(finns lite billigare röda men då får du vänta ett par dagar då som är tillfälligt slut )

Av Z3nite

Snabbare minnen än 1600MHz är i princip slöseri med pengar. Du vinner näst intill inget med att ta snabbare. Sen skulle jag även tagit ett par med låg profil för att vara säker på att din processorkylare passar. Fördelen är även om du skulle vilja byta kylare i framtiden, att det garanterat inte tar i då.

750w ska räcka för crossfire med marginal. Angående plats för längre grafikkort tolkar jag det som att man tar ut ställen för hårddiskarna för att få plats med längre grafikkort. Kollar man på bilden som finns på chassit ser det inte ut som att man kan ta bort hela buren. Är detta fallet har du ju ett antal platser kvar för hårddiskar. Men nej, du kan inte sätta in det bortagna stället i ett annat slot sen, de har ju redan en ställ i sig.

Av Z3nite

Har själv ett 670 i min burk och är helnöjd

Av Z3nite

RAM är egentligen bara att ta något med 1600MHz och som är lågprofil, du vinner näst intill inget på att ta ett par dyrare. Här har du ett par som funkar bra: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=775110

Sen angående grafikkort så är 7970 ett par hundringar billigare, för i princip samma prestanda som 680. Däremot om du skulle ha planer på att i framtiden slänga in ett till grafikkort och köra med två för att få en billig uppgradering rekommenderar jag starkt 680. I nuläget har AMD inte fått ordning på drivrutinerna för Crossfire där Nvidia ligger en bra bit före med sin version, SLI.

Av Z3nite

Det är bra att veta vad datorn ska gå på

Av Z3nite

Satte ihop en dator i samma prisklass som den du satte ihop.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3194738/2013-04-04

Grafikkortet är motsvarande, dock har dom erbjudande på det nu. Beroende på dina prioriteringar kan du byta ut SSDn mot ett 660ti, då SSD är en typ av bekvämlighet när saker flyter på snabbt.

Det moderkortet du valt är inte kompatibelt med processorn så jag valde därför ett annat, där du även har plats för att slänga in ett till 660 i framtiden om du skulle vilja uppgradera. Dock bör du kanske fundera på ett annat nätagg om detta skulle vara ett alternativ.

Chassit är beprövat tyst och har fått bra betyg från diverse tester.

Slängde även in en processorkylare då den dels kyler bättre och tillåter överklockning i mindre skala men framförallt är mycket tystare än den som hänger med processorn.

Red: la till gratis frakt också, viktigt

Av Z3nite

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3187724/2013-04-02

Där e min ändring på kundvagnen.

Bytat RAM till LP då det finns risk för att de tar i CPU-kylaren annars.

Slängde in en SSD, vilket minskar laddningstider i operativsystemet samt i spel.

Bytade hårddisken då Caviar blue är budgetmodell.

Slutligen bytades i7an mot en motsvarande i5a då flera trådar inte hjälper dig i spel i dagsläget.

Av Z3nite

Absolut kan du få en bättre dator, genom att sätta ihop en själv. Onödigt dyrt att köpa en dator med ett märke på så det som rekommenderas är att välja delar för sig. Skulle du behöva det så slänger Inet ihop datorn för dig för 800

Av Z3nite

Dina RAM-minnen är onödigt dyra, ta tex http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=916997 för halva priset. Samt att jag skulle bytat ut din processorkylare mot en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1008748 som är tystare. Visst, den kyler inta lika bra men antar att du inte ska överklocka allt för mycket? Annars tycker jag det ser bra ut

Av Z3nite

Som alla andra kommer du få rådet att bygga något eget. Att köpa en märkesdator är att betala en relativt stor del av priset bara för att få ett märke på datorn. Om det är prestanda för pengarna du är ute efter så sätt ihop något eget, sen kan inet sätta ihop delarna åt dig för nåra hundralappar om du känner att du inte vill sätta dig in i det (även fast det inte är svårt). Så de blir att sätta upp vad datorn ska kosta så kommer säkerligen medlemmar vara snälla och sätta ihop något åt dig

Av Z3nite

Måste av nyfikenhet inflika här, visst, det ser bra ut som föregående talare har påpekat. Men på punkten angående spara nåra hundringar utan att förlora prestanda har jag en fråga.

Vad hindrar TS från att välja tex ett http://www.inet.se/produkt/1902224/asrock-z77-extreme4-atx som är ca 500-lappen billigare. Största skillnaden är att Asus kortet har plats för tre grafikkort, något som TS mest troligt aldrig kommer använda, två kort borde räcka. Sen är det ju lite andra saker så som anslutningar till bildskärmar ut och ett par USB 2.0 som saknas på det billigare alternativet, men inget större.

Så kunniga får gärna ge sin synpunkt på detta men personligen ser jag ingen anledning att inte spara 500 spänn.

Av Z3nite

Ingen direkt pris eller prestandaskillnad samt att vissa eftermarknadskylare tar i RAM-minnena då de är för höga, vilket undviks med LP, så köp de oavsett.

Av Z3nite

Du har inte valt någon CPU-kylare, vilket rekommenderas. Den som hänger med kyler dåligt men låter framförallt avsevärt mer än en eftermarknadskylare. Släng in en http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev... och byt ut RAM-minnena mot ett par låg-profil

Av Z3nite
Skrivet av Fixork:

Funkar en i5 3570k bra i så fall?

Skickades från m.sweclockers.com

Precis, det är den du ska ha. Sen vill jag påpeka att nätagget lär ju ta upp en fläktplats, så det får plats 7 fläktar och inte 8.

Av Z3nite

För Chassi gäller R4 utan tvekan. Skillnaden mellan de två chassina är att R4 satsar på tystnad medan ARC går på kyla (vilket innebär fler fläktplatser), och jag kan garantera att R4 har mer än tillräckligt med fläktplatser om du inte ska överklocka. Även om du ska överklocka räcker R4 långt. Du kan ju kolla recensionerna på de båda här på Sweclockers, så förstår du

Angående kylare är luftkylare bättre om du är ute efter tystnad. H100i må kyla bra men låter garanterat mer, gå på Noctuan du har i korgen.

Edit: som föregående sa, byt ut RAM-minnena mot ett par LP, fungerar lika bra.

Av Z3nite

Då detta är en generell fråga föreslår jag att du tar en titt på andra med samma fråga, finns rätt många nämligen. Bilda dig en uppfattning och sen alternativt kolla om din ihopsättning av komonenter fungerar. Men till en början med föreslår jag en titt här

http://www.sweclockers.com/forum/search.php?searchid=3101530

Av Z3nite

Bara för att man har råd med mycket RAM tycker jag inte man ska köpa det, skulle personligen alla gånger sparat en tusenlapp på att välja http://www.inet.se/produkt/5315191/corsair-16gb-4x4096mb-cl9-... istället (vet inte hur låg processorkylaren är). Sen är jag ingen höjdare på nätagg, men räcker det valda om man skulle vilja överklocka CPUn?

Av Z3nite