Inlägg

Inlägg som Cypress_86 har skrivit i forumet
Av Cypress_86
Skrivet av merdique:

Är det värt att klaga på att att någon har andra riktlinjer än du? Jag säger då det, stämningen på SC de senaste månaderna har blivit riktigt tråkig. Jag drar mig jätteofta från att skriva något nuförtiden för det är garanterat att man får en spydig dryg kommentar likt din, som dessutom får massa likes. Pinsamt.

Jag har nog rätt lika riktlinjer som du. Jag sätter ofta ett pristak på delar då jag ofta har en budget att förhålla mig till. Då blir varje hundralapp viktig. Säg att man t.ex lägger några hundra mer på varje komponent i datorn. Då är man snabbt uppe i flera tusen kronor mer än budget...

Av Cypress_86
Skrivet av Igelkott:

Visst var det i Linköping och Linda Bengtzing som uppträdde (utöver min spexande kollega)?

Jajjemän! Det var ett jädra drag!
Det var alltid mässor just i Linköping då huvudkontoret låg där.

Av Cypress_86

Jag jobbade själv på expert fram till 2005-2006 där någonstans och var bla. på imponerande kickoff med den norske VD:n som spektakulärt äntrade scen på skidor och drog några goa skämt om svenskar för att starta festen! Det var mycket snack om en ljus framtid och kort efter det börjde fackhandeln Expert dö ut samtidigt som Expert stormarknad började etablera sig. Var det inte så att butikerna hette "Power" redan på denna tiden? Jag får för mig det, men det kan vara så att efter alla kick-offer och mässor att minnet var något påverkat av feststämmingen här?
Bara kära minnen från Expert med roliga säljutbildningar och mässor!

Av Cypress_86
Skrivet av Wyver:

vad skär du för material och med vilka inställningar?
Du ska allvarligt överväga att köpa en air assist munstycke till den, gör livet så mycket lättare. antingen den officiella eller en av de 3d printade skisserna.

Slog till och beställde en Sculpfun S30 pro max idag, som tillägg till S9an

4mm plywood 500mm/min 100% styrka 15 varv när jag skär.

Av Cypress_86
Skrivet av Wyver:

vad skär du för material och med vilka inställningar?
Du ska allvarligt överväga att köpa en air assist munstycke till den, gör livet så mycket lättare. antingen den officiella eller en av de 3d printade skisserna.

Slog till och beställde en Sculpfun S30 pro max idag, som tillägg till S9an

Jag funderade på detta! Tack för input. Då blir det ett sådant!
Jag jobbar nästan uteslutande i trä!

Av Cypress_86
Skrivet av Wyver:

Kör med glasögonen, saom följde med.
Men jag har laser i ett eget rum. Så jag kollar bara till den då och då.
Överväger att börja använda en webkamera, för att följa upp den, utan behöva gå in i rummet.

Jag installerade en övervakningskamera i garaget som jag nu kör lasern i och det känns som ett smidigt sätt då vissa saker tar sån tid att skära!

Av Cypress_86
Skrivet av Wyver:

Nä, har inget skyddshölje direkt, men där jag har den så är det själv utdrag på ventilationen. Så aldrig att det skulle märkas det skulle bli någon rök eller dylikt.. luktar inte ens.

Jag använder Lightburn

Hur gör du med skydd från själva lasern? Kör du helt enkelt glasögonen som följer med eller?

Av Cypress_86
Skrivet av kibatronic:

Mottog precis ett moderkort från Netonnet som jag köpt lite billigare då det var markerat som fyndvara. Gissa vad som saknades när jag öppnade lådan? Skydd för processorn socketen så klart och jag kan se ett flertal böjda pinnar.

Jag har inget konsumenträttsligt klagomål än mot Netonnet men vill gärna upplysa forumet om hur deras fyndvaror hanteras. Jag undrar också hur fyndvaror regleras ur konsumenträttsligt synpunkt? Kan jag tex lämna i moderkortet på RMA och kunna förvänta mig en reparerad produkt?

För tillfället så går det inte att nå deras kundtjänst alls via telefon men så fort jag hört av dom så uppdaterar jag denna tråd.

https://i.imgur.com/65rb6ZV.jpg

Jag skulle lämnat tillbaka det helt enkelt.

Jag fick ett moderkort med kylpasta i CPU socketen en gång... Lämnade tillbaka direkt. Jag förklarade också varför och det tyckte dom var så konstigt för de gör en grundlig undersökning vid returer.

Av Cypress_86

Jag köpte en Sculpfun S9 och har provkört den idag.
Riktigt trevlig maskin som var oväntat lätt att skruva ihop! Alla skruvar låg förpackade i små påsar märkt med de olika stegen i monteringsprocessen (steg 1, steg 2 osv.).
Mycket lätt att bara starta och köra med Lightburn!
Tack för input och vägledning!

Av Cypress_86
Nytt bud: 1 000 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Cypress_86
Skrivet av Wyver:

Själv har jag en Sculpfun S9
https://www.sculpfun3d.com/productinfo/720044.html

Som jag skär en del plywood med, men mest graverar och dylikt. Väldigt kapabel maskin för en liten peng.

I dags läget skulle jag köra på en av de nyare s10 eller den nya s30.

Ja, den verkar ju intressant!
Har du skyddshölje till den?
Vilken mjukvara använder du?

Av Cypress_86

Ha ha ha! Underbart!

Av Cypress_86
Skrivet av JoOngle:

För reglar kring laser är det bäst att du kontaktar eller läser mera på strålsäkerhetsstyrelsen hemsida.

Jag kan inte läsa att det krävs någon speciell tillstånd för apparater som innehåller eller använder stärka lasers såvida dom överhäller de säkerhetsföreskrifter som finns för laserutrustning (alltså, dom ska vara skyddat emot kring rundstrålning), och du som användare ska använda behörig skyddsutrustning och alla som är i närheten och använder utrustningen såsom skyddsglasögon för laser (dessa är dyra, köp inte falska billiga versioner, dessa kostar typ kring 700-1000 spänn).

En grej du ska vara klar över är att t.ex. lasers som är avsedd för industrin inte alltid kan ses med ögonen då dom verkar inom det infraröda frekvensområdet för ljus, och det är oftast extremt stärkt ljus som kan skada ögonen på under ett sekund. Även reflektioner från metall eller vita väggar kan skada ditt syn även om du inte direkt märker nåt. Laser i denna klass är inte att leka med.

Ditt föreslagna apparat använder en 5.5-6w laserdiod och den är absolut inom den farliga typen, såsom jag ser det kommer apparaten inte med behörig skyddslåda med säkerhetsfönster (filter som skyddar mot det farliga ljuset du inte kan se).

Ett skrämmande exempel är att du kan ha 80% nersatt syn och inte veta detta innan du undersöks hos en ögonläkare.

En bra och billig säkrad lasergravyr apparatur med behörig säkerhetsutrustning kostar typ mellan 10 och 20 tusen kronor om du importerar själva, dom kommer typ i en låda som detta:

<Uppladdad bildlänk>

Modellen ovanför är lånat från nätet - och är en typisk generell modell som har säkerhetsutrustning som "Stop" knapp, hel-inkapslad låda, laser-filter fönsterglas etc. Typ 16K Sek prisklass.

Hej, tack för bra input och tips! Jag tänker mig att jag absolut skaffar någon form av bra skydd oavsett vilken laser det blir!

Av Cypress_86

Köpa laser för hobbyprojekt

Tjena!
Finns det någon som kan ge lite råd om det finns några bra och billiga lasermaskiner där ute?

Jag vill ha en laser som kan skära tunn plywood och etsa i lite olika material och jag hittar flera som passar både budget och mina kriterier. Tror jag. Det finns en hel del maskiner på Amazon, men jag behöver lite hjälp.

Går de att använda eller är det helt värdelöst att köpa en laser för 3500:-?
Är det fullkomligt idiotiskt att köpa en sån? 😇

Jag är medveten om att det bildas farliga gaser vid förbränning av vissa material osv osv.

Den som jag funderar på heter:
SCULPFUN S9 Laser Engraving Machine

Av Cypress_86
Skrivet av Molotov:

Ok då måste du ha nån form av falcögon, men jag tror det är configurationsproblem du haft om jag ska vara ärlig eller inte icke optimala förutsättningar
Kan vara min hjärna som sorterar bort också, jag upplevede aldrig problem med Screendoor förr heller
Nåja, Pico 4 jag har inte hört om dom problemen du nämner med Pico 4 däremot är det så att det sitter väll rätt i förhållandevis billiga LCD paneler i headsetet som inte riktigt orkar leverera ljusstyrkan som krävs för pankakslinser.
Det är inte dåligt men det upplevs som ljussvagare helt klart.
Sen om du pratar om pico stand alone, nej det leverar nog inget bättre än Quest 2 gör, det är ju trots allt samma hårdvara under huven.

Jo, men det ligger nog något i det. Jag har haft problem med SDE och även pixelstrukturer eller till exempel Ghosting hos vissa skärmar. Det är som att, ser jag ett "problem" en gång så vill inte hjärnan sortera bort det och då måste jag byta hårdvara för att sluta störa mig! Hade varit mycket roligare om min hjärna kunde sluta och haka upp sig på saker

En helt galen sak som hände en gång var att jag köpte mig en ny skärm 27" 1440p TN och det gick bra ett tag tills att jag nästan bara satt och såg pixelstrukturen i skärmen och blev så påverkad att jag såg den strukturen på saker när jag inte använde skärmen... Det var som att hjärnan vande sig vid den strukturen och applicerade den som ett filter i verkligheten (ibland och för ett ögonblick)
Det låter helt sjukt nu när jag läser vad jag skriver, men jag kan inte förklara det på ett bättre sätt

IPS är det som funkar för mig.

Jag har väl någon form av problematik här :):):):):)

Av Cypress_86
Skrivet av Molotov:

Är det racing du kör då, eller är du bara känslig?
för jag upplever absolut inget som helst problem med komprimering och jag kör trådlöst Quest 2.
Visst är det skillnad mot DP kabel, men inte så stor skillnad att jag i icket stilla sittande spel skulle välja kabel framför trådlöst.
Kan bero på vad man kör för dator också, Quest 2 / Pico 4 är mer krävande

Känslig vet jag inte, men absolut kräsen 😇
Men skönt för dig att du inte stör dig. För mig är det en såndär sak som, när jag väl upptäckt det en gång, så har jag svårt att se förbi det.

Pico 4 verkar ha intressanta linser, men av recensioner att dömma så dras dem med problem och bilden upplevs tydligen ojämn. Dessutom verkar flera uppleva att upplösning inte är så skarp som den borde kunna va vid den upplösningen som det ändå är.

Nä jag får leva med snål sweetspot ett tag till.

Av Cypress_86
Skrivet av Molotov:

Då ska du kolla in Pico 4.
Pannkakslinser, sweetspot problem är borta. Det är vad många framtida headsets kommer använda sig av.

Jo det verkar ju vara ett bra headset på det sättet. Dock är jag tveksam till att använda det till att köra PCVR. Jag upplevde att både Quest 1 och 2 led av synlig komprimering i bildkvalitet både med kabel och trådlöst. Här har jag mixtrat mycket med inställningar för att få bättre bildkvalite, men jag antar att det är svårt att komma upp i kvalitet av ett riktigt PCVR headset.

Av Cypress_86
Skrivet av grogt:

@landmarks och @Enviro, hur är linserna i dessa?
Jag har HTCs första VR headset samt HPs senaste. I båda fallen suger linserna ordentligt. Det är skarpt och bra bild om man bara tittar rakt fram. Men så fort man tittar utanför sweetspot så blir det suddigt. Känns som man har smutsiga / immiga glasögon eller framruta. Sjukt störande och för mig dödar det känslan. Jag vill mest ljustera placeringen av headsetet alt putsa glasögon / rutan för att se bra.
Förutom att det är förstör inlevelsen för mig, känns det ovärt att lägga en ansenlig summa pengar på ett högupplöst VRheadset, dyrt grafikkort + dator när det ändå är ett liten del av bilden man kan se skarpt och tydligt.

@SweViver, när du säger att ni spenderat "åtskilliga miljoner dollar" på att utveckla linser, hur har ni lyckats med det? Är hela synfältet skarpt? Eller är det fortfarande så att det bara är skarpt när man tittar rakt fram?
För att få ta del av det ni fått fram är det 12k med hybrid linserna som gäller?

Jag har nu haft OG vive, Samsung Odyssey+, oculus quest, oculus quest 2, valve Index och nu ett Vive Pro 2.
Alla har haft mer eller mindre för liten sweet spot enligt mig. Quest och index är bäst helt klart och vive pro 2 som verkligen är ett dyrt och mer premium headset har en förvånansvärt liten sweet spot.

Jag förstår verkligen vad du menar och kan inte annat än att hålla med. Nu är upplösningen inte längre så mycket i behov av förbättring i moderna headset (vive pro 2 har 2448x2448 per öga) . Nu behöver linserna bli mycket, mycket bättre!

Av Cypress_86
Skrivet av Kanoten:

200 + frakt för defekta paketet

Jag kommer att avvakta lite med detta paketet. Jag har en polare med passande moderkort tydligen så jag ska kolla om cpu funkar i den först 😇

Av Cypress_86

Annonsen är avslutad