Inlägg

Inlägg som whAtevercs har skrivit i forumet
Av whAtevercs

Hej!
Kan det vara något program/bakgrundstask som spökar?

Jag har själv märkt att när jag har f.lux igång på kvällarna så får jag input lag på musen, har inte alltid varit så men kom förmodligen efter någon uppdatering till programmet.

Använder själv Logitech GPW och märker att jag har lite extra input lag när Logitech Gaming Software är igång i bakgrunden så nu har jag bara igång programmet om jag behöver ändra någon inställning i musen och sen stänger jag av det helt.

Om ingen av de ovannämnda hjälper så hade jag kört någon slags uteslutningsmetod i aktivitetshanteraren. Stäng av alla program/processer i aktivitetshanteraren som möjligt samt inaktivera program från autostart som inte behövs och se om problemen löser sig.

Lycka till!

Av whAtevercs

Gjorde också hoppet från rival(nu rival 300) till rival 310 för några månader sedan. Vande mig väldigt snabbt till den lite annorlunda formen och nu känns gamla rival konstig att hålla. Sensorn är top tier och ska inte gå att "spinna ut" hur snabbt man än flickar musen.

Det enda negativa jag upplever är som du nämnde musknapparna. Vänster och höger musknapp klickar inte likadant, man hör direkt på klickljudet. Det känns också som att min höger knapp åker längre ner än vänstern innan den registrerar, vet då inte om det är endast mitt exemplar eller om alla 310or är så. Jag har inte upplevt att vänster knappen klickar dubbelt, men det kan vara något som beror på hur långa händer man har och vart man gillar att placera fingrarna på musknapparna. Utöver vänster & höger musknapp så är resten av knapparna på musen bra.

Nya scrollhjulet är en liten förbättring över gamla Rival men jag hade sagt att risken fortfarande finns att den kan hoppa av sig själv mitt i cs matchen.

Om du klarar av att musknapparna inte är perfekta så tror jag definitivt att du kommer gilla musen.

Av whAtevercs
Skrivet av HenKenny:

Hur låter själva vattenpumpen? Brukar vad jag vet vara den som kommer att arbeta på för fullt om vätskan har rymt från loopen och att det nu är för lite för att det ska fungera optimalt. -> Högt pumpljud

Du nämner att du har haft problem med fläktkontrollern/programvaran, hur fort snurrar fläkten som sitter i radiatorn? Är radiatorn full med damm?

Hur länge har du haft AIO:n?

Jag skulle köra pumpen och fläkten på full rulle, antingen via moderkortet (och ställa in på Normal eller full/max) eller via någon fysisk fläktkontroller för att säkerställa om det är fel på pump och loopen eller ej. Det kan även vara kylpastan som behöver bytas, men det tror jag inte då det verkar vara varmare även på moderkortet, jag tippar på att radiatorn är fylld med damm, eller att fläkten jobbar betydligt mindre än vad den borde göra.

Lycka till!

Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan,

Om du känner på pumpen, känns de att den vibrerar då?

Kan du även prova att göra en "ren installation" av Corsair Link, förklarad här:

#14998137

Installera sedan senaste versionen, 4.8.2.1 och kolla om du ser RPM på pumpen.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Tack för svar!

Pumpen vibrerar inte, den verkar inte heller göra ett tickande ljud som den har gjort förut när kylningen fungerade normalt vid krävande applikationer/spel.

Vattenkylningen har jag haft sedan Aug 20 2016, så lite över ett år gammalt.

Jag har testat att göra en fullständig ominstallation av Corsair link version 4.8.2.1(hittade dock inte den dolda Corsair mappen under Appdata>Roaming, men jag checkade i kryssrutan att jag ville ta bort alla mina inställningar under avinstallationen).

Pumpen har 2010-2070RPM, profilen är Quiet och fläktarna har H115i temp under "Group".

https://i.imgur.com/U76JYRM.png

EDIT: Uppdaterar med lite fler bilder.

Här gör jag en vanlig virusscan i W10:

https://i.imgur.com/E2OI2t1.png

Var tvungen att avbryta ca 1 minut in då radiatorfläktarna börjar köras på 100%(även fast Quiet fläktkurvan ska gå till max 60% vid 40c i Corsair Link), samt att CPU_LED lampan på moderkortet börjar lysa rött.

Här har jag precis startat virussökningen, som ni ser skjuter moderkorts temperaturen iväg innan CPU, mycket märkligt:

https://i.imgur.com/deJWZ3j.png

Av whAtevercs

Håller min Corsair H115i kylare på att dö? Höga temperaturer på CPU OCH moderkortet!

Hejsan

Jag har märkt på senaste tid att både CPU och moderkortet ligger på väldigt höga temps när jag spelar krävande spel som t.ex: Gta V eller Assassins Creed Unity. Det jag reagerar på med extra uppmärksamhet är att moderkortet ofta ligger lite varmare än CPUn, jag har för mig att moderkortet alltid brukade ligga på 30-40 grader tidigare oavsett om CPUn hade hög temperatur eller inte. Känns väldigt märkligt.

Har dubbelkollat så att temperaturerna stämmer överrens med både Speccy, HWMonitor och Corsair Link.

Gta V temps under load:

http://i.imgur.com/S1NsX4v.png

AC Unity under load i ett folktätt område:

http://i.imgur.com/cI1WJek.png

Idle temp efter man stängt ner spelen:

http://i.imgur.com/hqAyHqo.png

Bilderna är tagna utan Corsair Link installerat då programmet slumpmässigt börjar köra fläktarna i 100% fram och tillbaka så datorn låter som ett jetplan. Har dock testat med Corsair Link installerat men gör ingen skillnad på temps.

Jag tycker idle temperaturen har stigit också, förut låg den runt 30-35c, nu ligger den mellan 40-50c.

Värt att notera är att grafikkortet är nytt, hade aldrig temperatur problem med mitt Asus Strix GTX 1080 OC. Har bra luftflöde i chassit och spelen jag spelar flyter på hur bra som helst, inga fps drop/stutter, bara röda temperatursiffror och datorljud jag reagerar på.

Vad tror ni Sweclockers, är det vattenkylningen som håller på att dö eller kan det ligga något annat bakom de höga temperaturerna på CPU och moderkort?

SPECS:
i7 6700k oklockat.
32GB RAM
Asus Z170-A (BIOS 2202)
Asus Strix GTX 1080 Ti
Corsair H115i vattenkylning
NZXT H440 Chassi

Av whAtevercs

Har du Multicore Rendering i spelets grafikinställningar på Enabled?

Av whAtevercs

@Pnollten: När jag installerade corsair link så gick fläktarna upp I 100% slumpmässigt I några sekunder sen tillbaka till normalt, avinstallerade skiten och då försvann problemet

Av whAtevercs

@Blommen75: Min h115i gör också nått knackande ljud från pumpen, har ingen aning om alla låter så eller om det är nått fel på min :/ Hoppas verkligen inet förskottsutbyter i såna fall så man slipper vara utan dator i en vecka.

Av whAtevercs

@Jaegrlicious: Har precis byggt datorn, fin kabeldragning i ett nzxt h440w chassi med de 3st default fläktarna i fronten. Det har inte med ventilationen i chassit att göra 100% utan måste vara nån drivrutin som ställer till det. Som sagt, alla andra komponenter ligger vid 30c.

Av whAtevercs

@Zpnk @120hz Var väll det jag misstänkte, tack för svar!

Av whAtevercs

Asus GTX 1080 STRIX OC 54 grader idle, hög idle temp?

Tjenare, har ganska nyligen plockat ihop en dator med ett Asus GTX 1080 STRIX OC och tycker att idle tempen är lite för hög. Ligger på 54 grader medan de andra komponenterna inte går över 33 grader. Vet att man kan justera fan curve men finns det någon annan lösning kanske?

Tackar!

Av whAtevercs

@Arnzeal: Jag insåg igår att det inte är GPU Tweak programmet som justerar belysningen på kortet, det är Asus Aura.

EDIT: Yes det var senaste GPU Tweak 2 jag provide.

Av whAtevercs

@Arnzeal: Tråkigt tråkigt... Belysningen kan man inte justera I dom andra mjukvarorna va?

Av whAtevercs

@ClintBeastwood: Japp det är testat!

Av whAtevercs

Asus GPU Tweak 2 startar inte upp

Hejsan, har precis byggt ihop en ny dator med ett Asus GTX 1080 STRIX OC kort och vill ju såklart kunna ändra led belysning och byta prestanda lägen men när jag installerar senaste Asus GPU Tweak 2 och dubbelklickar på ikonen så startar inte programmet. Laddar ner programmet från asus supportsida, har prövat de 3 senaste versionerna av programmet men ingen av dom vill starta upp.

Någon som haft liknande problem? Någon lösning?

Specs:
Asus z170-a
i7 6700k
Asus GTX 1080 STRIX OC
W10 home(oaktiverad)

Tacksam för svar!

EDIT: Har testat omstart av dator, köra programmet som administrator samt olika versioner av programmet.

Av whAtevercs

Beställde Asus GTX 1080 STRIX OC 14 juni, fick reda av Inet idag att jag är på plats 23 I kö. Blev inget kort I Augusti heller då... Hade jag vetat att man skulle behöva vänta till hösten hade jag aldrig beställt skiten.

Av whAtevercs

@ProEra47: vad för kort? när bokade du?

Av whAtevercs

Bokade mitt STRIX 1080 OC 14 juni. Väntat över 2 månader nu och enligt Inet var jag nr 34 i kö i lördags och säger att de får in ett par få enstaka kort hit och dit. Verkar väll inte bli något i Augusti heller BLIR SÅ INIHELVETES JÄVLA LESS.

Av whAtevercs

@H4tten: Wow detta ska provas när Inet skickar delarna till nydatorn. Den förbannat sega leveransen på ASUS GTX 1080 OC gjorde så att jag missade gratisuppdateringen men detta gav mig hopp igen om att slippa det antika w7 på en sprillans ny dator Håller tummarna!

Av whAtevercs

@Wolfhand: Tack och lov!! Skönt att höra

Av whAtevercs

@Wolfhand: Vad i helvete, så så länge korten inte finns inne i lager så spelar det ingen roll om man bokade när de kostade 7490kr, blir att betala för prishöjningen ändå? Usch...

EDIT: OC kortet har jag bokat.