Inlägg

Inlägg som wsander har skrivit i forumet
Av wsander
Skrivet av anon298854:

Kollar du swecs speltester så presterar i9an lite sämre i vissa spel än i7an.

Annars är det bara att ta den med i9an om priset är samma, de extra trådarna i i9an kan komma till användning i framtiden.

https://www.sweclockers.com/test/27760-amd-ryzen-9-3900x-och-...

Tack!
Ja, många tester på youtube visar också att i7 ofta till och med presterar bättre än i9 i gaming. Väldigt skumt. Min magkänsla säger nog i7 trots allt.

Av wsander

Om i9 och i7 kostade lika mycket

Finns det någon nackdel till att köpa en i9 9900K 3.6 GHz istället för en i7 9700K 3.6 GHz 12MB, förutom priset, om man bara spelar spel?

Jag streamar inte, editar inte, bara spelar och surfar. Det råkar vara så att i7 just nu inte finns i lager, och med mellandagsrean får jag samma dator fast med i9 till samma pris som jag skulle fått datorn med i7 om jag köper den när den kommer till lagret. Så finns det någon nackdel med att köra på i9?

Tack

Av wsander

Tack för all hjälp, ni är grymma.

https://www.inet.se/produkt/6110169/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

https://www.inet.se/produkt/5301223/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Så den enda skillnaden mellan dessa är att den andra har rgb?

Av wsander

Är 32gb på 2666 bättre än 16gb 3200 då? För gaming dvs

Av wsander
Skrivet av sKRUVARN:

Är det för en 9700k och 2080 kommer det göra skillnad i 1080p. 3200Mhz är knappt dyrare idag, köp åtminstone det. Ser inte att något z390 kort kommer ha problem med detta.

Kör som lägst på detta kit https://www.inet.se/produkt/6110169/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Det blir nog att skaffa ett 3200 eller 3600, så har jag iaf den möjligheten att överklocka, Inet överklockar inte åt en utan sätter ner den på 2666MHz när de sätter ihop datorn.

Lustigt att den du länkade är både bättre och billigare än den som är på dator(bygget) för tillfället

https://www.inet.se/produkt/5301211/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-2...

Är det verkligen bara på grund av de fjantiga färgerna?

Av wsander

Det är till en ny dator med rtx 2080 och i7-9700k, bara för gaming, ingen streaming eller videoediting,spelar max på 1080p...men med snabbare minne krävs ett bättre moderkort, och med bättre moderkort krävs en annan processor. Ja, iaf enligt inets datorbyggare. Verkarv som att det blir mycket dyrare än att bara skaffa ett snabbare ram, eller missar jag någonting ?

Av wsander

RAM SPEED: Stor skillnad för en noob?

Vad jag menar med noob är en sådan som jag som inte riktigt vet hur man överklockar och är inte jättehypad på att lära mig.

Ett 16gb Ram 2666MHz vs ett 16gb Ram 3600MHz, blir det någon stor skillnad mellan dessa för mig om jag ändå inte tänker överklocka?

Av wsander

Vill tacka er för alla svar!

Av wsander

Så det är inte jättemycket skillnad på alla dessa olika versioner av samma kort(rtx2080)?

Är tre fläktar bättre än den där "turbo" kylningen, som verkar vara nån ny grej?

Av wsander

Hur vet man vad som är "bäst"

Ta dessa tre grafikkort som exempel, gissar att det endast är typen av kylning som är skillnaden? Turbo(vad det nu är), dubbelfläkt och trippelfläkt?

ASUS GeForce RTX 2080 SUPER TURBO EVO 9.780:-

ASUS GeForce RTX 2080 SUPER DUAL EVO 9.649:-

ZOTAC GeForce RTX 2080 SUPER Triple Fan 9.462:-

Priserna är rätt lika, vet någon hur stor skillnaden är på dessa. Vad skulle ni valt till er monsterdator?

Av wsander

Vad finns det för risker med att sätta REALTID i prioritet?

Snabb fråga, jag har hört att man inte ska sätta REALTID i prioritet via aktivitetshanteraren, på spel eller annat som är processorkrävande, men jag undrar, som till ex spel som counter strike: global offensive, och source, vad finns det för risker med att sätta realtid där?

Spelet körs mycket skönare med hög prioritet så vill gärna veta, kanske jag borde ta "hög" istället för realtid om det skulle vara dåligt för processorn

Min processor heter: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30 GHz

Av wsander

njae...jag vill inte jinxa det nu men ända sedan jag köpte en ny mus så har det slutat att hända(bara för att ja skriver detta kmr det säkert hända snart), min mus hade fel på sladden, vet inte om musens glapp skulle kunna få tangentbordet att sluta men...antar att det är värt ett försök att kanske byta tangentbord eller mus, kanske den ena glappar och förstör för den andra...är ingen datorexpert, låter konstigt men det verkar ha sluta för mig nu.

Av wsander

Kan det bero på moderkortet? :s

Av wsander

Tangentbord/mus slutar fungera samtidigt

Hej hej. Jag har windows 7

Ibland helt random från ingenstans så slutar både mitt tangentbord och min mus att sluta samtidigt, och det enda jag kan göra är att starta om datorn genom att trycka in startknappen på burken.
Jag hör heller inte det typiska ljudet som låter när man kopplar in/ut en usb, det låter ingenting när detta händer.

Ingen aning varför detta har börjat hända, MEN det började hända efter att jag installerat nya drivrutiner till grafikkortet, endast för att sedan installera om mina gamla drivrutiner för att dom nya inte var lika bra, det verkar osanolikt enligt mig att grafikkortets drivisar ska skapa problem för musen och tangentbordet men i'm just putting that out there ifall det skulle hjälpa någon att hjälpa mig.

Antar att jag måste tillägga att datorn inte fryser när detta händer, jag kan spela ett spel eller titta på en film och spelet eller filmen fortsätter helt vanligt medans tangentbordet och musen slutar fungera.

När detta händer så ser jag på tangentbordet att det verkar som att den "startar om sig" om och om igen, eftersom att från början har mitt tangentbordet alltid ett blått ljus under sig, detta kan man ändra till rött eller rosa med en knapp, och om jag gör det efter att allt har frysit så ändrar den alltid tillbaka sig till blått igen.

Detta är all info jag kan komma på nu, hoppas att det går att förstå vad mitt problem är, tack på förhand!

Av wsander
Skrivet av stylarn:

Du kommer inte märka någon skillnad från 85 till 100 Hz.

det jobbiga är att jag gör det, skärmen flimrar och jag får ont i ögonen under 100hz, och när man spelar spel som counter strike så är hz ganska viktigt för att spelet ska kännas mjukt och lätt att skjuta

Av wsander
Skrivet av biorrith:

I och med att du installerade ny drivers till graffet kanske den inte har upptäck vilken skärm det är ännu?
Då ställs det in som "standardskärm", med 60hz.

antar det :/ vet du om det finns något sätt att "berätta" för grafikkortet vilken skärm jag har? det går nämligen inte när jag trycker på "Hitta" som det brukar göra annars

Av wsander
Skrivet av Serzarian:

Med så modern hårdvara som GTX 560 Ti år 2013, varför?! Vad sägs om att köpa en ny istället?
Jag tror du har problemet där..:P

jag kör tjockskärm för att jag vill lira med 120+ hz, plattskärmar med sådan hög hz är så dyra, denna köpte jag för en femma

Av wsander

Varför gör nya drivrutiner såhär?

När jag tankar nya drivrutiner till mitt grafikkort (Nvidia Geforce GTX 560 ti) så kan jag inte få högre updateringsfrekvens än 85 hz, jag kör med tjockskärm och med äldre drivrutiner kan jag få över 100hz, bara jag kan klicka in knappen "Dölj lägen som den här skärmen inte kan visa" men den knappen är grå och kan inte användas, någon som vet hur man fixar detta?

http://bildr.no/image/1433042.jpeg

Av wsander

Nya drivrutiner krånglar.

hej!!!

När jag tankar de nyaste drivrutinerna till grafikkortet så kan jag ha max 85 hz, med de gamla kan jag ha upp till 170hz(crt skärm)

Så jag får använda de här gamla drivisarna tills världen går under tror jag, om inte någon här vet om det finns något sätt att få högre hz med dom nya drivrutinerna, eller bara vet vad problemet kan vara. Har nvidia geforce gtx 560 ti.

(Den där rutan man kan kryssa i där det står "dölj lägen som den här skärmen inte kan visa" är helt grå och oanvändbar när jag har dom nyare drivrutinerna)

Fråga2: hur viktigt är det med nya drivrutiner, om allt jag spelar nu funkar som det ska?

Och nu på senare tid har min dator installerat de nya drivrutinerna automatiskt VARJE dag så jag får återställa hela tiden för att kunna spela spel med 170hz. Jag undrar hur jag kan stoppa datorn från att installera de nya, jag har testat det självklara, som denna bilden ska visa: http://bildr.no/image/1339635.jpeg

Sedan tänkte jag att jag antaglien har de nya drivrutinerna någonstans på datorn (hur kan datorn annars installera dom?) så hittade jag detta: http://bildr.no/image/1339639.jpeg där är en update map som användes ungefär 03:00 idag, ungefär då jag tror att datorn installerade de nya drivisarna igen...då undrar jag om jag kan slänga den mappen utan att min dator börjar gråta?

Eller tycker ni helt enkelt att jag ska köra med dom nya drivrutinerna, även fast jag inte kan spela spel med hög hz? (helst inte detta )

Tack på förhand i alla fall!