Inlägg

Inlägg som SneakyButcher har skrivit i forumet
Av SneakyButcher

Yrke: Backend-utvecklare (statligt)
Lön: 40000
Föremåner: 28 dagar semester + 3k friskvård
Åldersgrupp: 25-30 år
Erfarenhet: 2 år
Ort: Stockholm
Utbildning: Systemvetenskap

Av SneakyButcher

Logitech Z625 (om du vill ha 2.1)
Logitech Z906 (om du vill ha 5.1 + kan tänka dig gå en gnutta över budget)

Av SneakyButcher
Skrivet av Johisco:

Låter som du är bitter för att du inte har råd. Alternativt aldrig sett en Submariner med grön bezel. Din jämförelse är ju annars så otroligt dum, eller tycker du en Ferrari ser ut som en T-Ford?

Haha rolig analys du kom fram till där! Jag försökte komma på en jämförelse lika dum som ditt påstående, så är glad att det lyckades.

Av SneakyButcher
Skrivet av Johisco:

Är det inte trist med klockor utan egen design som bara kopierar andra? Originalet eller helt annan tycker jag.

Så alla måste köra Ford för att det är originalet? Nej, din poäng är möjligtvis ett litet rättfärdigande för att inte må dåligt efter att ha spenderat stora pengar på "originalet". Något som är trist är att begränsa sig, tycker jag.

Av SneakyButcher

Om du loggar in minst en gång per år, så räknas väl inte kontot som inaktivt? Så var mina tankegångar iaf.

Av SneakyButcher

Nya total-war spelet TROY gratis 24 första timmarna hos epic games store.

Skynda, fynda!

https://www.epicgames.com/store/en-US/product/a-total-war-saga-troy/home

Av SneakyButcher

Länka honom denna tråd. Så får han se hur vad allmänheten tycker om sådan omänsklighet som han och företagets framtid representerar. Sjukt irriterande att höra sådan total brist på empati.

Av SneakyButcher
Skrivet av Ragin Pig:

Du skriver inte vad som inte fungerar. Vid ett första ögonkast verkar inte följdfrågorna för kastad frukt ligga i bodyn för den frågan

Instämmer på detta. Plus, måste du inte också fånga ett nytt user-input efter frågan "System.out.println("Which fruit?");" ?

Av SneakyButcher

@Kotten81: Okej ja, då är det förståeligt. Men jag skulle då iaf alla dagar i veckan ta 2070 super i ditt läge, om det är liknade pris.

Av SneakyButcher

Jämförelse

Jag skulle väntat till 3000-serien dock. Men det är upp till var och en, givetvis.

Av SneakyButcher

Jag har de senaste 6 månaderna returnerat 3 saker till Komplett. Alla 3 utan problem. Skador tenderar nog komplicera det hela, men rent allmänt tycker jag iaf Komplett har varit snabba och effektiva i deras hantering.

Edit: En av mina saker var faktiskt en gammal mus som börja dubbelklicka, och resterande på öppet köp. Och det gick smidigt som attan iaf.

Av SneakyButcher

Slänger ut i etern att du kan dubbelkolla att din m2-port (porten du kopplat in SSD'n i) är påslagen i BIOS. Om den är påslagen så ska du kunna se SSDn uppradad i BIOS som vilken annan lagringsenhet som helst.

Av SneakyButcher

@Anguishh: Är inte helt hundra vad som är fel, men är ganska säker att du måste ha "#wrapper" istället för bara "wrapper" om du skapar css för det elementet med det id't.

Samma sak när du ändrar för klasser så bör du använda ".container" istället för "container".

När du ändrar för exempelvis "body" behöver du inte använda "#" eller ".", då de är ett specifikt element snarare än en klass eller id.

CSS regler

Av SneakyButcher

@Wipen: Om du inte redan gör det - ut och spring så tänker du mer på den smärtan + endorfiner efteråt som lugnar ner och får dig må bättre hehe. Annars hjälpte också nikotinfritt snus mycket som placebo mot oroligheten under läppen första 2 veckorna för mig. Lycka till!

Av SneakyButcher

Tre snabba tips från mitt håll: Nikotinfritt snus, träning och tala om för dig själv hur mycket du hatar att vara beroende - oavsett vad detta något är.

Sen kan jag bara dela min upplevelse. Jag hade snusat i 5 år när jag blev less.

Vecka 1: Ett helvete, va som att man hade influensa och jag satt och småskratta mycket åt hur min egen kropp "vände sig emot mig". Suddig syn, ett jäkla kli i käften och löjliga tvångstankar.

Vecka 2-4: Det värsta lagt sig..men varje dag, flera gånger om dagen tänker man på att återvända. Här insåg jag verkligen varför det är så jäkla svårt att sluta för många människor. Första veckan är enkel för den i sig kan användas som ett argument mot att vara beroende. Men denna tid var hemsk rent mentalt. Håll hårt i er beslutsamhet.

Månad 2-4: Efter första månaden lugnade det ner sig ganska rejält. Men fortfarande typ 2-3 dagar i veckan kommer suget. Särskilt i situationer som är sen tidigare förknippat med snus. Typ kaffe-stunden, efter maten, på krogen..

Månad 6: Ett halvår har gott och det är först nu som jag på riktigt känner mig fri från beroendet. Kan fortfarande känna ett sug om jag aktivt tänker på det, men..inte alls på samma "kliande", "molande" sätt som tidigare. Här deklarerade jag vinst och insåg hur jäkla skönt det är att inte ha ett beroende.

Nu sitter jag här 1.5 år senare och ja, kan inte annat än att rekommendera att sluta. Lycka till!

Av SneakyButcher

The Magic Six Figures

Six figures. $100 000/per year. The American dream.

Givetvis är detta mycket pengar oavsett vart i världen du bor. Men vad för lönenivå är detta jämförbart med i Sverige ?

Jag vet att det finns verktyg som rakt av omvandlar dollar till SEK. (Då blir det idag en månadslön på ca 78tkr)
Men dessa verktyg tar ju givetvis inte hänsyn till skillnaden mellan Sverige och USA i exempelvis bostadskostnader, utbildningskostnader, arbetstider (är det 40h vecka), sjukförsäkring, andra levnadskostnader, etc.

Så min fråga är nog mer inriktad på själva livsstilen och inte siffrorna på bankkontot. Kanske inte finns ETT vettigt svar på detta. Men jag tycker det är en intressant jämförelse att tänka på oavsett.

Av SneakyButcher

@Wulf92: Dina tidigare g930 är slutna, så du har erfarenhet av det iaf.

Av SneakyButcher

@kwame: Rent generellt, ju mer man (jag) lär sig programmering, desto mindre spelar språket och särskilt syntaxen roll. Du kommer oavsett sitta och googla fram/slå upp specifik syntax, oavsett om du sitter i java eller C. Det trixiga med koden ligger nog snarare i koncepten du planerar att dra nytta av i din logik - vilka ofta är väldigt snarlika i användandet om vi snackar objektorienterade språk (exempelvis att skapa en array o iterera igenom etc).

Men sen specifikt vad gäller java vs C, så skulle jag säga de är väldigt lika. Åtminstone C# är, om jag inte missminner mig, av Microsoft skapat med väldigt många influenser från just Java.

Av SneakyButcher

@Toknallen: Jag skulle istället bestämma en budget, hitta ett bra erbjudande (inom budget) under själva black friday och köra på det. Kolla också upp kortets prestanda i diverse spel du är intresserad av innan köp. Sen givetvis hålla koll på dimensioner så kortet fysiskt får plats i chassit o så.

Av SneakyButcher

@Beginner: Det är en säker, "juste-app". Över en miljard nedladdningar, ägs av facebook osv.