Inlägg

Inlägg som Flodaboy har skrivit i forumet
Av Flodaboy
Skrivet av kr0owe:

Om du får lust så kan jag rekommendera Standard Japanese arcade layout från denna sida http://www.slagcoin.com/joystick/layout.html
Jag har även för mig att måtten ska vara detsamma som japanska delar (Sanwa/Seimitsu), det är dessutom mycket skönare att spela med en mer "böjd" layout.

Grymm sida, tack som fan

Av Flodaboy
Skrivet av kr0owe:

Ser nice ut, gillar dock inte knapp-layouten men det är ju en fråga om smak.

Kan hålla med dig där, skulle nu i efterhand ändrat placeringen en aning. Och bytt ut knapparna till japanska istället för dessa amerikanska urgröpta.

Av Flodaboy
Skrivet av aGRo82:

Sjukt snygg Henke! Kan intyga att den är bättre i verkligheten, vad har du gjort med bilderna? Använd nu den nya kameran som ni skaffat er istället för din mobilkamera från din nokia 3110 nästa gång

Tack tack David Tog ju massa nya bilder med nya kameran, laddade upp dem igår. Dem gamla bilderna är det inte mycket att göra åt. Stressad och med dålig kamera, svårt å ta om dem nu.

Av Flodaboy
Skrivet av Finess:

jag vet inte vad som är mest imponerande, ditt bygge eller det faktum att du lyckats särskriva ordet "arkadmaskinsbygge" till inte bara två utan TRE (!) separata ord.

haha där kom språkpolisen fram. Det bjuder jag på, om det stör dig så mycket så kan jag ändra detta. Alternativt får du starta språkpolis-clockers?

Av Flodaboy
Skrivet av inquam:

Har gått i dessa tankar förut och nu blev man sugen igen :)... Gillar formen på dit kabinett. Du gjorde möjligtvis inte fina ritningar med mått osv som man kan ta del av?

Jag körde ungefär samma mått på dem 2 sidstyckena som denna killens arkad. http://www.tonjac.org/MAME/ Bredden beror ju, som jag skrev innan, lite på hur bred monitor du ska ha.

Riktigt bra sida han har gjort om sitt bygge, fick mycket inspiration ifrån honom.

Av Flodaboy

Nu finns det mycket mera bilder och beskrivningar till dessa uppe, enjoy!

Av Flodaboy
Skrivet av Kvillen:

Anar att du är elektrker? Ser nästan ut som 1.5mm2 FK/EK du använt till knapparna och den elektroniken

snyggt bygge som fan i alla fall!

Mvh!

Tack som fan.

Haha jajjemensan, du har så rätt. Man tager vad man haver, då måste du också va elektriker, annars hade du aldrig vetat att det var 1.5mm2

Av Flodaboy
Skrivet av rmd:

Bygge, riktigt bra.
Bilderna? Njaa.. knappt bra och alldeles för få

Jo är medveten att bilderna är aldeles för få och av den sämre kvaliten kanske. Men detta var aldrig tanken att det skulle publiceras någonstans, skulle jag vetat det så hade jag självklart tagit fler bilder och bättre bilder. Jag kan nu i efterhand ta lite nya bilder, har ni några förslag, vad vill ni att jag ska visa utav bygget?

Av Flodaboy
Skrivet av magnil1:

Grymt bygge! Finns det någon som bygger och säljer Mame maskiner i Sverige? Mycket sugen på en men har inte tid/kompetens att bygga.

I sverige vet jag inte men vet att det finns byggsatser att köpa i Usa.

Av Flodaboy
Skrivet av tattis:

Du har väl inte glömt bort my precious link?
Vart köpte du den begagnade någonstans?

haha jo det hade jag nästan gjort Jag köpte den här. http://www.arcadecenter.se/Myntmechar.html Köpte en "RM4-Beg" med en "S1/ S.E.C.I Front för montage i myntdörrrar eller i träkabinett". Fick den programerad utav killen som har sidan, Jesper heter han. Otroligt trevlig kille och grym service fick jag utav honom, rekomenderas verkligen. Och mynt mechen är riktigt bra. Dock så passade den inte riktigt till mynt dörren jag hade men fick fila bort lite och kapa lite i metallen så gick det fint sen.

Av Flodaboy
Skrivet av Nico.v:

hur kör du N64? knapparna borde väl inte räcka till? :S
otroligt snyggt o kul bygge annars!

Knapparna räcker nästan, det är L knappen och det vanliga styrkorset som fattas. Men det är ytterst sällan man använder sig utav dessa knappar. Jag tror faktiskt aldrig att jag använt nån av dem Gjorde en bild för att förtydliga. Självklart är det skönare att spela på en n64 handkontroll men jag har absolut inga problem att spela spel som Mario 64 och Lylat wars, det funkar kanon bra. Brukar spela mario kart med lill-grabben, det tycker han e sköj

http://img204.imageshack.us/img204/6082/kontrollfrklaring.jpg

Av Flodaboy
Skrivet av tattis:

Håller med fullt ut, stor skillnad på utseendet faktiskt (även om MA har blivit bättre på senare tid).

En annan fråga, ang. din Coin-door. Om jag inte läste fel så har du bytt ut den som var på bild i ditt galleri, vad har du köpt istället?. Och slutligen, är det svårt att ställa in så att den skall ta Svenska kr istället för dollar och liknande...?

Jag kan länka till min nya coinmech ikväll när man kommit hem ifrån jobbet, segt å surfa på telefonen. Den första coinmechen som e på bilderna här tog enbart 1kronor. Och inte alla för dem delen heller, så jag köpte en begagnad som jag fick programmerad för dem mynten som jag ville ha.

Av Flodaboy
Skrivet av tattis:

Finns det någon speciell anledning till att du kör Hyperspin istället för maximus arcade?

Snyggt bygge för övrigt!

Tackar! Maximus arcade är mycket lättare att få att funka vet jag men Hyperspin tycker jag helt enkelt är riktigt snyggt med sina flash animationer till varje spel. Helt enkelt en smaksak, jag tycker det är snyggast och häftigast

Av Flodaboy

Ska precis börja montera en sån här på mitt xfx radeon hd 6790. *Stänger av datorn och tar ut grafik kortet, wish me luck!

Av Flodaboy

Snyggaste Flipper emulatorn jag sett, fy fan va bra gjort!! Ruggigt imponerad!

Av Flodaboy

Precis, Mame står för "Multiple arcade machine emulator" Och precis som du skriver så vill det ha nestopia som Nes emulator. Det är även det jag använder.

Resten av emulatorer jag använder är.

Nintendo 64 = Project64 1.7
Snes = Zsnes
Alla sega konsoler (dock inte dreamcast) = Fusion

HS har en lista (http://hyperlist.hyperspin-fe.com/) kallad Hyperlist, om du går in på länken och klickar på "AHK" knapparna som e gröna jämte dem olika spel konsol namnen så länkas du vidare till en lista över vilka emulatorer som är kompatibla med Hyperspin.

Hyperspin på en HTPC är ju hur grymt som helst, ska nog fixa in det om jag bygger mig en nån gång. Kan ingenting om XBMC så om du lyckas få in HS på din så får du gärna berätta hur det gick.

Känns bara kul om folk får upp ögonen för mame kabinett och Hyperspin. Det finns många andra lite enklare "Front ends" som dem heter. T.ex. Maximus arcade. Men jag tycker att hyperspin är det snyggaste av dem alla.

Finns också ett syskon program till Hyperspin kallat Hyperpin. Det är om man vill göra ett eget flipper spel hemma. Denna killen har gjort ett sjukt fint. http://www.youtube.com/watch?v=HCKLGL-HLUs

Av Flodaboy

Fantastiskt!

Av Flodaboy

Grymt snygg och välgjord. Kul att se att fler än jag bygger dessa! La också märke till din poster, haha snygg

Av Flodaboy
Skrivet av Guergelmajs:

Skitsnyggt!

Fungerar myntinkastet eller är det bara för utseendet? Har du inga fler bilder? Det gick lite snabbt att kolla igenom tycker jag.

Det gick ganska snabbt när jag byggde så jag hann inte ta så mycket kort tyvärr. Har mer men dem visar inte så mycket mer än dessa.

Av Flodaboy
Skrivet av peterhjalmarsson:

Snyggt jobb! Du har inte ritningar på trädelarna, mallar för t-bord, etc.?

Jag har tyvärr inte mina exakta mått, jag använde mig utav mått från denna sidan http://www.tonjac.org/MAME/ Till mina sidstycken använde jag hans exakta mått och resten fixade jag efter vad jag ville ha. Speciellt bredden är ju väldigt individuellt eftersom skärmen avgör väldigt mycket hur bred den blir. Rekomderar denna sidan, han har gjort ett grymt jobb med sin och den blev mer välgjord än vad min blev. Mitt kabinett är lite utav en budget variant.

Skrivet av Rawet:

Wow, låter som en jävla massa jobb du får göra en tråd här på SweC hur man gör och vart man får tag på allt

Du råkar inte veta totala kostnaden? varelse du fått delarna av en byggare eller liknande kan du väl ge ett ungerfärligt pris på delarna

Hade vart kul om man gjorde nått liknande nån gång i framtiden faktiskt

Jag har lagt ut nästan 8000kr på mitt kabinett. Ville hålla nere kostnaderna så gott jag kunde. Verktyg dock hade jag det mesta, dem jag inte hade lånade jag så där blev det billigt. Sen fick jag också en gammal 19" platt skärm och datorn är min gamla stationär. All marvel å spiderman grafik är bara enkla posters köpta på gallerix och beställt ifrån nätet. Den stora spiderman affischen i mitten är 60cm bred, därför valde jag att bygga mitt kabinett just 60cm bred.

Knappar och joysticks kostade ungefär 1200kr, med mynt inkast och mynt dörr. Köpt på http://www.ultimarc.com/

T-list köpte jag på http://www.t-molding.com/store/home.php

Om man vill ha riktig mått beställd grafik istället för posters så kan man köpa det på sajter som http://www.classicarcadegrafix.com/ Men det är ganska så dyrt så jag skippade det.

Mdf skivor och plexi glas är köpt på min lokala bygg handel.

Hoppas det hjälpte något, bara att fråga på om det e nått.

Skrivet av Tuttfia:

Låter som väldigt mycket jobb... Hur stor är mappen med alla spel i då? Vet att t.ex Nes och Snes roms inte tar sådan jätte plats på disken, men nu rör det sig ju om 6000 spel till diverse konsoler så jag kan tänka mig att det drar iväg lite??

Med alla menyer, videos, spel, och emulatorer så ligger allt detta på 175gb ungefär + lite extra för Street fighter 4 Arcade Edition som e några gb.

http://www.hyperspin-fe.com/ kan man gratis bli medlem och ladda hem Hyperspin och teman till spel. För ungefär 15$ så kan man bli guldmedlem (som jag gjorde) och få tillgång till deras ftp server. Där kan man ladda hem alla teman till arkad spelen (Mame) så man slipper lägga in alla manuellt. Mycket smidigt.

http://emumovies.com/ kan man tanka hem alla video preview filer. Dock så får man bara ladda hem arkad spelen (mame), Sega master system, Sega megadrive och Sega 32x previews gratis. Om man vill ha video previews för t.ex. Nes och Snes m.m. Så kostar detta.

http://mamedev.org/ Är officiella sidan för Mame Emulatorn, som driver alla Arkad titlar.