Inlägg

Inlägg som XyliX har skrivit i forumet
Av XyliX

Annonsen är avslutad

Av XyliX

Servrar: Router (t.ex pfSense) & NAS (t.ex FreeNAS/TrueNAS)

Hej,

Säljer nu två gamla trotjänare.

Server: Router
Perfekt som router/brandvägg. Komponenterna har noggrant valts ut för god kompatibilitet med FreeBSD och pfSense.

Moderkort: Supermicro A1SRi-2758F-B (8 core, 4 x GBit LAN)
Chassi: Supermicro SuperChassis 504-203B (inklusive nätaggregat)
Minne: 2 x Kingston 8GB DDR3L ECC 1600MHz CL11 soDIMM

OBS! Lagring ingår ej, SSD:n på bilden följer inte med.

Pris: 1500 kr?

Server: NAS
Har tidigare kört FreeNAS. Samma här, komponenterna har valts för god kompatibilitet med FreeBSD och FreeNAS (numera TrueNAS).

Moderkort: Intel Server Board S1200KP
Processor: Intel Core i3 3220T / 2.8 GHz processor (låg förbrukning, stödjer ECC)
Minne: 2 x Samsung 8 GB - DIMM 240-pin (ECC)
Chassi: Travla T1160 1U Mini-ITX (4 x hotswap 3,5", inklusive nätaggregat)

OBS! Diskar ingår ej.

Pris: 1500 kr?

Läs hela annonsen här

Av XyliX

Mycket negativa tankar här. Blev som så många andra avrådd från branschen men har nu jobbat i den i ett antal år. Vill slå ett slag för att det finns riktigt bra jobb också! Ångrar inte för en sekund att jag jobbar med spelutveckling, möjligen ångrar jag att jag inte började tidigare.

Det är svårt att generalisera en hel bransch men I min erfarenhet så har flera av de stora aktörerna ganska bra villkor och konkurrenskraftig lön. Åtminstone för ingenjörer med några års erfarenhet. Med det sagt så vet jag att det inte ser ut så överallt.

Jag tycker inte man skall vara rädd för datorspelsbranchen p.g.a. vad man har hört andra säga. Testa om det är rätt för dig. Jag tycker det jag jobbar med är så roligt och utmanande att jag har svårt att se att jag kommer byta bransch i framtiden.

Av XyliX

Korten är nu sålda, stänger annonsen.

Av XyliX
Skrivet av Major_spiff:

Hej.

Köper gärna båda korten för 700:- om du har kvar dem? Kan möta upp dig runt GBG.

Du har PM

Skrivet av marmeladov:

Måste vara en jobbig jävel och återkalla mitt bu . Har kommit över ett kort på annat håll. Hoppas jag inte strulat till det för dig, ser att du har en som vill ha båda och kan hämta tex

Skickades från m.sweclockers.com

Ingen fara, inget var spikat

Av XyliX
Skrivet av marmeladov:

Köper gärna ett för angivna 400kr + frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Låter bra, kortet är ditt om ingen erbjuder sig att köpa båda innan imorgon eftermiddag då jag avslutar annonsen.

Skrivet av Hugom3:

Man du möta upp I Skövde så tar jag båda for 700

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr har jag inte vägarna förbi där, annars hade dom varit dina.

Skrivet av raggamuffin93:

Hej, kan möta upp i göteborg eller hämta idag om du kan gå ner till 500 kr för båda korten för en snabb affär

Hej, är bortrest tills imorgon, och tycker priset är i lägsta laget

Av XyliX

2 x Sapphire Radeon HD 6970 2GB

Hej,

Säljer nu mina två Radeon 6970-kort som legat i kartong länge nog. Korten är sparsamt använda och i mycket gott skick. Dom fungerar perfekt i Crossfire.

Pris: 400 kr per styck eller 700 kr för båda. Ser hellst att korten hämtas alternativt att vi möts på någor passande ställe.

Läs hela annonsen här

Av XyliX

Feedback på ny dator (max 20000 och så tyst som möjligt)

Hej,

Jag har satt ihop foljande paket som jag onskar lite feedback pa:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1095464/2011-11-07

Grafikkorten tar upp tre PCI-platser styck och jag ar lite osaker pa om dom far plats i det chassi som jag valt? Kanske behover jag ocksa ett moderkort med storre avstand mellan PCI-platserna?

Jag vill garna ha sa tysta komponenter som mojligt, uppskattar forslag pa tystare men likvardigt presterande komponenter om ni vet nagra. Kan tilllagga att jag redan har en SSD och att jag hellst vill halla mig under 20000kr.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KentRoyal
Nu drar jag upp denna igen för jag fick en fundering.

Jag kör vidare på mitt exempel att jag har ett lib under GPL som ritar grafer. Låt säga att jag gör ett enormt program som samlar in data. Sen gör jag en del i programmet som ritar upp graferna m.h.a. GPL-biblioteket.

Borde jag inte då kunna släppa denna del av mitt program som ett externt fristående program under GPL. Sen borde jag ju kunna använda mitt GPL-program innifrån mitt stora program, att köra programmet embedded i en flik t.ex.

Lite långsökt men tror ni detta skulle vara tillåtet?

Om ditt stora program använder ett annat litet program (det som använder GPL-biblioteket) så räcker det med att släppa källkoden till det lilla programmet. Det är inte okej att länka in det lilla programmet direkt in i det stora. Koden som använder GPL måste ses och användas som ett separat program, om inte måste du släppa ditt stora program under GPL också.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KentRoyal
Nu kapar jag tråden lite men jag är lite fundersam över GPL vs LGPL.

Låt säga att jag skapar ett program som använder ett bibliotek som t.ex. ritar ut diagram. Jag ändrar ingen kod i detta lib. Är det då rätt uppfattat att om libet är under GPL så måste jag släppa hela mitt program under GPL enbart för jag "länkar" ihop mitt program med libet? Om libet istället hade varit under LGPL, hade jag då enbart behövt ge ut eventuella ändringar jag gjort på libet och kan hålla min egna kod proprietär?

Det stämmer bra.

Av XyliX

Tyvärr är biblioteket stängd källkod. Dessutom kräver licensen att man gömmer sin unika Spotify-nyckel vilket försvårar användningen av biblioteket i öppna program.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Achoth
Haha snyggt strax 50% tänker börja 1:a april. Måste säga att dom inte kunde valt ett sämre datum. Ibland vet man inte riktigt om politikerna kände sig lite lustiga en dag och ville skojja till det lite.
Men samtidigt lite sorgligt att även om man bara räknar med dom som svarat i just den där pollen har kanske 35 000 svenskar kriminaliserats. Har hört att ca 20% i Sverige ska fildela så egentligen har vi nu 2 000 000 fler kriminella svenskar.

IPRED har inte ens börjat gälla och redan finns det en hel uppsjö av metoder för att skydda sig; till och med försäkringsbolagen försäkrar mot IPRED. När ska politikerna öppna ögonen?

Kan du ge något exempel på ett försäkringsbolag som försäkrar mot IPRED? Har inte hört talas om det nämligen.

Av XyliX

Det verkar nästan vara för bra för att vara sant. Man blir lite nyfiken på hur dom kan tillhandahålla den datorkraft som behövs för alla användare.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oxygen
Kör Mythbuntu 8.04 på min htpc, och har aldrig haft några som helst problem med att få ut digitalt ljud via spdif...

Det låter bra, Mythubuntu använder kanske inte PulseAudio i samma utsträckning som Ubuntu. För de som är intreserade hänvisar jag till följande tickets:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/238...
http://www.pulseaudio.org/ticket/139

Av XyliX

Jag kör Ubuntu på min HTPC och även om det nu fungerar så hart det inte varit smärtfritt att sätta upp.

Till att börja med finns det en bugg i de senare nVidia drivrutinerna som gör att det blir mycket dålig bild om man ansluter sin TV digitalt (HDMI eller DVI) gämfört med Analogt. Jag vet inte exakt hur utbrett detta problem är men det finns en del information om man Googlar. Problemet gäller även Windows men där finns det någon hack man kan göra för att fixa det. I mitt fall slutade med att jag gjorde mig av med mitt nVidia grafikkort för ett ATI.

Om du tänker köra Ubuntu (någon av de senaste två releaserna) så kommer du att få tampas med deras nya ljudsystem PulseAudio vilket inte har något inbyggt stöd för att mata ut ljud digitalt. Du kommer att få gå in och ändra i konfigurationsfiler och kompilera extra moduler.

Slutsats, vill du göra det enkelt för dig och inte vill lägga ner en massa extra tid kör Windows.

Av XyliX

Okej, tack för tipsen. Jag skall ta mig en närmare titt på GMPC, den verkar intressant.

Av XyliX

Fjärruppspelning av musik

Hejsan,

Jag skulle vilja att ett musikprogram (gärna iTunes liknande) spelar upp musik på min mediadator (GNU/Linux) istället för på den lokala datorn. Musiken kommer även att finnas på mediadatorn och inte på klienten.

Så det jag söker är egentligen en avancerad fjärrkontroll som skall uppföra sig som ett vanligt musikprogram. Eller om man kan få ett musikprogram att uppföra sig på det här sättet.

Någon som har några tips?

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hund-ONE
Har nu lagt upp min lilla mod av Shiftie som lassekongo83 gjorde för ett tag sedan.

http://fc01.deviantart.com/fs27/i/2008/084/9/8/Shiftie_Black_...

Tankas här.
In action.

Snyggt! Hur har du gjort för att titlebaren skall vara lite genomskinligt på inaktiva fönster?

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Racy
Har du testat Java 6, det verkar vara mycket snabbare på alla plan än java 5 och äldre. Jag har inte haft några problem med att swing är långsamt med det.

Sen det där med minnesallokeringen. Jag skulle vilja säga att din siffra 10000 gånger långsammare är falsk. Enligt IBM tar en allokering i java i storleksordningen 10 instruktioner. Sen så har faktiskt java 6 stackallokering. Det kallas escape analysis (se länken).

http://www.ibm.com/developerworks/java/library/j-jtp09275.htm...

Swing är säkert snabbare i Java 6. Jag använder i regel inte Java applikationer så jag vet inte.

Min siffra kom från en egen testbänk som jag skrev för något år eller två sedan. Var antagligen Java 5 (Linux, Suns VM), kommer inte ihåg vilken version säkert. Jag vet inte hur många allokeringar man måste göra för att komma upp i ett snitt på 10 cykler per allokering, men det måste vara många fler än jag gjort. Faktum är att den första allokeringen som utfördes av benchmarkprogramet tog i storleksordningen 100 000 cykler (sedan gick det snabbare). Detta var inte under en körning utan utan i medel efter en många körningar av benchmark-programmet. Sedan kan man hävda att det skall ta 10 cykler. Under mitt dåvarande Linux-system var det inte tal om de hastigheterna. Möjligt att det är annat med Java 6, jag har inte testat.

Även om Java VM kan allokera ett objekt på stacken under vissa förhållanden finns det inget sätt att explicit tvinga att ett objekt allokeras på stacken.

Av XyliX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Racy
...

Skapande av objekt (med new) är snabbare i Java än i C++ p.ga av minneshanteringsmodellen. C++ anropar en malloc varje gång medan Java skapar objektet i sin egen heap utan att anropa malloc varje gång. Sök på nätet så får du se på sådana exempel. Jag hittade ett exempel på benchmark (tyvärr inte nyaste versionerna) som visar skillnader i allokering och metodanrop.
http://kano.net/javabench/index

Jag säger inte att C++ är dåligt eller så. Man kan göra allt i C++ (kanske t.om för mycket), det känns bara som att det börjar bli dags för ett nytänk med C++ standarden. [/B]

Nej, new är inte alltid snabbare i Java än i C++. När Java väl allokerar på heapen är det långsammare. Jag betvivlar dock inte att det går snabbare i medel. Det är inte särskilt svårt att optimera med en egen heap om man kan slösa med minnet.

Problemet är dock att Java tvingar användaren att använda heapen hela tiden. Även om Javas heap är optimerad så är den fantastiskt mycket långsammare (i magnituden 10 000) än att allokera på stacken i C++.

Swing är ett annat problem med Java, det är väldigt långsamt i jämförelse med t.ex. Win32API applikationer.