Inlägg

Inlägg som Lain3n har skrivit i forumet
Av Lain3n
Skrivet av MadMantiz:

betydligt stabilare uppkoppling köra internetdelning till jobbdatorn via telefonen än att ansluta via routern.

Ja, eller hur? Man har ju också haft smartphone med mobilt nät i närmare 10 år, och man har ju egentligen aldrig märkt att mobilnätet krånglat?? (i stan)

Skrivet av Rouge of Darkness:

Telefonens antenn brukar generellt vara betydligt bättre än de inbyggda på modemen.

Verkligen?? Känns ju dock sjukt, den där mackapären är ju större och totalt dedikerad till att fånga upp signal, tänker jag...

Av Lain3n
Skrivet av mrqaffe:

Ja allt radio använder samma medium och det har en ändlig kapacitet.
Har du koll på när det funkar bra och när det funkar sämre och kan se nått mönster ?

Än så länge har det verkat tjorva varje dag kring 17-tiden, men får se under en längre tid, har ju just skaffat det.

Av Lain3n
Skrivet av ehsnils:

Kolla även signalstyrkan där den står och om möjligt också om den växlar mellan olika 4G basstationer. Om den ligger "mitt emellan" signalstyrkemässigt kan den bli pingisbollen i en basstationsmatch. Ser den för många basstationer kan du också få problem, d.v.s. att du har en för bra mottagning från flera basstationer.

Jag har varit med om just detta med "för många basstationer" och det blev en del huvudbry med riktantenner och montering på en väl vald yttervägg för att komma tillrätta med det.

Hmm, låter jobbigt, men kan det också variera typ beroende på belastning på nätet eller liknande? För som sagt så funkar det bra för det mesta förutom typ, vad det verkar som, en timme varje dag vars det tjorvar ett tag och sen blir det bra igen

Av Lain3n
Skrivet av mrqaffe:

Är du säker på att det är 4G anslutningen som strular och inte wifi ?

Kör ethernet.

Skrivet av Haglund:

Går det att låsa routern mot ett specifikt frekvensband i dess inställningar? Kan vara så att den hoppar mellan olika frekvenser och det är då du tappar anslutning.

Hmm... Tror att detta är möjligt, kanske får testa mecka med det

Av Lain3n

4G router tappar signal men inte telefonen

Hoj,
Kortfattat, jag har en ZTE MF286D från Telia med deras mobila bredband Bredband Plus eller vad det heter (snabbaste, obegränsat surf osv) och det funkar bra när det funkar!

Men ibland får den nå tuppjuck och tappar anslutningen typ varannan minut under en tid, men det jag inte fattar är hur den kan ha problem när jag inte har det på mobilen? Jag har ju aldrig varit med om att mobila nätet inte fungerar där liksom? Har ju halebop där, så är ju telias nät också va? Så jag tänker att routern måste ju knasa till det på något sätt eller?

Av Lain3n
Skrivet av aragon:

hur menar du? dlink cover är mig veterligen bara en mesh router, det spelar ingen roll vilken router det är.
normalt sätt om man man har anslutnings problem med vissa enheter är det.
1: stödjer inte 5ghz
2: stödjer inte över 20mhz
3: stödjer inte kanalen som används.

lösning

1: stäng av 5ghz tillfälligt

Ja, men mig veterligen så finns det inte möjlighet att slå av 5ghz bandet. Deras mjukvara erbjuder inte det?

Av Lain3n
Skrivet av aragon:

Jag gör så varje gång det strulat, (gjort det hur många gånger som helst då jag hjälpt väldigt många med samma problem)
Det kan även vara så att du har 20/40mhz igång i routern då får du manuellt ställa den till 20mhz då kina saker ofta inte stödjer 40mhz

Men är det d-link covr då?

Av Lain3n
Skrivet av aragon:

det fixar du enkelt genom att tillfälligt stänga av 5ghz i routern, sedan sätter upp uttagen, när dom är anslutna kan du slå på 5ghz igen.
ofta får man göra på detta sätt för billiga kona saker som kameror,uttag,dammsugare osv.

Jag tror dock inte man kan göra detta? Har försökt förut...

Av Lain3n
Skrivet av anon910:

Jag har en router med både 2,4 och 5ghz och kör en kamera på 2,4 utan probs, kör ochså 4 smarta pluggar på samma och de är ochså 2,4ghz

Hmm, ja, det kan höra till saken att det var sonoff pluggar från wish. Men de ville inte fungera på dualband.

Av Lain3n
Skrivet av Edvin-89:

En kamera (eller annan enhet) som endast stödjer 2.4 GHz bandet kommer endast använda 2.4GHz bandet, att sedan routern har både 2.4 och 5 GHz innebär inte att kameran inte kommer att kommunicera med den, bara att den inte gör det över 5 GHz bandet.

Så det ska inte vara några problem att ha en kamera som bara stödjer 2.4 GHz.

Vill man sedan ha en kamera som stöder dualband, tex 2.4 och 5 GHz så finns dessa, har dock inte koll på utbudet i Sverige.

Hmm... Hoppas att du har rätt. Jag vet att mina smarta uttag slutade fungera när vi skaffade mesh systemet... Men jag får prova helt enkelt och skicka tillbaka annars. Tack!

Av Lain3n

Övervakningskamera som fungerar med dual band router

Som titeln, har D-link COVR-C1200 mesh system hemma vars man inte kan slå av dualband så vitt jag vet.

Jag har kollat runt på nätet och det verkar som att de flesta kameror vill vara på 2.4 GHz wifi...

Men finns det någon som stödjer dual band att få tag på i Sverige?

Av Lain3n

Hm, nu verkar temperaturen vara OK. Jag tog lös kylaren och applicerade pasta på nytt och det kanske var det då? Verkar iallafall fungera OK nu men jag tar nog och beställer en ny kylare. Tack för hjälpen allihop, ni är guld värda!

Av Lain3n

Tja, det gick sådär... Stod 98 celcius och fick ett American megatrends meddelande om för hög CPU temperatur, kan vara pga kylpastan, hur ska man applicera det ordentligt? Internet verkar ha delade meningar om den saken... Man ska ett tunt lager över hela eller?

Eller kan jag öka kylarens varvtal manuellt till max typ? Hur gör jag det?

Av Lain3n
Skrivet av Phukkitt:

Först och främst; du menar kylaren inte bara fläkten. Det är som när folk säger däck men menar hela hjulet (däck+fälg).

Kylaren bör funka, men du bör byta kylpasta på den i samband med processorbytet. Och har du inte det hemma så måste ju det inhandlas, och när du ändå är i ute och handlar så kan det ju ändå vara en idé att skaffa en effektivare samt tystare modell samtidigt, finns helt ok för ett par hundralappar. T.ex. Cooler Master Hyper 212 Evo som är en populär budgetmodell är fortfarande listad som "Dreamhackerbjudande" hos Elgiganten för 199:-

Jag menar kylaren, fan, jag slarvade!
Kylpasta har jag beställt hem redan Arctic Silver 5 så det ska inte vara något problem... Så du tror det duger med kylaren jag har?

Av Lain3n

Duger fläkten?

Hallå där Sweclockers!

Jag har en aningen utdaterat dator men jag tänkte att om man ska ha det utdaterat så ska man ha det utdaterat rätt. Så jag tänkte uppgradera från en 2012s Intel pentium G2120 till en tredje generations i7-3770 Socket 1155. (Inte för att det har med saken att göra egentligen men eftersom någon lära fråga VARFÖR, så tänkte jag att då slipper jag byta moderkort, för det är rätt socket... Har jag tänkt rätt?) Hursomhelst, det jag funderar är om jag måste byta fläkt? Fläkten är då "stock"fläkten till pentium processorn(?) en Intel E97379-001...

...och eftersom att svaret troligen är ja så hade varit fint om någon kunde rekommendera en fläkt att köpa som passar, gör jobbet och kanske inte är så högljudd på samma gång.´

Klart slut

Av Lain3n
Skrivet av perost:

BIOS är det som körs när datorn startar, innan operativsystemet startats. För att uppgradera det så får du gå till tillverkarens hemsida för ditt moderkort, ladda ner den senaste versionen av BIOS, och läsa i manualen hur man uppgraderar.

Att uppgradera BIOS är inte helt riskfritt, men du ska ha ganska mycket otur för att det ska gå fel. Det är som sagt inte säkert att en BIOS-uppdatering krävs, så om du känner dig osäker så kan du alltid testa det nya grafikkortet, och skulle det inte fungera så kan du uppgradera BIOS först då när du vet att det behövs. Den enda nackdelen med att göra så är att du måste sätta i det gamla grafikkortet igen medan du uppgraderar BIOS.

Tack för hjälpen!

Och tack i övrigt till alla som har hjälpt!

Av Lain3n
Skrivet av perost:

Tänk också på att du kan behöva uppgradera ditt moderkorts BIOS för att det ska fungera med moderna grafikkort.

Vad innebär det? Hur uppgraderar jag mitt moderkorts BIOS?

Av Lain3n

Nä jag väntar inte på RX 480, även fast det var gratis och gjort av guld, jag tänker beställa ett grafikkort innan måndag och det lutar mot ett MSI GTX 970.

Av Lain3n
Skrivet av MrAdde:

Om du tittar på länken jag bifogade kan du se hur många watt ett datorsystem med respektive kort drar.
Nej, jag skulle inte köpa det kortet. Skulle absolut lägga till några hundra för detta: https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/msi...
Högre prestanda, svalare och tystare.

Ja okej https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/msi...

Det får plats i datorn, fungerar med 500W... Vad innebär PCIe 3.0 x16? Mitt gamla grafikkort hade även bara 6 st "ingångar" ifrån nätagget men det är väl bara att koppla in en till sladd därifrån till det där graffikortet, ser ut att vara 8+6 ingångar... Eller? Är det något annat att tänka på?

Av Lain3n
Skrivet av Zunil:

Riktigt nedköp att köpa grafikkort i den prisklassen idag. Kör på ditt integrerade så länge och vänta på 480

Jag spelar inte ens krävande spel, det viktiga är inte att få det bästa som finns.