Inlägg

Inlägg som krille47 har skrivit i forumet
Av krille47

Ok, tack för svaren, då väljer jag att ligga lågt ett tag till.

Av krille47

Stationär vs laptop för gaming

Kör just nu på ROG Strix GL702VM GTX 1060, lite av varje men mest WOW.

Tycker väl grafiken är ok, men inte mer. Funderar på att köra ner till elgiganten och köpa en stationär innan de stänger för att få lite bättre prestanda. Om jag köper en stationär gamingdator för ca 15 ksek, kommer jag märka avsevärd förbättring eller är det marginellt?

Av krille47

Gaming dator 10k alt 15k skillnad?

Har endast kört konsoller senaste 5 åren, men har nu tänkt återvända till PC. Har tänkt mig en 17 tums laptop och kan tänka mig ge mellan 10-15 ksek och undrar om det är stor skillnad inom det intervallet dvs får jag valuta för de ytterligare 5 tusen eller måste jag kanske ge ytterligare?
Vore även tacksam om nån har tips på en prisvärd laptop inom det intervallet.

TACK på förhand!

Av krille47

Tack för alla tips. Fortfarande aningen osäker, men efter att ha gått igenom era tips står valet mellan:

http://www.dustin.se/product/5010673115/lenovo-thinkpad-edge-...

(dvs varianten med 4gb extra för 2848) eller:

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Skiljer dock 1100 och har förstått at den senare är mycket bättre, dock undrar jag om det är värt 1100 kr extra, när hon endast skall surfa med den?

Av krille47

Sorry, jag är en "sopa" (därför jag behöver er hjälp)....

Provar igen:

Samsung ATIV Book 2 15.6" Bärbar dator (vit)

Har försökt övertala henne att köpa surfplatta, men hon vill ha en 15 tum laptop.

Av krille47

Bärbar dator till dottern som har fyllt år!

Hon önskade sig bla pengar till en laptop och fick ihop ca 3000 kr. Hon har siktat in sig på denna:

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-elgigantenSE-Site/sv_SE/-/SEK/ViewData-Start/2065522889?JumpTarget=ViewRequisition-View&=&=&=

Hon är 12 år och använder dator för att surfa, facebook, youtube och kika på lite film dvs inga större krav. Är datorn ovan ok eller är måste vi plussa på en femhundring (eller mer) för något vettigare?

/Krille

Av krille47

Verkar intressant. Är du nöjd och funkar den bra att spela på?

Av krille47

Bästa 17" under 10k?

Är på väg att köpa en 17" som skall funka som speldator samt lite film och surf. Har förstått att jag måste upp i pris om jag skall kunna köra spelen på hög upplösning, men medel funkar bra för mig.
Har hittat en som jag är sugen på, men undrar bara om denna är ok eller om jag kan få bättre för under 10k?

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/157833-acer_v3-771g-i...

Av krille47

Ok, det verkar som jag får ge upp min förhoppning att hitta en speldator med min budget.

Min kraschade laptop var en hp pavilion dv7 ca 3 år gammal som jag köpte för 12 000 (denna har förövrigt varit helt ok att spela wow på fram tills den kraschade för 2 veckor sedan). Vad måste jag ge för en motsvarande dator i dagens läge dvs om jag skall ha ungefär samma prestanda?

Av krille47
Skrivet av Hulle:

Det är ganska stor skillnad också om du menar att du ska kunna spela spel som SC2, Diablo 3, Guild Wars 2 till exempel på okej FPS i stil med 40-50. Eller om du ville HARDCORE GEJMA(tm) som vissa här antagligen menar, där allting under 60 fps i 1080p är OSPELBART.

Jag kan spela BF3 på high (single player, spelar inte multi) på min laptop med 640m LE och GW2 på runt 50 FPS med allt på medium. Så snabbare än så tycker inte jag man behöver om man bara ska ha den som en extradator och spela lite när man inte är hemma.

/hulle.

Nu blev jag lite hopfull, för att ligga på ovan nämda spel ovan med 40-50 fps skulle funka bra för mig. Behöver definitivt inte ha de "värsta" inställningarna. Vad skulle en dator som klarar detta kosta (en 17 tum)?

Av krille47

Ni tror alltså inte min budget på 9000 räcker. Frågan är då, hur mycket måste jag upp i för att den skall vara ok att spela på? Hade gärna haft en 17 tums skärm eftersom jag hade det på min gamla som just kraschat.

Av krille47

Tack för alla snabba svar!
Jag har redan en stationär som funkar bra. Poängen är att jag vill kunna spela på andra platser än hemfrån.

(för övrigt så är nog min kompis lite lätt retarded:-))

Av krille47

Vad är minimum för speldator?

Har tänkt att köpa en laptop för surf och spel. Har dock tänkt mig att ge max 8000-9000 (helst mindre). En kompis menar att jag inte får någon vettig speldator för dessa pengarna utan kan lika gärna strunta i spelen och köpa en lite billigare laptop för endast surf och filmer.

Frågan är alltså om jag kan få en vettig dator där jag kan spela dagens spel på medel upplösning och som åtminstone kan hänga med de närmsta två åren, för en summa under 9 000 eller måste man lägga ut mer? (om någon har något bra förslag så länka gärna).

mvh
Krille