Inlägg

Inlägg som Smetig har skrivit i forumet
Av Smetig
Skrivet av TobX:

Pumpen är i stort sätt bara en motor. Toppen är den delen där du skruvar in dina anslutningar. Jag har själv en Alphacool D5 med acetal top, och den besten kan driva vad som helst:)

Men det finns många toppar att titta på. Ta en kik på aquatuning.se och klicka fram till pumptoppar.

En annan grej... Vill du att ditt system ska vara så tyst som möjligt så bör du nog skippa spin-reservoaren. Jag har lyssnat på polarens dator, och hans spinnner surrar som satan. Men det ser i alla fall häftigt ut;)

Vet du någon bra och TYST! reservoar? Dubbel i fronten är ett måste :). Kan tänka mig att köra en loop istället för två.. Vet inte riktigt om jag tjänar på 2st? Jag har ett coolermaster haf 932 jag har tänkt att köra 1 360 radiator i toppen 1 140mm i botten och en 140mm där bak kan en mcp655 driva det tro? Linka gärna andra kvalitetspumpar med top som skulle klara av en sådan loop

Är det en alphacool VPP655 du har?

Av Smetig
Skrivet av JohanFalk:

Enligt vad jag förstod av Apelsingummi, så är det ingen så pass noterbar skillnad att bry sig. MCP655 går under flera olika namn, VPP655, MCP655 och D5-Vario.

http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p10620_Alphaco... - Själva pumpen.
http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p13566_EK-Wate... - En top.
http://www.aquatuning.se/product_info.php/info/p3040_Laing-D5... Pump + Top.

Är lite trött så om det är dåligt förklarat så fixar jag det imorron.

Hmm jag kan inte se vart den sitter på pump+top? Så man har det för att pumpen ska få bättre flöde?

Av Smetig

Det låter som att det stämmer!

Av Smetig
Skrivet av JohanFalk:

Vätskor enligt vad jag hört är bara irriterande. MCP655 med eller utan top ? En bra top sänker ljudnivån lite. Har hört att 13/19 slangar och anslutningar har en tendens att komma i vägen. Förslår 10/16 istället.

Det andra är väl att du kan köpa från http://www.aquatuning.se/, blir säkert lite billigare och har större urval av produkter.

En MCP655 utan så kallad top? Jag vet faktiskt inte vad en top är
Får jag inte ett sämre flöde med 10/16? Känns som att mindre slang presterar sämre? Fast jag vet inte det kanske inte gör någon skillnad

Av Smetig

Vattenkylning nybörjare (köpråd/synpunkter)

Hej!

Jag har tänkt att vattenkyla mina två xfx 6970 grafikkort! (Rev 1.0&1.2) skriv gärna förslag på andra produkter om ni tycker att jag gjort någonting galet eller om någon kan hitta billigare! Tanken är också att jag vid senare tillfälle ska köra yttligare en loop för CPU'n eller kan jag köra en 360 radiator till på samma pump tro? Som det ser ut nu landar det på 5808kr (Efter ändringarna 5077kr)

Radiator 849kr
Radiator, EK-CoolStream RAD XTX (360)

Fläktar 6x180kr (941kr)
Cougar Vortex 120mm, PWM CF-V12HP

Reservoar 390kr
XSPC 5,25" Dual Bay Reservoir (Alu Front)

Pump 749kr
Swiftech MCP655™ 12 VDC Laing D5 Vario Pump With speed controller

Gpu Block 2x789kr (1578kr)
Block, EK-FC6970 V2 EN(Nickel)

Slang 109kr
Slang Tygon R3603 19,1/12,7mm Klar

Anslutningar 8x49kr + 69kr (461kr)
Anslutning, EK-PSC, 13mm - G1/4, Silver
Anslutning, CF/SLI VID, G1/4, 2slot Svart

Av Smetig

75£ + 15£ i frakt från overklockers.uk men ja tycker inte det är så farligt, dessutom är det ingen skillnad på leverans tiden ifrån England till Sverige

Av Smetig

Köpråd Vattenblock xfx radeon hd 6970 rev1.0

Jag har 2st xfx radeon hd 6970 kort som jag har tänkt vatten kyla istället för fläktarna som sitter där nu! Korten är rev 1.0 och 1.2 är det samma vattenblock till dom? Kan inte hitta någonting om rev 1.0 dom ser likadana ut på ovansidan? Så vet någon något bra block till dessa skriv gärna!

Av Smetig
Skrivet av Leifson:

*Trådrubrik ändrad*

Förtydligade lite, så att man lätt och snabbt kan se vad tråden handlar om!

Tack

Av Smetig

Går det ha 2x 240-rad eller fyrkantig 480-rad i dörren på HAF932?

Hej! Någon som vet om man kan installera två stycken 240 radiatorer eller en fyrkantig 480 radiator i dörren (sido panelen) på ett haf 932 chassi??

Av Smetig
Av Smetig
Skrivet av sigge002:

Hittade den här godingen.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=757621
Tror ni det är ett ännu bättre val.

Snäppet högre prisklassen, 2 tystare fläktar istället för en lite mer högljudd. Utöver det tror jag inte det är någon skillnad

Av Smetig
Skrivet av sigge002:

Den ser riktigt nice ut, Vad är fördelarna med vattenkylning??
Har hört att fläkt kylar ungefär ligga bra. vete om det stämmer.

Kan inte svara på hur just den presterar då jag inte har testat den personligen, jag har en corsair H100 min i5 750 i 2,6ghz clockad till 4ghz ligger på stadiga 47grader i 100% load medans min gammla cooler master V8 kom upp i över 100 grader.. Nu har ju H100 dubbelt så stor radiator men jag personligen kommer aldrig köra fläkt kylare på CPU igen

Av Smetig

Så vitt jag vet är det samma radiator och pump, jag hade ju inte köpt h50 för 200kr extra för dom fläktarna

Av Smetig

Med en 500 kr budget skulle jag köpa http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=650494 utan tvekan dessutom 40% rabatt på komplett!

Av Smetig
Skrivet av Kilroy:

Till en HTPC är det dock väldigt överdimensionerat med en A10, jag har en A8 Llano på mATX som HTPC nu dock så jag förstår varför man skulle vilja ha det.

Skulle jag bygga en enklare allt-i-allo dator till någon skulle jag antagligen välja A10 i dom flesta fall.
Men det beror ju på, om jag hittar färdigbyggda märkesdatorer med i5 för 4000 osv som man kan göra hade jag antagligen kört på det.

Jag håller med dig, jag vet också att det är lite överdimensionerat, men det kan va gött att ha lite mer kräm ifall man skulle få någon briljant ide längre fram. Jag gör precis det samma om jag ska bygga en alltiallo, färdig burkarna tycker jag är väldigt prisvärda om man inte har för höga krav

Av Smetig
Skrivet av roboseal:

Har läst lite lösa rykten på overclockers uk forum att mITX kommer först om 2-3 månader och isåfall är det riktigt trist.

Mmh jag personligen skulle aldrig köpa en amd a10 för någonting annat än en HTPC och då vill man ju inte ha nått jävla atx kort

Av Smetig

Hej inet!

Jag väntar ivrigt på att det ska komma ett mini-itx moderkort med amds nya fm2 socket!! Har ni någonting sådant påväg in i sortimentet?

Av Smetig
Skrivet av Videoapan:

Webhallen och några till har lagt upp prisuppgifter på MSIs variant men ingen butik har något datum utsatt. Du kan ju maila och fråga? Det är dock med "sämsta" styrkretsen 55..

Nae bara atx modellerna, har ringt till komplett, Dustin, cdon(mailat) webhallen och inet men ingen vet något om itx modellerna :((

Av Smetig

Jaha nu sitter jag här med en amd a10 utan moderkort! Jag kan inte få tag på ett mini-itx kort någonstans?!?!! Har sett flera mini-itx kort med fm2 socket men ingen som säljer dom!

Av Smetig

Asus network icontrol

Googlade på moderkortet och fick upp att det är asus network icontrol som strular, du kan ju se själv http://www.tomshardware.co.uk/forum/312236-12-beware-asus-net...