Inlägg

Inlägg som Fluff3 har skrivit i forumet
Av Fluff3

men det där var ju inte billigt..

Av Fluff3
Skrivet av Aleshi:

Finns inte direkt något som talar för att nVidia skulle vara före AMD över till 14nm. Att AMD kommit efter med denna generationen har nog mest med att göra att det är ett extremt stort chip för 28nm, inte själva kretsdesignen som sådan. De kan vara precis lika långt i utvecklingen av sin 14nm produkt för det. Det funkar inte riktigt så att de bara gör en sak åt gången och att det automatiskt blir bättre om något blir försenat.

Förutom att Nvidia har mycket pengar att lägga på utveckling och AMD har väldigt lite pengar att lägga på utveckling. Sen så är amd efter med 390 för att de har svurit flera gånger att de aldrig skulle göra nån monsterkrets utan att det bara är korkat medans nvidia har sakta men säkert ökat storleken på sina kretsar i flera år.

Av Fluff3

Så AMD släpper en pappersdrake på Computex och levererar framåt hösten och Nvidia kommer säkert släppa 980ti skarpt på computex bara för att de kan... suck stackars AMD...

Av Fluff3

ÄNTLIGEN!!

Av Fluff3
Skrivet av Nesvop:

De har redan el-bilar E-Up!

Numera även golf

Av Fluff3

Det enda frågetecknet är väl inom vilket frekvens intervall som scalern klarar köra freesync??

Av Fluff3

Suck, de har läst "ready player one" och försöker framstå som de har kommit på nått nytt...

Av Fluff3
Skrivet av Swedish Berserk:

Jag tror AMD kan ha en stor fördel genom att vara först med dessa HBM minnena över Nvidia så ska bli kul att se hur 390X kommer att prestera.

Är detta en teknik exklusiv till SK Hynix eller har de andra som idag tillverkar GDDR5 något liknande på gång?

Återstår att se, just nu lutar det åt att de kommer minst tre månader efter NVidia med enligt rykterna ungefär samma prestanda... detta till en okänd prislapp ny teknik brukar inte vara billigt...

Av Fluff3

Sen så handlar det om "simulatorsjuka" och inte åksjuka som det brukar bli efter ett antal oinsatta/oförstående omskrivningar.

Vid åksjuka blir man sjuk för innerörat säger att välden rör på sig medans ögonen säger att den inte gör det.

Vid "simulatorsjuka" är det tvärt om ögonen säger åt hjärnan att värden rör på sig medans innerörat säger att den inte gör det.

Av Fluff3

För alla med mer eller mindre skit korkade frågor så kan jag för dagen rekomendera https://www.reddit.com/r/oculus då den för dagen innehåller väldigt mycket matnyttig info om HTC vive

Av Fluff3

Är det bara jag som tycker det är tråkigt för AMD att nvidia känner sig trygga i att släppa detta kort som titan istället för 980ti....
Känns inte som de känner att 380 ska komma å dominera inom en relevant framtid... tyvärr...

Av Fluff3

Men är det någon som är förvånad?? med tanke på vad som framkommit med snowden om vad de är beredda att göra mot oprioriterade privatpersoner så är det väll inte konstigt att de gör såhär mot riktiga mål hos "fiende" stater.

Av Fluff3

Shhiiittt den där ser asskön ut att ha på ansiktet speciellt lösningen kring näsan!!

Av Fluff3
Skrivet av Alibaba123:

och Nordichardware skrev att de skulle lansera korten i Q3. Haha jävla pajasar. Det var tydligen "enligt källor till NordicHardware" som hade sagt att tidigast Q3 skulle korten lanseras. Ja det var "källor ifrån Nordichardware" som ville ha flera klick på deras hemsida så de fick bomba med en rutten nyhet. Fan det är inte första gången Nordichardware har riktiga idiotartiklar. Idioter.

menar du

Grafikkortstillverkare - "Radeon R9 380X kommer tidigast ut på marknaden under tredje kvartalet"
""AMD:s kommande flaggskepp på grafikkortsmarknaden ryktas få namnet Radeon R9 380X och baseras på en rekordstor GPU. Både rykten och AMD själva indikerar att en lansering av grafikkortet ska ske under andra kvartalet men enligt källor till NordicHardware är det högst otroligt att konsumenter får se kortet innan tredje kvartalet."

Tror ditt minne sviker lite.... men det kanske ör roligare att få vara arg....

Av Fluff3
Skrivet av Friterad:

Undrar vad 390X kommer kosta då, blir det ungefär som ett 980 tro?

Inte troligt tyvärr, bara de nya minnet lär ju kosta rejält och sen eventuell monsterkylare på det...

Av Fluff3
Skrivet av Sirme:

Det är inget som är synd om amd än så länge då hela din uträkning bygger och kanske fall på prissättning, kan amds lansera ett kort med denna prestanda för säg 5 k och nivida om GM 200 kretsens föregångare vad gäller prissättning gäller skulle det gå för närmre 10 K, skulle detta stämma så innebär det en 100 % ökning i pris för som du sade 15 % högre prestanda, överclocking ej medräknad, Då är detta i mina ögon inte en överlägsen krets:)

Detta är såklart bara vilda spekulationer då vi inte vet prissättningar eller faktiskt prestanda än:)

Du tänker bakvänt, det kanske skulle vara bra för oss som slutkonsumenter på kort sikt.
MEn ut AMDs synvikel är det inte bra för affärerna, de skulle verkligen behöva 15% övertag för att kunna motivera ett högre pris på ett kort som förmodligen är dyrare att producera med helt nya minnen och en dyr vattenkylnings lösning. Dessutom har de en hel utvecklingskostnad för kretsen att ta igen, nvidia har redan släppt en hel skog med Maxwell kort och kretsar så de har nog fått igen sin utvecklingskostnad för Maxwell vid det här laget.
Så min personliga gissning är att 380x blir dyrare att tillverka än GM200 men det är AMD som blöder pengar och behöver en kassako att få in lite stålars på.

Av Fluff3

10721a;15199959]Ojoj, vilka påståenden

Ingen av korten är äns nära släpp men enligt dig så kan AMD gå och lägga sig redan. Du verkar kunna det här :)[/QUOTE]

Jajemän har läst om allt på internet så då måste det vara sant

edit: men om man ska vara lite mer seriöst så även om det är fina siffror så är det inget som inte grönalaget vekar kunna kontra med ett på pappret billigare kort.

Av Fluff3

Så 35% snabbare än 980 och GM200 ska vara 50% större och gissningsvis lika mycket snabbare. Så 380X blir 15% långsammare än titan2/980ti som kommer 17–20 mars. Och det är med en mycket dyrare kylare och svindyra minnen till det.... stackars AMD

Av Fluff3
Skrivet av SysGhost:

nVidias påstående att deras teknik är bättre än andras måste backas upp med konkreta bevis innan jag köper det.

Men det har ju gått typ ett år och ingen har kunnat motbevisa det påståendet....

Av Fluff3
Skrivet av Herr Andersson:

Hmmm... när släpps AMD Radeon R9 390?

Frågan är inte när det släpps utan när det går att köpa i butik

http://www.nordichardware.se/Grafik/grafikkortstillverkare-qr...