Inlägg

Inlägg som Fluff3 har skrivit i forumet
Av Fluff3
Skrivet av filbunke:

Inga av de kommer heller bry sig om att täcka Alaska (700.000 invånare), Norra Kanada (i stort sett 0 invånare), Sibirien, Sverige ovanför Göteborg, osv.

Edit: något mer än Sibirien... Men kan någon tänka sig att surfa genom ett rysktägt satellitbolag? (För det är bara de som skulle få för sig att göra något...)

Helt rätt

Enda möjligheten är att pentagon betalar för att ha täckning även så långt norrut och vi andra får åka snålskjuts när satelliterna väl är uppe.... (spacex har redan utfört tester med att överföra data mellan starlink och diverse stridsflygplan)

Av Fluff3

Tänk på att det just nu bara finns planer på att täcka ca halva Sverige. Om inte Spacex bygger ett till "skal" med satelliter med andra omloppsbanor så är alla som bor norr om typ Göteborg rökta...
https://sebsebmc.github.io/starlink-coverage/index.html

Av Fluff3
Skrivet av THB:

I att han stjäl andras verk, får det att se ut som han gjort det, tar credit för det och tjänar massa pengar och på köpet får en massa fans som litar blint på hans ord.

Du har Ingen aning om vem Carmack är förutom det som står i den här artikeln eller hur...

Av Fluff3

Ehh de hade nästan 1% mer vid samma tid förra året?

Av Fluff3
Skrivet av Vesh:

Det är inte ovanligt att det ingår i kontraktet att även kod skriven utanför arbetstimmarna tillhör arbetsgivaren. Framförallt om det rör sig om kod som är inne i samma marknadsområde som arbetsgivaren.

En faktor som gör det lite mer intressant är ju att Carmack faktiskt sålde id till zenimax. Så han kan ha suttit på ett vistidskontrakt utan allt för mycket "betungande" NDA- klausuler som en del i försäljningen. Men det lär ju visa sig

Av Fluff3
Skrivet av Xyze:

Om man faktiskt läser vad som står i stämningsansökan så är Zenimax otroligt detaljerade i sina anklagelser mot Carmack, anklagelser dom själva måste bevisa. Det låter lite väl otroligt att dom skulle hitta på detta och samtidigt vara så detaljerade.

Absolut att han tagit hem filer osv kanske stämmer men vad dessa innehöll och vikten av detta känns inte riktigt som de är helt ärliga med. Att tex påstå att Luckey inte kan nått om VR och att det i själva verket är Zenimax som utvecklar riften gör ju att man känner att de inte riktigt är ute efter sanningen utan bara försöker få så mycket pengar som möjligt.
I vanliga fall kan man ju tycka synd om företag som blir drabbade av trollstämningar men nu är det ju Facebook de stångas mot så det är väll bara att ta fram popcornskålen å lägga upp fötterna på bordet.

Av Fluff3

@Ozzed:
Nej nej vad ska då alla advokater göra hela dagarna?? De måste ju faktiskt sitta å kasta bajs för att kunna ha nått att visa när de skickar fakturan.

Av Fluff3
Skrivet av str8forthakill:

Mjukvara som utvecklas åt företag av anställda tillhör företagen, inte utvecklarna.
John Carmack anser att det endast är sant om han äger företaget, ah drama på hög nivå.

Jo men tro på allt Zenimax säger för de är de snälla fina killarna, eller?
Sen att de gav blankla fan i allt vad Oculus och VR hette i över ett år tills facebook gick in med två miljarder har nog inte heller med saken att göra...

edit: Sen pratar vi om killen som släppt allt han gjort som open source...

Av Fluff3
Skrivet av Sisyfos:

Vad är det som pekar åt att RX 460 ej kommer kunna kylas passivt?

Om man tittar på 480 och jämför det med ett gforce 970 så verkar Polaris ligga på samma prestanda per watt som Maxwell trots att vi pratar 14nm vs 28nm. Om prestandan på polaris skalar som den gör på Maxwell så är det bara att titta på motsvarande gforce kort ur 900 serien för att se om det går att kyla passivt.

Av Fluff3

Åter igen imponerande hur nVidia lyckas skala sina arkitekturer så de täcker hela prestanda spektrumet.

Av Fluff3
Skrivet av gabriel15:

De är ivriga med att massövervaka allmänheten och inte bara de mest inbitna datanördarna.

Pratar vi samma företag nu?? Facebook massövervakar redan allmänheten förutom kanske just datanördarna.
Just nu tjänar de förmodligen mer på att ha folk facebook än I oculus home finns inte så mycket att övervaka där...

Av Fluff3
Skrivet av macke0010:

Jag förstår inte logiken i att krympa minneskapslarna, en mindre yta resulterar ju i en sämre bortledningsförmåga av värme och därav en lägre clock. Jag förstår att gddr5x, redan som det är, förmodligen kommer vara mera effektiv med högre klock än gddr5, men vore det inte bättre att göra minneskapslarna lite större och på så sätt tillåta en "extremklock"?

Mindre yta ger fler chip per wafer fler chip betyder mera pengar. Ingen egenskap som slår mera pengar.

Av Fluff3
Skrivet av Ozzed:

Nu ska vi bara halvt måla fan på väggen https://www.reddit.com/r/oculus/comments/4ddj1g/what_oculus_n...

Just nu så verkar de hålla sig på mattan eller de är iaf inte värre än alla andra men de lovar ju inte att de ska fortsätta så. Kan ju inte vara så svårt att säga att typ " basic oculus home functionality will never send any personal user data but some applications might in the future."

Av Fluff3
Skrivet av Ozzed:

De finputsar väl de sista övervakningsdetaljerna

Nä men allvarligt... Vem vill på riktigt ha nu när de har erkännt att de är i maskopi med Facebook och inte utesluter "full on" övervakning i framtiden?

Källa: http://www.lazygamer.net/gaming-news/oculus-details-privacy-p...

“Facebook owns Oculus and helps run some Oculus services, such as elements of our infrastructure,” Oculus told UploadVR in an email, “but we’re not sharing information with Facebook at this time. We don’t have advertising yet and Facebook is not using Oculus data for advertising .”

Alltså facebook kommer ju att göra en VR-variant av facebook det är ganska givet. Och att den då kommer att använda sig av facebook med allt det innebär är ganska uppenbart. Och eftersom allt som körs på en rift körs genom oculus home så kommer den ju att göra allt som facebook gör. Så de är ju iaf ärliga med att det kommer komma. Men om det blir ett krav att köra med det påslaget så kan de ju fara åt helvere!!

Jävla pajas lansering i övrigt... hur svårt ska det vara...

Av Fluff3
Skrivet av xcluzive:

Varför har man tagit bilden med en Nokia 3310? Nej, jag tycker bilden skriker fake. Finns ingen anledning att inte använda GDDR5X eller två versioner av ett kort. Jag tror man snarare glömde photoshopa bort GDDR5 beteckningen.

Eller så drar man på sig foliehatten och gissar att GDDR5 är pinkompatibel med GDDR5x och det är meningen att det ska sitta 2st 4gigs kapslar där istället. Skulle kunna förklara varför de bara fotat två kapslar. Eller så är den fake har aldrig sett chip med katter på... :)hur...

Av Fluff3

Så roligt att se vilka som sitter och skriker skandal å katastrof osv...
Vi kan väll vänta tills vi vet vad som kommer lanseras med vilken prestanda och till vilket pris.

Av Fluff3

@Melinho2895: Nä folk tror att oculus ha facebookfasoner eftersom de är ägda av facebook. Att deras programvara sedan pratar med servrar som står under facebook.com gör ju inte saken bättre.

Av Fluff3
Skrivet av dahippo:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_coil

Det är stor skillnad på firmanamn och produktnamn så inga problem där. Annars hade IKEA kursat för länge sen

Skrivet av Zotamedu:

Nej de lär de inte för de har väldigt liten chans att vinna ett sådant mål. Framförallt har de inte direkt något att vinna på att dra igång en stor rättegång.

Det är nog mer än så. Källan till tesla är ju https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla och han har ju fått en si-enhet uppkallad efter sig så det är nog svårt att hävda nån form av varumärkesintrång på en si-enhet..

Av Fluff3

Blir riktigt besviken på sweclockers nu!!
Lite mer källkritik om jag får be... reddit.com/r/vive/ och reddit.com/r/oculus/ är inge trevliga platser att söka fakta på just nu, det är väldigt mycket arga mäniskor som försöker kasta skit på "det andra laget".
Dock så finns det lite mer matnyttigt I frågan.
https://www.reddit.com/r/oculus/comments/4ddj1g/what_oculus_n...

Av Fluff3

Luktar pathfinder modell alla GeForce 750. De släpper nått som blir konkurrenskraftigt i sitt segment men som ändå är lätt att tillverka.