Inlägg

Inlägg som Lightning|Strike har skrivit i forumet
Av Lightning|Strike

Låt oss säga nu att jag köper en USB DAC. Just den DAC som jag valde att länka har RCA utgångar men om jag nu väljer ett par högtalar som t.ex de här M-Audio BX8 D2 de högtalarna har bara XLR eller TRS ingångar, då är min fråga är det lätt att hitta RCA till TRS kablar? Jag har letat en stund nu på internet och har inte hittat några kablar som är RCA till TRS eller har jag missuppfattat något? Skicka gärna en länk till ett par sånna kablar eller rätta mig om jag har fel.

Av Lightning|Strike
Skrivet av Wh1sp:

Absolut enklast är att köpa en USB DAC, om du vill ha subwoofer kopplar du från DACens RCA utgångar till "Input" på subwoofern och från dess "Output" till högtalarna. Exempel på USB DAC är Audioengine D1 som jag även själv äger.

Annars så kunde du ju också köpa den större versionen BX8 som skulle ha rejält mycket mer bas än de små BX5 du har tänkt på, och klara dig utan sub.

Så din personliga åsikt är alltså att använda en DAC, det verka som att många av er som svarat tror att det ska räcka utan bas och om jag då använder BX8 så anser du att det bör räcka långt alltså? Får man den här riktigt djupa basen på ett par BX8:or? Alltså det är svårt att förklara men en riktigt "fyllig" bas är vad jag letar efter.

Av Lightning|Strike
Skrivet av Sheik Yerbouti:

DAC= Digital to analog converter. Alltså vad ett ljudkort gör. Rekommenderar att du köper ett ljudkort med fokus på studiobruk.
Har ingen egentlig koll men http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=517672 är ett exempel på vad du borde köpa.

Tipsar fortfarande om att du använder hela din budget på aktiva 2.0 + ljudkort. Om det är studiobruk som är prio dvs.

Studiobruk är inte min högsta prio, jag vill ha ett bra system för filmer, spel och musik lyssnande. Men jag vill också kunna använda dem till studiebruk om jag får tid över (är min hobby). Tycker väldigt mycket om bas så ett 2.1 system vore trevligt.

Men jag kommer ha en budget på ungefär 4 000 kronor, så borde kunna köpa de där högtalarna som länkes av "Itchy Trojan" och en bas. Har en vän som precis köpt de högtalarna så tänkte åka dit och lyssna han har ingen extra bas så jag får se om de känns tillräkligt utan eller inte. Men kan någon komma med en snabb liten "Guide" hur jag ska koppla in högtalarna incl bas om jag köper det. Då ni utgår ifrån paketet "Itchy Trojan" skrev förut. Vore jätte snällt, för jag är inte så bra på dessa förkortningar och vill inte köpa ett ljudkort, bas och högtalare som sedan inte går att få igång för jag inte har rätt utgångar.

Av Lightning|Strike
Skrivet av AkUs:

En DAC och ljudkort är samma sak. Bara lite olika namn för att skilja me byggda för normalt dator användning som Asus Sonar/X-fi m.m som innefattar funktioner i WIndows samt surround osv.

En "DAC" är ett externt ljudkort i oftast lite finare sammanhang som oftast är totalt funktionslöst. 100% focus på ljud, höger och vänster ut. Slut...

Okej tack för att du gav mig en klarare bild av vad skillnaderna var. Har du några personliga åsikter om vad som är best? Har du själv ett par Aktiva Pa-högtalare och finns det någonting du skulle kunna rekommendera eller komma med något förslag?

Av Lightning|Strike
Skrivet av Sheik Yerbouti:

2: Dessa högtalare verkar inte ha "normala" ingångar hur ska jag ta mig till när jag ska koppla dessa högtalare och bas till datorn (behövs ett ExterntLjudkort?)

Har de själv och jag skulle säga att du behöver en DAC (ljudkort).

Annars tror jag att du tjänar på att köpa DAC+Aktiva högtalare för hela budgeten.

Är inte så insatt men om man använder en DAC så kan jag använda moderkortets inbyggda ljudkort och skippa att köpa ett nytt ljudkort, har jag rätt?
Har du dessa högtalare + bas eller har du bara högtalarna jag antar du bara har högtalare men ville vara säker, vad är fördelarna med det? Vet att högtalarna har en 8 Tums bas anser du att det räcker? Ge gärna några exempel på vilken typ av musik eller vad du nu använder högtalarna till.

Av Lightning|Strike
Skrivet av Itchy Trojan:

http://www.inet.se/produkt/6303354/asus-xonar-d2x-xdt Om din budget håller, alternativt detta för mera studiebruk http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=517672 eller liknande. Sedan så kan jag nog tycka att en bas för 3k är lite väl tilltaget till dedära högtalarna. Du vill inte att basen ska dränka resten av ljudet, och då finns det nog bättre alternativ. Nedan har du min uppsättning för inspiration. Och jag lyssnar på ungefär samma musik som dig (+akustiskt, och rock, och Ambient, och talk-shows, och allt...)
http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/system/argon_73...
http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/subbas/argon_su...
Dessa har jag i hörnet av mitt ganska lilla rum, och de räcker gott och väl, volymen runt 12% på båda två är i högsta laget, så de går att få mycket jävla ljud ur dom under fester till exempel, även om de kanske inte är tillämpade till just det

Skulle det gå att ta ett Xonar Essence STX istället för ett D2x? Eller valde du ett D2X av en specifik anledning?

Av Lightning|Strike

Lite frågor om Aktiva-PA högtalare

Hej alla sweclockers!

Här kommer jag och förstör julfriden för er men hoppas någon känner för att svara, skulle verkligen behöva få lite svar på mina frågor. Jag har tänkt att köpa ett högtalar system nu efter jul. Så jag har lite frågor om som jag skulle bli väldigt glad om ni här på SweC skulle kunna besvara dem.

Jag lyssnar väldigt mycket på Electro, House, Electro House, Progressive House och lite Dubstep. Så jag tänkte köpa ett par Aktiva PA-högtalare.
(Högtalarna + Bas)

Länkar: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=966316
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=623519

Nu till frågorna:

1:Kommer dessa högtalare vara bra för till att lyssna på musik, spela och göra egen musik (extrem nybörjare dock, så mestadels för musik och spelande).
2: Dessa högtalare verkar inte ha "normala" ingångar hur ska jag ta mig till när jag ska koppla dessa högtalare och bas till datorn (behövs ett ExterntLjudkort?)
3: Finns det något annat ni skulle vilja tillägga som ni tror jag inte vet? Om ni själva har dessa högtalare eller bara vill säga något annat som är relaterat till ljud till datorn?

Med Vänlig Hälsning, Adam.

Av Lightning|Strike

Vad är det för tangentbord du visar på bild nummer 2. Är den på något sätt modifierat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Kan du länka din musmatta från prisjakt? Ser ut som en razer men vet inte märke

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Kan du länka din musmatta från prisjakt? Ser ut som en razer men vet inte märke

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Om någon fortfarande har intresse så funkade radiatorn och tuberna som går mellan flikarna var intakta så mitt GTX 680 simmar iaf inte ännu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike
Skrivet av TobeyTech:

Jag råkade posta innan jag blev färdig så jag redigerade sista.
Om det tog ca 10 sekunder för var %, så den stannade när den skulle varit på 100%

Okej men som de andra i tråden skrivit när man installerar via skiva behövs en massa uppdatering m.m ifall du laddar hem under natten och på morgonen borde det ju vara klart då är det bara att spela Ladda hem det istället tror de är det bästa. Skivan behövs nästan aldrig annars får du lov att reklamera skivan :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Hur lång tid har du väntat efter skivan slår över till 99 procent?
Ett tips är annars att registrera din produkt på origin och sedan göra hela nedladdningen från internet och inte använda dig av BF3 skivan det är vad jag kan rekommendera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Radiatorn är urkopplad ur datorn men ska nog försöka imorgon att göra klart bygget och prov starta den Tack återigen för alla svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Har ju ingen dator för tillfället (den som byggs förtillfället) så kan inte få upp någon bild. Jag har kollat lite med ficklampan nu och de platta rören som går på längden av radiatorn är inte skadade bara en kylflänsar som är av/böjd så detta borde nog inte vara några problem hoppas jag :). Ska ändåså ha papper under radiatorn första gången jag startar den för säkerhets skull. Tack för alla snabba svar, nu kommer jag kunna sova förhoppningsvis. ( Skriver på iPhone så ursäkta mig för avsaknad av stycken, stavfel m.m. Med vänlig hälsning, Adam

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike
Skrivet av JohanFalk:

Är det bara fins som böjt sig är det väl inga problem ? Kommer ihåg att jag gjorde något liknande med min H50 och den fungerade fint i två år.

Tror bara det är flänsarna iaf men ska testa med papper första gången jag startar datorn och se hur det går. Har nu lärt mig att aldrig försöka bygga en 18 tusen kronors dator när man är så trött så man inte förstår manualen... Men man lär sig av sina misstag... :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Men går det vatten genom kylflänsarna? Och ifall den nu skulle vara trasig skulle jag på något sätt få den på garantin? Vet att jag själv orsakat skadan men som jag förstått det är de de små rören som vattnet går igenom och inte flänsarna? Vad tror ni?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightning|Strike

Corsair H100 AKUT HJÄLP!

Hej alla Sweclockare!

Nu är de så att jag lyckades trycka en skruv genom kylflänsarna. Trodde idiotisk nog att de långa skruvarna skulle igen flänsarna. Betyder detta att mitt system kommer läcka vatten eller går det Inge vatten genom flänsarna?!? Ett snabbt svar skulle uppskattas något så hemskt mycket annars kommer jag ligga sömnlös hela natten.

Med vänlig hälsning, Adam

Skickades från m.sweclockers.com