Inlägg

Inlägg som Abbs har skrivit i forumet
Av Abbs

Jag älskar socker.

Äter mycket bröd, pasta, ris. Flera byttor glass i veckan.
Jag äter också 2g protein/kg kroppsvikt och håller mig i kaloribalans utan problem. Inga problem med prestandan på de 7-10 träningspass jag kör i veckan.

Man ska inte slänga sig med absoluta påståenden som är felaktiga om man vill vara trovärdig

Av Abbs
Skrivet av napahlm:

Tack ska kolla på snurran.

Jag sparar inte två timmar men väl en halvtimme per resa. Kan också bli längre om min buss in är sen till bytet jag behöver göra för att komma sista biten till jobbet.
Men jag fick ju inte åka buss, dels min arbetsgivare och FHM sa att det skulle undvikas. Egen bil har ju varit rekommendationen hela 2021 pga pandemin.
Hur tänker Skatteverket där?

När har rekommendationen varit egen bil? Jobba hemma där det är möjligt och lämna kollektivtrafik till de som ej kan jobba hemma.

Av Abbs
Skrivet av stgr:

Såg att lindahls kvarg-byttor verkar bara ha 3.2g/100g socker, och deras är på 150g.
Kände stor skillnad mot ica eller vad det jag hade innan, lite mer strävare smak men inte som naturell.

De har väl dessutom inget tillsatt socker? Majoritet av smaksatt kvarg är utan tillsatt socker skulle jag säga.

Av Abbs
Skrivet av Ibymafayhas:

Ryssland eller "Putin-land"? Jag hoppas att väst sätter hårt mot hårt, det har de ännu inte gjort, och isolerar Ryssland. Då blir det en Kinesisk råvarukoloni.

Om Putin "råkar få på sig fel kalsonger" eller liknande så tror jag däremot att väst kan tänka bygga sig en ny relation med landet.

Att tänka på är att många miljoner Europeer är beroende av rysk gas för att inte frysa och svälta ihjäl, därav EU inte vågar gå "all in", då förlorar de val. Europa har ett svårt val framöver, satsa på kärnkraft (och då inte köpa in bränslet från Ryssland som Sverige) eller fortsätta och göra sig än mer beroende av rysk gas samtidigt som man gläfser lite på social media och pekar finger.

Äga Rysslandsfonder är väl inget att rekommendera. Köp en råvarfond eller ETF i gas / olja. Lite samma sak men tar bort specifika lands-risken. Ägande är inget som premieras i Ryssland direkt så det som inte konfiskerats kan göra det till nästa dag.

Källa på att Sverige köper majoritet kärnbränsle från Ryssland?

Av Abbs
Skrivet av Mindfighter:

Japp, men billigare än någonsin.

Som vanligt beror det på…, men det dyker absolut upp erbjudanden om man gillar att flyga som gör att man kan tjäna igen sin investering: https://www.inkomsten.se/bolag-med-aktieagarformaner/

Det gör det inte alls. Erbjudanden är tillgängliga för alla Bättre att i sådana fall vara EBD.

Av Abbs
Skrivet av Mortal1ty:

Kan även vara t.ex. FOI, FRA, FortV.

Men inget man brukar prata om, fienden lägger pussel och så vidare.

Nu har hen redan angett sin ålder, lön och ungefärliga tid för verksamhetsövergång så det krävs inget detektivarbete att specificera hens namn och tjänsteställe

Av Abbs
Skrivet av voro12:

Kommer gå från en ingenjörstjänst inom fordonsindustrin till en statlig ingenjörstjänst kopplat till försvaret. Går från 38,5k till 43k/mån och får en ytterligare veckas semester. Ska bli kul att prova på något nytt 5 års erfarenhet efter examen, 28 år gammal. Flextid och möjlighet att kunna jobba hemifrån då och då.

FMV?

Av Abbs
Skrivet av Otori:

Ok, tjäna tillbaka var fel beskrivning, få mer är korrekt. Beroende på typ av grönsaker man väljer kan man också tjäna extrapoäng.

Har sedan i torsdags, enligt FatSecret, legat på ett underskott av kalorier om ca 1000kcal/dag och det jag fått i mig är ungefär fördelat
Kolhydrater, 40%
Fett, 25%
Protein, 35%

Det känns ju lovande och jag har lyckats pressa mig att inte äta något godis.

Ja, det har bara gått ett par dagar, men enligt Viktväktarna så äter jag långt över mina ”personliga poäng”, första dagen hamnade jag som sagt på -5 av veckopoängen…

Så enligt VV så ser det snarare dystert ut.

Som sagt, förvirrande.

Jag förutsätter att du vägt all din mat då?

Av Abbs

Det är hittepå att LOU alltid tvingar en att välja det billigaste alternativet. Problemet är att Sveriges regioner/kommuner i regel är inkompetenta på att upphandla.

Sedan så ni som pratar om militär anskaffning så gäller oftast LUFS primärt.

Av Abbs
Skrivet av hockexx:

Glöm det. Det fungerar verkligen inte så rakt av. Allt beror på hur bra du kan du upp näringen och hur svårsmält födan är. Tror du att du på allvar att alla tar upp 1500 kalorier om de äter föda med 1500 kalorier? Nu är det givetvis ett bra mått, men 1500Kcal in är inte 1500Kcal upptaget av kroppen. Det hade inte blivit några/eller extremt lite rester om så var fallet. Jag kan även garantera dig att tarmfloran spelar stor roll med om hur mycket du kan ta upp och så även hormoner.

Givetvis tar du upp mer energi om du äter mer energi, men sätter du 10 personer på samma kost och portioner så kommer både deras avföring samt näringsupptagningsnivå skilja. Även förbränning diffar en del beroende på hormoner, men inga hästmängder. I slutändan så är det energi in -> energi ut som är det viktigaste, men det spelar stor roll vilken typ av föda du äter även om du landar på samma andel Kcal.

Angående min mor och styvfar, jo det gjorde de. Vi snackar inte 5 kilo här vi snackar 20+ över 1 år jämfört med -5~ på ett år med Kcal in/ut, min styvfars glukosvärden blev även markant bättre, han fortsatte på samma diet men då mer förstående av att man inte bör vräka fett i allt bara för att man kör LCHF och väger idag 60 kilo mindre. Allt är inte svart och vitt, de åt likvärdigt med kalorier eller faktiskt mer när de gick på LCHF jämfört med Kcal in -> Kcal ut men de tappade bara nämnvärt i vikt på LCHF.

Oavsett, det finns inget att få ut av att diskutera liknande med människor med dina åsikter och för min del bryr jag mig föga. Jag är inte fläskfet, jag behöver tappa 10 kilo till och det gör jag enklast, likt alla andra genom vad jag skrev i början att äta mindre.

Ja det är företrädesvis självklart att ifall du konsumerar 5000 kcal bensin så är inte det samma som 5000 kcal daglig kost.

Du svävar ut i icke relevanta sidospår. Olika föda ger olika svar på termoeffekter i kroppen där en kcal protein inte kan likställas med en kcal kolhydrat, exempelvis. Med det sagt vill jag hävda att du inte kommit på ett sätt att undvika termodynamikens lagar. Du snackar bullshit, upptagna kalorier vs förbrukade kalorier har alltid och kommer alltid att vara fallet. Sen att du hävdar att du kan äta fler kcal av diet 1 än diet 2 med samma förbrukning men gå ned mer i vikt får du stå för.

Av Abbs
Skrivet av hockexx:

Precis så är det för det mesta. Men kalorier in och kalorier ut är inte hela sanningen, kolhydrater och protein spelar stor roll med och förmodligen vilken typ av föda det är. När min mor och styvfar började med LCHF hade de ganska gravt missuppfattat konceptet och käkade väl rätt gravt mer kalorier än de behövde men de gick ner mer i vikt än när de innan körde på kalorier (viktväktarna). Nu hade det kanske inte rakt av med kolhydrater att göra, men vissa saker är svårare för kroppen att absorbera och passerar därav igenom systemet utan att kroppen tar upp allt. Även det lär ju skilja per person då vi har olika tarmflora och förmåga att hantera blodsocker osv. Min styvfar tappade väldigt mycket vikt när han bytte till LCHF, men han är också diabetiker. I dag kör de inte lika hårt på LCHF men de har dragit ner på portionerna och ser till att äta mer grönsaker och protein istället för tomma kolhydrater och de har hållt en bra vikt nu i flera år.

Jag känner själv att jag mår bättre om jag äter mer protein och grönsaker istället för att glufsa en massa kolhydrater. Men det är att minska portionerna som gjort det mesta för mig. Det är enklare att äta mindre än att träna bort det. Det tar en hel del träning att bränna bort en snickers.

Nej, kalorier in och ut är hela sanningen. Att makrofördelningen sedan påverkar hur vi mår och presterar på underskott är en annan sak.

Din mor och styvfar käkade inte fler kalorier med LCHF och gick ner mer i fettmassa. Däremot gick de nog ned i vattenmassa, vilket många LCHF frälsta förväxlar med nedgång i fettmassa. Jag kan droppa 5-7kg på en vecka från glykogenfulla muskler till ketogen misär, ska ge mina dundertips till Aftonblaskan

Av Abbs
Skrivet av Dahle86:

Vet inte om det behöver förtydligas men de ska vara små och stekta.

Småländska och inget annat

Av Abbs

Kroppkakor!

Av Abbs
Skrivet av CFSsss:

Tack! Jo jag tänkte faktiskt på det, den där Gigabyte 48" AORUS skärmen t.ex. Problemet är väl bara att jag ska ha skärmen på skrivbordet och det blir så jävla stort och kommer se konstigt ut. Över en meter i bredd. Sedan är man väl lite rädd för burn-in också, tror att oled förmodligen måste kombineras med smart mjukvara som "masserar" pixlarna för att förhindra burn in.

Finns lite sådant på marknaden: https://displays.agneovo.com/gl/innovations/anti-burn-in%E2%8...

Men om man får önska... en 34'' välvd 3440x1440 oled skärm med någon sorts anti-burn in funktion. Minst 120 Hz. Sedan börjar vi snacka.

Det finns redan funktioner för att förhindra inbränning. Inga problem efter flera år.

Av Abbs
Skrivet av Swedish Berserk:

Riktigt bra smak! Local Hero är förövrigt favorit för både film och soundtrack.

Av Abbs
Skrivet av nidarg:

Är det någon som har tips på gymskor? Har bara vanliga gympadojor/löparskor just nu och oroar mig över stabiliteten ibland. Vill nog helst inte köpa särskilda "lyftarskor," men något med liknande egenskaper skulle vara bra. Ni vet, platt och hård sula.

Converse.

Av Abbs
Skrivet av Durkadur:

Det är inte ofta man ser ordet "biljonklassen" användas och dessutom användas korrekt. Jesus vad pengar.

Ja bara 993 miljarder dollar till innan vi pratar biljonklass

Av Abbs
Skrivet av Duder:

Vad baseras detta på?

Jag har inga specialkunskaper på området men jag kollade inflationssiffrorna vs. löneutvecklingen på SCB. Varje år sen 2009 har löneökningen för alla sektorer legat på antingen 2% eller 3% per år. Inflationen ligger i snitt på under 2% hittills under 2021 (till och med augusti finns statistik). Det ser ut att vara i sin ordning?

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/priser-och-konsumtion/konsumentprisindex/konsumentprisindex-kpi/pong/tabell-och-diagram/konsumentprisindex-med-fast-ranta-kpif-och-kpif-xe/kpif-12-manadersforandring/

https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/loner-och-arbetskostnader/lonestrukturstatistik-hela-ekonomin/pong/tabell-och-diagram/loneutveckling/

Det är verkligen inte i sin ordning.. Vår omvärld börjar ju redovisa inflationssiffror om 5-15%.

Av Abbs
Skrivet av AplAy:

Jo, det är just det. Har ätit glass rätt ofta och druckit Bobsaft så då får man skylla sig själv gällande kaloribalansen!

Proteinintaget är dock optimerat. Jag tror bannemig jag har världens lägsta MBR, säkert 1500-1700 kcal trots att jag är 32 år gammal och väger 79,8 kg (fast jag tror 1-2 kg kan vara tillfälligt bunden vätska).

Hursomhelst köttade jag benpass nu:
Liggande benpress
1x30 58 kg (när det är utan vikter)
1x20 108 kg
1x15 158 kg
1x12 208 kg
6x9 248 kg

Benböj i smith-maskin stång (typ 30-40 cm från marken som när man hukar sig)
1x20 30 kg (när det är utan vikter)
6x10 75 kg

Vader i samma smith-maskin
6x20 75 kg

6x12 100 kg Prone leg curl
5x20 mage leg lift in air

Jag såg några yngre personer än mig (typ säkert 25 år eller yngre) med mer definierade muskler och som inte verkade köra till fail vilket de borde göra om det var natty träning och min hjärna ville gnälltänka, "smyg-freeloader" och nästan så att jag ville gå fram och fråga, "Hur många mg per vecka kör du intramuskulärt?" MEN NEJ, jag gjorde inte det självfallet. Lugn!

Jag är i en övergångsperiod då jag aldrig har tränat så här många veckor i följd (4 styrkepass per vecka och ibland vissa löppass) för att få in en rutin och hjärnan börjar spöka för att få en att hoppa av fast det alltid känns fantastiskt skönt när man kommer hem efter varje pass. När man installerar en ny rutin så kommer ens hjärna att försöka sabba för en tills man nått övergången.

"Jag har röstat så jag kan gnälla" = "Jag har gymmat så då kan jag vara avis på freeloaders!"

Asså va? Varför är du så självsäker och dömer andra när du av allt av döma precis börjat träna? Luktar Dunning-Krüger lång väg.

Förövrigt är det dumt att köra till failure. Men det kan du göra om du inte kör rent för du hinner återhämta dig.

Av Abbs
Skrivet av wille61:

Nu har jag dålig koll på byggning, men finns det verkligen ett "genetiskt max" vad gäller muskelmassa? Jag köper att det avtar desto längre man har tränat, men att det skulle stanna upp helt (eller nästintill) känns osannolikt, vad är den vetenskaplig förklaring bakom det?

Har 3,5-4år styrkelyftning i bagaget, 78KG, 180CM, 9,7%BF (mätt med snitt från caliper och U.S Navy Method), är ett par år kvar till dit exempel, men att det skulle ta stopp där genetiskt känns högst osannolikt. Anser inte mig själv vara i någon superform.

Mitt exempel är Berkhans förenklade modell på vad man kan uppnå naturligt och där finns såklart en stor varians. Gudiol har en bra gammal artikel om det: https://traningslara.se/muskeltillvaxt-hur-snabbt-det-gar-och...

Sen är nog inte ditt kalipermått och US navy method särskilt korrekt, men att vara 80kg på 5-6% BF är en stor skillnad mot >9.7% på 78kg.