Inlägg

Inlägg som Cray-1 har skrivit i forumet
Av Cray-1
Skrivet av Zer0x:

Jag har tänkt byta fläkt på mitt nätagg, då den nuvarande har börjat ge ifrån sig missljud och suger dåligt. Jag skulle kolla storlek och på prisjakt så står det att den är 135 mm, stämmer det? Passar isåfall 140 mm? Behöver det vara någon speciell fläkt? Jag har en FD R2 140mm som ligger och tänkte stoppa i den.

Det är svårt att få tag på en 135mm fläkt. Zalman ZM-F4 är vanligt förekommande men den passar inte till ett nätagg utan snarare som en chassifläkt, speciellt som utblås då den har bra CFM men dåligt statiskt tryck. Om du får in en 140mm fläkt så ska du naturligtvis välja en sådan men välj då en med bra statiskt tryck, tex SilverStone SST-AP141-UV.

Av Cray-1
Skrivet av anon217901:

Hejsan!

Jag tänkte fråga om någon kunnig person kan ge mig några tips på bra fläktar för att kyla en 240rad.

Kör idag en Loop för enbart Cpu med en 240rad med 2st Enermax clusterfläktar på.
Tycker dock det ej känns optimalt då de ej snurrar så fort, dem är dock väldigt snygga och låter inte speciellt mycket?

SÅ, är dessa ett bra val eller borde jag sikta in mig på något annat? ISF, varför?

Tack på förhand

MVH
Yepsson

Skrivet av Skylar7s:

Fortsätt med de fläktarna.
Varför vill du ha högre RPM? dåliga temps?

"Skylar7s" har rätt, fortsätt med de fläktarna. Enermax gör bra fläktar och dessa HAR bra statiskt tryck. Det känns onödigt att lägga en massa pengar på nya fläktar som du knappast kommer att märka någon skillnad med, (förutsatt att de körs med samma varvtal).

Av Cray-1
Skrivet av Marcus5004:

Halloj!

Jag vill bygga en så tyst dator som möjligt, att ändra orginalfläktar i chassi ochsåvidare är välkommet.

Chassit jag vill börja med är: NZXT Phantom 820 Big Tower.
Jag föredrar AMD/ATI då jag använder mig utav tre skärmar som jag vill ha 3 olika skrivbord på (Vet ej om samma fungerar med Nvidias Surround)

Jag undrar ifall det är speciella grafikkort, nätagg, CPUfläktar (Jag använder en NZXT Havoc just nu) Eller om det är så simpelt att Chassifläktarna är högljudda.

Tack på förhand.

/
Marcus

En "tystare" dator kan du få genom att sätta in kvalitetsfläktar med rätt specs på rätt plats, dvs högt statiskt tryck på CPU kylaren, hög CFM som utblås och en bra balans mellan dessa som inblås, tex i fronten där ett relativt högt statiskt tryck behövs. Kvalitativ vattenkylning är också något att överväga för att få ned temp på grafikkort och cpu. Tänk på att ju bättre luftflöde du har desto lägre varvtal behöver fläktarna snurra. Chassit kan du vibrationsdämpa med diverse material, tex http://www.coolingstuff.se/p/837/noisebusterkit-40x20x5. Ljudsdämpande material absorberar sällan speciellt mycket ljudvågor utan dämpar istället onödiga vibrationer som indirekt genererar ljud. Använd SSD istället för HDD om du inte är i behov av en massa lagringskapacitet. Om du ändå vill eller måste använda HDD så går det bra att dämpa den också.

Av Cray-1
Skrivet av Michelsen:

Vilken är det absoluta bästa luft och vattenkylaren till en processor. Ska köpa en ny så vill ha tips av dom som kan. Har xigmatek elysium så har iaf plats till en stor kylare.

Vänliga hälsningar Michelsen

Här är den bästa,

http://www.inet.se/produkt/6308733/thermalright-silver-arrow-...

Den har utgått på Inet men finns fortfarande hos andra.

Av Cray-1
Skrivet av svartanton:

Hej jag köpte en dator för cirka ett år sedan, var väl relativt nöjd i början när jag spelade på den trots relativt låg Fps på spel som legue of legends. Har numera gått över till World of warcraft (igen) och det har hänt att min fps ligger på 4-5 trots att jag har allting på lägsta grafik samt att jag kör 1600x900. Det jag undrar över är om det är någonting fel på datorn eller om den bara är så himla genomrutten att allt är som det ska. Den är avdammad, har inte alls så mycket program på datorn, mestadels tentor även några fåtal spel.

Info om datorn

Tillverkare - Packard bell
Modell - Ixtreme m5850
Processor - Intel (R) Core (TM) i5-2320 CPU @ 3.00 Hz 3.00 GHz
RAM - 8,00 GB
Grafikkort - NVIDIA GeForce 510

Så tror ni att problemet har en lösning, eller är det bara för mig att slänga upp kontanter för en ny dator?

Tacksam för hjälp.

Ditt grafikkort är tyvärr inte mycket bättre än din processors integrerade grafik och att byta till ett bättre kan bli problematiskt med tanke på att nätagget i din dator ligger på ca 250w.

Av Cray-1
Skrivet av fantomsmurfen:

GTX 760 presterar ju bättre än 7950 om det inte är väldigt mycket överklockat.

Jag skulle också välja 760 men skillnaden är inte så jättestor, eller?

http://www.legitreviews.com/article/2227/13/

Av Cray-1
Skrivet av wiiikstrom:

Hejsan skulle verkligen behöva hjälp! Har länge letat bland forumet här och alla bra recensioner sweclockers lägger ut. Men skulle verkligen behöva eran hjälp angående grafikkort.

Jag håller på att bygga en dator i mellan klassen inte allt för dyra saker men så att jag kan spela de spel jag vill i hög fps( Black ops 2 och crysis 3 bland annat) har länge tittat på gigabytes version at gtx 660( fick det rekommenderat av en kompis) men desto mer jag läser om andra kort så blir jag ännu mera osäker.

Men som sagt att hitta rätt grafikkort är rena djungeln så skulle verkligen uppskatta om ni kunde hjälpa mig lite. Prisklass all från 1000-250

Tack på förhand!

Några förslag;

http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_radeon_hd7950_wf_3gb_dd...

http://cdon.se/hemelektronik/msi_geforce_gtx_760_oc_2gb_ddr5_...

Av Cray-1
Skrivet av bl00keRs:

Läst lite om att det finns en sån problem med de där främre 2 fläktskruvar att få loss de helt enkelt och trodde att jag klarar mig men nehe vill inte ta sönder plast dreten och undrar om nån som har detta chassit och fick loss dem. Hur? Utan våld och att bli irriterad? Går det ens så?

Jag fick bort dom. Kommer inte ihåg detaljerna precis men med lite finurlighet och tålamod så går det i alla fall. Jag är ganska säker på att du först måste ta bort själva fläktarna, (dra den bakåt medan du skruvar lite pö om pö) troligtvis så är det nu som du kan vinkla, (med lite våld) skruvarna så pass att du kan få dem över plastkanten. Jag har dock för mig att man var tvungen att trycka ned den lite, (försiktigt) för att få över själva huvudet på skruvarna. Inget gick sönder när jag gjorde det och nu använder jag bara silikonpinnar till fläktarna.

Lycka till

Av Cray-1
Skrivet av foxzox7:

Är det inte bättre med ips? Eller behövs de 144hz?

Det beror på vad man menar med bättre. Fråga ett CS proffs så säger den 120hz, (eller mer). Bildkvaliteten blir bättre med ips. Smaken är som baken och jag har också svårt att bestämma mig vad som är mest intressant.

Flyt vs bildkvalitet

Av Cray-1
Skrivet av Tim L:

Som titeln, min LG skärm gick sönder och nu vill jag ha en gaming skärm, jag spelar allt från Starcraft2 till Battlefield 3. Några tips på vad man får för ca 2000Kr?

Tack på förhand!
//Tim

Du skrev "ca" så jag föreslår denna;

http://www.inet.se/produkt/2303531/benq-24-xl2411t-144hz

Av Cray-1
Skrivet av swegaming:

Som titeln säger är virusskyd verkligen nödvändigt??? Om du bara tex är inne på säkra sidor som typ Sweclockers osv.
Jag gör denna tråden för jag vill se vad ni läsare tycker och argumenterar för.

Till alla ni som struntar i att skydda "er", ni kanske hjälper till att smitta andra. Läs här vad "DarkOne", skaparen av skyrim.nexusmods.com skriver;

Citat:

There's not much you can do on your end to fix this exact problem. There is, however, something you can do to help the general DDoS plague and that's to not be one of the millions of dolts out there browsing the internet without an anti-virus and firewall running as a bare minimum. Botnets form because "hackers" have gained access to insecure systems. The more insecure systems they control, the more powerful their botnet becomes. Typically gamers are more clued in than most in this regard, but still, I know some of you will be reading this without any anti-virus installed on your PC and to you I'll simply say this; you are a part of the problem.

Av Cray-1
Skrivet av Bensii:

Hejsan!

Först och främst så kunde jag inte hitta någon lämplig avdelning för att posta detta, moderator får gärna flytta tråden om det behövs.

Nu till saken. Hade tänkt att köpa mig en speldator på Blocket, främst för att jag inte riktigt har dom pengarna för att punga ut 10k rent spontant. Men nu undrar jag lite - om jag inte har möjlighet till att åka till Stockholm nu, så lär ju datorn få köras med Posten. Hur försiktiga är Posten med stora paket innehållandes datorer, kommer det gå sönder eller är dom faktiskt försiktiga?

Tack på förhand!

Om det är en stor kylare på moderkortet så vill du ha det skickat separat så att moderkortet inte blir skadat.

Av Cray-1
Skrivet av ThompaH:

Tja! Funderar på denna fläktstyrning Scythe Kaze Master Pro 5.25" Svart.
Är det någon som har bra erfarenhet om denna eller är det bortkastade pengar?
Annan typ som är bättre?

Scythe gör bra grejer. Själv har jag en Kaze Master Flat och den är jättebra.

Av Cray-1

1. Deus Ex
2. Skyrim
3. Fallout 3
4. Oblivion
5. Mass Effect 3, (då har jag räknat bort slutet naturligtvis som är det sämsta någonsin).

Jag skulle också vilja nämna det första Tombraider då det var så jag började någon gång i slutet av stenåldern och även Deus Ex Human Revolution då "serien" nu börjar leva upp till sitt ursprung.

Av Cray-1
Skrivet av NJB Mods:

Hej!
God kväll kära läsare

Tänkte skriva lite om vad jag har lust att göra

Jo då man är 14 har man inte alla pengar i världen, så därför fick jag idén att kanske bygga datorer åt nära kompisar/föräldrar osv, Tror ni att det fungerar?

Nej, det tror jag inte. Gör så här istället;

Säg till dina vänner och bekanta att du gärna tar hand om deras gamla datorer som står och skräpar, slakta dessa, (burkarna alltså) och vips så får du en massa erfarenhet och kunskap. Det som du "återvinner" kan du sedan använda i dina nya byggen. Se det mer som något roligt som i längden kan innebära en karriär. Om inte annat så kanske du i alla fall kan få ett bra jobb på Inet efter gymnasiet, om det fortfarande finns en marknad för datorkomponenter då, vem vet.

Av Cray-1
Skrivet av hugotrygg:

Hej, har hört/läst att i5:an är bättre att spel på en i7:an och i7:an är bättre när man ska redigera, stämmer det?

Likvärdiga.

Se här;

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i5_3570K_and_i7...

Av Cray-1
Skrivet av Typhonos:

Tillverkare av komponenter väljer ju så så gott som aldrig det bästa, de väljer det som är billigast och fungerar tillräckligt bra för att de ska slippa få returer, hur många har t.ex. satt dit en GPU-kylare från Thermalright eller Prolimatech?

Det är inte så stor skillnad på kylpastor så jag hävdar man bör ta MX-4 så man slipper inbränning.

Jag kanske är lite naiv när jag förutsätter att dom använder det "bästa". Om jag var dom så skulle jag använda så bra pasta som möjligt för att sticka ut men du kanske har rätt, money talks.

Vad gäller mx-4 eller arctic silver 5 så håller jag med. Skillnaden är försvinnande liten och MX-4 är dessutom lite billigare. Nog om detta för min del.

Av Cray-1
Skrivet av lord_dubbdäck:

Av de två ska AS5 vara den bästa.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermal-Compound-Round...

Edit: I testet jag länkade till är Shin-Etsu pastan medioker.

Det är svårt att presentera ett pålitligt resultat i ett test som detta då alla kylpastor behöver en viss bränntid för att fungera optimalt. Vissa behöver också längre tid än andra. Arctic Silver 5 får mycket bra resultat i det här testet vilket är lite konstigt eftersom just den har en exeptionellt lång bränntid, (ca 200 h) innan den fungerar som bäst. Det kan man ju tolka som att den är ännu bättre än vad testet säger eller också så kan man tänka sig att det inte är ett helt pålitligt test. Hur som helst så är det en mycket bra pasta.

Anledningen till att jag tror så mycket på Shin-Etsu är att den används flitigt av diverse tillverkare av komponenter såsom grafikkort, processorer och kylare. De har dessutom varit i branchen länge och är dessutom världsledande på området. Jag har dock aldrig själv fått tag på den pastan så jag vet ju inte att den är "bäst".

Av Cray-1
Skrivet av Miljon3:

Arctic cooling mx-4 eller arctic silver 5 kylpasta?
Snabba svar skulle vara hjälpsamt
Kylare hyper 212 evo prolle: fx-6300
Moderkort gigabyte ga-970a ud3

Jag har använt båda och är nöjd med båda. Arctic Silver har lite längre bränntid och är dessutom kapacitiv vilket mx-4 inte är. Därför säger jag mx-4, (som dessutom är lite "nyare". Skillnaden är dock marginell och handlar mest om hur man lyckas lägga på pastan.

En kylpasta som tillverkarna av komponenter ofta själva använder är Shin-Etsu men den är mer eller mindre omöjlig att få tag på. Shin-Etsu är hur som helst tveklöst bäst. Den är i kylpastans värld vad San Ace är i fläktarnas värld.

http://www.microsi.com/user/document/DS%20G751.pdf

Av Cray-1
Skrivet av ggustavsson:

Ja GT är en bra och tyst fläkt, dock man kan inte jämföra dessa 2 fläktar som det är utfört i den här videon, det skiljer ca 500rpm i skillnad på dessa 2 som dom är körda, = betydligt mer oväsen på corsair fläkten.
Kan inte hitta ett rättvist test på dessa 2 tyvärr, dvs där dom körs med samma villkor.

Kör själv GT fläktar, men idag skulle jag inte vara lika säker på om man skulle valt dom, för 1 till 1 1/2 år sen var dom självskrivna och dom absolut bästa fläktarna för radiator, sen dess har det kommit ett anal nya som man nog skulle kolla upp först också.
Men man går inte fel med GT, bra och tysta är dom, absolut.

Men maxtempen skiljer bara en grader celcius till Corsair´s fördel vilket borde vara mest relevant.