Inlägg

Inlägg som adfactory har skrivit i forumet
Av adfactory

Androidenheter måste ju rebootas då och då, speciellt äldre versioner, dra ur strömmen i 10 min, och börja om från början. Alt Skrota idén om att Android appar i TVn någnsin blir bra, köp en Appletv

Av adfactory
Skrivet av Viceroy:

Vem är det?

vet man så vet man, hoppas att hen ska läsa detta själv och komma med en förklaring, men det tror jag inte kommer hända då hen har kopplingar till Dreamhack

Av adfactory

ska bli kul att se om en viss influencer kommer ranta om detta, hen gjorde det nyligen i ett annat fall av ryss-samarbete.

Av adfactory
Skrivet av Querth:

Hej! Ett av mina syskonbarn fyller 10 år i mitten av Maj. Hon älskar TV-spel och Anime (Specifikt "Demon slayer") men har ingenting att spela på förutom Roblox på telefonen. Hon önskar sig nu en konsol och har nämnt nintendo för där har hon spelat fortnite och demon slayer-spelet.

Min tanke är dock att Nintendo-switchen är ju inne på sista versen och att spelen hon faktiskt vill spela finns på andra konsoler. Fortnite på Xbox-series S är ju många mil bättre än vad det är på switchen tex.

Samtidigt så är det väl smidigt att hon kan ta med sig switchen eller spela på den när familjens TV är upptagen.

Ska väl tilläggas att dem inte har mycket pengar därför tänkte jag överraska att hjälpa till med en konsol som passar och gamepass+xbox känns som det mest ekonomiska alternativet?

Svar uppskattas jättemycket!

Nog borde väl Switch leva ett par år till, annars är ju en xbox ett bra alternativ, svårt att ta med i fickan bara
En Series S med gamepass är top-notch, fixa en ny/beg 27" monitor också så har hon ju ett färdigt spelpaket till sitt eget rum och slipper köra på TV´n

Av adfactory
Skrivet av sba74:

Lite dyrare. En Apple TV kostar nästan 3 ggr så mycket.
En crhromecast kan hänga bakom TV: så är den ur vägen.
En Apple TV är för stor för det utan kräver en yta att ställa den på. Och jag har annat som står i TV bänken.

Sen har vi den där grejen med att Apple TV är just Apple och jag gillar inte Apple produkter.
Ett företag som är så djävla motståndare till att låta folk reparera sina telefoner ska inte stödjas med mina pengar. Plus att jag faktiskt har testat iPhons och den var helt usel. Blåtandsenheten var superkass så det hackade hela tiden när man lyssnade på musik och gränssnittet är fantastiskt inlåst så en lång rad saker går inte att komma åt för att det ska vara enkelt för en noob att använda telefonen.
Datorerna är så överprisade att hälften vore nog.
Sen har vi det där med kompatibiliteten. Det har gått att streama till chromecast från både apple och android telefoner sedan tidernas begynnelse.
Man fan om Apple skulle låta någon strömma till en apple TV från en Android. Det verkade svårt att få till.

Kort sagt. Man kanske inte vill stödja Apple av ideologiska skäl plus att deras produkter generellt är överprisade.
Deras produkter är generellt överprisade och hårt inlåsta och är extremt dåliga på kompatibilitet med andra fabrikat.
Och man kanske inte vill ha en extra låda stående i TV bänken för att man redan har tillräckligt med sådana.

Det skulle inte förvåna mig om det vore omöjligt att koppla en Apple TV mot min TV bara för att den är Android. Ungefär så stor tilltro har jag till Apple.

Då hade du något knas med din iPhone men troligare dina lurar, jag lyssnar nästan oavbrutet och har aldrig problem med något hackande, ja jag kör ju airpods då, inga off-brand lurar, dock kört mina Marshall on-ear utan strul också.

AppleTVn är en liten liten låda (9x9x3 cm), den kan man lätt hänga bakom tvn (vi har 4st i hushållet) och styrs av den vanliga tv-fjärren, mycket smidigt. Har en Cromecast i gamerummet, för att streama grabbens VR till projjen, men annars är den oanvänd.

Priser på iPhones ja, dyrt... men vad kostar senaste flaggskeppsmodellen av Samsung? ja typ likasamma. (skiljer ca: 1000:- mellan 15 Pro Max 256 och Samsung S24+ 256)

Jag har inget emot Andoidenheter förutom att Operativet är skapat av världens största informationsmäklare, så att tro att man är "privat" på en Androidlur är ju väldigt skoj, Google vet ALLT... Apple har inte samma intressen av vart du går, köper, surfar till.
Stödja Google går alltså bra etiskt?

Av adfactory

Aldrig sett anledningen till att välja en Chromecast över en AppleTv, billigare ja... sämre ja

Av adfactory

När det nu verkar finnas ett stort gäng cyklister här på forumet måste jag fråga, hur många har belysning på sin cykel? både bak&fram, jag bor straxt söder om Stockholm, bara en liten bro emellan, här är det många som cyklar till jobbet, och gissningsvis 8/10 cyklister har inte belysning, nu när det börjar vara ljust på morgnar & kvällar är det ju ingen fara, men under dom mörka månaderna... helt livsfarliga.

Så ärligt har du belysning? eller tänker du äsch skit i det, jag kör ju cykelbanan oftast.

ett close call i typ mars, en "motionscyklist" i 40-årsåldern kör över en cykelöverfart (cykelväg korsande körbana) i typ 30km/h, helt svart, mörkt ute... såg honom typ precis i rätt tid och hann stanna, hade kunnat blivit en organdonation.

Av adfactory
Skrivet av SVclocker:

Har använt Microsoftkonto som inloggning väldigt väldigt länge, så för mig påverkas inte detta.

same same

Av adfactory

Vi har en kvarn på jobbet, den gör "Rice Krispies" av hårddiskar

Av adfactory

Har bara sett 1:a ska mata igenom serien under mina nattpass på jobbet

Av adfactory
Skrivet av Pitr-:

Något som haft problem med Tele2 TV Hub med annan router än den som Tele2 skickar med? Jag försöker få igång detta hos en bekant till mig, om vi kopplar via Tele2 routern så fungerar TV Hub:en, men via Asus-router eller annan router så får vi P027 (generiskt fel) inget internet på TV Hub:en och jag har testat att dumma ner säkerhet till minimalt utan resultat.

Tele2 routern har väl en separat utgång för TV, detta är en vanlig port men den är konfad för ett helt annat VLAN, din asus router är inte konfad att ens transportera TELE2s VLAN så TV hubben får bara vanligt internet (ingen IPTV).
Går det att sätta upp vlan på en specifik port på asusen går det att ordna, dock måste man veta vad VLANet heter (nummer) för det måste vara samma i asusroutern som i Tele2 routern.

Förenklat Internet & IPTV går på olika nät

Kasta TVhubben köp en AppleTV

Av adfactory

Alltså MS tvingar ingen att betala 600:-/år det är ju om du vill fortsätta få säkerhetsuppdateringar och sånt, vill du köra Win10 i 40 år till är det ju upp till dig.

Gissningsvis kommer dessa uppdateringar att finnas för nedladdning här & där om man nu vågar ladda hem från andra än Microsoft.

Av adfactory

Finns så mycket EOL hårdvara som fortfarande används, kolla på refurbade brandväggar t.ex, säljs till intet ont anande hemmamekare & företag, inga uppdateringar/patchar på år, öppna som en sommarstuga i jokkmokk.

Av adfactory

Luft: be quiet! Pure Rock 2 tycker den är tyst, stör inte och har pcn på bordet.
Hade AIO i tidigare PC, bytte den mot en Noctua vaddennuheter 15

Av adfactory

Jag har en Proliant dl360 g9 1u som sitter i ett rack i källaren, den låter bara som ett reaplan när den startar. Visst den susar ju mer än den normala PCn, men så farligt är det inte, värre med elräkningen

Av adfactory

Nåt att ha i åtanke om man ska åka "Gamla" Birka Gotland (rebrandad nyligen) byggt 2003, hytterna är riktigt trånga, speciellt om man är 4 man. Båten i sig är okej, tyvärr är den gamla takpoolen numera dansgolv
Bra käk sist jag åkte, antar att alla kör buffé

Av adfactory

Bara gammalt crap hemma i "sladdlådan"

Av adfactory

Ska kolla igenom CPU lagret, har ev DDR4 ECC också, kollar och återkommer.

Av adfactory

Jag kastade ut den "coola" routern och kör med Google Nest, 1 router två st satelliter, funkar kanon. (120Kvm 2 vån)
Google Nest Wifi Pro (3-pack) typ 3900:-

3 Wifi noder borde kunna täcka ditt behov, finns 2-pack också
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7151781

Av adfactory

oh nice, ska fixa dirr, hatar den nya