Inlägg

Inlägg som Fille1116 har skrivit i forumet
Av Fille1116

Läser själv till HI i Datateknik på MAH, läst klart första året nu. Själv har jag en Macbook Pro 13-tum från 2015 och har fungerat bra för min del. Som vissa andra säger här så har Mac sina fördelar just med att det är UNIX-baserat och är lite enklare att jobba med bland annat terminal. En varning dock är om du ska jobba mycket med inbyggda system. Ett typiskt program vi använder på vår skola är Atmel Studio som enbart finns för Windows. Vi har ju dock datorer på skolan att använda de gånger man håller på med det, och man måste inte nödvändigtvis jobba med dessa program även om det gör en del av utvecklingen lättare. I värsta fall kan man dual-boota, även om jag själv aldrig orkat hålla på med det.

Av Fille1116

5000 + frakt som efterfrågas

Av Fille1116

Hade också ett 780 (Asus) som gav upp för ca. en vecka sedan så sitter i lite samma sits som du, funderar också på ett 1070/1080 men vill helst inte lägga mer än 5000 då man inte spelar så mycket i nuläget. Själv har försökt hitta något bra kort här på SweC men med bristen på grafikkort i nuläget så känns det svårt.

Av Fille1116

4900 + frakt

Av Fille1116

4400 + frakt

Av Fille1116

Skulle nog också lägga mitt mynt på node.js, det som är inne nu, och sen hjälper det att det kör JavaScript då man inte behöver lära sig alltför många nya språk. Om du kör node.js finns det också fina ramverk för att åstadkomma bland annat chatt-applikationer, exempelvis https://socket.io/

Av Fille1116

Använde också Hangouts innan jag hittade Telegram, har aldrig tittat tillbaka sen dess, tycker plattformen är toppen.

Av Fille1116

Som tidigare sagt borde man konfrontera kursboken för dessa typer av frågor men om förklaringen där fortfarande inte är helt klar så kan man väl ge det ett försök.

Med protokoll såsom IP går det att adressera till olika datorer och nätverk och därmed utföra kommunikation mellan dessa, däremot räcker inte detta för att avgöra vilken applikation/process som ska ha vilka paket på en viss maskin. För att hålla koll på detta så använder man sig av just portar.

Port forwarding är generellt att man lägger till en regel hos NAT-enheten (oftast din "router") för att dirigera paket med ett specifikt portnummer till en viss IP-adress inom nätet.

Av Fille1116
Skrivet av Treant:

Det finns många sätt att tänka kring en sån här uppgift, men en variant (som jag föredrar då den är ganska intuitiv) är att tänka det sig grafiskt.

Om punkten (x, y) ska vara lösning till ekvationssystemet måste en rät linje skära den här punkten, exempelvis y=kx+m.

Riktningskoefficienten k kan du välja vilken som, men ta en enkel, och inte en som är samma som för den ursprungliga ekvationen (du kommer antingen få oändligt många lösningar eller inga i så fall!).

Då du kan x och y och även bestämt k i detta fallet kan man räkna ut m till denna ekvation. Ge det ett försök och testa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fille1116
Skrivet av Treant:

http://i.imgur.com/4IA3gHy.png

Kan någon förklara steg 4 och 5? Fattar inte hur det går till..

http://i.imgur.com/ySCBo8i.png

Det man gör är att man faktoriserar 2 ("bryter ut 2") ur ekvationen, men det man gör sedan är att man bryter ut ytterligare en faktor (-1) så att alla termer inuti parenteserna byter tecken (på grund av hur plustecken och minustecken förhåller sig till varandra).

Det man gör sedan är att man delar båda led med 2. Detta kan du göra då 2 är faktoriserat. Sedan väljer de att "multiplicera in" minus ett i ekvationen igen, vilket är ett osmart drag i mitt tycke, för att kvadratkomplettering/PQ-formeln förutsätter att x^2 termen har koefficienten 1.

Det jag skulle göra vore följande:

http://i.imgur.com/2adimJx.png

Och eventuellt lösa ekvationen med kvadratkomplettering eller PQ-formeln.

Av Fille1116

Jäkla fint bygge! Var programmeringen av arduino-kortet speciellt svår? Var det C som gällde eller är jag helt ute och cyklar? Själv håller man på lite med arduino i skolan så man är nyfiken

Av Fille1116

Synes på plats grabbar!

Av Fille1116

Så vackert så man börjar gråta...

Av Fille1116
Skrivet av anon185723:

https://gyazo.com/8ef93dd99c00188242b9ce430d8ac4ab.png

Dra en kabel från wii till line in, kryssa sedan i Listen to this device. Nu hör ni båda samtidigt på datorns primära ljudkort.

Jag bad honom testa med line-in nu, och underbart nog så funkade det utmärkt. Antar att en adapter inte behövdes trots allt. Tack så mycket för alla svar!

Av Fille1116
Skrivet av ToJa92:

Enklaste lösningen är förmodligen att koppla in Wii U-konsolen till en ingång på datorn och sen få datorn att spela upp ljudet från den ingången till headsetet. I nyare Windows-versioner går det på ljudingångar att spela upp det ljud som kommer in, så det är en variant.

EDIT: Och nej, vad jag vet så stödjer inte headsetet anslutning till en 3,5mm-utgång på det sättet.

Skrivet av anon185723:

Koppla ljudet från Wii U 3.5mm till datorns line in. Sedan väljer du att lyssna på line in i kontroll panelen.

Det vore definitivt mera "clean" än att köra med adapter på adapter. Jag är dock inte helt bekant med hur man gör det. Ansluter man då Wii U på den blåa ljudanslutningen på moderkortet? Hur går man då tillvida på ljudinställningarna? Han kör Windows 8.1 för nuläget.

Skrivet av Iwar:

Kolla först om headsetet funkar i USB på baksidan av Wii konsolen! Kompaniliteten är spelberoende, men en snabb googling visar att det funkar för många, dock inte alltid micen

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är inte helt säker på att jag förstod den varianten helt. Som jag förstår den så kan man i så fall inte höra det som pågår på sin PC vilket inte direkt hjälper.

Av Fille1116

Wow, det där gick alldeles för fort. Jadå det är en sådan han har letat efter. Man tackar så mycket! Får återkomma ifall eventuella problem skulle uppstå.

Av Fille1116

USB till 3,5mm anslutning adapter?

Tjenare! Min kompis frågade mig om en sådan typ av adapter existerar (INTE från 3,5mm till USB vilket det finns gott om). Jag trodde det skulle vara enkelt att komma över, men jag har dock inte lyckats hitta en ännu.

Anledningen till varför han behöver en är för att han har ett Wii U intill sin PC som han ibland spelar på. Han vill gärna kunna höra från konsolen såväl som från PCn (för notiser och dylikt) via sitt headset. Han har en adapter som tillåter honom att koppla in både sitt Wii U och PC på en 3,5mm anslutning, men nu är problemet att han hade fixat ett nytt headset ett tag tillbaka som enbart ansluts via USB (tror det var ett Steelseries Siberia V2 frost edition). Någon här som har sett en sådan adapter eller vet en alternativ lösning?

Av Fille1116

Foodfight!

http://www.imdb.com/title/tt0249516/?ref_=nv_sr_1

Lite imponerad att ingen kommit med den ännu. Dock blir jag rejält imponerad av hur man kan slösa 65 miljoner dollar på en sån här film...

Av Fille1116

Jag kan inte tala för den nya versionen av H440, men däremot så äger jag gamla H440 och där går fläktarna på 100% i och med att det är en "dum-hubb" som används i den. Därför köpte jag den här (https://www.inet.se/produkt/6910027/phanteks-pwm-fan-hub/#spe...) några månader tillbaka. Kan ju tyckas sisådär betala 200kr för en lösning som borde finnas där i första början, men den funkar utmärkt och gör skillnad.

Av Fille1116
Skrivet av Gremanz:

Ett klass A subnet kan ju ha 16 miljoner nodes?

ipv4 skulle ju räcka hur länge som helst med striktare regler kring globala adresser. Är det rent "slarv" att adresserna tar slut? Också, vad menas med att "top level" adresserna är slut? (förstod det som att detta skedde 2011)

Jag studerar första året IT och bara mumlar i skägget mina random funderingar nu.

Som du säkert vet så består en IP-adress av 32-bitar. Detta betyder alltså att du kan ha maximalt 2^32 olika adresser (ungefär, minus några reservationer). Detta ger oss cirka 4,3 miljarder IP-adresser. När man först kom på med IPv4 så tyckte man detta var gott med adresser (detta var innan en dator blev var mans ägo). Man gav ju även bort stora block av IP-adresser till företag såsom Apple som bara de kan använda i sin tur.

På senare år har man kommit på att detta inte är nog. Så man kom ju på bland annat NAT för att försöka förlänga livstiden på IPv4. Dock har det ju bara påskjutit det oundvikliga. Man har ju löst adressproblemet med IPv6 (den använder 128-bitar), men det är ingen operatör som vill stå för kostnaderna av ny infrastruktur, så man har skjutit på det hela tiden.

Det som hände 2011 var att IANA (en organisation som ger ut IP-adresser till operatörer) gav ut sina sista adresser det året.