Inlägg

Inlägg som Synth har skrivit i forumet
Av Synth

Intressant hur olika vi är. Jag gillar "spelkänslan" hos konsoler. Och ps5 är den bästa jag haft i den bemärkelsen. Men "spelkänsla" finns ju på PC också - men den är inget för mig, upplever inte att jag sugs in i spel på pc som på konsol.
Hoppas på lite titlar som är optimerade helt för PS5 nu, varit lite tunt på den fronten.

Av Synth
Skrivet av Casimir2323:

De har som jag förstått förbättrat det något, även om jag inte vet hur. De nyare kontrollerna får inte problemet lika ofta, men det är fortfarande vanligt förekommande.

Ja, något med en kudde som isolerade RF signalen eller liknande. Var ett hack någon gjorde som Nintendo sedan tog till sig. Men sen har vi drift också, på det. Den vet jag inte om de fixat något med. 😁

Av Synth

AI bör väl behandlas lika som vapenutveckling och forskning på kemikalier/gifter.

Det finns och vi måste som mänsklighet hantera det.

Bra att de belyser att vi behöver vara varsamma.

Av Synth

Botw var och är fantastiskt!
Fuse och Rewind kommer verkligen öppna upp för otroligt många fantastiska lösningar i olika situationer.
Nintendo förnyade verkligen open world genren 2017 och nu har de byggt ett nytt spel på samma motor, lila lång tid som det första tog att utveckla. Det bådar gott!

Av Synth

Spännande att se vad Nintendo kokar ihop. Tror Zelda blir sista stora titeln på Switch sen annonserar de om en kommande konsol tidigt 2024. Men vem vet.
Tror det faktiskt blir något liknande Switch igen. Med två fack för spelkasetter, som DS hade för game boy. Hybrid, lite större kontroller på sidorna. Lite bättre skärm etc. Men vad USPen blir utöver det vet jag inte. AR kanske.

Av Synth

Ps5 har seglat upp och blivit min favoritkonsol. Den snabba minneshanteringen och lagringen är verkligen det som lyfter upplevelsen. Handkontrollens rumble och force feedback förhöjer upplevelsen i de spel som nyttjar den. Märkte att jag saknade finlir-rumble efter 40h i Ghost of Tsushima, när jag lirade ett spel som hade dum-rumble strax efter.

Det är i detaljerna som det lyfter.

Hoppas på fler spel nu som utvecklats till Ps5 i huvudsak, som kan nyttja alla konsolens speciella egenskaper. De borde dyka upp nu när ps4 börjar försvinna bortom horisonten.

Av Synth

Önskade jag kunde vara så säker på min sak som många i den här tråden.

Av Synth

Finns det någon anledning att köpa nya kort, mer än fler frames? Inget spel driver väl på "utseendet" idag? Väldigt lite som händer på utvecklingen på mjukvarusidan? Unreal 5? Genuin fråga.

Av Synth
Skrivet av dlq84:

Det är ett talesätt. Det betyder i princip "Det var på tiden".

Tror dock det ska vara "inte en dag för tidigt" då

Av Synth

Fantastiskt bra spel! Körde det på ps4 slim i julas. Funderar på att köra det igen (eller klara allt) på ps5:an innan jag tar mig an Miles Morales. Kul att ni som bara kör PC nu också får lite Sony-titlar!

Av Synth
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Har inte playstation alltid sålts bättre? Jag minns så väl när xbox först kom och folk kallade den för en floppbox. Alla egenskaper den hade som hdd och nätverk var också skit för då blev den mer en dator och de ville ha en ren konsol. Trots det har gått 20år så förstår jag inte detta argument än.

Jag själv gillar xbox bättre, alltifrån hur deras dashboard var till kontrollerna. Men jag tycker jag ser mer playstation saker överallt när jag kollar, jag gissar på att playstation 5 säljer bättre i sverige.

Jag själv kommer troligen köpa playstation 5 för jag har bekanta som kommer göra detta och enda chansen att spela tillsammans är att apa efter.
Det argumentet är ett klassisk. Förr när man valde Nes vs Sega, så var det också ens polare som avgjorde valet. Den enda skillnaden var att då var det möjligheten att lånbyta spel, inte som idag spela multiplayer.

Att köpa samma som vänner är en anledning. Men vad gäller Sega var det sportspelen från EA som lockade mina vänner som köpte den. Och Nintendos kvalité på spel som lockade de som köpte den. IP som Mario, Zelda etc.

Så spelutbudet tror jag är en större faktor än vad vänner köper (speciellt idag med cross play). Därför jag t.ex kompletterar min PC med Switch och PS5. För de erbjuder något annat.

ON topic vill ju Microsoft verkligen måla sig som en mindre spelare inom spelindustrin för att kunna få gå i land med köpet.

Av Synth

Ser fram emot det. Blir spännande att se vad de kokat ihop i 9 år!

Av Synth

Precis kopplat in min nya PS5 som jag fick tag i under helgen. Så idag lirade jag Astros Playroom!
Ikväll drar jag igång Horizon Forbidden West! Som jag längtat!

Av Synth

Fick ingen uppfattning om att kunna byta fläkt tyvärr.

Av Synth
Skrivet av BloodFarmer:

Väldigt välformulerat. Framförallt det om syfte. Jag gillar absolut att spela datorspel, mer eller mindre i olika perioder, men det ger mig inte alls lika mycket som om jag t.ex. släpper en platta med musik som jag lagt ner min själ i till exempel. Eller något annat kreativt.

Ibland önskar jag att jag bara kunde skita i allt och sugas in i något rollspel 10h per dag, som jag t.ex. gjorde när Fallout 4 släpptes. Men jag känner instinktivt att jag inte har ro till det längre utan måste göra något som ger mig mer mening i längden.

Intressanta tankegångar från dig och den du citerar.

Vill också tillägga mina egna tankar om att dator- och tvspel inte är mycket äldre än många av oss. Det är ett ungt medium och framtida äldre spelare kommer få ett större utbud av spelgenrer som rör äldres behov och känsla av "fun".

Mycket av spel idag är riktade till 20-25 åringar... med snabba reflexer.

Blir kul att följa spelens utveckling de kommande 30 åren.

Av Synth

Kommer två stortitlar som jag skulle köpa på release till tjänsten blir det årsabonnemang med högsta direkt. Enkel matematik.
Men tar det lugnt innan dess.

Av Synth

Finns så många fantastiska spel! Jag är 42 år nu och har spelat sedan 1987 och "Nintendot"

Jag har ett djupt spelintresse som grundar sig både åt det mer filosofiska hållet, som ludologi och "flow"-begreppet. När jag tog kandidat i litteraturvetenskap ägnade jag min C-uppsats åt att analysera och se vilka retoriska grepp Uncharted 2 använde sig av.

Skiljer på spel och spelindustrin. Det finns otroligt mycket bra spel nu och sedan finns det en industri som försöker kapitalisera på spel. Inte för att alla spel bara är ute efter spelarens pengar - det finns ju massa bra spel där ute.

På senare år har jag haft häftigaste spelupplevelserna på PS4 - med God of War, Horizon Zero Dawn och Last of Us 1 och 2 som bra exempel på vad jag gillar på den konsolen (kul att de nu släppt de två förstnämnda på PC!)
På Switch är det Zelda BOTW och Mario Odyssey som varit bäst de senaste 5 åren. Mario Kart förstås.

Nu har jag skaffat en lite kraftfullare PC på black friday förra året och bockar av många titlar i Back-katalogen. Control just nu, sedan GTA V (fick det ju gratis på Epic) och Divinity 2 ligger i pipen.

Spelintresset är inte mindre - men jag sållar snabbare och kan skifta fokus från "omslutande upplevelse" till "analys av hur de gjort vissa saker i spelet". Sedan finns det otaliga troper och klichéer i spel som jag både suckar åt eller söker mig till av nostalgiska skäl.

Av Synth

Ser målsättningen på fusion om 8 år som ett tecken på att det kommer pumpas mycket pengar och resurser in i forskningen.

USA har väl insett att de måste bli helt självförsörjande på energi och vilket oberoende det innebär. (Och inkomst med energiexport etc.)

Kanske kommer ett genombrott - något oanat som ger ett språng. Kanske blir det här början på ett 50 årigt långt försök. Men å andra sidan, om vi nu har fusion om 20 år, så var denna satsning förstås en stor del i det.

Av Synth

Hett ämne, mycket känslor! Hehe

Allmänt tycker jag många sagt att de ogillar "alla olika streamingtjänster som dyker upp".

Kul att de som vill ha en streamingtjänst för varje programtyp nu gör sin röst hörd här i tråden.

"En till streamingtjänst, thats it jag piratar"
"färre tjänster?? Thats it jag piratar" 😅

Av Synth
Skrivet av StuntmanMike:

Förstår inte riktigt vad du vill ha? Tv4 underhållning?

HBO är ofta tung underhållning. Väldigt bra men kräver uppmärksamhet för att det är så bra. Inget casual..

Det som discovery kan ge är sådana där program som "we built this city", "big machines" "arkitektur", historiska faktaprogram etc. Sånt jag dras till vad gäller tv-tv. Men inget jag vill skaffa en till tjänst för.

Så bakas det in för en tia, fine.. För dubbla priset... Då hoppar jag på HBO vid de stora släppen enbart.