Inlägg

Inlägg som JDM har skrivit i forumet
Av JDM
Skrivet av Pågenbröd:

Ska bli spännande att höra alla influensers nu varför de envisas med att behålla Intelplattformen nu

Den där ''E-fps'' kommer säkerligen upp på tapeten igen. Haha.

Tiktokhjärnan går varm ser jag

Av JDM
Skrivet av friArsenik:

Tänk nån sparade i år för att köpa en dator som skulle hålla i typ 10 år och får en sådan prestanda nedgradering. Jag skulle inte förvåna mig om folk kommer att kräva ersättning.

Inte så länge sedan hade det funnits information på nätet om att Inte kommer inte i kapp med AMD i high end processor segmentet. Och för att kompensera detta ökar dem på strömförbrukningen rejält.

Det verkar som att de hade nått / passerat stabilitets gränsen ...

gigabyte baseline inställningen är en väldigt låg lägstanivå för att garantera funktionalitet och är inte ett måste för att undvika krascher. Du ser ju själv på bilden av bioset att gigabyte satt en nästan oändlig gräns i ett läge där endast temperaturen och din kylares kapacitet kommer sätta stopp, inte konstigt att det kan resultera i problem.

En annan bov i dramat är ju att folk slår på xmp / expo utan att ha några kunskaper alls och tror att det ska vara stabilt i alla lägen, nej du kan gott behöva pilla med spänningen ändå för att få det stabilt.

Detta är moderkortstillverkarnas egna fel i kampen om att ha bäst prestanda bland alla tillverkare. ASUS gör likadant, bara att köra efter intels specs vilka finns tillgängliga som alla kan se så ordnar det sig.

Av JDM
Skrivet av ottomanslap:

Standard Nvidia. Blir sista nvidia kortet jag köper, varje gång är det likadant. 7900 xt lär gå om 4080 om 1-2 år och 7900 xtx jämn bra eller bättre än 4090 om 1-2 år.

Gapet mellan 7900xtx och 4090 har växt sedan 2022 eftersom 4090 varit mer begränsad av cpuer fram till nu, så nej det finns inte en chans att 7900xtx någonsin kommer i närheten av ett 4090.

https://www.pcgameshardware.de/Geforce-RTX-4090-Grafikkarte-2...

Sammanfattning nedanför ( kopierad av annan användare på reddit )

Av JDM
Skrivet av Sjoooberg:

Absolut, men världen är inte redo. Forska på RT/PT tills dess att det går att använda utan gigantiska prestandaförlusten som man får i dagsläget

Det kostar pengar att forska. Såhär är det med allt, du kan inte få en perfekt produkt från dag ett.

Nvidia testar en ny grej, det visar sig att det finns intresse samt uppenbara fördelar när teknologin blir ännu mer mogen och då går det att motivera utvecklingskostnaden. Så enkelt är det, ingen kommer stå och vänta vid startlinjen tills "det är redo"
Det gäller utvecklare av spel, spelmotorer och grafikkort.

Av JDM
Skrivet av Buulaa:

Ray tracing kommer fortsatt vara en gimmick tills prestandaförlust inte blir en faktor längre.

Allt nytt blir ju en gimmick med den logiken.

Tur att jensen inte har sweclockersmedlemmar som rådgivare då hade vi nog varit kvar i tetrisstadiet när det kommer till grafik.

Av JDM
Skrivet av norrby89:

Låt mig gissa, drar 400 watt och omöjlig att kyla utan undervolting eller exotisk kylning?

De som köper dessa för nästan 10k kör nog med hyffsad kylning också och det är ju bara under max belastning den suger så mycket kräm, tror de är rätt bra binnade med ( det är inte omöjligt att "KS" drar ungefär lika mycket som en "K" )

Själv rycker det allt lite i cpu-baguetten när man tänker på 6,2 ghz riktigt coolt

Av JDM

Äntligen!! zero dawn till PC var helt fantastiskt, snacka om grym känsla. Helt klart en av de bästa spelserier som skapats.

Av JDM

Linus har den här typiskt överhypade adhdtonen hela tiden, kan inte hjälpa att avfärda såna personer på ett ögonblick.

Av JDM

Är någon förvånad? Synd att deras tröstköpare håller dem vid liv, förstår inte vad som är tilltalande med dåliga produkter.

Av JDM

Lägger ett bud på 4200 kr

Av JDM

Bethesda + AMD
Två företag kända för sina buggfria produkter.

Av JDM
Skrivet av norrby89:

Windows köper man på typ kinguin för en tiondel av priset...

Bra tips, Skriv det till personen som inkluderade det i sitt bygge istället.

Av JDM
Skrivet av Tombking:

Hej har länge väntat med att uppgradera min nuvarande dator men nu räcker den inte till tillräckligt för spel som Cyberpunk 2070

Så främsta användningen kommer vara spel men har också tankar på att testa att göra 3d modeller i till exempel Blender.
Det jag funderar på just nu https://www.inet.se/datorbygge/b1405007/i7-3-4-ghz-64gb-ram
Feedback välkommen budget för bygget utan grafikkort 25k men bara om det är prisvärt

Som syns så saknas det ett Grafikkort detta för att jag redan har ett RTX 2080 Super (Nvidia's egna)
Finns det något prisvärt idag som skulle vara en värdig uppgradering ? Observer att det i så fall skulle kunna gå utanför den 25k budgeten

Datorn jag har idag:
Intel Core i5 6600K 3.5 GHz 6MB
16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz
RTX 2080 Super

Jag tycker ditt val ser väldigt bra ut

Av JDM
Skrivet av norrby89:

Med den budgeten så skulle jag säga 7950x3d alla dagar i veckan!

https://www.inet.se/datorbygge/b1405018/dator-utan-gpuhttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1405018/dator-utan-gpu

Kommer i blender och spel prestera likvärdigt som en 13900k men bara förbruka en bråkdel av energi så kylningen blir otroligt mycket enklare.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-7950x3d/25.htm...

Du glömde windows

Av JDM
Skrivet av norrby89:

Gick bara efter dom siffror jag hittade, skillnaden mellan 7950x,13900k och 7950x3d va obefintliga mer eller mindre. Och då blir 7950x/7950x3d det självklara valet i mitt tycke iom den mycket bättre energieffektiviteten vid hög last.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-7950x3d/8.html

Så ser inte varför man i sånt fall skulle välja en 13900k, finns inga direkta fördelar med den.

X3D ser ut att vara det sämsta valet av dem 3 dock

( ej prisvärd )

edit: fördelen med 13900k är en starkare singel core

Av JDM
Av JDM
Skrivet av BergEr:

Mitt resultat: 10/10.

Första 10/10 på länge!

Joooooodå

Av JDM
Av JDM
Skrivet av employed:

Vet inte om du är ironisk eller inte men men.

Finns gott om folk som postat på reddit att deras 4090 kontakter har smällt trots att de varit helt inkopplade och med andra kablar än adaptrarna som skickas med som tex CableMod.

Folk kommer troligen att skratta åt alla som fått sina kontakter förstörda till någon skadas allvarligt av det.

Det är handhavarfel, folk är helt blåsta bara. Kolla bara hur folk drar ut kontakter till vägguttag och nu tänker du dig att samma pappskallar ska koppla in en 12vhpwr.

Av JDM
Skrivet av mpat:

Nej det var nog 2 veckor...

780Ti var en mindre uppdatering av 780, i praktiken en Titan med lägre pris och hälften så mycket minne. Den var väldigt nära 290X i det mesta och förlorar sin beskärda del av testerna:

https://www.anandtech.com/show/7492/the-geforce-gtx-780-ti-re...

(första sidan med benches, det följer flera). Om du tycker att den var det bästa kortet som fanns just då så OK, det beror nog mest på vilka spel man spelade men det är en rimlig åsikt - men det är ett kort i samma klass som 290X. Detta förändrades i nästa generation - AMD fick kämpa för att hålla jämna steg med 980, och sen hade Nvidia Titan X ovanför. Pascal var ännu värre, och Turing kunde AMD bara kontra efter ett år (med RDNA 1). RDNA2 för AMD tillbaka till att det bara är ett kort högst upp som de inte kan kontra, och det är där de står igen nu.

780ti är ju i snitt 11% snabbare står det? Men det borträknat så var ju AMD faktiskt i samma liga under denna tiden men efter detta så är det som du säger bara rdna2 som drog jämnt ( i ren raster prestanda dvs )