Inlägg

Inlägg som 007onex har skrivit i forumet
Av 007onex

jag lyckas inte få tillgång till min nas som är knappt ett år gammal, av att läsa LED-indikatortabellen så tyds det att volymen har kraschat, nasen som är en synology ds216se är precis som ni nämnt igång dygnet runt men disken går i viloläge. Disken är en 3Tb wd red.
Ta ut disken och köra in i stationära? eller finns det något annat alternativ

Av 007onex

Hur gör du med din nas?

Tjenare! jag undrar hur ni gör med er nas när den inte används, timer som stänger av nasen automatiskt? stänger av disken ? har den igång dygnet runt? hur hållbart är det?

Fråga: Jag lyckas inte få tillgång till min nas som är knappt ett år gammal, av att läsa LED-indikatortabellen så tyds det att volymen har kraschat, nasen som är en synology ds216se är precis som ni nämnt igång dygnet runt men disken går i viloläge. Disken är en 3Tb wd red.
Ta ut disken och köra in i stationära? eller finns det något annat alternativ

Av 007onex
Skrivet av Tibbetobbe:

Pi#1 driver en liten lcd-skärm i hallen som visar statusen på kollektivtrafiken.

Hur har du gjort det? via webbläsare som uppdaterar automatiskt? hur ser det ut?
Jag har spenderat många timmar nu och inte hittat något och funderar på att fixa eget från scratch. Det jag tänker är som dakboard/ichrome med kalender, att göra lista, nyheter (rss liknande) och visa kollektivtrafiken osv. Alltså göra en html sida då.

Av 007onex
Skrivet av queeny:

Oj jag vet faktiskt inte, har googlat men inte hittat någon info.

pm

Av 007onex

3800 kr, upphämtning

Av 007onex

kan man köra 144hz igenom den? tar den isf

Av 007onex

Köpa bitcoin?

Tjenare! Är helt ny och tänkte att man måste börja nånstans. Jag är smått intresserad av att köpa bitcoin bara för lära mig om handla annan valuta. Så jag undrar var köper man valutan? Får man värdepapper då eller? Samt hur säljer jag det i framtiden?
Upplys mig gärna om något jag missat fråga.

Av 007onex
Skrivet av stoffe_83:

Ja det kan fungera, hade inte den möjligheten med min Huaweirouter. Så jag kan inte svara om det kommer att fungera eller inte för dig. Men det är bara att testa. Funkar absolut ingenting efter några tester så är det bara att trycka på resetknappen och börja om.

men jag hittar inte inställningen, denna router är inte så användarvänlig

Av 007onex
Skrivet av stoffe_83:

Det som saknas är stöd i routern för nat-loopback. Jag fick lösa det oerhört krångligt med egen dns-server som dirigerade om trafiken. Prova i första hand en firmwareuppdatering eller om du har möjlighet kör dd-wrt. Min router är en Huawei B593 och är en 3G router. ADSL och/eller fiber är ännu ej utbyggt här där jag bor år 2017.

läste en del ställen att jag skulle ändra min routers port från 80 till 8080, tror du det fungerar? skulle inte vilja göra det mer krångligt än vad det är. Min router är en tilgin från bahnhof tyvärr

Av 007onex

dirigeras till routern via ddns

Tjenare!
Det är så att jag har har försökt portforwarda ett tag nu men inte lyckats komma nån vart. Jag knappar in ddns i webbläsaren och det leder mig till min router och inte till min nas. När man knappar ddns utifrån nätverket så kommer man ingenstans. Vad har jag glömt att göra?

Av 007onex

2300kr +frakt/mötas upp

Av 007onex

Synology ds216se quickconnect problem

Jag har införskaffat mig en nas och har stött på problem redan. Problemet är att jag inte kan logga in på quickconnect då det kommer ett felmeddelande upp, (se bild). Jag kör ez internet(deras internet wizard) och den fungerar utan att anmärka några problem. se bild.
Någon som känner till problemet?

http://i.imgur.com/XDs53iG.png

andra bilden, det går inte få upp av oklar orsak

Av 007onex

Budar 200kr inkl frakt

Av 007onex

Säljs g502 separat?

Av 007onex

Pris på g502 om det säljs separat?

Av 007onex

Är nasen såld?

Av 007onex

Någon som kör android/tinycam på sin rpi?

Av 007onex
Skrivet av bardbard:

Om du har wifi tillgängligt så kan du lösa det med en raspberry pi(3) eller arduino. Arduino'n är billigare och mindre så den är nog lämpligare. Du behöver givetvis en mottagare också(Arduino) som är kopplat till ett relä.
Vill du inte pilla med Wifi så går det säkert att använda en vanlig sändare och mottagare vilket säkert är enklare.

Skrivet av Arghuleh:

Hur långt är det från garaget?

Ett förslag, eftersom du tycker det är kul projekt, är att göra det ännu roligare.

1. Införskaffa en Raspberry Pi med Z-Wave sändare
https://www.zwavesverige.se/kontrollenheter/z-waveme-razberry...

2. Installera Homeassistant och använd denna som server
https://home-assistant.io/

3. Införskaffa en Z-Wave dörrsensor och en Z-Wave eluttag eller lampa.
https://www.zwavesverige.se/sakerhet-sensorer/
https://www.zwavesverige.se/strombrytare/

Skulle helst inte vilja använda wifi av en del anledningar.
Det finns "wireless relay" där man har en relay och en trådlös kontroll. Trycker man på kontrollen så reagerar relayn. Jag skulle vilja koppla kontrollen med en dörrsensor. Men då måste jag öppna upp kontrollen och koppla om. Finns det inte "kontroller" som inte är färdiga utan att man kan koppla in kablar precis som relayn? Jag kanske uttrycker mig fel därav inte hittar.
Heter det relä på svenska?

Av 007onex
Skrivet av snajk:

https://www.dustinhome.se/product/5010913483/z-wave-strip-doo...

Vet inte om den är bra eller så, men tio års batteritid.

typ en sådan jag söker men jag skulle vilja fixa det hela själv som ett kul project

Av 007onex

Vet du vad jag söker? Trådlös switch/relä?

Jag har tänkt och ha en dörrsensor som känner av garagedörren om den är öppen eller stängd. Om dörren är öppen då vill jag att en lampa ska tändas i mitt rum. Jag vill inte dra några kablar då det blir för bökigt men då uppstår det problem. Jag hittar inget som kan skicka från sensorn till lampan så att lampan ska sättas på. Dörrsensor------trådlöst------switch/mottagare i mitt rum kopplad till lampa.
Jag har letat efter dörrsensor som är trådlös, dvs att det inte går nån kabel utan den skickar signal till en mottagare som ger utslag, men jag verkar inte hitta det.
Annat alternativ är väl ha en dörrsensor som går till en sändare som skickar till en mottagare i mitt rum. Dörrsensor----tråd----sändare mottagare kopplad till lampa.
Hoppas ni förstår vad jag är ute efter och kan ge lite tips. Jag vet att det finns färdiga produkter för mitt syfte men det är allt för dyrt och inte lika kul att fixa.