Inlägg

Inlägg som Prodigys har skrivit i forumet
Av Prodigys

Pioneer vsx-lx505 hemmabioreciever 13k hos flertalet återförsäljare, bland annat ljudfokus och brl, https://www.ljudfokus.se//sv/artiklar/pioneer-vsx-lx505-hemma...

Ordinarie pris 20,5k. Tidigare lägsta pris 15k.

Av Prodigys

Anläggare inom kommunal verksamhet. Gör därmed lite allt möjligt inom anläggning då vi har många olika områden. För tillfället är det främst VA men tidigare har det varit både stensättning, asfaltering, linjemålning, vägbyggnad, fjärrvärme, montering av lekutrustning, snickring, enklare betongarbeten mm.

Av Prodigys

Mobil, nycklar och plånbok är alltid med.

I matväskan som alltid är med på jobbet finns huvudvärktabletter, solkräm, djungelolja, vätskeersättning, handkräm, extra strumpor, halstabletter, laddare till telefonen.

I jobbebyxorna finns alltid en slö och en vass hantverkarkniv, en brytbladskniv, en tumstock, 13nyckel med spärr, skalstock, eltejp, 2 tuschpennor, 2 bläckpennor, krita, anteckningsblock och en tygtrasa.

I den privata bilen finns varseljacka, tjocktröja, extra skor, diverse vantar, spännband, silvertejp, brandsläckare, stor första hjälpenlåda, spolarvätska, bogserlina, tuggummi, batterdriven ficklampa, varningspuckar, bältesskärare, nödhammare för glasrutor, multiverktyg, laddare till telefonen, wunderbaums, mössa.

Av Prodigys
Skrivet av heffaklumpmamma:

Fråga om centern: Är det en Dynavoice C5 och är den i så fall lutad eller rak?

Funderar på att ha två på väggen som frontar men vill inte att det ser skevt ut.

Det är en C5 xl. Högtalaren i sig är rak men jag har den lutad uppåt en aning för att kompensera för min låga tv-bänk.

Av Prodigys
Skrivet av KungFredda:

Trevligt! Jag har haft span på denna ett tag, men försöker vänta på vanliga DS1821 (utan plus) som jag hoppas/antar kommer ha antingen SFP+ eller 10gbit.
Sitter diskarna upphängda i nån sorts gummituttar eller sitter de skruvade rakt i släden som i sin tur sitter direkt mot chassit?

Verktygslös montering med gummituttar. Vill man ha 10gbit så kan man slänga i ett pci-e kort, men då måste man köpa ett sånt också.

Av Prodigys
Skrivet av Solaris:

Inte så farligt, vad för modell på Synology:n och vad kör du för diskar?

DS1821+, chansade på toshibas N300, såg att deras 8TB har haft lite problem så kommer övervaka dom noga i början.

Av Prodigys
Skrivet av Solaris:

All denna porr.. Vad fick du ge för kalaset?

12k för nasen och 10k för 4st tillhörande 10TB diskar.

Av Prodigys
Av Prodigys

Blev en Synology DS1821+ med 4st 10TB Toshiba N300 efter mycket funderande. Har fått hem allt och startat upp men har stött på ett mindre problem. Min gamla nas har varit delad i nätverket som en dator, ser ut såhär

Någon som har koll på hur man får den nya till att fungera på samma vis? Hittade nån guide där man la till den som en disk i "Den här datorn" men vill gärna att det ska fungera precis som den gamla gör. Det var nästan 5 år sen jag gjorde det sist så har glömt av det.

Edit: hittade det, fanns under kontrollpanel-filtjänster-avancerat och sen scrolla längst ner till ws-discovery. Inte riktigt lika logiskt som på min qnap, där fanns en egen flik under nätverk som hette win/mac/nfs där det är första rutan på fliken.

Av Prodigys
Skrivet av lAvliden:

Föreslår att du kollar på RAID-6 istället för gamla RAID-5.

Vad finns det för fördelar gentemot raid 5? Förutom det uppenbara att 2 diskar kan krascha istället för en.

Av Prodigys

Bygga vidare på befintlig NAS-lösning

Stor inför ett vägskäl när det gäller mitt film- och seriebibliotek. Utrymmet på min NAS är i princip slut och behöver komma fram till vilken lösning jag ska köra vidare på. Har i dagsläget en qnap med 4 hdd-platser som är populerade med 4st 8TB ironwolfdiskar och har mindre än 3TB ledigt.

Biblioteket är ständigt växande och det fort, 99% av det som hamnar där är i blu-raykvalite med högupplöst ljud. Använder inga speciella funktioner utan delar ut den som en mapp på nätverket och sköter all uppspelning lokalt på datorn.
Har för tillfället det som en JBOD men funderar på om man ska köra någon form av raid, och då specifikt raid 5 för redundans. Ren backup är inget jag kommer syssla med då det inte är viktiga grejor utan allt innehåll är lättåtkomligt men tar tid.

Har kommit fram till att det finns två vettiga alternativ för min del, vill inte bygga egen nas utan köpa en färdig låda då jag vill ha något som "bara funkar".

Alternativ 1 är att köpa en låda med många platser likt denna, då går det även i framtiden att bygga på med synologys expansionsenhet som rymmer 5 diskar. Detta känns som det mest framtidssäkra alternativet då man kan koppla på 2st expansionsenheter vilket innebär 18st diskar när det blir fullt, under förutsättningen att det inte byts gränssnitt innan man hunnit dit.
Detta känns också bäst om man ska köra raid 5 då man får möjlighet till mycket utrymme med minimal "döyta" för den redundanta disken.

Alternativ 2 är en initialt lägre kostnad men inte lika framtidssäker, en enhet med 4 platser. Billigare men samtidigt skjuter jag problemet framför mig. Har dock tagit mig 4 år att fylla dom jag har nu och det finns ju högre kapaciteter på hårddiskar till vettiga priser nu. Kör jag på detta finns risken att jag ganska snart får skaffa mig en enhet till och vid raid så blir det mycket döyta samt att det blir dyrare i längden med flera enheter och fragmenterat bibliotek.
Om jag väljer detta tror jag nästan att jag fortsätter med JBOD trots risken för diskfel.

Snål som man är så blir valet svårt då man får välja på dyrt nu och billigare sen och billigare nu men dyrare sen.
Hur hade ni gjort? Har jag missat något jättebra alternativ?

Ett litet sidoalternativ som jag inte känner är aktuellt är att jag slutar vara en hoarder av film och serier.

Dold text
Av Prodigys
Skrivet av Exxovion:

M-85 säljs väl inte längre? Det är M-105 som ersatte dem?

Eller menade du M-65?

M-85 fanns fortfarande att köpa när jag skaffade dom. Kan ha varit utförsäljningsrea för jag beställde ett par m-85 för 3490kr men fick ett par m-105 levererade. Kollade med butiken och dom tyckte att det va för mycket jobb att byta ut så fick behålla dom för det priset.

Av Prodigys

Skulle egentligen varit ett par Dynavoice Challenger M-85 men butiken skickade ett par M-105 istället av någon anledning. Priset blev detsamma så jag klagar inte. Finns ett par gamla proson centerhögtalare som satelliter också men bordet är lite för stökigt för att ha med på bild.

https://i.imgur.com/gpfOwlQ.jpg

Av Prodigys

Någon som vet om man kan få tag på ett tgb med cherry mx greens eller motsvarande från annan tillverkare i fullstort format med iso-layout och bakgrundsbelysning? wasdkeyboards verkade inte vilja skicka till sverige. Budgeten är ganska flexibel men smärtgränsen går nog runt 2,5k om det är ett riktigt kvalitetsbygge.

Av Prodigys
Skrivet av sCaz:

Kan man höra båda källor samtidigt på XPI? Tex. en blåtand till en Ipad för radiokontakt och en blåtand till telefonen för musik och telefonsamtal? Eller måste man byta/det byts emellan?

Det är en källa åt gången som gäller men om du lyssnar på musik eller radio från paddan och det ringer i telefonen så hör du det i headsetet och musiken pausas.

Av Prodigys

Har ett par KRK rokit rp 8 som jag är väldigt nöjd med, tack vare att det är 8-tummare behöver man inte ha någon baslåda om man inte är basknarkare.

Av Prodigys

Otålig som min bror är (och lite tidspress inför kalvning) så beslutade vi att ge upp med TP-Links prylar och försöka satsa på något annat. Sagt och gjort så fick jag börja leta efter info om andra märken på radiolänkar är TP-Link och hittade i princip bara ubiquiti. Lyckades också hitta en butik som sålde färdigkonfigurerade paket utan märkvärt högre pris. Beställde i måndags, fick paketet igår(fredag).

Idag kopplade vi in det efter ett byte av router till en Asus för att lösa ett orelaterat problem med tidigare TP-linkroutern. I med sladdarna och vips, internet ute i stallet. Problemen lösta.

Av Prodigys
Skrivet av jocke92:

Det känns som att det är fel på minst en av dem. Det står tex "RX rate 6.0 Mbps" medan det står "TX rate 300 Mbps".

Skickades från m.sweclockers.com

Känns som att det borde vara klienten. När jag kopplat in den så har lamporna på enheten varit väldigt oregelbundna och skiftat mellan att vara som dom ska och vara släckta ungefär 3 gånger per minut. Lamporna på AP:n lyser och blinkar som dom ska.

Efter mitt förra inlägg tog vi in dom igen, då tog det 20 minuter sen funkade dom igen. Kopplade ur och gick ut och monterade dom. Då fungerade det där också. Sen kopplade jag ur sladden från datorn och satte in i en router som är konfigurerad som AP. Efter det funkade det inte.

Av Prodigys

En uppdatering till, fick det till att funka när dom låg mittemot varandra på golvet, fick internet och allt. Tog med dom ut och höll dom ungefär mot varandra på ungefärlig plats och fick internet.
Satte dom sen på sina fasta platser som är på samma höjd och med ungefärlig horisontell riktning, funkade inte.
Tog in dom och la på golvet mittemot varandra, funkar fortfarande inte. Nu hittar inte klienten AP:n igen.

Av Prodigys
Skrivet av jocke92:

Ta och kör igång dem på bordet inne från början och koppla en dator med kabel för att testa att trafiken går över dem.

80-meter fri sikt ska inte vara några problem. Har inte erfarenhet av TP-links länkar men har kört med ubiquitys länkar.

Du ska konfigurera den som ska vara i AP-läge först och sedan brukar man kunna söka upp den från den som ska vara klient. Annars känns det som om det är något fel på dina

Nu ligger dom på golvet knappt 20cm från varandra men det går fortfarande inte att hitta AP:ns SSID när man söker från klienten.

Edit: och såklart, ett par sekunder efter jag skrivit det så hittade dem varandra. Så nu är dom parade. Såhär ser det ut nu i klienten

https://i.imgur.com/gFJvuwP_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidel...