Inlägg

Inlägg som Sjukihuvet har skrivit i forumet
Av Sjukihuvet
Skrivet av sweetslacker:

Japp det var den värsta skiten någonsin. All beläggning började lossna efter 6 månader och hamnade i maten trots plastredskap. Jag fick pengarna tillbaka och köpte en kolstålpanna jag hittade på Erikshjälpen för 99:-. Bästa köpet någonsin!

Låter som du fått något måndagsexemplar, har haft mina nu i ca 1 år utan några problem

Av Sjukihuvet
Skrivet av persson_orka:

Har 2 separata kablar till GPU, har kört något memtest och det visar inget fel och dom sitter i dualchannel som dom ska. Bios är uppdaterat till senaste versionen.

I vilken logg och vart hittar du den? Här kraschar det bara utan någon felmeddelande(om det inte ligger i någon logg som jag inte hittar) Tycker att hela datorn borde krascha och inte bara programmet/spelet om det är hårdvarufel.

Nja ett defekt grafikkort t ex gör inte så att hela datorn kraschar utan windows kan tvinga applikationer att stänga om t ex windows tycker att drivrutinen har slutat fungera m.m. Precis detta hände mig.

Kika i Windows event viewer efter en krasch och se om något av intresse dyker upp där.

Av Sjukihuvet
Skrivet av Wescan:

Skitsnack! Rent skitsnack! Du har ju bevisat för för dig själv att du klarar dig utan snus? Precis. Så sluta med bortförklaringarna, ryck upp dig och fortsätt på samma bana framåt!

/ En stark jävel som firar 2 år och 1 månad som snusfri.

Tack för peppen, jag kämpar på!

Av Sjukihuvet

Håller på att trilla tillbaka...

Slutade snusa i augusti förra året. Blev med hus i oktober och kunde distrahera mig med att spackla, slipa och måla hela huset i princip. Sen blev jag pappa i november som också var en bra distraktion, allt fokus blev på dottern och inga tankar på snusen. Men de senaste veckorna har varit tuffa nu när vi börjar komma tillbaka i "normala" rutiner igen. Sömnbristen tillsammans med stressen att jag nu även ska byta jobb har gjort att jag drömt om att få snusa igen dom senaste nätterna...

Av Sjukihuvet

Blåskärm på Windows 10

Får frekvent blåskärm på min Windows 10 laptop

Såhär säger event viewer:

The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x000001d8 (0x0000000000000003, 0x0000000000000003, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000). A dump was saved in: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP. Report Id: b79d5375-7015-42aa-8ca8-8b42c724dadd.

Tyvärr ger mig inte google mycket resultat likadant med Microsofts forum. Någon som sprungit in i detta?

Av Sjukihuvet
Skrivet av swenorth1:

Så strålningen blir inte farligare från skärmen utan jordad kontakt!?

Hur vill du att vi ska tolka detta?

Av Sjukihuvet
Skrivet av Blazin87:

Antagligen för att han ville försöka utnyttja systemet och försöka få ett nytt headset

Du verkar riktigt dum, det spelar väl ingen roll vad han hade för syfte? Logitech skrev ju till honom att det var OK att lämna in hörlurarna för att byta de slitna öronkuddarna och att det gick på garantin.

Edit: Felaktigt quote

Av Sjukihuvet
Skrivet av MacPain:

När ska detta ha fixats? Jag trodde också att det gjorde det förut. Men för några dagar sedan när jag spelade, en låång runda och spelet kraschade. Så hade jag efteråt fortfarande 0 kills på några nya vapen som jag började använda den där matchen. Kan det ha kommit in senare?

Har ingen bra tidsram tyvärr. Sen har jag nästan suttit på en och samma server sedan spelets släpptes för det krashade mindre där än andra servrar. Så eventuellt är det kanske en server inställning? Jag har i alla fall behållt min progress, t e x någon gång har det krashat det när det är 10 tickets kvar. Men då kan jag gå in på battlelogen och se battlereporten och även se progressen från kartan.

Edit:Stavfel

Av Sjukihuvet
Skrivet av MacPain:

När man sitter på en 64p server. Med 5000tickets och 60min gräns.
Man har spelat 50min och har en massa härlig score som kommer ge flera lvlar. Hunnit unlockat flera grejer under rundan och livet leker.

BOOM, BF4 HAS STOPPED WORKING! YOU JUST WASTED AN HOUR OF GAMEPLAY! PLEASE GIVE US MORE MONEY!

Nej, krashar spelet så sparas din progress. Det är fixat.

Edit: Kan bekräfta detta då jag själv har problem med krashar, har ändå lyckats bli max level! Det är mest på Shanghai / Paracel Storm jag har haft problem.

Av Sjukihuvet
Skrivet av taailyn.:

Nej, det är inget krav på ECC minnen.

För tillfället har jag två stycken HP 4GB PC3-10600E-9 ECC i min egen, vilket fungerar bra. Har också provat med "vanliga" minnen som jag tog från min speldator, Corsair 2x4GB PC3-12800 Icke-ECC vilket också fungerade. Däremot blev de begränsade att köras i 1333mhz istället för 1600mhz som de är tänkta för. Väljer man vanliga minnen så tappar man också förstås fördelarna med ECC minne, fast med tanke på att 8GB vanliga minnen kostar lika mycket som 4GB ECC minnen så kan man alltid överväga det.

Finns en egen wiki där folk uppdaterar med vad de har provat i sina HP Microservers, här är sidan just för minnen http://n40l.wikia.com/wiki/Memory där vissa också nämner att de har lyckas köra 16GB ram, dvs 2x 8GB.

Där ser man! Tack för infon

Av Sjukihuvet
Skrivet av anonymsomfan:

Här finns en hel tråd om denna maskinen:
http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1241106-hp-n54l/

Jag har G-skill ddr3 minnen i min, finns länkar i tråden till minnen som fungerar, samt länkar till andra forum som har mkt information ang. denna maskinen. Så där finns förmodligen allt ni behöver veta. Jag kör Win2012 Essentials på min med 3x3tb diskar i en storagepool för närvarande, OS ligger på en 160gb SSD.
Man kan göra mycket roligt med den maskinen, om man har kunskap och tid.

Med vänlig hälsning
A

Tack, ska kolla igenom den tråden. Tyvärr är tiden lite bristande just nu, heltidsjobb och sedan träning och ta hand om hund så blir det tyvärr inte mycket över.

Så jag kommer nog börja som ovan sa med min egna dator, och om man får lite mer tid över framöver så kommer jag nog köpa en burk.

Av Sjukihuvet
Skrivet av heffaklumpmamma:

Är också lite sugen på HP:n. Jag undrar bara lite om vilken sorts ram det är. Kan man använda vanliga ram-stickor från sin stationära? Är 2TB-diskar verkligen max?

Är nyfiken på RAM-en också, misstänker dock att det krävs DIMM DDR3 ECC (UDIMM). Om man kollar på Dustin så alla rekommenderade minnen för HP:en så är det specifikationen på dom.

Av Sjukihuvet
Skrivet av Kriddezor:

Installera VWmare, ESXi och kör virtuella maskiner så kan du testa olika operativsystem.

Finns även billiga några servrar ute och är ett exempel.
http://www.dustinhome.se/product/5010665124/hp-proliant-n54l-...

Det ser ut som det blir detta för tillfället, såg du inlägget ovan jag gjorde om just denna servern? Kolla gärna annars, hade varit bra och få lite synpunkter.

Av Sjukihuvet
Skrivet av Gyhlen:

Hijackar tråden lite

Hade detta varit en server för att köra en CS:GO server på tex?

Haha! Det gör du rätt i!

Av Sjukihuvet
Skrivet av Swedish Chef:

Har en väldigt billig server liggandes om du bara vill leka lite med den.

Hejsan, tyvärr kommer jag inte köpa något begagnat, har alldeles för dålig koll på server hårdvara för det.

Av Sjukihuvet
Skrivet av taailyn.:

Här har du en ganska populär och billig server som håller sig inom din budget. Går uppgradera med lite mer RAM och någon extra hårddisk ifall den känns för liten. http://www.dustinhome.se/product/5010665124/hp-proliant-n54l-...

Detta verkar intressant, någon annan som har en åsikt? Kan det vara bra att starta med?

Såg att den var begränsat till 8GB RAM men det kanske inte är jättefarligt? I slutändan kommer jag nog inte köra flera stycken
virtualiserade servrar utan kommer nog max köra 2-3 st under labbandet och sen nöja mig med 1...Men man vet ju aldrig...Vad säger ni?

Av Sjukihuvet

Tips för en nybörjare!

Hejsan allihopa.

Jag letar efter lite tips för en nybörjare som vill komma igång och sätta upp en egen server (fil/spel/film(?)), och pröva lite olika OS se hur det skiljer sig och vad fördelarna är med de olika os:en o s v... Själva syftet är inte lagring / sätta upp spelserver, utan det är för att labba och se vad som är möjligt och lära mig så mycket som möjligt...I framtiden kommer jag antagligen använda det som en filserver, men som det ser ut just nu så är det för att pilla så mycket som det bara går och så får vi se vad det leder till.

Så guider är väldigt välkomna, tips på OS som är bra att börja med. Saker som man bör tänka på innan man sätter upp en server och om det är några misstag som ni gjorde när ni satte upp eran första server som kan vara bra att undvika.

Är tråden nedan något bra att börja med?

http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1134186-guide-ege...

Hårdvara:

Som det ser ut just nu så har jag ingen hårdvara, har min vanliga speldator men den vill jag helst inte röra utan vill gärna separera labb och nöje! Så alla tips och rekommendationer hade varit väldigt uppskattat, som sagt är jag ny i gamet och vill gärna inte lägga ut allt för mycket innan jag ser hur intresset utvecklar sig. För att få en uppskattning så kan jag säga att jag är beredd att lägga ut från 1-3k.

Som sagt jag är ny på detta så jag hoppas jag inte har formulerat mig allt för korkat och ni förstår vad jag vill få ut av texten. Ni är väldigt välkomna att rätta mig om något ser allt för dumt ut.

/ Sjuki.....

Av Sjukihuvet

Köpråd surfplatta

Hejsan alla.

Har blivit lite intresserad av att köpa en platta, men har väldigt dålig koll på vad som är bra och dåligt i plattvärlden.

Det jag tänkte använda plattan till är slösurf / tv-serie tittande innan läggdags på vardagar.

Vill inte ha något avancerat, ska bara vara användarvänligt, bra och smidigt. Misstänker att det är en 10" skärm jag vill ha eftersom 7" är lite förlitet att kolla på om man ska se på tv-serier.

Några tips innan man åker och prov klämmer lite i någon elektronik affär?

// Anton

Av Sjukihuvet
Skrivet av Metzo:

Har runt 2MB up speed och 7 MB down speed, men om mitt internet laggade borde inte ljudet också lagga på streamen? Min FPS på streamen är ju helt hackig medans man hör musiken helt klart utan störningar

Kolla denna guiden:
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=2205...

Han rekommenderar I2500K, så om du har klockat upp din processor så känns det som det borde gå bra. Ska inte säga för mycket, eftersom jag inte vet så mycket om streaming. Men hans guidé i länken ovan verkar täcka det mesta.

Av Sjukihuvet
Skrivet av Metzo:

Aight, ska göra det senare använder Xsplit just nu dock

Redigerat: http://www.twitch.tv/mercinario/b/345540719 här är ett smakprov hur det ser ut just nu, det är ganska laggigt när jag kommer till stora fighter? tror du inte det kan bero på processorn istället?

Har du bra lina? Det påverkar ju streamingen mer än vad hårdvaran gör.