Inlägg

Inlägg som Bosendorfer har skrivit i forumet
Av Bosendorfer

Självklart behövs det idag inget piano för att generera pianoljud och skapa musik. Men om du verkligen vill lära dig spela piano så tycker jag absolut du ska skaffa ett fullstort piano. Vidare, i musikskapandet för att få inspiration så är det väldigt bra med ett piano att testa nya melodier på och testa sig fram. Det är bara så mycket enklare med ett fullstort klaviatur framför sig.

Både digitalpianon och stagepianon har allt som oftast midi inbyggt samt viktade tangenter för att imitera pianokänslan så mycket som möjligt. Jag gillar både Yamahas och Rolands klaviaturer. Åk till din musikaffär och testa några stycken. Som vanligt när man börjar, köp varken det billgaste eller det dyraste. Det finns mycket begagnat som är prisvärt på blocket.

Av Bosendorfer

https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Det var visst lödvarianten. Sök på 3,5 mm-kontakt skruvanslutning så hittar du kanske. Annars är det ebay som gäller kanske.

Av Bosendorfer
Skrivet av mr_sQuinty:

Att dra en kabel mellan olika hus har tagits upp tidigare i forumet , lång historia kort , potentialskillnad mellan husens elnät kan ställa till det , inte att det inte funkar utan typ kortslutning/brand.

Jag har inte läst de trådar du refererar till, men så vitt jag vet är det standard i all ethernetutrustning med isolationstransformatorer på kommunikationssidan som förhindrar alla såna här problem.

Av Bosendorfer
Skrivet av holmberg:

Hm. Lirade ett spel där man flög flygplan från ett hangarfartyg och fightades mot japaner. Lite oklara minnesbilder. Tror det var palmer med i bilden också 😀 Vad heter spelet? 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Låter som Wings of Fury. Det var galet svårt minns jag, speciellt att landa!

Av Bosendorfer

Webläsaremulatorn var inget vidare tycker jag. Det är lätt värt de 5 minuter det tar att ladda ner och installera en riktig emulator. Kul grej annars.

Skrivet av ZAIZAI:

Vet dock inte hur knepigt det är att få hem kickstarter-filer nu för tiden...

Jag laddade hem kickroms för bara nån vecka sedan, det var inga problem att hitta på nätet.

Av Bosendorfer

Hittade lite fräna modeller på ebay.

Denna har display, bra att veta när det är dags att ladda.
http://www.ebay.com/itm/2-in1-12V-Dual-USB-Charger-Socket-Vol...

Denna kan man montera på ett styre om man vill:
http://www.ebay.com/itm/12V-24V-Dual-USB-Motorcycle-ATV-GPS-V...

Av Bosendorfer

Det låter lite overkill att blanda in formler och elteori i detta fallet.
Har du tillgång till ett bilbatteri (12V) och bara vill ladda din telefon? Hur hade du gjort om du hade suttit i bilen? Jag hade iaf bara köpt en cig-laddare på tradera för ca 30 kr. I den finns en 12V-5V Buck och du kan ladda telefonen precis som vanligt med en usb-kabel. Däremot måste du skruva upp den och koppla den med kablar till ditt bilbatteri.

Om du inte vill meka eller tänka så mycket själv så har Biltema har en sån här lyxig mojäng, något dyr kanske, men den kommer göra jobbet galant:
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/12-Vol...
Finns säkert billigare nån annanstans också.

Av Bosendorfer

Bör vara IEEE 802.3ad du ska filtera på på prisjakt för att få upp switchar som stödjer LACP (Link Aggregation Control Protocol).

Du kan ha kvar din nuvarande router, om du köper en switch som stödjer LACP.

Av Bosendorfer

Never10

Skulle bara vilja dela med mig av det lilla programmet Never10.

Det är ett program för att få lite mer kontroll över uppgraderingen till Windows 10.
Det finns två lägen. Disable och Enable Windows 10 upgrade. Programmet kan även radera installationsfilerna till Windows 10 om de har laddats ner i bakgrunden. Enkelt och trevligt.

https://www.grc.com/never10/n10-ll.png

https://www.grc.com/never10/n10-lr.png

Det är 83 kb stort och har gjorts av Steve Gibson som har skrivit många små fina program genom tiderna.

Värt att veta om programmets funktion:
"Never10 does NOT prevent the installation of Windows updates, including the infamous Get Windows 10 (GWX) update KB3035583. Never10 simply employs Microsoft's documented and sanctioned configuration settings to instruct it NOT to change the installed version of Windows."

Programmet är portabelt och kan raderas efter användning.

https://www.grc.com/never10.htm

Av Bosendorfer

Jag hade samma problem med vibrationer. Jag upptäckte att helt vanligt liggunderlag av modell skum fungerar riktigt bra för monitorer placerade på hylla/arbetsyta. Lika bra som dyrare alternativ. Jag har kört med detta till mina Yamaha HS50M och HS80M i många år nu. Bara att skära ut raka snitt med mattkniv, och det ser till och med helt ok ut. Det ser ju likadant ut som annat skummaterial som marknadsförs som högtalarunderlag.

Till exempel:
http://www.biltema.se/sv/Fritid/Friluftsliv-och-camping/Bo-oc...

Av Bosendorfer

The Rock (Hans Zimmer) biljaktscenen är riktigt maffig.

Av Bosendorfer

Har du inte möjlighet att prova något mer med multimeter så är det nog bara att lämna in moderkortet då och hoppas på det bästa.

Fläkten som är kopplad till CHA_FAN2 skulle jag slängt bland elektronikskrot på återvinningscentralen.

Av Bosendorfer
Skrivet av SuperB_88:

kan datorn låta bli att starta då hårddisken inte är tömd och det finns andra drivrutiner för gammalt moderkort installerat?
Skickades från m.sweclockers.com

Det som kan hända är att ditt operativsystem blir förvirrat och kanske inte startar eller genererar en massa felmeddelanden. Moderkortet ska inte brinna upp iaf! Det som hände har inte med dina drivrutiner eller att din diskar inte var tomma, att göra.

Däremot är det konstigt att datorn startade efter att du tog bort sata-diskarna. Har du startat datorn efter att det brann? Minns du om chassifläkten nånsin har snurrat med ditt nya moderkort?

Av Bosendorfer

Om du vill så kan du fortsätta att felsöka (om du inte ska RMA:a).

Om du har en multimeter hemma så kan du testa om PA102F06 är kortsluten eller inte. Är den inte kortslutan så kan du nog testa att sätta igång datorn igen, utan din fläkt inkopplad såklart. Kanske din fläkt som var trasig?

Jag skulle också, innan jag startat datorn, pipit upp ledningsbanorna mellan den trasiga PA102F06 och CHA_FAN2 för att ta reda på om den trasiga kretsen verkligen har med den chassifläkten att göra.

Av Bosendorfer
Skrivet av SuperB_88:

Ser nu att när jag tagit bort alla satagrejer så har jag glömt en fläkt därifrån. Så troligtvis det som kan ha gått åt skogen?

Hur menar du med glömt?

Av Bosendorfer
Skrivet av SuperB_88:

Den får duga då

Är det en PA102F06? Den ser ju ut att ha fått på nosen faktiskt. Det är en linjärregulator och de verkar som att de normalt används för att styra fläktar. Som du kan se så sitter det en sån vid varje fläktheader, men jag kan inte se någon fläktheader vid kretsen du skickade. Möjlightvis används den till CHA-FAN2, eftersom jag inte kan se någon PA102F06 bredvid den. Jag bara gissar lite här.

Vilka fläktheaders använde du, och vilka headers använde du inte?

Jag använde denna bilden för att jämföra med. Är det samma kort som du har?

Av Bosendorfer
Skrivet av SuperB_88:

Då startar den, men smäller till och det kommer en liten låga i en krets på moderkortet under minnet.

Kan du ta en bild med bra skärpa på stället där detta händer? Gärna också markera exakt vilka pinnar på kretsen om det är möjligt.

Av Bosendorfer

Tpfan ger dig bra kontroll över fläkten för thinkpads.

Av Bosendorfer

Tjusigt! Mycket fint moderkort det där Så jäkla lyxigt med 2xSSD för cache! Hoppas på fler bilder snart!

Av Bosendorfer

Apple lovar bara funktion mellan 0 och 35 grader.

Operating ambient temperature:
32° to 95° F (0° to 35° C)

Nonoperating temperature:
-4° to 113° F (-20° to 45° C)

http://www.apple.com/iphone-6/specs/