Inlägg

Inlägg som zappo00 har skrivit i forumet
Av zappo00

Kontroll av Enhetssäkerhet gjord !

Hej
Nu fick jag några minuter på mig och satte mig ner för att kontrollera "Enhetssäkerheten". Uppenbarligen har jag ingen ? Svaret när jag gick in på den "fliken" var att ""Standarmaskinvarusäkerhet stöds inte"". Man hänvisar till ""Standard hardware security not supported
This means that your device does not meet at least one of the requirements of standard hardware security"" på Microsofts hemsida. Däremot verkar jag ha ""Säker start"".

Därmed uppfattar jag att kärnisoleringen inte borde vara PÅ, och störa. Har jag fel ? Kan det vara så att kärnisoleringen är "låst" ? Behöver jag detta överhuvudtaget (maskinen har inte haft några problem sedan jag köpte den och den är nästan alltid på) ?

Finns annat (brandväg m.m.) som skulle kunna spärra en videofunktion ?

Troligen virusfri, än så länge /Christer

Av zappo00

Tack för råden !

Hej
Stort tack för råden. Tyvärr sitter jag mitt i Corona-krisen då jag jobbar på sjukhus. Därmed har jag bara hunnit läsa era inlägg, inte testat.

Skall med glädje kasta mig på detta när tillfälle ges. Verkar som om Sthlm nu saktar in på antal nya fall men det får tas med en stor nypa salt. Vårt "okonventionella" sätt att hantera pandemin i förhållande till omvärlden bör nog hänföras till allmänt upplysta/lyhörda medborgare, mindre hängande på uteserveringar osv än att vi är mer motståndskraftiga.

Hoppas ni mår bra och tänk på avstånd, kontakt och tvätta händerna noga.

Mvh/Zappo

Av zappo00

VHS till Digital -problem Win10 ?

Hej
Sedan "några år" har jag försökt föra över mina gamla VHS till digitalt format (har för många timmar jag vill kolla för att låta en firma göra det, för dyrt) . Förra datorn, med XP, funkade bra. Jag körde med Königs videograbber. Tyvärr haltade dator och diskar så svårt att jag fick avbryta.
Med ny dator (allt via komp.se monterat , bra kräm och god diskkapacitet) med W10 gick det inte alls. Königs videograbber byttes till Jula videograbber. Funkade lika dåligt.
All hårdvara, för sig, fungerar (videograbber identifieras fungerande i Win10 t.ex) men jag får ingen bild eller ljud från avspelningen alls.

Jag har kommit så långt att frågan verkar ligga på om W10 har någon systeminställning som måste göras, som jag inte har fattat, eller att USB kopplingarna inte "släpper" igenom bild/ljud.

Finns det någon som drabbats av denna problembild vid avspelning med videograbbers, ffa till Win 10 och som kan ge mig tips på felsökning ?

Tacksam för hjälp

Zappo 00

Av zappo00

Tackar !
Nu börjar det likna något. De bif. YouTube-klipp ovan har jag sett och till vissa kommentarer ovan så hänvisar jag till "ryssen" vad gäller att det går att öppna en disk orent och även lyckas.
Har ni mer info om verktyg (head repl. tools) så vore jag tacksam. Vad jag förstår är det gjutna, enkla plast bitar som separerar huvudena och kan man , som i ett av klippen på youtube, göra dessa själv av lite stanioltäckt papper så borde det finnas billiga, gjutna dito (typ Biltema) att köpa för den nyfikne nörden också. 500 euro för ett sett från HDD Surgery är helt sjukt för hemmapulare. Från annan lev. finns plast men inga priser ?

Återigen tack och fyll gärna på med tips.

Av zappo00

Mkt intressanta svar. Jag tackar ödmjukast. Dock är en del lite skarpa i tonen och därtill nedsättande.

Jag skrev att jag är beredd att förlora data bara för att själv försöka. Givetvis förstår jag att det är en stor skillnad på grundkunskap och många års erfarenhet/rätt utrustning men återigen - kolla in klippen på YouTube !!! Är dessa helt sjukt fel eller drar man folk vid näsan för skoj skull ?

Jag kommer att försöka....och vill ha alla input jag kan få...så länge dom är produktiva

Av zappo00

Hur menar du ? Vad jag sett på nätet, och läst, så verkar det inte så svårt !

Av zappo00

Laga läshuvud på hårddisk själv !

Jag har två hårddiskar som "kraschat". En Caviar Green 1,5Tb och en Seagate Barracuda 3Tb (dom är för gamla för att kunna köpas i nytt skick och användas som reservdelar). Jag har tillräckligt med data på båda hårddiskarna för att vilja försöka rädda dom men vill inte skicka in dom till ett dataräddningsföretag (för dyrt).

Jag undrar om det är någon som vet hur man får tag på NYA RESERVDELAR till dessa diskar? Måste jag försöka finna motsvarande modell

Jag är ganska säker på att jag fixar att byta det som behöver bytas för att kunna föra över data till en räddningsdisk. Därmed tar jag också risken att förstöra (inget cleanroom m.m.) data i processen.

Behövs också "head replacement tool" , vilket är i form av "plastbitar" som separerar läshuvudet. Dessa har jag sett finns att köpa i USA men till löjligt dyra pengar. Om någon vet något enklare, billigare och kanske närmare alternativ vore jag tacksam.

Tidigare trådar om detta ämne är för gamla och ny info borde finnas (som på YouTube där allt beskrivs snyggt numera).

Tacksam för input. /Zappo00

Av zappo00

Kraschad hårddisk (WD Caviar Green 1,5T)- vad göra ?

HJÄLP::::::
Köpte en WD Caviar Green 1,5Tb för några år sedan. Förstår nu att det är skit då den inte orkar "snurra igång" så många gånger innan den helt lägger av. Således sitter jag nu med bl.a. familjens fotoalbum på en disk som inte är kontaktbar.
1. Disken tar emot ström och snurrar.
2. Datorn känner inte av att den är där. (varken i BIOS eller annanstans).

Trodde det var fel på SATA kabeln eller moderkortet men jag gick till en butik där man kopplade upp den och det gick inte att aktivera den där heller.

Har läst lite om problemet och förstår att man kan "skaka" den och kanske få loss läsarmen - prövat, gick inte. "Frysa" i frysen och sedan testa om den går igång - skall prövas.

Har någon något annat förslag ??
Linux - koppling ????
Öppna och manuellt styra över armen mot läsytan ???
Det är kört..!!!

Tacksam för alla inslag av ideér.