Inlägg

Inlägg som Scerio har skrivit i forumet
Av Scerio

Wow fantastiskt vackert! Verkligen något nytt och "eget" på chassimarknaden

Av Scerio

Som ni sett från tidgare inlägg fick vi en ny.
Nu är datorn moterad och jag är ännu mer övertygad om att den kom med böjda pins. Var stor skillnad vid installation idag då den enkelt gled ned i socket direkt.
I övrigt är vi mycket nöjda met Inets support och datorn nu när den rullar.
Vill tacka för alla svar och support som kommit de senaste dagarna!

https://i.gyazo.com/5bf194930ee33cc747ec521dfb33d424.jpg

Av Scerio

Precis pratat med inet. Fått skicka in bilder till deras service avdelning så ska de bedöma om de tar tillbaka processorn. Bifogar lite bilder på hur det ser ut.

foton

Av Scerio
Skrivet av StuntmanMike:

Vad lägligt att Linus tech tips la upp en video igår om hur du fixar trasiga pins! Så bara ge dig på ett försök att böja tillbaka den och misslyckas du så kan du titta på klippet.
Dock så skulle jag hört av mig till kundtjänst så fort det uppdagades.

Hoppas det löser sig för dig!

Skickades från m.sweclockers.com

Deras support stängde 19 och detta hände kl 19:50 så gick ej.
Lägligt att LTT la upp video om detta, får spana in det. Tack!

Av Scerio
Skrivet av trebrecks:

Jag använde mig av ett kreditkort när jag lyckades att böja alla pins på en FX 8350. Den gick utmärkt sen iaf. Tog ett tag o göra😅

Skrivet av Pelle:

Jag hade samma upplevelse med en likadan processor från inet då jag byggde ihop hans dator för någon vecka sen, det var 3-4 böjda pins.
Jag böjde bara tillbaka dom med en exacto knife

Mhm alright. Uppskattar alla tips, tack! Gäller väl att hålla sig lugn och inte komma åt någon annan pins eller böja dem för mycket.

Av Scerio
Skrivet av SectionX2:

Nå vad sa inet?

Skickades från m.sweclockers.com

Inet support stänger 19:00 och detta hände cirka 19:50. Får ringa imorgon kl 11

Av Scerio
Skrivet av Allexz:

Jag har i ett liknande extremfall tagit kontakt med butiken och först blivit nekad, jag har då bett dem kontrollera om just den enhet jag fått ut varit ett exemplar som har skickats via postorder till någon annan kund för att sedan ha returnerats.

Deras svar var att ja, det har den. Då frågade jag om de packat upp och noggrannt kollat så att den inte på något vis varit skadad innan de skickat den till mig? Det hade de inte och jag fick ett nytt exemplar!

Det där låter som ett drömscenario man får hoppas på

Av Scerio
Skrivet av fragande:

Vad jag hört från liknande fall så är det extremt svårt att få rätt om det inte var en fyndvara eller liknande. Man får nästan ha filmat uppackningen av obruten förpackning i sådana fall.

Angående att börja tillbaka pinnarna så har jag inte gjort det personligen men har hört att det ska vara relativt lätt om de är inte är extremt böjda. Att använda en tom stiftpenna (0.5mm) är ett tips jag hört. Sedan böja extremt försiktigt och så absolut lite som möjligt eftersom materialet försvagas snabbt om man böjer fram och tillbaka.

Ja men tack för tipset. Känns som de blir o glo på lite tutorials om hur man böjer pinnar i helgen 🥺

Av Scerio
Skrivet av MeckarN:

Svårt o få det att gå på garanti tyvärr, men hör med dom innan du försöker böja tillbaks dem själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av twit:

Möjligheterna att få den utbytt torde vara obefintliga, förutsatt att den var i obruten förpackning när du öppnade den. Problemet, som du själv är inne på, är att det är så ytterst osannolikt att den kommer med böjda ben från fabrik, medan det inte är särskilt ovanligt att en sådan skada uppstår av slutanvändare vid installation.

Ytterst tjorvigt i det fall skadan faktiskt skulle vara från fabrik.

Kan alltid vara värt att kolla med Inet innan ni ger er påden. Om inte annat så har Inet antagligen betydligt mer erfarenhet av att böja tillbaka pinnarna.

Tack! Är lite detta jag misstänkt och känns väldigt surt då jag tagit på mig ansvaret att bygga ihop systemet åt en polare.
De böjda pinnarna är dock i mitten av andra och inga andra är böjda så känns inte heller som realistiskt att man råkat göra det själv men får väl se hur inet ser på saken innan jag ger mig på o böja tillbaka.

Av Scerio

Böjda pinnar på sprillans ny ryzen 7 3700X

Tjena SweC.
Skulle precis bygga ihop nytt system åt en polare. Andra bygget med ryzen men byggt cirka 20 system totalt.
Skulle installera processorn och lägger den mjukt i socket i rätt orientering där de guldiga pilarna möts. Känner direkt att den går i normalt på ena sidan. Lyfter ur och ser nästan direkt att två av pinnarna är något böjda. Tillräckligt böjda för att ej gå i socket men egentligen mycket lite böjda om jag själv för bedömma. Avbryter direkt monteringen men börjar nu fundera på hur garantier fungerar kring CPUer och skador. Har aldrig varit med om att en processor har varit skadad från fabrik och känns väldigt underligt.

Allt är inhandlat hos inet och jag undrar om ni har någon erfarenhet eller tankar om hur möjligheterna ser ut att få en ny/hel?
Är det värt att försöka gå på själv och böja tillbaka dessa två pins?
Tack och trevlig helg

Av Scerio
Av Scerio

Ni kan inte kolla på lite billigare skärmar? Under 5000sek? Personligen lägger jag inte mer än det på en skärm.

Av Scerio

Does it run Minecraft?

Av Scerio

Trots att jag bara är 18 och tog körkortet imorse kommer jag antagligen boka en imorgon. Vill se den först och få lite mer info innan jag bestämmer mig

Med största sannolikhet bokar jag en !

Av Scerio
Skrivet av NiV3Rt:

Är din uppfattning att en mobil skall hanteras ungefär som ett....vinglas?

Nu dricker inte jag alkohol men det är nog en rätt bra förklaring.
Eftersom jag antagligen är yngre än dig och har vuxit upp med dagens telefoner (och spruckit två skärmar i ung ålder) har jag anpassat mig. Om man nu är aktiv i jobbet/har en aktiv livsstil varför köper man inte S6-Active, CAT etc? De lär ju hålla bättre i jämförelse med en average flaggskäpps-mobil som Z3?

Av Scerio

Själv så hanterar jag min Z3 som en mobil skall hanteras. Har haft den i över 1 år och har aldrig haft sönder något. Dock börjar gummit på ena luckan lossna.

Av Scerio
Av Scerio

Snyggt bygge! 4p

Av Scerio

Ingen Sweclockers sommardator 2015?
Suttit och väntat hela sommaren...

Av Scerio
Skrivet av Tino:

Såg att inet har kampanj på Fractal Design Kelvin S24 240mm så nu lutar det åt köpa denna istället.

Montera den längst fram vilket då tar upp 2x 140mm platser.
Jag låter då den 140 mm fläkten som sitter där bak sitta kvar.

Sen funderar jag på om jag skall installera en 140mm till längst fram eller sätta den i botten. Samtliga fläktar förutom den där bak kommer blås in luft.

Jag hade kört på S24 i framkant samt en 140mm i botten.
Låter bra som du tänkt!