Inlägg

Inlägg som BlueFlux har skrivit i forumet
Av BlueFlux

Jag har svårt att se hur någon skulle kunna bli dömd även om en IP-adress med namn skulle ges ut? Om någons IP-adress används vid fildelning eller någons dator, hur ska man kunna bevisa att den personen fildelade något upphovsrättsskyddat? Eller är det ägaren av maskinen i fråga som döms? Eller IP-adressen?

Låter som de inte har så mycket att komma med, oavsett vilka uppgifter de får ut?

Av BlueFlux

@moire: Alright, då är problemet där. Tack för svar!

Av BlueFlux

Kaos vid iptv via trådlöst. Funkar fint med kabel!

Hej, jag har fixat bredband och iptv via bredbandsbolaget. Jag fick en router och en mediabrygga från BBB som jag lyckades få fin bild. Routern gillade dock att disconnecta mig från diverse spel så jag beslutade mig fr att byta ut den.

Jag har bytt ut deras router mot en Asus AC66u och kopplat mediabryggan till routern trådlöst genom WPS. Om jag konfigurerar en speciell port att funka som iptv port och kör en kabel mellan den och boxen så funkar allting fint. Om jag dock försöker köra via mediabryggan så får jag bild, men allting är oacceptabelt långsamt (bilden hackar, internet blir i övrigt extremt långsamt. Stänger jag av boxen så går allt tillbaks till det normala).

Är det någon funktion eller inställning som jag glömt eller vad kan problemet vara? Känns som Asusen borde utprestera BBBs router med hästlängder?

Av BlueFlux

@roev: Nej, det är MX varianten, men det är gaming 5 och inte 3, ber om ursäkt för det! Tack för svar dock, ska kika i manualen om det finns något liknande för min variant!

Av BlueFlux

Datorn bootloopar flertalet gånger innan startup

Hallå, min dator har börjat krångla sedan några dagar tillbaka. Varje gång jag startar den första gången för dagen så bestämmer den sig för att bootloopa ett slumpmässigt antal gånger (ca 1 sekund efter att man hör att fläktarna börjar spinna uppp) innan den går igång som den ska.
Om jag tar av sidan och tittar inne i datorn under bootloopandet så ser jag att den bakre chassifläkten inte går igång, dioderna på moderkortet tänds inte och mitt tangentbord/mus lyser inte upp. Efter några gångers bootande så kommer dock allt igång, moderkortet/tangentbord/mus lyser upp och den bakre chassifläkten börjar snurra. Efter att datorn kommit igång kan jag använda den som den ska utan några som helst problem tills jag stänger av den igen för kvällen. Jag har inte haft några problem att starta om datorn, det verkar vara ett problem som uppstår dagligen (vilket känns mycket konstigt).

Mitt system:
MoBo: Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 3
CPU: Intel Core i5 4690K (klockad till 4.4ghz)
GPU: MSI GTX 970 4GB Twin Frozr
RAM: 4x4GB DDR3 Corsair Vengeance LP
CPU-Kylare: Noctua NH-D14
PSU: Corsair RM650
Systemdisk: Samsung 850 EVO 250GB
Lagringsdiskar: Intel 730 120gb SSD, WD Green 1TB
Chassi: Silverstone Temjin-TJ08e
Chassifläkt utöver standard: Cougar Vortex 120mm'
OS: Windows 10

Av BlueFlux

Någon som har en evod eller ego som vet hur länge en clearomizer skall hålla?

Av BlueFlux

Någon annan som får lite ont i lungtopparna om man vapeat länge i sträck?

Av BlueFlux

Är sugen på attt testa, vart bör man beställa ifrån och vad ska man beställa? /Nybörjare

Av BlueFlux
Skrivet av Kubaaa:

Jag har även märkt att när man tittar på Windows Experience Index så för 6 månader sen hade mitt grafikkort 7,8 poäng om jag minns rätt och nu plötsligt är det 6,0. http://imgur.com/F2TqIru

Windows Experience Index visar förhållandet mellan din dator och det bästa som finns på marknaden. När 7970 var nytt låg det säkert högt, men nu när nya kort har kommit ut och blivit de nya referenserna så får det inte lika hög poäng längre.

Av BlueFlux

Gå in på youtube och sök efter nybörjarguider i apache, php och mysql.

Av BlueFlux
Skrivet av MystiX:

Kan garantera att det var bra mycket svårare att cleara strat som nydingad 60 än vad det är att cleara en heroic dungeon som nydingad 100 idag. Sen att det finns 230 svårighetsgrader av allt idag gör inte saken bättre, snacka om att mjölka content. Då är det bättre att spelet tar mer tid och man håller sig till en svårighetsgrad ala Vanilla/TBC.

Klart det var svårare än heroics idag, heroics idag är dagis.

Skrivet av MystiX:

Det krävs inte mycket tid i dag menar du? Tid har alltid varit den största faktorn för att cleara endgame snabbt, och detta gäller fortfarande.

Jag tycker inte det krävs i närheten så mycket tid idag som det gjorde på den tiden. Idag kan du lvla till 100 och börja raida på en vecka (vilket kanske är skönt om man rerollar), i vanilla så tog det mycket mer tid. Jag personligen gillar när det tar mer tid.

Skrivet av MystiX:

Bossmechanics är svårare idag ja, men overall var spelet på en helt annan nivå i början. Guilds i toppen på den tiden hade en del dåliga spelare i guilden, men det gäller idag med. Med 40 man hade man lite mer svängrum för att carrya folk dock. Hur skulle det sett ut om varje boss hade mechanics som Thaddius? Alla klasser hade inte massa escapes, heals osv på den tiden så det lär ha varit rätt svårt att införa boss-abilities som involverade alla utan att det blev för svårt.

Folk tänker tillbaka till de gamla raidsen i nostalgi och tänker att "då var spelet svårt, idag är end-game så enkelt". Ville bara flika in att så är inte fallet. Spelet som helhet är enklare om man ser till vad det krävs av någon tidsmässigt att ta sig till max-level och komma in i raiding, men end-game är mer utmanande än någonsin förr.

Nu drar jag mig ur diskussionen, vi kommer ingen vart i alla fall och det är onödigt att bli ovänner över personliga åsikter!

Av BlueFlux
Skrivet av Fluf:

I förhållande till hur jag har uppfattat att det är nu, allt är relativt.

Spelet är mycket svårare nu än vad det var i vanilla om man sätter end-gamet i proportion till varandra. Det krävs mycket mer av varje enskild spelare. Idag belönas man om man är bra, då belönades man om man kunde lägga ned mycket tid. Men då fick man inte lika mycket gratis som man får idag.

Av BlueFlux
Skrivet av Fluf:

Vanilla var svårt, krävde tid, engagemang, färdighet och djup förståelse i spelmekaniken. Så det tilltalade en del elitister, oftast de som saknar den gamla tiden. Som känslan när man förstagången sänkte Onyxia, eller bara en sån sak som tog sig igenom UBRS vilket inte var trivial första gångerna. Uppskattade värdet av en flask när det behövdes en raid för att ta sig till ett alchemist bord etc.

Svårt? Ingenting var "svårt" i vanilla. Det krävdes mycket tid och engagemang förvisso, men ingenting med raids/dungeons var svårt. Det du behövde var att tänka efter innan du pullade i en dungeon och såg till att du inte dpsade så mycket att tanken förlorade aggro.

Krävde djup förståelse i spelmekaniken? Jag var 12 år i vanilla och riktigt dålig på spelet, ändå lyckades jag sänka C'thun. Det räckte med att 15-20 personer visste vad de höll på med så kunde de andra 20 glida med. Det var inte svårt.

Dock så anser jag att vanilla var den bästa tiden i WoW, TBC var också riktigt bra. Även om det krävdes en hel del tid så var det mödan värt när man dödade Raggy/Ony/Nef eller fick den där pvp-titeln man jagat så länge. När man fick sitt epic mount. Det var något man hade kämpat för och som man kunde visa upp för andra och känna sig stolt över.

Av BlueFlux
Skrivet av Donkey:

Intel slår vidare med låga prestandaökningar....

problemet ligger i för dålig konkurrens, Det är bara AMD och Intel som har marknaden och Intel leder rejält.

Jag hoppas på en rejäl ökning med Zen och ser prestandan öka hos båda lagen.

Som det ser ut nu så finns det inget incintament för Intel att lansera något som är 30-50% bättre än föregående produkt.

Problemet ligger i att det är väldigt svårt att klämma in någon vidare prestandaökning utan att priset drar iväg rejält.

Av BlueFlux

4101:-

Av BlueFlux

Bjuder 4000 och kan hämta

Av BlueFlux
Skrivet av Bakgrund:

Sniket att ta 75%, att få behålla 25% är ju bara löjligt.

Inte med tanke på att den som moddar (oftast) inte har varit med och utvecklat spelet. 25% är riktigt bra skulle jag säga att tjäna på en hobby som du gör i någon annans spel.

Av BlueFlux
Skrivet av Marre09:

har du installerat om windows efter bytet?

Ja!

Skrivet av giplet:

Det finns några switchar på moderkortet som kan ställa om mellan vad Gigabyte kallar 2.5x AMP och 6x AMP. Kolla i manualen vad de står på. Står de på 6x kanske det är värt att prova att slå om dem.

Logiskt nog är OFF = 2.5x läget.

Ska kika på detta, tack!

Av BlueFlux

Ja, men är det på lägsta volym (ej muted) så är det fortfarande relativt högt. Det är så man kan lyssna, men fortfarande högt. Jag vill kunna sänka mer så att det blir lågt ljud men det går liksom inte. Det gick bra på det moderkortet jag hade innan, där kunde man byta mellan lågt och högt bara genom att höja och sänka volymen. Här finns bara högt och helt extremt högt.

Av BlueFlux

Hjälp: Lägsta volym riktigt hög med nytt moderkort!

Tjena!

Bytte moderkort i julas till ett Gigabyte GA-Z97mx Gaming 5. Lägsta volymen gick från att vara riktigt låg (som den bör vara) till att vara onormalt hög. Ska jag kunna lyssna på något i mitt headset så måste jag dra ned volymen till lägsta i windows för att inte spränga mina trumhinnor. Högsta volymen är helt galet hög och helt oanvändbar i dagsläget. Någon som vet om det finns någon setting jag missat som gör att det blir såhär? Har testat med att ändra i equalizern, dra ned volymen på headsetet, i programvaran jag anvnder (t.ex. WoW, Spotify etc), men volymen är fortsatt hög.