Inlägg

Inlägg som lejonhead har skrivit i forumet
Av lejonhead
Nytt bud: 10 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lejonhead

8500 inkl frakt.

Av lejonhead

Har en RTX3080 kan bytas ifall.

Av lejonhead

1700+frakt

Av lejonhead

Har en lenovo legion 7 rtx3060 5800h, 500gb+1TB=1.5TB SSD, 17.3 inch, 144Hz IPS, Lenovo premie care kvar. Tänker på 8k/9K kr eventuellt.

Mvh

Av lejonhead
Nytt bud: 3 200 kr 3200 inl frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lejonhead
Skrivet av lejonhead:

Säljer en 5600x med tillhörande moderkort, Gigabyte B560M DS3H. Tänker 2000 ish.

Korrektion, Gigabyte B550M DS3H.

Av lejonhead

Säljer en 5600x med tillhörande moderkort, Gigabyte B560M DS3H. Tänker 2000 ish.

Av lejonhead
Av lejonhead
Nytt bud: 10 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av lejonhead

Har en RTX3080 av märket Galax, finns i Stockholm för 6000.

mvh

Av lejonhead
Skrivet av Xeonist:

För den som är intresserad så är det senaste avsnittet av "The All In Podcast” värt att lyssna på. Dom pratar bara om SVB.

Det som är märkligt är ju att SVB för något år sedan gjorde en satsning i Sverige. Så i princip är ju Alectas satsning på SVB bara ett sätt att slussa pengar till svenska bolag, utan att det är för uppenbart.
Man är väl vis av erfarenheten AP fonderna har med detta. Eller ja, man trodde det…

Det där är helt fel, det största felet dom har gjort är ju att dom har tagit insättarnas pengar och sen i princip återinvesterat dom i deras (insättarnas) bolag.

På sätt och vis är det ju det som är FRB, men när det är en relativt nischad bank så blir det mycket mer uppenbart att det inte fungerar.

Här på DN så skrev de lite mer utförligt, men exakt det jag skrev?
https://www.dn.se/ekonomi/carl-johan-von-seth-silicon-valley-...

Du menar kanske när de sen ska täcka förlusterna, så räknat de insättarnas pengar mot balansen? Så när insättarna tar ut pengar kollapsar allt.

Av lejonhead

Tror skribenten kan förtydliga litet, det är mest på grund av de har förlorat gigantisk mängd pengar på köpa amerikansk statspapper, man kan förstå att när räntan går upp så förlorar statspappers värde i och med man kan nu köpa nya statspapper med högre ränta (lite grovt förklarat). Och den amerikansk räntan har ju känt gått från 0% till över 4% för bekämpa inflation med fler, detta händer också i Sverige.
Egentligen ingenting som inte kan hända i Sverige, för här och Europa så lekte man med Negativa! räntor ett tag. Den som lever få se.

Av lejonhead

Har en RTX3080 säljes från Galax https://www.galax.com/en/graphics-card/30-series/geforce-rtx-....
6500 inkl frakt.

Av lejonhead

Har en RTX3080 säljes från Galax https://www.galax.com/en/graphics-card/30-series/geforce-rtx-...
6500 inkl frakt.

Av lejonhead

Hoppas det kommer bra öppningserbjundadena!!! Haha

Av lejonhead

Lenovo Legion 5 17" bärbar dator gaming R7/16/512/3060/17-144, med en extra 1TB SSD installerad, och kvar garanti från Lenovo.

Vill ha minst 8000 för den.

Av lejonhead
Skrivet av EntropyQ3:

Det gäller fler produkter än Samsungs tyvärr. Det verkar som att det är vanligt i handeln att ta ut ett extra skålpund fläsk och hänvisa till lite nebulösa förändringar.
Exempel 1: Apple ökade priserna på produkterna i Sverige, inte bara för dollarkursen då utan tog också "extra höjd för förväntad kursutveckling". Idag har dollarkursen sjunkit med ungefär 10%, men de korresponderande prissänkningarna lyser med sin frånvaro. Detsamma gäller många andra produktkategorier som har sitt ursprungspris i USD. Den extra vinstmarginalen tas ut lokalt.
Exempel 2: Pratade med en lokal odlare, som säljer till, och handlar på, butiker i närområdet. Han var chockerad över prisökningarna på hans varor i butik, för han visste ju att han inte höjt priserna själv! Handlarna passar på att trissa upp prisnivån och skapar därmed inflation. Och det kan (kommer att) straffa sig.

Allmänheten har inte plötsligt fått korresponderande högre köpstyrka, så områden som höjer prisnivåerna kommer ofrånkomligen att se minskad volym, och det är inte toalettpapper och mjölk som kommer att se de största minskningarna. Det kan till dels kompenseras med fetare vinstmarginaler, men det bidrar också till en ännu skarpare nedgång i volym.
Skall bli intressant att se volymssiffror för mobilmarknaden t.ex. de närmaste par åren. Tyvärr mörkar datormarknaden sina volymer sedan länge.

Jag tror det stämmer nog. Till exempel jag kommer aldrig köpa en samsung telefon för 16k iallafall och jag är förhållandevis förmögen och teknik intresserad, så det gäller förmodligen 99% av svensk befolkning.
Alla vet de enda som kan ta ut överpriser heter Apple, och det är mest för de har byggt upp en varumärke i decennier med bra kvalitet, prestanda och innovation.

Av lejonhead
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tycker dina priser är underdrivna. Sedan min SE P800 som iPhone lovers ej påstår existerade, kostade nästan 10 000kr år 2003.

Idag när mobilernas kamera har blivit så grym, så ersätter den extern kamera för nästan alla.
Jag tror egentligen majoriteten klagar på fel sak. Grundproblemet är kass krona + hög inflation, vilket gör att i princip alla nya teknikprylar i sverige blir dyra.
S23 kostar runt 800$, det var inte länge sedan en dollar kostade 8kr. Man räknade då priset gånger 10 + lite extra för att få med lite skatter. Så strax över 8000kr borde den enklaste S23 kosta och det är inte så dyrt, när vi har haft hög inflation på dollarn.

Dollar ligger på 10, men s23 kostar 17k så någonstans haltar logiken.

Av lejonhead
Skrivet av Lussarn:

Det är verkligen som ett nytt spel. Man blir impad av Reflex också. Jag började spela Cyperpunk med ett 3080 och ungefär 50fps, gillar ögongodis framför framerate men spelet var ju lite segt och gick heller inte att maxa överhuvudtaget.

Nu sitter man med ett 4090, totalt maxad grafik, över 115fps med FG och spelet känns och ser mycket bättre ut. Detta är anledningen till att jag hoppade på 40 serien direkt.

Vet inte hur exakt NV overlay latency mätning är. Men utan FG får jag ca 70fps 35ms latency. Med FG 115fps 45ms latency. Utan Reflex som spelet var förrgår får jag 70ms latency, så spelet känns bra och FG adderar bara en gnutta latency.

Har spelat mycket Cyberpunk och skall nu påbörja min femte gång.

e-penis, hehe! Är 25000kr också gratis?