Inlägg

Inlägg som fridluund har skrivit i forumet
Av fridluund
Skrivet av MystiX:

Och vad är skillnaden mot en annons? Det är en säljartikel, inget annat. Det kan, om möjligt ha varit den sämsta guiden jag någonsin läst. Vad är egentligen innehållet? Lite bilder på gränssnitt möjligtvis? En guide bör väl innehålla bästa möjliga inställningar med mera? Att en tjock betongvägg har en förödande effekt har nog väldigt få missat.

Man kanske borde ta med att Orbi gillar att ligga på felaktiga kanaler(icke 1-6-11), och köra över grannarna med 40hz-bredd onödigt länge på 2.4ghz. Eller att trådat alltid är att föredra. Tryck upp 5 såna i en villa och ha halva familjen stömma/spela/ladda ner, så är dom realistiska hastigheterna väääldigt mycket lägre än dom teoretiska. Men då får man ju inte betalt för guiden givetvis.

Tror folk på Sweclockers föredrar objektiviteten framför sponsrad dynga.

Fler bilder på gränssnittet är en jättebra idé till framtida guider! När det kommer till bästa möjliga inställningar går innehållsdelen Inställningar igenom vad som troligtvis är de bästa inställningarna för de flesta (aktivera Mu-mimo och Beamforming). Vi ska titta närmare på hur framtida guider kan vara ännu tydligare med konkreta tips angående placering.

När det kommer till kanaler upplevde jag inte problemet du beskriver. Orbi-systemet låg på kanal 6 under hela perioden jag använde systemet och kanalbredden satt till Auto (växla mellan 20/40 MHz), precis som med majoriteten av alla routrar.

Viktigt att komma ihåg är att detta är en guide för att få ut så mycket som möjligt av Orbi-systemet (inte en recension av systemet). Med det sagt uppskattar jag din feedback och tar med mig den till framtida guider.

Av fridluund
Skrivet av calimero:

Hoppas du uppdaterar den hör tråden så fort du fått ordning på din HTPC. Jag själv funderar precis på denna setup med ett E45-kort som HTPC som ska kopplas till min Panasonic VT50. Lägg gärna upp lite bilder på HTPC:n här i tråden. Lycka till!

/Calimero

Jag kan väl göra en liten snabb reception efter några timmars användning:

Grafikdelen fungerar utan problem. Filmer flyter på bra, inget hack vad jag har upplevt. Även Youtube fungerar fint i 720p. Jag har sett är många har klagat på att den blir varm, men det har inte min blivit. Jag kyler HTPCn med två 80mm-fläktar och en 120mm. Hastigheten på WiFi är helt okej, 30-40 Mbit/s, dock är antennerna otympliga och dessutom har de ganska dålig mottagning. Jag har haft en WiFi-pinne från Dlink på min gamla HTPC och använder den istället för det inbyggda, fungerar mycket bättre.

Drivrutinerna bråkade lite när jag skulle installera dem. Jag tror det beror på att jag inte startade om datorn mellan varje uppdatering, för när jag sedan gjorde det så fungerade det bra. Konstigt nog ligger standardläget på processorn på 80% klockning när du får den, det höjer man enkelt i Catalyst (som du får ladda ner, det följer inte med).

Av fridluund
Skrivet av Lei:

Om ovanstående inte hjälper kan det vara för att din Windows är nyinstallerad. I början drar den igång någon Process eller Service som optimerar installationen men drar en massa CPU-kraft medan den gör det, den slutar av sig själv efter några timmar. Jag kom inte ihåg vad den hette men du kan öppna Performance Monitor för att se vad som drar CPU-resurser och sen google på namnet.

Kan det vara MsMpEng.exe? Det är den process som för tillfället tar mest kräm från processorn.

Nu har den stabiliserat sig något. Vid uppspelning av videor så fungerar den mycket bättre än vid vanlig surfning. Har testat 720 och 1080p i VLC och det har fungerat utan problem. Vad jag förstår har VLC någon typ av accelerator som kanske hjälper till, jag har som sagt inte dunderkoll. En liten detalj är att det är enorm skillnad i CPU-last om jag surfar i Chrome vs Firefox. Firefox drar upp lasten med 20-40% jämfört med Chrome.

Jag får tacka så mycket för svaren, känns betydligt bättre nu. Just i detta nu ligger lasten på mellan 10-15%, den har spikat på 35% under mina 10 minuter av mätning. Jag tänkte ha igång övervakaren och se om den är fortsatt stabil.

Av fridluund
Skrivet av Alfsvåg:

du måste slå på hårdvaruaccelerering så grafikkretsen i apun kan ta över en del av belastningen

Tack! För en okunnig, var gör jag det?:-)

Av fridluund

Problem med ASUS E45M1-I DELUXE

Hej! Jag hoppas någon kan hjälpa mig då jag har ett litet problem.

Jag köpte i veckan ett ASUS E45M1-I DELUXE-kort från Inet. Tanken var att uppgradera min HTPC, dels få det tystare och dels få en bättre prestanda. Nu till problemet. CPU-lasten ligger konstant på 100%, oavsett vad jag gör. Just nu sitter jag bara med firefox öppen och lasten ligger fortfarande på 100%. Vad har jag gjort för fel?

Mycket tacksam för svar, jag har själv kommit till en återvändsgränd i mina tankar.

EDIT: Jag använder Windows 7 Home Premium.