Inlägg

Inlägg som Xarion har skrivit i forumet
Av Xarion
Av Xarion

Vad är det för media du använder? Typ Netflix appen har stöd för Dts signaler medans Chromes webläsare har inte det. Samt är det en Wish hdmi kabel eller en kvalitetskabel? Bara för det står 4k på dem betyder inte alltid att de faktiskt stöder det.

Av Xarion
Skrivet av Rouge of Darkness:

Cpu prestandan för den lilla extra cpu lasten är idag obefintlig om man använder intel quicksync(intel cpu/gpu) eller nvenc (nvidia) Dvs använder gpuernas encoder krets att sköta kodningen istället för cpu.

Om du mot förmodan vill köra x264 ja då kan det ev skilja mer iom att det är ren cpu kodning som visserligen ser bättre ut men gpu kodning är ingen direkt natt och dag skillnad marginellt lägre kvalitet på sin höjd så ingen större anledning att köra x264 med tanke på dess mer hårduvarukrävande kodning.

Ser jag inte jämförelse brevid varandra så kan jag inte se någon som helst skillnad om jag ska vara ärlig.

Iom att du har en processor idag med en intel gpu i sig slår jag ett slag för att du ska använda den för kodningen dvs intel quicksync den ligger ju ändå troligen bara där och vilar medan din nvidia gpu driver spelet.

Så aktivera att både cpuns gpu del och pcie grafik ska vara aktiva samtidigt i bios installera drivaren för intel gpu delen så kommer du kunna köra intel gpun som kodare.

Streamade witcher 3 circus 2015 på ett hd4600 i min dåvarande 4790k med 12000Kbit/s till youtube utan problem i fullhd 60hz utan ett enda framedrop medan mina 2 gtx 970 spottade ur sig spelets frames till min skärm.

Kanon info. Tack för det.

Av Xarion
Skrivet av shugge:

GPU är mycket effektivare att encode:a med än cpu, så det ska inte vara ett bekymmer. Nvidia nvenc ska funka bra vad jag har läst/hört.

Ah ok. Men då kanske det inte är lönt att lägga pengar på uppgradera mb o cpu.

Av Xarion
Skrivet av shugge:

Vad har du för grafikkort? Har du testat att encode:a med grafikkortet istället för cpu?

Ett 3070. Men hur blir det med energi och värme om man kör allt igenom gpun

Av Xarion

Uppgradera moderkort och processor.

Vet att det finns 1000+ trådar om samma ämne men jag har försökt att finna tester eller liknande när det kommer till till exempel "screen recording" och streaming etc. Men det verkar inte vara så viktigt längre i tester. Eller ska man bara tittar på generell produktivitet i testerna.

Min tanke var att uppgradera cpu, moderkort samt om nödvändigt minnet. Just nu kör jag med en 10600k på Z490 plattform.

Jag har tittat på antingen 13/14700k med tillhörande z790 alt. 760. Eller typ 7800X3D och samma där gällande moderkorten. Priset verkar vara mer eller mindre samma.

Men kastar man bara pengarna i sjön? Just nu spelar vi mest WoW. Men spel i klass med CP2077 förekommer.

Av Xarion

Ärligt talat hade jag skippat Arc helt o hållet. Cs2 kanske är huvud spelet du ska köra men om du kanske vill spela nåt annat är det kortet lite av ett lotteri om det finns drivrutiner till kortet för det specifika spelet du vill köra.

Av Xarion
Skrivet av qwerty3225:

Nej, jag kan prova det. Hur mycket om ens något prestandaförlust får man om man kör i den andra slotten?

Vet inte vilken modell ditt moderkort är. Men många mid till high end brukar ha två st 16x pciexpress. Sen beror det på om det är pcie 3.0 eller 4.0. Är det det senare kommer du nog inte märka så mycket då bandbredden är så mycket högre redan vid pcie 4.0 8x

Av Xarion

Har du provat att använda en annan pciexpress plats? Alternativt annat moderkort om det är möjligt. Kan va en I/O error om du man tur i oturen

Av Xarion

Användare: @Nessa
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Corsair Premium Individually Sleeved PSU Cables Pro Kit Type 4 Gen 4 – White

Positivt:

  • Bra packat som inet

  • Mycket trevlig och kommunikativ.

Negativt:

  • Inget att anmärka

Slutbetyg: 5/5

Av Xarion

Tanken med elementet ( i mitt fall då jag har ett bakom skrivbordet) är att ladda ur eventuell statisk uppladdning. Inga konstigheter med det. Du kan inte åtdra dig någon laddning om du är jordad.

Ja. Det framgår inte hur eller vad TS har framför sig. Men det var just därför jag skrev "Jag brukar..." för det är så jag gör det. Och det har fungerat fint sen 90talet. Jag städar aldrig datorn ansluten till nätet. Avstängt nätagg och urladdar med powerknappen för restström i kondensatorerna.

Det handlar inte specifikt om ett element. Det kan vara vad som helst som är jordat för att ladda ur sig.

Av Xarion
Skrivet av Pamudas:

Vad har elementet med datorn att göra? Du vill ha samma laddning (potentialutjämning) som datorn(chassit t.ex.) inte som elementet.

Dammsugar slangen laddar kroppen också. De tillfällen man släpper chassit för att borsta upp dammet finns de risk man skickar iväg en stöt med fingrarna. Men är du själv jordad så e de ingen risk heller

Av Xarion

Risken är liten men har du komponenter som inte är klädda i nån form av metall. Typ minnen utan kylbleck på så finns risk att du bränner kretsar. Jag brukar ta en tandborste och dammsugare. Men för att eliminera statisk elektrisitet så ska man ha typ en bar fot mot elementet och hålla i chassit hela tiden medans du dammsuger. På så vis jordar du dammsugar slangen igenom dig och ingen statiskt elektrisitet bildas.

Av Xarion

Bjuder 650+frakt för ett Corsair Premium Individually Sleeved PSU Cable s Pro Kit Type 4 Gen 4 – White

Av Xarion
Skrivet av GooGeL:

Kvaliteten på adaptern av CM är svårbedömlig. Eftersom innandömet är okänt då man valt att endast bilda slutprodukten.

Varför man bör vara kritisk, är att Alphacools 5L dunk med destillerat vatten kostar 300kr. Antingen åtnjuter Inet eller Alphacool bra penningmarginal på detta, för lokala butiker säljer mängden för 40-50kr(?).

Ett gott tecken eller intryck med CM 90-graders böj är att plasthöljet verkar rejält eller då stödjande. Å andra sidan kritiserar kunder höjden på adaptern, på bland annat Amazon.

Om du har ett modulärt nätagg, kan möjligtvis en custom ATX 24-pin kabel med individuella stränder vara ett alternativ som löser dilemmat. Tänker jag.

Adaptern finns med kondingar som alternativ.

Jag beställde en CM på Amazon.se utan kondringar. Men det stod att de var leverans inom 6mån får väl hoppas de e bara ett påhitt då de ska finnas i lager

Av Xarion
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag skulle tro att en modell från renomerad tillverkare innebär primärt bättre QC och iom det kan resultera i en helt bränd dator om man sparar in på något som typ en hundralapp så hade jag personligen inte chansat.

Köper du den i svensk handel har du även konsumentköplagen som ger dig rätt till skada på annan egendom om produkten är defekt eller trasig. Det lär du inte få om du köper från random ebay/wish/aliexpress-säljare.

Det sagt, nej, raka kopparledare ska inte vara konstigheter, däremot brukar dåliga ATX-stift vara lite risky, nu är det rätt låga strömmar i 24-pins-kontakten. Värre med EPS/ATX-8pin.

Ne precis. Men även läst några recensioner på CMs version om att de använt dåliga kondensatorer som gjort att de dödat nätagget med när de smällt.

Av Xarion

24pin rätvinkel adapter

Någon som har erfarenhet av att använda en rätvinkel adapter för att fixa bättre kabel dragning. Mitt nuvarande chassi (phanteks evolve mtx) har begränsat med utrymme och böjjen man får göra tar rätt mycket plats. Jag har hittat att Coolermaster brukade sälja en men annars är det mest "wish" produkter med öppna ledare på. Någon har tips på en bra om det nu är säkert att använda. Enda jag är fundersam på är man kan får ojämn kontakt med en billig modell.

https://m.media-amazon.com/images/I/716cIS+dqDL._AC_SL1500_.jpg

Av Xarion

Annonsen är avslutad

Av Xarion
Skrivet av danedi:

Det funkar finfint med NSU, man måste bara välja att endast köra på en core. Detta kan man göra genom aktivitetshanteraren eller via en batchfil om man så önskar.

Jupp. Det var så jag brukade göra. Men har en Pentium 4 775 i nu så det behövs inte 😉

Av Xarion

Vatten kyld dator. 3080ti EKWB etc.

En styck dator säljes med följande innehåll:

Asus B560-A
i5 11600k med EK Quantum Nickel Full Cover.
32Gb Corsair RGB minnen
3080Ti 12Gb Founders Edition med EK Special edition vattenblock
Asus Essence STX II med medföljande dotterkort (ej installerat nu)
Ekwb Quantum 300 D5 Reservior combo.
Diverse Torque fittings, samtliga från EKWB
EKWB 360 28+40mm radiatorer
Allt i ett Lian Li 011 Evo

Har kartonger kvar till det mesta.
Frakt går men ligger runt 600 (väger runt 20kg+allt pack för skydda glaset, men är under egen risk så föredrar upphämtning.)

Under normala spel förhållanden så ligger GPU på 40c sträcket och CPU på 55C. Full stress så har jag inte sett högre än 55/68. Har mest spelat WoW och diverse AAA spel. Aldrig minat.

Pris: 15000 eller bud

OBS. Inga hårddiskar medföljer.

Läs hela annonsen här