Inlägg

Inlägg som DerpMcDerp har skrivit i forumet
Av DerpMcDerp
Skrivet av AReal_Human:

Fast fanns väl ingen reklam i detta screenshot?

Befarar inte reklam (än) från yttre annonsörer utan att det blir ett evigt pushande för prenumerationer av Windows egna tjänster om de ska integreras hårt i Windows.

Av DerpMcDerp

Som nämnt ovan, blir lite orolig att man måste installera en ad-blocker på sina windowsburkar snart. Fattar att de måste få in pengarna någonstans, jag har fått mina licenser uppgraderade utan kostnad genom flera hårdvarubyten sen åtminstone Windows 7. Men är rädd att man inte kommer att kunna betala för att slippa få ett reklamfinansierat OS om man så önskar.

Av DerpMcDerp

Piggelinpengar.

Av DerpMcDerp

Nu vet vi inte hur kontaktförsöken med MSI sett ut och om ansvariga faktiskt fått kännedom om bristen. Men man kan önska att tillverkaren ser till att agera, implementera en fix, och sen gå ut med info om det.

Får man däremot ingen respons från tillverkaren trots idoga fungerar det ju oftast att gå ut i media med det istället.

Jag köpte ett MSI-mobo till senaste burken men blev så osams med UEFI att jag nästan bytte ut det. Har förträngt detaljerna men vill minnas att jag inte lyckades få skräpet att följa den boot-ordning jag önskade hur jag än försökte.

Har skytt att gå in i UEFI igen som pesten men måste väl in och kolla hur det ser ut nu.

Av DerpMcDerp

Har ett väldigt tidigt Oculus Rift i en låda någonstans.

Var kul att prova men har egentligen inte plats för en vettig setup.

Av DerpMcDerp

På med foliehatten! Tillverkarna tar hem den uteblivna marginalen på grafikkortsmarknaden genom att salta priserna på moderkorten!

Obs - är inte allvarlig.

Av DerpMcDerp

Jag känner att ett större problem är att grafikkortets kylare trycker luften genom kylaren, rätt ner på kortet och att den sen inte kommer vidare utan att mycket snurrar runt, runt nedanför/genom kylaren. Borde leda till sämre kylning och högre varvtal på fläktarna. De nya kylarna som blåser rakt igenom och upp i bakkant är ett steg i rätt riktning.

Har ofta undrat hur det skulle bli om man satt ett gigantiskt as till kylare i en tunnel över hela kortet med en stor fläkt i framkant (mot chassiets front) och att all luft dumpas ut i bakkant. En ensam 100-120mm fläkt med bra statiskt tryck borde väl räcka för att göra det jobbet skapligt tyst?

Tidigare skulle det ha betytt att grafikkortets kylare skulle växa enormt men dagens toppkort är redan enorma från början.

Av DerpMcDerp

Jag har kul och spelar i 3440x1440 på mitt 1070. Visst - man får skruva ner det mesta och det är tråkigt att både tillverkningskostnad, inflation etc och NVIDIAs vinstmarginaler sprungit iväg.

Då de som vet säger att tillverkningskostnaden ökar snabbt med nyare processer får vi kanske vänja oss vid en situation där kort i mer humana prissegment antingen är nya och tillverkade på en äldre process eller, kanske mer troligt, förra generationens kort som man fortsätter att producera parallellt med nyare generationer.

Edit: det tråkigaste med rådande situation för egen del är att det känns omotiverat att uppgradera för att det är kul snarare än att man faktiskt "behöver". Nu är väl det mesta bättre idag - men man tittar ändå tillbaka på tider där överklockning fortfarande kunde ge en hel del. Det var mer av ett äventyr då!

Eller så har jag bara blivit gammal.

Av DerpMcDerp

Undrar varför just 2000 känns så fett. X2000 låter riktigt ostigt men är ändå ett väldigt starkt varumärke och vad många anser som flaggskeppsprodukten på järnvägen. Då pratar vi ändå om fordon som kom 1989 (över ett kvarts sekel gammalt).

Av DerpMcDerp

Om det visar sig att alla kort (med referenskylaren) är drabbade är det väldigt märkligt att det inte fångades upp vid kvalitetskontrollerna.

Av DerpMcDerp

Köpte ett nytt ASUS Strix 970 för typ 3700 2014. Hade tänkt uppgradera när 20xx-serien släpptes men avstod då den kändes lite meh. Blev mitt första begagnade grafikkort istället i form av ett 1070. Och det kortet sitter jag på än idag. Tänkte vänta in 30xx-serien och resten är historia.

Jag har råd att köpa ett 4090 om jag skulle vilja. Men kan inte motivera den kostnaden för något jag villhöver. Får se hur beg-marknaden utvecklas de kommande åren och se vad det får bli här näst.

Av DerpMcDerp

Kommer fortfarande att kosta för mycket pengar för att det ska vara intressant för mig. 970 var sista kortet jag köpte nytt. När 20xx kom köpte jag ett begagnat 1070. Det kortet sitter jag kvart på idag och lär göra en tid framöver.

Dollar, inflation m.m. förtar inte att NVIDIA har svinhöga marginaler på sina produkter.

Av DerpMcDerp

Det här känns som vad RGB borde vara. Snart är allt i/kring burken täckt av OLED™ och man kan ha karparna simmandes överallt.

Av DerpMcDerp

Hade precis tänkt köpa en Shield för att streama spel från burken till TV:n för ungarnas räkning.

Ni som vet - kan man lika gärna köpa annan hårdvara nu eller står Shield sig ändå som en vettig produkt sett till priset?

Blir tolig på skit som slutar fungera intermittent och är beredd att betala bra mycket mer för stabiliteten bara jag slipper strul.

Av DerpMcDerp

Så länge vi inte får se faktisk konkurrens på grafikkortsmarknaden lär inget få Nvidia att sänka sina marginaler. Varför skulle de när korten ändå kommer att sälja?

Och nej - det är inte bara svag krona och inflation. Den biten gör en hel del men om AMD och Intel flåsade, Nvidia i hasorna, eller ännu hellre lyckades passera dom, är jag övertygad om att det finns mycket prissänkning att hämta genom att tumma på sagda marginaler.

Av DerpMcDerp

Nice! Tillräckligt billig att köpa bara för att.

Av DerpMcDerp
Skrivet av hölmiz:

Använder själv fortfarande min Thermalright Silver Arrow, ser ingen anledning att byta. Hittade nyligen också min Thermalright True 120.

Skrivet av VonCraft:

Denna kyllaren har jag också i min dator som jag sitter i nu. Den fungerar bra fortfarande

Ville ha en Silver Arrow 2011 till min 2600K när den burken byggdes. Men tillgängligheten var skit så blev en snarlik från Noctua istället. Kommer ärligt talat inte ihåg vilken modell det är - men samma kylare sitter i min nuvarande rigg.

Av DerpMcDerp
Skrivet av xfade:

Cooler Master Hyper 212+

Gillade dock mina Golden Orbs på 90talet, vet dock inte riktigt varför.. = )

https://www.ocinside.de/media/uploads/golden_orb.jpg

Ang. Orb
Minns det som en rätt stor hype kring dom. Men vill minnas att lagren på fläkten hade en tendens att skära om den monterades vertikalt. Hade n Chrome Orb på en Athlon 1Ghz runt millennieskiftet där det hände. Datorn började blåskärma och stänga av sig. Strax efter det började det att lukta strykjärn. När jag öppnade burken och konstaterade att fläkten inte snurrade petade jag försiktigt på den varpå fläkten lossnade och föll ner på grafikkortet.

Bytte till någon fyrkantig variant som aldrig dog. Minns dock inte vad det var för modell.

Hyper 212 har jag bara positiva minnen av. Har monterat en drös genom åren åt vänner och familj och har aldrig varit något strul.

För egen del har det de sista decenniet varit stora as till dubbeltorn från Noctua som gällt. Har ett par liggandes om behov skulle uppstå.

Av DerpMcDerp

Har en luggsliten OnePlus 7 Pro(?) som jag är väldigt nöjd med. Men de i bekantskapskretsen som köpt modeller efter denna verkar inte alls lika nöjda och de flesta verkar titta på andra tillverkare när det är dags att byta. Är det så illa och vart började det gå fel?

Av DerpMcDerp
Skrivet av Palme_570:

Det finns kort i lägre prisklasser man måste inte ha det värsta.

Jag har sakteligen vandrat neråt i modellhierarkin i takt med att priserna ökat. Men när man är nere på xx50-korten och priset fortfarande är högt lämnar det en rätt bitter eftersmak.

Jag har råd att köpa ett 4090. Men då annat i livet tar i stort sett all tid från spelandet känns det ovärt. Med det sagt vill jag fortfarande ha en habil spelburk för de tillfällen man faktiskt spelar.