Inlägg

Inlägg som DerpMcDerp har skrivit i forumet
Av DerpMcDerp

Hur många frames kan man få ut och vad händer med fysikmotorn då. Kan bli intressant.

Av DerpMcDerp

Har en gammal 40" LCD i vardagsrummet men är nästan bara barnen som använder den. Nu börjar de bli så pass stora att man faktiskt skulle våga köpa något vettigt när den nuvarande ger upp.

Av DerpMcDerp

Köpte det på rea men har fortfarande aldrig startat det. Backloggen har blivit orimligt stor sen jag fick barn.

Av DerpMcDerp

Även om det kanske vore uppriktigt så känns det inte supersexigt med "Refresh" i namnet.

Av DerpMcDerp

Kommer ärligt talat inte ihåg vad jag har för bakgrundsbild. Blir så lite tid framför datorn nu för tiden med familj, barn, sommarsemester på landet osv.

#SAD

Av DerpMcDerp

Allt från Dell verkar kokt i bajs så skulle inte röra något från Alienware med en två meter lång käpp.

Av DerpMcDerp

Det som stod på tur att bytas ut var mitt 1070. Tänkte köpa ett 3070 eller kanske det beggat 2080. I väntan på den uppgraderingen ser jag ingen större anledning att uppgradera något annat heller.

Av DerpMcDerp
Skrivet av DesignatedPsycho:

80-talet för 50 år sen...🤔

Framgår i artikelns inledning att Ethernet skapades i mitten av 70-talet men slog igenom på bred front under 80-talet. Så ~50 år blir då rätt.

Av DerpMcDerp
Skrivet av Jumpcut:

Grymt coolt projekt. Var tvungen att lyssna lite på Antiloop. Deras material har inte åldrats superbra. Men dom har bra hooks. Favvon för mig är deras remix på Oh Susie.

De känns lite som en one-trick-pony där mycket var snarlikt men kommer av och till tillbaka till "Only U".

Av DerpMcDerp

Stör mig att det är 4090 som ger bäst prestanda per krona. Det var väl alltid varit det omvända - ju högre upp i hierarkin vi kom desto mer kostade varje extra fps.

Skulle kunna tänka mig att det är en av anledningarna till att korten inte känns värda att köpa. Toppkorten är för dyra - och de längre ner i hierarkin är för dåliga/krona jämfört med toppkorten.

Möjligen har NVIDIA så pass god yield att man vill knuffa alla konsumenter uppåt för maximal vinstmarginal. Eller så har de kanske planerat hela serien efter prisbilden som rådde under krypto-boomen och vill inte minska den planerade marginalen. Vilket de inte heller behöver då folk ändå köper.

Av DerpMcDerp

Tycker att det är dags att flytta kontakten. Att ha den rakt ut mot chassie-sidan är hål i huvudet när korten är så tjocka och kablaget inte ska böjas. Alternativt att skicka med adaptrar med 90-graders vinkel med riktigt feta kort.

Av DerpMcDerp
Skrivet av ndrs0:

En AI är inte en människa, varför skulle denna ha rättigheter ö.h.t.?

Nu syftade jag inte på en AI:s rättigheter utan konceptet att nyttja någon annans imateriella rättigheter för att öva upp sin egen kompetens. Vilket är något vi människor gör.

Men den filosofiska frågan kring vad som är ett medvetande och vilka rättigheter man skulle ge en potentiell självmedveten AI är också väldigt intressant.

För övrigt har djur rättigheter i många samhällen. Inte direkt jämförbart - men de är inte heller männsikor.

Av DerpMcDerp
Skrivet av buse_id10t:

Men liknelsen du gör är relativt snevriden. Jämför det snarare med att någon stjäl någon annans arbete och lär sig av det, utan ägarens samtycke, eller att du jobbar på ett visst företag, men att du med ett fake:at anställningsintyg tar dig in på ett annat företag för att bli upplärd där, innan du drar vidare till ditt riktiga jobb. Det hade varit skillnad om dessa AI-utvecklare lär upp sin AI med resurser som de själva äger och förfogar över, men det gör de ju inte. Jag håller dock med om att frågan om AI fortsatt behöver utforskas och redas ut.

Jag äger inte rätten till det material jag arbetat med under mitt yrkesliv. Likväl kommer jag att ta med mig mina erfarenheter till framtida anställningar.

Men jag håller med om att det inte går att jämföra rakt av då det handlar om oändligt mycket större mängder data när det gäller maskininlärning. Likaså har man nog inte programmerat algoritmerna för att ta hänsyn till imaterialrätten.

Och utöver att se över reglerna gällande AI skulle man behöva förändra imaterialrätten i grunden. Men det kommer aldrig att hända då det är alldeles för många starka intressen som tjänar på dagens upplägg.

Av DerpMcDerp

Frågan är vart man ska dra gränsen. De flesta personer som är aktiva inom något fält har tränat på någon annans arbete. En människa konsumerar X mängd av andras verk och skapar sina egna tolkningar. En AI gör detsamma men med mycket mer data. Jag har inget svar. Men frågeställningen är likväl intressant.

Av DerpMcDerp
Skrivet av Kevlarheart:

Spelar ingen roll. iPhone äger marknaden ändå
Med bästa en hands funktionen att sänka allt såpass att man når allt ändå med appar och allt i webbläsaren.

Men får oss som inte gillar iOS och gärna har en lite mindre telefon är det trevligt att det finns alternativ. Min OnePlus 7 Pro börjar sjunga på sista versen i och med att det är slut på säkerhetsuppdateringar och jag kikar på en lite mindre Pixel. Blir dock lite put över att man ofta drar ner specs på enheterna med mindre skärm.

Av DerpMcDerp

Jag har äntligen - vid 38 års ålder - slutat att köpa spel på rea jag ska spela "sen". Har ingen tid. Bättre att köpa när de väl ska spelas. Då har priset antagligen sjunkit ännu mer än vid rean.

Av DerpMcDerp

Tror inte det kommer ha mycket betydelse att entusiaster inte köper 4060. De kommer att säljas i pre-builds till den stora massan och i drivor till OEM.

Av DerpMcDerp

Telefonen för de vuxna. Platta, laptop och switch för barnen.

Har i många år funderat över att ha en "dum" gammal doro på somrarna för att kunna koppla bort livet bättre. Skulle må bättre av det - men vill inte göra den uppoffringen.

Av DerpMcDerp
Skrivet av Maaxan:

Dom vill hinna få sålt nuvarande lager av 4000-serien innan launch.

Någon som nyligen sett en trovärdig källa nämna hur det ser ut med 3000-seriekort i lager?

Av DerpMcDerp

En av de saker som frustrerar mig mest är när tjänster jag betalar för är dränkta i en massa irriterande reklam. T.ex. dagstidningarnas webbplatser - de är outhärdliga utan ad-block.