Inlägg

Inlägg som Aramith har skrivit i forumet
Av Aramith

Slår ett slag för dessa, helt ok ljud för pengarna enligt mig https://www.24.se/awei-s950vi-super-bass-in-ear-headset-1

Av Aramith

testa ta ur ram minnena om du har flera testa med ett åt gången se om datorn startar om ej så är det nog tyvärr nätagget som blev kasst efter strömavbrottet.
Du kan även testa att nolla biosen se om det hjälper genom att antingen ta ur batteriet eller hitta cmos brytaren (manualen kan behövas om det inte är tydligt vart den sitter)

Av Aramith
Skrivet av Naga:

Hade pci-e varit avstängt så hade han väl ändå fått bild från moderkortet även om grafikkortet satt i? Vilken han inte gör. Låter snarare som något fel på pci-e porten. Skulle kunna bero på böjd pin, är moderkortet helt nytt?

Framgår inte om han testat med skärmsladden i moderkortets grafikutgång efter felet uppstod, fick intrycket att han installerat windows utan grafikkort i?
dvs om sladden sitter i grafikkortet men bios är inställd på intern grafik så får man ju givetvis ingen bild om sladden sitter i grafikkortet i pcie slotten.

Av Aramith

Har du kollat i bios så att det är inställt på att pcie är aktiverat så du inte kör på inbyggda grafikdelen?

Av Aramith

Det är inte ram minnet som strular då? har du 2 stickor så testa att ta ur en och prova starta.
Om du bara har en sticka så ta ur och sätt i minnet igen för att utesluta att det är glapp, dubbelkolla manualen att minnet sitter i rätt slot på moderkortet.

Av Aramith

Kan även vara så enkelt att en sata kabel till en hdd börjar bli sliten då brukar boot-tiden bli kass som attan, testa koppla ur alla diskar utom bootdisken (ssd) så får man felsöka sig framåt ;D

Av Aramith

Hittade denna vid lite snabb googling, hoppas den guiden hjälper dig!
http://www.thecellguide.com/nexus5noservice.php

Av Aramith
Skrivet av antepannte:

Det lutar åt en ny telefon. Garantin på 24 månader har tyvärr gått ut och jag känner inte för att lägga ut pengar på en reparation, känns som det kan bli rätt dyrt det med.

Hmm jag skulle nog ändå testa att lämna in den, har du tur kanske det bara är en sladd till displayen som lossnat, borde inte vara dyrt att åtgärda och då har du vips en telefon du kan sälja om du ändå går i köptankar till en ny telefon ;D

Av Aramith
Skrivet av antepannte:

Tack för tipset. Testade detta utan något positivt resultat tyvärr

Tråkigt, ja då har jag tyvärr inget mer tips att ge utan du får helt enkelt ta det på garantiärende eller lämna in den där du köpt den för service då det verkar vara något mer allvarligt dessvärre.

Av Aramith

Skulle tippa på defekt kabel till hdd'n som är seg om ej S.M.A.R.T fel visas på någon av diskarna

Av Aramith

Låter som hårddisken håller på att ge upp, kolla den så du inte har massa S.M.A.R.T fel på den, jag skulle säkerhetskopiera det viktiga till en annan HDD så snart som möjligt.

Om du ej får S.M.A.R.T fel på den så testa att byta kabel, om det ej fungerar skulle jag byta ut disken så snart som möjligt.

Av Aramith

DU får välja själv om du vågar testa men ett "lagom" hårt knack i baksidan av telefonen (man kan få knacka ett par gånger) med t.ex. knogen på ett finger kan fixa till sådana här problem, har haft liknande problem på min S5:a att den inte "vaknar" när man aktiverar skärmen.

Av Aramith

Vad kör du för webläsare?
Läste på reddit att endel har detta problem med Edge (nya internet explorer) och Safari och att dem webbläsarna inte går att välja kvalitéinställningar med html5 (eller att dessa ej går över medium).

Av Aramith

antagligen ett eller båda grafikkorten som håller på att ge upp, kan även vara nätagget då ett felande nätagg verkligen kan påverka stabiliteten i ett system.

Nästa steg för dig är att testa dina grafikkort ett och ett (som du nämnt att du tänkt göra)
Steg 2 är att testa ett annat nätagg enligt mig.

Av Aramith

Min första tanke när jag läser om dina besvär är nätagget, kan få många konstiga följdfel om nätagget håller på att ge upp.
Har du ett extra du kan testa med eller någon kompis som har ett extra?

Av Aramith

Låter nästan exakt som ett problem jag hade för några månader sen, boot sen blackscreen efter några sekunder.
Visade sig i mitt fall att dvi sladden satt löst i skärmen, skulle rekommendera att kolla din kabel mellan gpu och skärm och ta ur den och sätt i den igen för att vara helt säker på att det inte är glapp!

Av Aramith

ska räcka att du byter moderkort men som ovan skrev till ett med rätt sockel för din cpu ;D
Chassit har stöd för grafikkort upp till 300 mm och ditt grafikkort är 250 mm, detta får du tänka på i framtiden om du ska köpa nytt!

Dock om du inte är så haj kanske du ska ta hjälp av någon kompis som har koll på hur man flyttar komponenterna säkert från en låda till en annan så inget tråkigt uppstår ;D

Av Aramith

har en raspberry pi 2 och liknande wifi sticka, jag fick googla efter instruktioner för att få igång min med
hittade denna länk, kanske löser ditt problem? https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=89028

Av Aramith

Jag hade exakt samma problem med Star Wars Battlefront och många andra spel, trodde i mitt fall att det var grafikkortsdrivrutinerna som strulade men till min stora förvåning så var det ljudkorts drivrutinerna i mitt fall.

Vad för ljudkort är det i din sons dator?
kör han med det inbyggda som sitter på moderkortet så se till att uppdatera dem drivrutinerna för Windows 10 http://www.guru3d.com har uppdaterade drivisar för dem flesta ljudkort.

Om det däremot är ett Asus xonar pci/pci-e kort så uppdatera dem drivrutinerna med eller kolla på http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/ för windows 10

Av Aramith
Skrivet av Fire_Ice:

Windows 7 och 8.1 är åtminstone stabila, till skillnad från 10:an (i dagsläget).

Hmm ok vad baserar du detta på exakt? Windows 10 har längre uptime på min burk (utan att behöva startas om) än föregående operativsystem, om du däremot menar i spel/program så är det samma sak där, första månaderna var lite skakiga innan drivrutinerna hann ikapp men så är det ju med alla OS från MS.

Blir lite trött på att vissa är eviga bakåtsträvare och vägrar inse när något nytt faktiskt är betydligt mycket bättre än föregående exemplar, visst Windows 10 har vissa funktioner man helst vill stänga av om man vill känna sig någorlunda anonym men som nämnt ovan så har MS vävt in detta i Windows 7 och Windows 8/8.1 men inte lika tydligt som i Windows 10, tycker nog dem var rätt ärliga när dem gick ut med funktioner i Windows 10 (enkelt att stänga av dessutom)