Inlägg

Inlägg som GFriberg har skrivit i forumet
Av GFriberg

Köpa Iphone 6 med Mecenat (studentrabatt)

Tjenare, hittade vad jag har förstått vara ett riktigt bra pris på Iphone 6 bunden med Tele2:s abonnemang "Tele2 Kompis Student".

Har egentligen bara en fråga angående detta.

Det står att surfmängden ligger på 3Gb per månad, och jag undrar om det är 4G-surf!?

Det står på Tele2.se att abonnemanget "Tele2 Kompis" ger 4G-surf, men det gäller ju det abonnemanget utan studentrabatt.
Abonnemanget som man hittar via Mecenats hemsida heter ju "Tele2 Kompis Student", och det ser ju ut att vara precis
samma abonnemang med studentrabatt, men eftersom det inte har precis samma namn och priset är betydligt lägre med den rabatten
så blir jag ju fundersam. Det framgår inte heller tydligt att det är 4G-surf det handlar om vilket det gör på Tele2:s hemsida när jag läser
om det abonnemanget utan studentrabatt. Kan det vara så att det bara är surf i 3G-nätet som ingår?

Är det någon som använder sig av Mecenat och har abonnemanget "Tele2 Kompis Student" eller någon annan som kan bekräfta
att det rör sig om 4G-surf?

Tack på förhand!

Av GFriberg
Skrivet av Shrillwhip:

Vilka av dessa tre hörlurar hade ni köpt/rekommenderat? Hållbarhet är ett fokus.

Yamaha EPH-100:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=935282

Supra Nitro:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2358530

Degauss Dual Driver X-Plug:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1310672

I den prisklassen skulle jag rekommendera Philips Fidelio S2 som går att hitta för 900kr. Väldigt trevligt ljud enligt mig.

Av GFriberg

Nu har jag testat att ta ut grafikkortet och försökt få igång utan det, dratt ur CPU och moderkortsströmmen och satt tillbaka dom, samt prövat en annan skärm.
Ingenting funkar. Sen prövade jag att dra ut fläktkontakten från grafikkortet och gav kylaren ström via molexadadaptern som följde med kylaren, då började fläktarna snurra. Vet inte riktigt vad det tyder på men så var det.

Vad ska jag göra nu då?
Har aldrig vart med om nåt liknande och för mig börjar det likna ett mysterium.

Av GFriberg
Skrivet av Kvickstick:

Kortis antagligen, jag har varit med om samma sak med samma kylare. Testa kortet med original kylaren igen, kolla så inte du råkat skada GPUn!

När du säger kortslutning, menar du att det skulle vara Kylflänsen på ovansidan av kortet som kortsluter då eller? Det är ju möjligt men man får ju med en plastfilm som är till för att skydda mot just kortslutning. Och den är också väldigt noggrant monterad.

Av GFriberg
Skrivet av Kvickstick:

Kortis antagligen, jag har varit med om samma sak med samma kylare. Testa kortet med original kylaren igen, kolla så inte du råkat skada GPUn!

Min originalkylare är söndersågad. Gjorde dedär moddet där man använder metallplattAn från originalkylaren och skruvar fast mot VRM för bättre temps.

Mycket nu...

Av GFriberg

R9 290 med nymonterad AAX IV, fläktarna startar ej, ger ingen bild

Tja, tryckte nyss in mitt grafikkort, (R9 290) med nymonterad kylare, (Arctic Accelero Xtreme IV) i datorn.

När jag startar upp datorn så får skärmen ingen signal, har testat VGA-ingången på skärmen me adapter också. Sen så startar inte nya grafikkortkylarens fläktar heller, vilket är jävligt märkligt för jag tryckte dit fläktkontakten på grafikkortet både hårt och noggrant.
Testade att använda processorgrafiken för att få bild, (alltså DVI via moderkortet) så jag kunde kolla drivisarna och så så funkade intte det heller. Det har alltid funkat innan.
Har redan kollat så strömförsörjning till grafikkortet och systemdisken är ikopplad, inga fel där.
Även har jag kollat systemdiskens Satakontakter.

Har svårt och tro att jag skadat grafikkortet, har varit löjligt försiktig vid monteringen av kylaren, plus att jag installerat en likadan kylare innan.
Vad kan felet vara?

Tack på förhand!

Av GFriberg
Skrivet av twk:

Har ett Corsair CX500M som är snart ett år gammal. Den modellen brukar få mycket kritik i forumet men mitt fungerar utmärkt

Fläkten låter mindre än övriga komponenter, både under idle och load. Ingen av de andra komponenterna är särskilt högljudda.

Ok, ja jag har också läst en del kritik om Corsairs CX-serie. Men trevligt att det funkar som det ska och går tyst

Av GFriberg

Fläktbyte på Corsair AX850

Tjenare, fick för mig att jag vill byta fläkten i mitt AX850. Inte för att det egentligen behövs, mest för att jag vill.
Tror mig också ha hittat ett sätt att göra det på som inte involverar lödande och så vidare men är inte säker ännu, också lite därför jag skapar tråden för om det funkar är det nog det enklaste och slöaste sättet att göra ett fläktbyte i ett nätagg på.

http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/info_1945.html

Hittade dendär lilla kabeln i länken, enligt hemsidan så låter den en 3 pins fläktkontakt anslutas till en 2 pins fläktkontakt på de nätagg som nu har det. Och det har ju AX850.

http://www.moddiy.com/products/3%252dPin-Standard-Fan-Connect...

Här är samma fast den finns att köpa färdigsleevad vilket är lite trevligare, känns lite redigare då tycker jag!

Fläkten jag vill sätta in i agget är en Noctua NF-P12, funderade på om inte deras NF-F12 skulle gjort sig ännu bättre pga dess statiska tryck. Men den låter ju också en del mer. Och den använder 4 pins PWM-kontakt.
Plus att jag har en NF-P12a liggandes.

Mitt system borde inte översträcka 500w. Troligen så ligger det väl lite lägre ändå.
Och vid den effekten som max vid spel så tror jag NF-P12 borde räcka till kylning.

Funderade också på hur det blir med AX850s halvpassiva funktion, och det borde väl vara så att fläkten i agget helt enkelt får mindre volt än den startar på tills effekten når 20% då den får 5v vilket råkar vara det den startar på enligt Sanyo Denkis hemsida.

https://db.sanyodenki.co.jp/product_db_e/coolingfan/dcfan/dc_...

En NF-P12 startar ju vid runt 6v, blir det bara så att fläkten är stilla tills mer effekt än 20% går åt eller tills temperaturen höjs, eller gör detta att den inte fungerar? Själv tror jag inte det borde utgöra nåt problem.

Länk med specs på NF-P12-fläkten:

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12...

En annan sak som jag oroar mig för är hur det skulle kunna bli med fläktkurvan. Den är ju gjord för originalfläkten som kan brumma upp i 2400rpm tror jag det var. Men jag läste i Sweclockers recension på AX850 att dess fläkt ligger på dryga 500rpm vid 50% belastning, och ca 1200rpm vid 75% belastning. Och 75% belastning på AX850 är typ 640w så borde det inte bli några problem eftersom att datorn inte drar ens så mycket.

Sen är det dedär med Ampere, San Ace 120-fläkten som sitter i har en "Rated Current" på 0.19 Ampere.
Medans Noctua NF-P12an har 0.09 Ampere. Vet vad Ampere är osv men inte vad det menas med det i detta sammanhang, menas det att fläkten kräver det som minimum för att den ska gå igång eller? Såg iaf att fläktarna hade olika värden där. Stod ju ingenting om max input current om NF-P12 på Noctuas hemsida, så innebär det att skillnaden på 0,1 Ampere inte borde vara något problem eller?

Är det någon som vet ifall en såndär adapter kabel skulle kunna funka? Och finns det någon som vet ifall det ens skulle fungera att byta ut San Ace 120 alltså Sanyo Denki-fläkten till en Noctua NF-P12? Och finns det någon som har teorier om hur det kan gå med fläktkurvan?

Tacksam för svar, tankar och tips!

Av GFriberg
Skrivet av Mocka:

Corsair 850W HX, låter en hel del tycker jag. Egentligen bara mätt genom att tysta ned alla chassisfläktar och lyssna på CPU fläktarna sen nätagget.

Min dator låter allmänt mycket vid idle tycker jag.

Möjlig lösning är ett nytt nätagg eller bättre chassi.

Eller att byta fläkt.

Av GFriberg
Skrivet av Gtoxed:

mina 2 i sig nedanför e tysta som fan, även under sommartid.

Älskar mitt ena FSP 650w 80+ guld certtad för 600kr! Aldrig haft ett enda stabilitetsproblem med detta agg eller högljutt.

Jaha, låter ju som bang for the buck ju!

Av GFriberg
Skrivet av Khezan:

Har ett ax860i just nu i riggen och det är knäpptyst. ax1500i i nästa bör väl vara ännu bättre.

Jaha, imponerande att det håller sig tyst trots att du kör SLI och OC!

Ja troligen!

Av GFriberg
Skrivet av skogsvilden:

Om de låter något när jag spelar så hörs det inte då allt överröstas av grafikkorten, som är R9 290 med referenskylare som dock låter en hel del men skickar istället ut värmen ur datorn, plus att jag spelar med surroundljud på hög volym så oväsen från datorn spelar ingen roll.

Jaha ok, skönt då!

Av GFriberg
Skrivet av skogsvilden:

Mina två EVGA Supernova G2 850W, satte örat bakom datorn bredvid aggregaten och hörde dom inte. De stod inte i passivläge så fläktarna lär ju ha snurrat men inte mycket i alla fall.

Jaha, det var som fan! Låter dom nåt under spel då? Läste nån recension på nya EVGA-aggen, verkar ju vara riktigt mycket för pengarna! Trevligt med 140mm fläkt också!

Av GFriberg
Skrivet av Mogwaii:

4st 120mm Enermax T.B.Silence PWM 650-700 rpm

3st Corsair Air series AF120 Performance 750 rpm
1st Corsair Air series AF140 Performance 600 rpm
3 st 120 mm Akasa Viper 750-800rpm

Styrda med 2 st 6 kanals fläktkontroller

Nice! Ja domdär fläktarna lär ju inte väsnas i alla fall.

Av GFriberg
Skrivet av MultiMan:

Silver Power SP-SS750M 750W (SeaSonic-bygge, plattform M12D), 100% japanska kondensator, 80+silver, SanAce-fläkt).

Ohörbar vid normal drift där den sitter längst bak i Silverstone FT02-lådan och suger in friskluft från eget galler på baksidan, utblåset uppåt. SanAce-fläkten har också ett mycket snällt ljud för mina öron om jag väl sätter örat till. Agget har gått 24/7 sedan februari 2011 och hörs lika lite nu som när jag skaffade det, men SanAce-fläktarna ska vara av riktigt bra kvalitet.

Ok, låter skitfint ju!

Mitt AX850 har ju också en San Ace-fläkt, har sån lust att byta ut fläkten mot en NF-P12 så det rycker i fingrarna.
Om du fick en gratis NF-P12 att ersätta SanAce-fläkten i ditt agg med, hade du gjort det då? Och tror du en NF-P12
på 1200 rpm skulle kunna hålla nere temperaturen på agget tillräckligt mycket?

Du verkar kunna lite så tänkte att det skadar ju inte att fråga och se hur du tänker.

Av GFriberg
Skrivet av Extremaz:

Har ett Be Quiet Dark Power Pro 1000W och aldrig hört något från det, hör inte mitt R9 280X Asus Matrix heller, har datorn upe vid bordet med utsugsfläkten precis bakom en av skärmarna så tycker ju man borde ha hört dem om dem vart högljudda.

Ok, nice. Vet ju att ASUS-kylarna är tysta men visste inte att dom fortfarande var såpass tysta på ett fabriksöverklockat kort, det är ju bra o veta.

Av GFriberg
Skrivet av Provetector:

Ljudlöst Saknar ju fläkt.

OT.
Gillar att de nya nätaggen stannar fläkten helt vid låga laster. Har vart med om att en del fläktar tickar när de går på låga varv Därför blev det passivt för min del.

Nice! Vill också ha ett passivt nätagg men finns väl inga som orkar driva ett R9 290 med någorlunda god marginal.

Ja dedär med halvpassivt är smart!

Av GFriberg
Skrivet av Mogwaii:

Corsair ax1200. Aldrig hört något från det trots skaplig tyst dator pga lågvarvade fläktar till vattenkylning.

Jaha, gött för dig!

Vad har du för fläktar och vad ligger dom på för rpm?

Av GFriberg
Skrivet av 57josa:

Corsair AX760i, knäpptyst. Lite sus ifrån 140 fläktarna i chassit, knappt värt att nämna

Jaha, gött. Har det 120 eller 140mm fläkt? Stod på prisjakt att det har 140 men den ser liten ut för att vara 140 tkr jag.

Av GFriberg
Skrivet av skogsvilden:

Dom är ohörbara, oavsett om de står i semi-passivt läge eller aktivt läge.

Vilka nätagg är ohörbara menar du?