Inlägg

Inlägg som Aqua_HeaD har skrivit i forumet
Av Aqua_HeaD

Jobbigt när det är Pornhub det är frågan om och gumman sitter och surfar på datorn. 😂

Av Aqua_HeaD
Skrivet av talonmas:

Keramisk sten eller diamantsten. Då slipper man joxet med vatten och de är plana mycket mycket längre. Att plana ut en slipsten är ett drygt jobb imo. (En skålformad sten ger ojämn slipning)

De är dessutom endast marginellt dyrare.

@TS: Kan du inte ta en bild på vad du köpt? Orsa tillverkar sten men namnet säger inget om typen eller grovleken.

Inga som helst problem att plana stenar. Åtminstone om du har mindre stenar. Bara att ta ett våtslippapper i grövre storlek och se till att du har en plan skiva under. Själv planar jag mina med en Atoma 140.

https://www.knivesandtools.com/en/pt/-atoma-diamond-stone-140...

Av Aqua_HeaD

Tror att du har svårt att ta med din ålder och tidigare erfarenhet. Jag har passerat gubbe för länge sedan och bytt jobb några gånger de senaste 15 åren. Finns ingen av dessa arbetsgivare som gett mig en bättre lön trots min erfarenhet som jag har samlat på mig sedan jag började jobba som 16-åring. Jag har en hel del i bakfickan, men i dag tittar man på vilka arbetsuppgifter man har. Arbetar man med samma saker som sina kollegor så skiljer sig inte lönen alltför mycket. Ingångslönen ligger ofta en bit under de som har arbetat ett tag och den kan man ju jobba upp lite om man är kvar hos samma arbetsgivare ett tag genom det lilla påslag man förhandlar sig till år efter år.

Jag har stridit för en högre lön, men för att få en aning bättre lön än kollegorna så bör man göra lite mer än vad man förväntas att göra, då kan man få någon extra krona. Man kan exempelvis ta på sig extrauppgifter eller hjälpa till så att arbetsmetoder förbättras och allmänt visa framfötterna.

Som sagt var… Ålder och tidigare erfarenhet skiter många arbetsgivare i i dag när det kommer till löneförhandling.

Av Aqua_HeaD

Jag hör kanske lite till nördarna när det kommer till slipning av köksknivar. Själv har tre japanska syntetstenar som jag kör mina knivar på. Naniwa Pro 400, 1000 och 5000 grit. Börjar oftast på 1000 stenen och avslutar med 5000 och striglar därefter på ett läderbälte. Är knivarna riktigt dåligt skick eller behöver profileras om så börjar jag på 400 stenen och går sedan uppåt. Det är både roligt och rogivande att sitta och slipa själv och dessutom får du i slutänden rakbladsvassa knivar som skär igenom råvaror utan att behöva använda våld. 😊

Har dock aldrig hört talas om Orsastenen och har ingen aning vilken grovlek det är på den.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av star-affinity:

Det där är riktigt grymt! 👍
I alla fall RAM och lagring borde gå att uppgradera i efterhand – håller med.

Vi kör med ”spillsäkra” tangentbord samt möss på jobbet och diskar dem i maskin emellanåt. Funkar alldeles utmärkt. 😊

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Phod:

Det är sommar och folk är lediga. Vad vill du, ska vi gå ut i solen och värmen???

Det kan vi göra. En kall öl är aldrig fel i solnedgången.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Aphex:

Vad spelar det för roll..

är priset bra = köp
är priset för högt = köp inte
Har du ingen aning = låt bli budgivning och handla i butik.

För övrigt är det antingen stötesten eller stöttepelare och de är inte synonyma.

Bra att det finns ordpoliser här på Swec som korrigerar när det blir tokigt. Jag ändrar genast så att alla förstår och slipper anmärka på ett sådant fatalt misstag.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av BadNewsBrod:

Hur tänker ni andra angående Kompletts betalningsalternativ ”Flex” ?

Enligt info så ska det gå att köpa ASUS bildskärmar med FLEX, mem jag hittar ingen ”blå” knapp på exempelvis ASUS ROG Strix XG349C.

https://i.imgur.com/NhZa1QM.png

Konceptet blir ju i princip en hyra av produkten och vill man köpa ut den så får du betala mer än ordinarie pris vilket gör att det blir en ränta trots att Komplett säger annat. Förstår inte syftet.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Göteborgaren:

är ju helt upp till säljaren, han har betalat annonsen och säljer varan ifråga!

Fast då kan säljare som är intresserade av att trissa sina bud och ”lura” andra köpare vända sig till andra ställen än här på Swec enligt mig.
Sweclockers har för mig varit en stöttepelare när det gäller trygga och ärliga affärer samt när man vill ha hjälp med tekniska frågor.

Så länge allt sker öppet och ärligt så är det ok. Säljaren får formulera sina krav precis som den vill så länge allt sker öppet. Jag förstår att man vill ha ut så mycket för sina prylar som möjligt vilket är helt i sin ordning.

Dock tycker jag personligen att det är ganska tråkigt att majoriteten av annonser här har blivit rena budgivningsannonser. Om jag är ute efter begagnad hårdvara så gillar jag att kunna köpa dem direkt till ett fast pris utan att behöva vänta in andra budgivare och till sist eventuellt ha tur att vinna ”auktionen” efter en längre tid. Därför börjar jag i alla fall att vända mig till andra forum och säljsidor.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Puttefnasket:

Märkligt då du själv annonserade på marknadsplatsen och avslutade den annonsen med att skriva att du sålde den på annat håll... Så var det med den tydligheten från din sida...

Vilken annons var det du syftade på? Vad det iPhonen? Läs i så fall vad som stod längs nere i den.

” 1800:- eller högstbjudande. Kan skickas mot förskottsbetalning och fraktkostnad.” Vilket innebar att reservationspris inte uppnåddes.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av DavidtheDoom:

Från mig som användare av marknaden:
Det finns inget som hindrar säljaren att genomföra detta. Jag gör t ex detta när jag får bud i PM.

Jag tänker dock trycka på att jag aldrig vill att Sweclockers marknad ska bli någon form av auktionssystem där jag måste sälja till den som lägger ett visst bud utan det ska vara helt upp till mig som säljare att välja vem jag säljer till.

Vidare så avstår jag från att handla av säljare som inte redovisar eventuellt inkomna bud över PM just för att jag inte är intresserad av icke-transparenta budgivningar.

Från mig som moderator som har lite insyn i hur systemen fungerar:
Att genomföra en regel som förbjuder bud i PM blir svårt, den tekniska lösningen finns helt enkelt inte i dag att se till att regeln följs.

Bäst är helt enkelt att användarna som använder marknaden ser till att följa sina egna principer. Är det ett oschysst beteende? Gör inte affärer då. Vill du att andra ska redovisa bud som kommer från PM? Se till att inte buda själv genom PM och redovisa eget inkomna PM-bud?

Med tanke på att möjligheten i dag alltså inte finns att styra funktioner eller sätta regler på det sättet som en del här önskar, vore det då inte bättre att varor här på Sweclockers då endast säljs till ett fast pris? Säljaren sätter ett pris och vill ingen köpa den till det priset så har man möjlighet som säljare att SÄNKA priset i annonsen utan kostnad. Då kan ju medlemmar skicka hur många PM som helst och ha en dold budgivning om de vill samt att säljaren har fri prissättning. Om någon vill köpa varan för utsatt pris som står i annonsen så slår man till på en gång via meddelande i annonsen och då blir säljaren tvungen att sälja till det priset.

Om säljaren trots det raderar annonsen när intresse finns via meddelande i annonsen och säljer till någon annan så rapporteras detta in till administratörerna och säljaren får då en varning. Efter ett antal varningar så blir säljaren stoppad från att använda marknaden.

Nu myglas det hej vilt från vissa och priser trissas upp samt att auktioner definitivt inte är regelrätta
auktioner. Vissa säljare gör precis som de själv vill bara för att sko sig på ärliga vettiga medlemmar här på forumet.

Detta kanske inte heller genomförbart, men i dagsläget är marknaden lite märklig enligt mig. Börjar mer och mer kika på prylar på annat håll. Och visst går det att blunda och kika vidare, men jag sitter här för att jag anser att forumet är en ypperlig hjälp med många underbara medlemmar som gärna hjälper till.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Blub:

Och vad hindrar säljaren från att säga att han fått in bud från annat håll än swec?

Du har ju själv en avslutad annons med följande: "Avslutar budgivning när jag känner att det lugnat ner sig. Säljer till vem jag vill med rätt att neka."

Jag säger precis som @Molgorain, gillar du inte priset eller utformningen av annonsen så klicka vidare.

Vad var det som var konstigt i min formulering? Jag hade annonsen uppe tills det inte kom in fler bud istället för att i början sätta en fast sluttid. Jag sålde varorna till den som hade högst bud i slutet. Att sälja den till vem som helst av de som har lagt ett öppet bud kan vara okej så länge som affären sker på smidigaste sättet. Jag kan sälja den till någon som har ett lägre bud, men som hämtar vara direkt hemma hos mig istället för att hålla på att skicka den med post. Säljaren lär vara öppen med det som sker och vara transparent gentemot alla andra som är med och budar. Skriv som säljare i tråden vad som händer och vad som gäller, men dölj inga bud bakom osynliga PM.

Som sagt var…. Detta är en omröstning och tråd för att se vad ni alla har för synpunkter. Jag har mina åsikter, men de behöver inte vara rätt.

Av Aqua_HeaD
Skrivet av Blub:

Asså för att detta ska funka måste swec ta bort pm funktionen alternativt anställa en person som enbart går in på medlemmarnas konton och läser av deras privata PM för att se att ingen budat den vägen?
Det säger ju sig självt att det inte fungerar i praktiken. Samma som reglerna om bristvaror, visst du kan inte sätta utgångspriset högre än vad det kostar i affär men inget säger ju att reservationspriset ligger flera våningar upp.

Och vad händer när din öppna budgivning är slut men du som säljare inte är nöjd med slutpriset? ska Swecs ledning tvinga dig sälja under hot om avstängning eller nåt?

Idén är kanske bra, men det går inte att utföra på ett bra sätt.

Borde inte vara så svårt. Sätter man upp en regel om att budgivning skall göras öppet så förutsätter man att medlemmarna här följer den. Om någon mot förmodan inte följer det så kan det i förlängningen leda till avstängning i marknaden.

Säljaren kan ju även vara tvungen att sätta ett reservationspris som den måste sälja varan för. Antingen säljer man till fast pris eller så har man en öppen budgivning med reservationspris och där säljaren och högsta budgivare är skyldiga att genomföra affären efter vinnande bud.

Genom att majoriteten av varor här nu säljs via budgivning så bör man kanske se till att systemet är lämpat för det med. För mig skapar det bara irritation när man är intresserad av en vara som sedan säljs till någon osynlig som har lagt bud via PM. Man slösar onödig tid och kraft på något som man i slutändan ändå inte har en chans till att få köpa.

Av Aqua_HeaD

Bud via PM eller inte i Sweclockers marknad?

Hittade ingen vettig kategori att lägga denna tråd i så admin får mer än gärna flytta den om den hamnade olämpligt.

Hänger en del på Sweclockers marknad och på senare år så har försäljningen mer och mer gått över till auktioner istället för fast pris.

De flesta lägger sina bud under annonsen, men sedan verkar de finnas en hel del som skriver PM till säljaren med sina bud. Personligen tycker jag att detta är ett otyg i och med att regeln om att man inte får sätta ett utgångspris som är högre än lägsta nypris då inte betyder ett dugg.

Direkt vid första bud så kan säljaren direkt hävda att det har inkommit ett bud via PM som är betydligt högre än lägsta nypris och vips så har man egentligen då frångått regeln om att utgångsbud inte får vara högre än lägsta nypris.

Jag önskar att samtliga bud skall vara synliga annonsen så att alla intresserade kan följa budgivningen på ett korrekt sätt.

Har påpekat detta för Sweclockers administratörer, men de och även ni andra kanske tycker olika.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Aqua_HeaD
Skrivet av orig_rejser:

Konstruerad hållbarhet är en stor sak. Jobbade en gång i tisen som konsult mot tillverkande industrier, stora pengar på att konstruera så dom klarar garantitid och så länge till att konsumenter inte blir arga...

Måste säga att apple är bra på ett sätt, deras grejer håller riktigt länge generellt, men visst går dom väl sönder så är det meck. Men min macbook 2015 känns som ny, det gör inte min 2019 xps...

Använder Apples produkter och det funkar helt okej. Dock blir jag förbannad över när Apple spärrar möjligheterna att uppgradera mjukvaran (iOS) i sina produkter efter ett antal år och med det gör dem obrukbara. Vi sitter med ett antal iPads hemma som är i nyskick både till utseende och även invändigt med bra batterikapacitet. Dessa iPads är det nu bara att slänga i och med att det inte går att uppgradera mjukvaran på. Och genom att det inte går att uppgradera mjukvaran så kan man inte heller ladda ner eller uppgradera apparna i enheterna eftersom de kräver de senaste mjukvaran.

Att köpa Apples produkter för en jäkla massa tusenlappar till samtliga i familjen för att sedan behöva slänga dem trots att det hårdvarumässigt är okej är ju urbota dumt.

Av Aqua_HeaD

Jag har ett konto som även sambon har fullmakt till. Till detta har vi sedan kopplat varsitt Klarnakort som är helt avgiftsfritt. Till detta konto har vi sedan en lika stor överföring var när lönen kommer in vilket gör att vi har detta konto som vårt ”servicekonto”.

Av Aqua_HeaD

Detta har hänt mig också och är troligen något som man får dras med vid en ”ominstallation”. Dock gällde det min iPhone. Tappade en massa ”böcker” som jag sparat samt även ljudfiler och annat. Detta trots att jag innan tog en backup av allt och återställde allt från den backupen.

Av Aqua_HeaD

Köp bivaxkakor och blanda mellan 10%-40% av bivax med paraffinolja. Värm upp detta så att vaxet smälter. Häll därefter upp på tätslutande burkar och låt stelna. Ju mer bivax ju tjockare blir blandningen. Använder detta till mina skärbrädor och även knivskaft. Funkar klockrent.

Av Aqua_HeaD

Bara positiva erfarenheter. Corsair hjälpte mig med mina RGB-fläktar som strulade en hel del i början. Det enda som kan anmärkas på är att ärendet totalt tog strax under ett år att reda ut i och med att jag i stort sett blev rekommenderad att skicka en enhet åt gången. Det innebar att det tog ett tag att lösa, men allt blev bra i slutänden då flertalet fläktar byttes ut tillika med deras styrenhet. De knorrade aldrig så länge jag visade originalkvittot på prylarna.

Av Aqua_HeaD

Kan du lämna lite mer information om scootern? Vad är det för märke/modell samt var är den inköpt?