Inlägg

Inlägg som serverfel har skrivit i forumet
Av serverfel
Skrivet av hwasser:

Dags att ge sig in i snake-oil-marknaden och påstå att en guldplätterad mus ger bättre FPS. Jag lovar att någon kommer köpa det xD

https://www.joom.com/sv/products/60659021eae5b4014c624795

Av serverfel

Hahahahaha! Vaad faan?!

Av serverfel

Är jag hård om jag anser att man borde omhänderta barnen till folk som köper detta?

Av serverfel
Skrivet av Lodisen:

Handlar det om hela Sverige eller någon specifik ort?
Finns oftast bemanningsföretag man kan gå via om man är villig att pröjsa en slant, så sållar de ut de personer ni inte vill ha.

Man kommer jobba i södra sverige men främst skåne.

Vi kommer gå ut i normala kanaler, men jag vill även se om man kan leta i mer specifika grupper. Så en annons i sweclockers hade varit jättebra tror jag.

Av serverfel
Skrivet av Linus:

Jobbannons, 30:- på sweclockers marknad 👍😂

Kan vara jag som är bakis, men jag hittar inte det?!

Vet att där fanns en spalt för det innan då jag såg företag söka folk här.

Av serverfel
Skrivet av Linus:

Jobbannons, 30:- på sweclockers marknad 👍😂

Helt ärligt inte så dumt.

Av serverfel

Kan inte kineserna sno tekniken och göra egna grafikkort snart?

Det gamla gardet måste försvinna.

Av serverfel
Skrivet av Jagers:

nån som har bil intresse.

Det är precis så jag tänker. Någon fast tvärtom. Någon som jobbar med att meka men har ett brinnande intresse för pc, mjukvara och vill gå över och jobba mera med det.

Av serverfel
Skrivet av Fryngel:

Jag kommer ihåg en tid när Microsoft var likställt med ren ondska. De har vandrat åt motsatt håll än Google i ondsketrappan.

De har helt klart blivit bättre. Speciellt om man jämför med andra stora bolag.

Av serverfel

Hur skall jag hitta rätt arbetskollega?

Hej!

Finns det någon som kan ge mig tips i hur jag skall leta rätt på en kollega till mitt team?

Vi behöver inte gå närmare in på uppgifterna då detta i sig inte är en jobbannons.

Vi kommer att sätta ut annonser som vanligt i de vanligaste kanalerna, men problemet är att den processen är så himla tungrodd med massvis med mindre seriösa ansökningar.

Har någon av er tips på hur man kan headhunta rätt folk själv? Linkedin?

Jobbet är en hård/mjukvarutekniker med fokus på mjukvaran. Men denna skall inte vara rädd för att åka ut och hjälpa till med att sätta upp systemen som mjukvaran sköter. Så inte en IT-tekniker som är rädd för att lämna kontoret och bli smutsig om händerna med andra ord.

Svårt att hitta den ena som inte utesluter det andra tycker jag.

Av serverfel

Firefox! My old friend! So we meet again…

Detta va en dealbreaker för mig som kör chrome sedan jättelänge.

Bästa hade iofs varit om folk gick ifrån youtube till något mindre annons-aggressivt. Men det lär ju hända…

Av serverfel
Skrivet av Dunde:

OK? Jag gillar smörgås med salami. Vi gillar alla olika saker.

Jo för mitt inlägg var så off-topic.

Tur att andra fattade vad jag försökte säga.

Av serverfel

Tror faktiskt att min nuvarande pc blir min sista på ett bra tag. Har dessvärre tappat mycket av den kärlek jag haft till plattformen.

Kanske blir ett playstation i framtiden om jag vill lira. Sen kan jag ha min jobblaptop till pcsysslor.

Av serverfel
Skrivet av MiLeS:

Efter att köpt en Toyota som hade gått ca 2700 mil för 35 lök för massa år sedan (uppe i 13.000 mil nu btw) så är nog mitt MSI RTX 3080 Ventus 3X OC för 8400:- det bästa köpet hittills :3

Toyota gör skitbra bilar. Har ägt två. Bästa beg bilen man kan köpa.

Av serverfel

Vilken urtråkig lansering.

Av serverfel
Skrivet av Ozzed:

Så dåligt som de skött lanseringen av Windows 11 alltså. Hade de bara kunnat sopa till med "Windows 11 har minst 10% högre prestanda än Windows 10, över hela brädet", så hade nog folk kunnat svälja dumheterna men nu är det liksom... Jaha? Samma eller sämre prestanda... Varför ska man byta? Det finns inget som lockar mig. Om jag hade velat att min Windowsdator ska se ut som en Macintosh så hade jag väl köpt en Macintosh liksom... Nej jag blir bara mer och mer förvirrad över vad meningen med allt detta är ju längre tiden går.

Varför gick du över till Windows 10 från 7:an då?

Vill inte få detta att låta som ett påhopp, men det känns bara mest som bittert gnällande från ditt håll. Tycker du brukar skriva vettiga saker annars. Och jag är säker på att samma sak kommer skrivas om windows 12 när alla till slut kör 11:an.

Jag kör win10 men endast för att jag inte orkat få mitt system rätt inställt. Man är nöjd och orkar inte strula förrän 11:an har en ”killer feature”. Men ska man använda windows får man förr eller senare uppgradera tror jag.

Jaja. Upp med hakan och bara ta förändringen. Det blir nog bra. 🙂

Av serverfel
Skrivet av F.Ultra:

Alltid svårt att definiera "bättre" på något så komplicerat som en scheduler och vad som är bättre eller sämre för dig eller mig, men en större sak är att schedulern i Windows gillar att fördela lasten jämt medan Linux gillar att hålla kvar en tråd på samma kärna så länge som möjligt (vilket är bättre då den kärna som du körde på sist ju har kvar din data i sin cache).

Simpelt test för detta är att dra upp t.ex 7-zip och så köra dens inbyggda benchmark och så sätta antalet trådar till 1, på Windows så kommer du att se hur lasten mellan de olika kärnorna hoppar runt så att du t.ex med en 3-kärning CPU (jag testade detta precis med en virtuell instans av W10) så får du runt 33% last på alla kärnor medan när jag kör samma test i Linux så får jag 100% last på en av mina kärnor under tiden som benchmarken körs.

Troligtvis just den skillnaden som gör att W10 vinner vissa benchmarks över Linux på Alder Lake trotts att W10 också saknar stöd för ThreadDirector då om en tråd råkar trilla in på en e-core på Linux så kommer den ju med stor sannolikhet att ligga kvar där och få sämre prestanda medan W10 pga ren bonnatur när den hoppar runt kan råka köra mestadels på p-coren.

I mitt huvud är det i så fall inte helt självklart att linux är bättre, utan att det beror på arkitektur och om hur många trådar mjukvaran kör på?

Av serverfel
Skrivet av suhrim:

De har ju sålt minst en licens 2021 iaf....

https://www.youtube.com/watch?v=o7W6hv4kcvg

Älskar hans kanal.

Av serverfel

Är själv månadsgivare. Det känns inte ens i kassan för min del.

Om ni inte är det kan ni ju fundera på att bli det.

Som de säger. Barn och cancer hör inte ihop.

Sen så läser jag mycket om att man inte vill bidra med någon hundring för att deras VD tar 100000 i lön. Men att lägga 20000:- på en mobil/grafikkort som ingen bryr sig om efter ett par år är normalt. Vad tar Samsungs/nVidias VD ut?

Visst du får ingen grej att leka med om du lägger en hundring på barncancerfonden, men någon kanske får leka lite längre istället för dig. Jag vet inte. Men något gott gör det nog.

Av serverfel

En era går i graven, men det är lika bra att avliva den gamla hästen.

Man kan inte ha en marknad med två bolag som har monopol på en arkitektur. Via finns kanske kvar men dom räknar jag inte med.

Om man släpper strömbegränsningarna på Arm så kanske man kan komma riktigt långt med tanke på hur bra M1 blev.