Inlägg

Inlägg som Krokarn har skrivit i forumet
Av Krokarn
Skrivet av Corsair Johan:

Om detta händer för någon igen så rekommenderar jag er att kontakta våran support som snabbt kan skicka ut nya keycaps.

https://support.corsair.com

Med vänliga hälsningar,
CORSAIR Johan

@XPerion

Av Krokarn
Skrivet av Bengt-Arne:

@Krokarn
Hur har det gått?
Har du fått någon rätsida på krånglet?

Nej, den blåskärmar fortfarande. Är man snabb när datorn startar så man hinner starta Fortnite så kan man ha det i bakgrunden så fungerar det mestadels att spela. Men ibland kommer blåskärmningarna ändå.

Jag har inte haft tid att pyssla något med datorn på ett tag nu. Tanken är i nästa steg att testa att ominstallera W10 igen, och fungerar inte det måste jag nog testa annan ssd, och hjälper inte det blir det nog att byta moderkort.

Av Krokarn
Skrivet av Morrowind:

Denna sladd verkar vara slut i Europa och USA.
Provat med micro usb till usb 2 eller 3 som ej fungerar :/
H150i

Skickades från m.sweclockers.com

Om du testar en micro usb tll usb 2.0/3.0 måste den vara fullkopplad, alltså inte bara en laddkabel som du laddar något med.

Är alltså en sådan här kabel du söker?

https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Accessories...

Av Krokarn

Du kan inte styra Corsairs LL-fläktar från NZXT's chassi eller moderkort, utan du måste ha antingen en Node PRO eller en Commander PRO. Köper du ett kit med 3st LL120 ingår allt du behöver för att kunna styra dem.

Av Krokarn

Jag misstänker att S36 får sin ström från nätaggregatet via en sata-kontakt så kopplas den lilla kabeln bara till cpu_fan endast för varvtalsmätningen och så inte bios skall klaga på att du inte har en cpu-kylare inkopplad.

Av Krokarn
Skrivet av Bengt-Arne:

Ser inte att det kan vara RAM minnena om tre olika redan testats.
Har själv en pc med Ryzen 2 1200 som använder minnen speciellt specade för Intel, sen så är ju pratet om kravet på Samsung B-die avklingat med tredje generationen = bättre kompatibilitet.

Tänkte på nätagget, har du kollat spänningarna?
Första steget är lätt då dessa rapprteras i bios, det viktigaste är 12v, finns även en utility som visar spänningarna under drift. Har varit med om agg som visar 12.4 till 12,5 v i vila men vid last från främst grafikkort i vissa moment dippar ner till närmare 11 v innan blåskärm.

Ett sätt att utreda den biten är om man har tillgång till ett mindre grafikkort (mindre effekt), försvinner blåskärm så kan man misstänka agget. Alternativt, klocka ner grafikkortet...

Kollade i bios på just spänningarna och såg inget märkvärdigt, men skulle ju kunna ta med en extra skärm och lägga in någon utility som visar strömförbrukningen!

Av Krokarn
Skrivet av dpj:

CMK16GX4M2B3200C16(Ver4.24)
Är det ver4.24 du har? Ver=Version?
Finns iallafall med i listan :
"Memory_QVL_3rd_Gen_AMD_Ryzen_Processors".

Skickades från m.sweclockers.com

Ser inte de uppgifterna på förpackningen, minnena sitter i datorn som jag inte har tillgång till just nu.

Av Krokarn
Skrivet av dpj:

@krokarn
Vad heter minnet du köpte?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ska erkänna att jag inte kollat i QVL-listan själv utan förlitade mig på en av trådskrivarna, valde den modellen som han hade hittat.
Corsair Vengeance LPX 2x8Gb 3200MHz, CMK16GX4M2B3200C16.
De förra jag hade hade ett "Z" istället för "B" i artikelnumret.

Jag har funderat en hel del på detta, vet att det strulade ordentligt innan jag fick Windows installerat. Efter drivrutiner till chipset började datorn bli hanterbar. Ser på Asus hemsida att det finns fler drivrutiner till just chipset och att det krävs att en tidigare version installeras före den senaste. Visserligen är det långsökt, men tänkte göra en ominstallation och lägga in drivrutinerna i rätt ordning efter Windows är installerat.

Av Krokarn
Skrivet av xerez99:

Hej, jag har ungefär samma uppsättning som du har men har inte ännu haft tid att bygga ihop datorn.
Jag har 2 st AMD RX 5700 och en AMD 3600 och en AMD 2600 och följande minnen: CMK16GX4M2B3000C15, moderkort: MSI B450 Tomahawk Max och ASUS TUF GAMING X570-PLUS.
Ska förmodligen bygga ihop allt i helgen. Kan dela med mig av mina erfarenheter om något problem skulle uppstå. Men som sagt jag kollade noga på moderkortstillverkarens hemsida vilka minnen som är kompatibla. Tidigare har jag aldrig gjort detta, men Ryzen ska visst vara ganska känsliga.

Har ju kört 3st olika uppsättningar minnen på detta moderkort och den sista uppsättningen skall finnas med i Asus lista över minnen som skall fungera.

Av Krokarn
Skrivet av dpj:

Nätaggregatet borde inte reagera annorlunda med fortnight i bakgrunden men det går ju att testa med ditt.
Felet är oregelbundet och beror kanske på en dålig komponent på moderkortet?
Gissar att det är större risk med strulande moderkort än processorer. Görs ju också mycket mycket mer processorer av just den modellen än vad det görs av just det moderkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Precis, tror jag kan utesluta nätaggregatet. En Corsair m.2 ssd borde inte heller bete sig så här heller tycker jag. Mest inne på att det är moderkortet.

Av Krokarn

Då var det dags igen, datorn blåskärmade 4ggr igår när grabben spelade. Har ju fungerat tidigare att spela Fortnite eller spela andra spel med Fortnite startat i bakgrunden men icke nu längre...
Börjar fundera på om det skulle vara moderkortet eller processorn som det är fel på, eller kan ett nätaggregat orsaka dessa bekymmer?

Av Krokarn

Jaha, nu efter ca 4 timmars spelande kom då en blåskärm igen...

Av Krokarn
Skrivet av anon265474:

Vilket minnestest körde du? Jag brukar köra memtest i 2 dygn, då kan man vara ganska säker på att minnena är okej.

Jag körde det som är inbyggt i Windows, men endast en gång. Eftersom jag inte har tillgång till datorn hemma hos mig är det svårt att låta ett minnestest stå på i 2 dygn.

Av Krokarn
Skrivet av dpj:

Låter bra!
Kul att det verkar fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller både tummar och tår.

Detta är ju mitt första AMD bygge någonsin, visste inte att de var så känsliga. Aldrig följt en tillverkares lista när det gäller minnen till Intel och det har fungerat varje gång och då har jag byggt ett 10-tal datorer.

Av Krokarn

Okej, andra minnen valdes efter Asus lista som monterades ikväll. Grabben spelar just nu, hittills fungerar det. Jag håller tummarna att det fungerar nu efter denna tid med felsökning.
Än så länge med standard hastighet, men skall testa att köra dem i 3200MHz som de är specificerade för. Återkommer ifall något ändrar sig.

Av Krokarn

Har idag lyft av processorn för all kolla ev. böjda pins, allt så bra ut. Plockade ur moderkort och kopplade ihop allt bredvid och den fortfarande blåskärmar.
Så nu har jag beställt nya minnen som är godkända i Asus lista för detta moderkort.

Av Krokarn

Idag plockade jag ur 2x8Gb Dominator Platinum ur min dator för att testa(vet att de inte heller finns med på minneslistan) för att testa och samma visa, blåskärmar.
Imorrn skall jag plocka loss kylaren samt lyfta på processorn och kolla ifall det kan vara någon pin som är böjd. Skall testa datorn utan chassi, lägga den på moderkortskartongen också.

Av Krokarn
Skrivet av SweatyLlama:

Har skrivit i denna tråd tidigare med liknande hårdvara och problem. Fick ett nytt grafikkort idag och har spelat en timme utan problem. Så du borde absolut testa med ett annat grafikkort än 5700.

Testade med mitt 2080Ti och samma problem...

Av Krokarn

Pannbiff, kokt potatis, stekt lök och en redigt god gräddsås är en av mina favoriter.

Av Krokarn
Skrivet av BalleR:

Kompisen byggde en Ryzen dator i jul och har haft mycket strul med blåskärmar tills han följde denna videon: https://www.youtube.com/watch?v=dHUgKgqiepQ&feature=share

Men antar att det redan tipsats om i tråden, tråkigt som fan när en helt ny dator strular. Hoppas det löser sig

Har inte ens "Gen 4" som alternativ att välja på med detta Asus B450 moderkort, har testat Auto, Gen 3 och Gen2 utan skillnad.